Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Dolfijnen

Home - Profile - Archives - Friends

Sjabbe op bezoek!!

Posted on 17/1/2006 at 12:50 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vrijdag was het dan eindelijk zover, Sjabbe op bezoek!! Na het werk ben ik snel naar het vliegveld gereden en toen ik aankwam zag ik net mensen uit het vliegtuig komen, dus ik snel naar boven gerend om Sjabbe uit te kunnen zien stappen. Ik rekende erop dat hij als een van de laatsten uit het vliegtuig zou komen, dat doet hij namelijk altijd, en ja hoor, als een van de laatste komt er een wit hoofd van Sjabbe uit het vliegtuig!! Dus even zwaaien, om vervolgens een half uur te moeten wachten voordat hij door de immigratie is en zijn bagage heeft. De vlucht is hem goed bevallen. Op de terugweg in de auto schrikt hij al bij de eerste kuil in de weg en ik lach hem natuurlijk uit...  er zullen nog een heleboel volgen!

's avonds zijn we even wat gaan eten bij hemingways, een restaurantje vlak bij ons bij het strand. Sjabbe vindt alles even geweldig en even mooi!

Voor het weekend hadden we een auto gehuurd. Zaterdag zijn we eerst naar de oudste boom op het eiland gereden. Er ontstaan nog wat meningsverschillen over hoe oud deze is, in het boekje staat 200 jaar, maar in het boekje dat we bij de entree krijgen staat 800 jaar!! Dat verschilt nogal...

De boom is in ieder geval heel mooi en de wandelroute die daarbij hoort ook. Wat leuk is, is dat het een toeristische attractie is die in alle reisgidsen zo'n beetje staat, maar dat wij ongeveer de enigen zijn die in heel het park zijn. Daarna hebben we wat rond gereden en zijn we naar het strand 'grote knip' gegaan. Sjabbe is weer erg onder de indruk, zo mooi blauw zeewater!

Zondag was het plan om naar de struisvogelfarm te gaan, maar de weg daarheen bleek een beetje moeilijk te vinden....

We kwamen uit bij st jorisbaai via off the road weggetjes, super mooi! Er was helemaal niemand daar, behalve... Een auto met collega's van mij! Ongelofelijk! We zijn even in onze twee gehuurde autootjes achter elkaar aan langs het meer gereden, als toeristen.

We hebben daar nog een tijd rond gereden en zijn vervolgens naar het strand 'playa canoa' gereden. Hier hebben we in een lokaal restaurantje aan het strand geluncht. Het was super goedkoop, maar je moest wel een uurtje geduld hebben, ook al waren er maar een handje vol mensen... En als je maaltijd er dan vervolgens is, wordt hij aan andere mensen geserveerd. Dus Sjabbe heeft gevraagd waar zijn eten bleef, vervolgens wordt het bord bij de andere mensen weggehaald en bij Sjabbe neergezet!! Ach ja, alles kan hier. Daarna nog even lekker bij het surfersstrandje gelegen.

's avonds is Sjabbe meegeweest om het weekend af te sluiten op het strand bij 'wet and wild'. Hij vond dit allemaal wel gezellig!

Dus na een weekend rondrijden heeft Sjabbe ongeveer het hele eiland al gezien, dat ging wat sneller dan bij mij!!

Maandag moest ik gewoon weer aan het werk en heeft hij zich vermaakt op mamboo.

 

Op het werk ben ik momenteel hard bezig aan een presentatie over motorisch leren. Ze hebben bedacht hier dat dat leuk was... Nou, ik ben er in ieder geval erg blij mee.

 

Dit was denk ik eerst weer de meeste informatie, er volgt nog een stukje denk ik, en dan... Ga ik alweer naar huis!

Wil ik nog even niet teveel over nadenken, heb het nog prima naar mijn zin hier!!

 

Groetjes Irene en Sjabbe natuurlijk!!


De laatste weken therapie....

Posted on 10/1/2006 at 22:57 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hallo! Ik dacht het wordt wel weer eens tijd voor een verhaaltje uit Curacao!

Ik zal bij vorige week beginnen, al valt daar niet veel over te vertellen want er was veel regen. Daarom ben ik veel bezig geweest met verslagen voor school. Een voordeel, die zijn allemaal af. 'S avonds hebben we geloof ik ook niet zoveel bijzonders gedaan. Inge en Floor logeerden bij mij, dus we zijn af en toe wat gaan drinken en uit eten geweest.

Donderdag moest ik op kantoor zijn om dingetjes te regelen voor de nieuwe interns. Vrijdag moest ik therapeuten van het vliegveld halen en zijn de nieuwe interns gearriveerd. Vier tegelijk!! En ik was op dat moment de enige die hier nog was, dus ik heb het vrijdag en zaterdag druk gehad om ze alles hier te laten zien, boodschappen te halen enz. Maar dat was wel leuk, ik vind ze alle vier leuke meiden, daar ben ik wel blij om. 's avonds zijn we gezellig uit eten geweest bij Hemingway's, vlak bij mamboo beach.

Zondag was mijn laatste vakantiedag en had ik geen zin om weer allemaal mensen rond te leiden enz., dus ben ik met Inge naar een strandje gegaan, playa kalki. Gelukkig was het deze keer een super warme dag en heb ik nog lekker een dagje in de zon gelegen. 's avonds ben ik nog even naar wet & wild gegaan om het weekend af te sluiten.

En maandag weer fris aan de laatste twee weken therapie begonnen!! Ik heb maar een kindje, een duits meisje (balen, ik hoopte zo dat ik een nederlands kindje zou krijgen, want van de nieuwe interns zijn er drie duits en een nederlands... Maar blijkt dat twee van deze duitse meisjes vloeiend nederlands spreken.... Ze studeren fysio in Enschede) Maar de therapeut is wel leuk, daar heb ik al eerder mee gewerkt en die legt heel veel uit van wat hij doet en laat me veel zelf doen. Bv na het zwemmen en douchen neem ik het meisje mee en ga haar omkleden, waarbij ik geleerd heb hoe dat te doen volgens een bepaalde methode (bobath). Ze kan bijna niks zelf, dus dat is best lastig, maar leuk om te leren.

Ander nieuws is dat we twee nieuwe dolfijnen hebben hier, Geegee en Papito, een moeder en zoon. En Tela is weg... jammer. Maar het goede nieuws hieraan is: Papito (de zoon, hij is 1 jaar oud) heeft nog nooit therapie gedaan en moet getraind worden en.... Ik mag elke dag in het water om te helpen hem te trainen!!!!! Super gaaf!!! Het is een hele mooie dolfijn, nog heel gaaf. De andere hebben al een heleboel littekens op hun huid, maar deze is nog heel gaaf en glanst mooi.

Echt leuk om te zien hoe speels hij nog is en of hij gaat reageren op dingen of niet. Hij is ook nog voor vanalles bang, een ring heeft hij nog nooit gezien, dus gaat snel weg als we die in het water doen. Maar een bal kent hij ondertussen. Hij weet dat hij de bal moet duwen, maar nog niet dat hij hem naar mij moet duwen, dus hij zwemt gerust de hele pool daarmee over! Ik vind het echt leuk en verheug me alweer op morgen!!

Nog een paar nachtjes slapen en dan komt Sjabbe, heb ik ook veel zin in!

Tot snel allemaal, groetjes Irene


Gelukkig nieuwjaar!

Posted on 2/1/2006 at 18:32 - 0 Comments - Post Comment - Link

Gelukkig nieuwjaar allemaal!!

 

Het oud en nieuw vieren op Curacao was een aparte belevenis. Op vrijdag begon het allemaal al hier, overal pagara's (weet niet zeker of je het zo schrijft) dat zijn van die miljoenenklappers door de hele stad heen. Alle grote bedrijven deden dit en Willemstad was zwart van de mensen. Ik vond het leuk om zo'n pagara te zien, maar het is enorm veel herrie en geknal, geef mij maar gewoon siervuurwerk. 's avonds waren er overal bij de kroegen pagara's en vuurwerkshows. Als je wou kon je een hele route volgen om alles te zien, alles was op elkaar afgestemd. Wij zijn naar 'de Heeren' gegaan, hebben een 5 minuten durende pagara gezien en verder was daar een leuk feestje. Ik ben een beetje op tijd weer naar huis gegaan, want het echte feest moest natuurlijk een dag later nog komen..... Naar huis rijden was ook een avontuur, want overal op de ring rond Willemstad waren lokale mensen die hun auto aan de ring geparkeerd hadden en op hun auto's zaten. Geen idee wat er precies aan de hand was, maar gezien de rode wegen de volgende dag denk ik dat het een lange pagara over de ring is geweest of zo.

Op oudjaarsdag ben ik eerst met Inge naar de supermarkt gegaan en hebben we oliebollen gehaald. De oliebollen kon je halen in een kraampje buiten de supermarkt, waar een superlange rij stond, maar ik wou natuurlijk geen oud en nieuw zonder oliebollen!! Het was grappig om te zien, het leek wel of je bij een snackbar was. Je bestelt je oliebollen en ze gaan vers (!) voor je bakken! Super lekker natuurlijk, maar totaal niet efficient (tja, wat wil je, blijft Curacao. Efficientie is hier onbekend..) dus anderhalf uur later hadden wij oliebollen!!

Daarna hebben we even op het strand gelegen, al hebben we nog steeds last van de buien van het regenseizoen (op het moment dat ik dit schrijf had ik eigenlijk al op het strand willen liggen, maar de lucht boven zee ziet er zo grijs uit, dat ik er maar een studiedagje van maak. )

 

Om vijf uur lokale tijd zijn we naar eetcafe 'de tropen' geweest, want daar werd om zeven uur plaatselijke tijd (12 uur in nederland) de jaarwisseling in nederlandse tijd gevierd. Voor die tijd werden de straten afgezet en kwamen er trommelaars en danseressen en de straat was vol met mensen. Om zeven uur was er een hele lange pagara en vervolgens barste het feest daar los! Sjabbe belde op dat moment vanuit Nederland en het was meer herrie bij mij dan in nederland, terwijl bij ons nog niet eens de echte jaarwisseling was!

We zijn daar nog een uurtje gebleven en hebben vervolgens even thuis stokbroodjes met soep gegeten. We hadden het gevoel dat we oud en nieuw al gevierd hadden en nu moesten we nog een keer! Heel raar.

Om elf uur zijn we naar Mamboo beach gegaan om de jaarwisseling op het strand te vieren met een vuurwerkshow boven zee. Was heel mooi! Vervolgens een optreden van Gerard Joling, helemaal niet mijn artiest, maar hij heeft er een leuk feestje van gemaakt, het was heel gezellig en erg druk. Ik geloof dat er een kerel van shownieuws was om te filmen, dus als iemand het heeft gezien, dat was bij ons!!

Al met al was oud en nieuw een bijzondere belevenis op Curacao!

Het leuke vonden wij (Inge en ik) ook dat we nieuwjaarsdag op het strand hebben doorgebracht, het volgens mij mooiste strand van Curacao, casa baou! (Dit is het strand waar de serie Bon bini Beach met Tanja Jess zich heeft afgespeeld, mochten mensen zich dit nog kunnen herinneren). Ik vond dat het toch wel even belangrijk was om te melden waar ik nieuwjaarsdag heb doorgebracht!!

 

Helaas is het nu 2 januari en zit ik achter de computer omdat het regent. Ik had gepland om elke ochtend tussen half 9 en 9 op kantoor te zijn om dingen voor school te schrijven en een presentatie te maken, zodat ik rond een uur of twee op het strand kon liggen. Maar ja, ga nu maar even door vandaag..... Hopen dat het morgen beter is!

 

Groetjes Irene!

 


kerstmis op Curacao...

Posted on 29/12/2005 at 18:03 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik zag dat het al wel weer even geleden is dat ik wat geschreven heb, dus ik dacht laat ik maar weer even een update van de gang van zaken hier geven!

 

Wat ik eerst wil vertellen, is dat ik net met drie dolfijnen gezwommen heb! Ik ben hier tijdens de vakantie elke ochtend een aantal uur om m'n schoolwerk te schrijven, alleen met de dolfijnen trainers. En Floor vroeg mij net of ik even mee ging snorkelen met de dolfijnen, voor de lol gewoon! Echt heel gaaf! Het was gewoon zwemmen zonder trainer, ze hebben vrij en zwemmen wat rond. Ik vond het best eng, want het water was heel troebel en dan ben je opeens ingesloten door drie dolfijnen! Het blijven toch wilde beesten waar je tussen zwemt en ze zijn best groot dan. Ook heb je geen veiligheid van de trainer dan, maar dat maakt het wel super gaaf! Floor en ik gingen achter elkaar aan zwemmen door het water en dan gaan ze met ons mee zwemmen. Kan je ze gewoon aaien en het is heel mooi om met je snorkel te zien! Normaal gesproken als je naar beneden duikt, duiken ze met je mee. Maar nu kon ik ze niet goed zien door het troebele water en had een botsing..

Maar misschien mag ik morgen of volgende week nog een keer mee!! Dat is het voordeel van hier als enige zitten! Zometeen ga ik mee met Floor om ze te voeren!

 

Maar nu zal ik even over kerst vertellen.We hadden het gezellig gemaakt met lichtjes en kaarsjes enz. in het appartement en draaiden kerstliedjes, maar door het warme weer kreeg ik toch niet echt kerstgevoel. Voor mijn gevoel is het hartje zomer, dat past niet bij kerst. Zaterdag heb ik eerst met Inge de christoffelberg beklommen en zijn we op het allerhoogste puntje van Curacao geweest. De route naar boven was behoorlijk survivallen en veel klimmen, in Europa zou je volgens mij zo'n route nooit zonder gids mogen doen, of er staan een heleboel hekken langs de afgrond.... In ieder geval was het heel mooi! De terugweg was wat minder, halverwege begon het te plensen en natuurlijk kon je nergens schuilen. Ook werd het glad, Inge heeft nog een mooie blauwe plek op haar kont hier aan overgehouden.  Maar het was leuk en ik ben er zonder spierpijn vanaf gekomen! 's middags nog even uitgerust op Port Mari, een van de mooie strandjes hier. En 's avonds met z'n vieren, de interns Andrea en Chantal waren hier ook nog, kerstavond gevierd. We hadden stokbroodjes, soep, salade en rose, dus dat was een geslaagde avond. Daarna zijn we nog even op stap geweest bij Mamboo, heel druk.

Eerste kerstdag was het allemaal regen! We hebben met z'n vieren een lekker kerstontbijt gemaakt en toen hebben Chantal en ik besloten om naar de bioscoop te gaan; naar Harry Potter 4! Leuke film! Al had ik liever aan iedereen willen vertellen dat ik op het strand lag met kerst.... 's avonds hebben we gezellig met z'n drieen gekookt (Andrea, Chantal en ik) om tot slot weer even het weekend te gaan afsluiten, zoals elke week, bij Mamboo.

Tweede kerstdag regende het voor de verandering ook, dus zijn Chantal en ik de oostkant van het eiland maar eens gaan verkennen. We hebben een heleboel interessante kleine weggetjes gereden en ik ben een stuk verder gekomen dan vorige keer met Noortje, maar de oostpunt helemaal bereiken blijft een probleem!! De kaarten zijn niet zo goed hier (echt niet, ligt niet aan ons!!) en de weggetjes een beetje dubieus.

Daarna hebben we pannenkoeken gebakken en weer naar de bioscoop gegaan! Bij de voorstukjes van HP hadden we 'the chronicles of Narnia' gezien, dat leek ons ook wel een mooie kerstfilm, dus die hebben we bekeken!

Dinsdag en woensdag ben ik druk geweest met naar het vliegveld rijden, Chantal ging dinsdag naar huis, Andrea woensdag. En omdat Andrea veel vertraging had ben ik gezellig bij haar gebleven, maar ben je al met al wel je hele dag weer kwijt.

Vandaar dat ik vandaag, donderdag, pas weer aan m'n studie toe kom!

Ze hebben hier ook bedacht dat het leuk is als de interns een presentatie geven, dus daar moet ik ook hard aan gaan werken. Ik vind het wat minder leuk.....

 

Vorige week heb ik verder niet heel veel bijzonders gedaan, we hadden nog een therapieweek met dat authistische jongetje en ik had nog een kindje erbij, maar vooral dat authistische jongetje vond ik echt heel erg leuk! Die heb ik ook hard vooruit zien gaan! Verder hebben we vorige week in de avonden nog salsales gehad en zijn we uit eten geweest met alle interns enz., omdat ze vrijdag allemaal naar huis gingen. Snifsnif.... Volgende week komen er weer vier nieuwe interns, die niet direct mogen beginnen met de therapie, het is eerst even meekijken altijd. Dus ik krijg het druk! Maar ik vind het wel leuk om drie kinderen te krijgen.

 

Ik hoop dat jullie nu weer een beetje op de hoogte zijn, ik ga nu dolfijnen voeren!

alvast een prettig nieuwjaar!!! (ik hou jullie wel op de hoogte van mijn nieuwjaarsfeestje op het strand....)


zwemmen met mateo!! (dolfijn)

Posted on 20/12/2005 at 23:52 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hoihoi!

Ik heb vandaag met Mateo gezwommen! Echt heel gaaf, ben een klein uurtje met hem in het water geweest en heb hem een heleboel geaaid, aan z'n door het water laten trekken, met de bal gespeeld, hij heeft voor mij gezongen, gesprongen en over het water gelopen en ik heb hem een hand gegeven en een kus gehad!!! Misschien nog wel meer, hebben ook zo veel gedaan! Maar dit was echt fantastisch! Een andere stagiaire heeft voor mij een heleboel foto's gemaakt, dus die zal ik ook op m'n site zetten. Ongelofelijk wat dolfijnen allemaal kunnen. Ik heb natuurlijk heel veel naar ze zitten kijken, maar nog niet zelf gevoeld hoe sterk ze eigenlijk zijn. En....morgen mag ik weer! Jippiejippie.

 

Maar dit is natuurlijk niet het enige wat ik hier de afgelopen week heb meegemaakt. Ik moet even hard terug denken, de dagen zijn zo vol en druk, dat ik soms mijn besef van tijd even kwijt ben. En even voor de duidelijkheid voor mensen die denken dat ik bijna alleen vakantie heb hier (Olivier...)... Natuurlijk is het een superleuke stage waarbij je veel vakantie gevoel hebt, maar ik ben hier minstens 50 uur per week aan het werk op m'n stageplaats, dus niet echt alleen maar vakantie.... Het is best hard werken. Maar doordat je veel bij de dolfijnen en kinderen bent, is het gewoon ontzettend leuk!

 

Vorige week heb ik dus maandag een nieuw jongetje erbij gekregen met down syndroom en authisme. Ik had daar eigenlijk nog geen ervaring mee, maar ik vind het geweldig! Ik had best wat moeite om alles goed voor elkaar te krijgen voor een sessie. Hij pakt bijvoorbeeld alles wat hij te pakken kan krijgen, dus ik moet vooraf alles wat je je maar kan bedenken buiten handbereik zetten. Of als we naar beneden naar het water gaan, moet het krukje waar hij gaat zitten altijd precies bij de douchjes staan en mag er niet een ergens eerder op het pad staan, want dan gaat hij daar zitten en komt daar niet meer weg! Elke dag kom ik wel van dat soort nieuwe dingetjes tegen, dat is echt even wennen. Maar de therapie is heel leuk, we oefenen veel met om de beurt spelen, wat is het zelfde, dingen netjes vragen van mensen en zinnen met vier woorden. Daarnaast oefenen we ook met de fijne motoriek. Een heleboel verschillende dingen, maar heel leuk om te zien.

Vorige week vrijdag is m'n andere kindje (die ik drie weken heb gehad) naar huis gegaan. Afscheid is voor de families altijd heel heftig, omdat het voor de families een heftige periode hier is geweest. Maar het was heel leuk. Ik heb van haar een cd rom gekregen waarop ze foto's die ze van de drie weken therapie hebben gemaakt, hebben opgezet. Echt super leuk! Ik heb gevraagd of ik ze op m'n website mocht zetten en dat vonden ze goed. Dat is leuk, want normaal mag ik niks van de kinderen erop zetten ivm privacy. Maar omdat de ouders toestemming hebben gegeven, kan dat! Dus die foto's komen erop. Het zijn alleen foto's van de dok en water tijden, niet van de voorbereiding in de therapieruimte, omdat daar geen ouders bij zijn. Met de foto's krijgen jullie denk ik een leuke indruk van hoe een uur water/doktherapie eruit ziet.

 

In de avonden heb ik vorige week ook van alles gedaan, dinsdagavond hebben we eerst salsales gehad en zijn daarna naar de 'strandbioscoop' geweest. Woensdagavond ben ik uit eten geweest met Noortje. Donderdagavond hadden we een kerstdiner in een groot hotel hier, waar we gekleed moesten in christmas casual, waardoor we uiteindelijk met alle stagiaires in zwarte kleren verschenen! De foto's komen ook nog op de website. Vrijdagavond was er weer happyhour hier op mamboo beach en daarna zijn we met z'n allen naar een buitenluchtdiscotheek (tu tu tango) geweest. Voor een aantal was het de laatste keer, omdat ze komende vrijdag naar huis vliegen (snifsnif).

Zaterdag was deze week onze enige dag vrij, dus zijn we 'smorgens even met de auto naar de (nu echt!!!) oostpunt gereden en hebben we bij een surfersstrand gekeken en natuurlijk hebben we ook nog even inkopen gedaan in Willemstad......

's avonds hebben we weer salsales gehad.

Zondag was gewoon een werkdag, maar we hebben na afloop wel afsluiting van het weekend gevierd, wat een beetje raar was als je net gewerkt hebt.

Maandagavond weer salsales, wat deze keer heel leuk was omdat we met een reguliere groep mee hebben gedanst, waarbij ook jongens het nog niet beheersten. Dus leerde je ook een beetje hoe de jongens moeten leiden, waardoor het ook weer makkelijker voor ons werd. Leuk man!

 

Nou dit was geloof ik wel weer een heleboel informatie eerst....

groetjes Irene


Salsales!!

Posted on 12/12/2005 at 23:47 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hoihoi! Weer een week voorbij! Gaat echt super snel hier!

Vrijdag alweer afscheid genomen van m'n 3e kindje, steeds toch wel jammer dat ze na 2 weken weer weg gaan. Gelukkig is m'n andere kindje nog over, die blijft nog een week.

Maar... gelukkig heb ik vandaag een nieuw jongetje erbij gekregen! En hij is Nederlands! Hij heeft downsyndroom en is authistisch, dus weer heel wat anders dan de kinderen die ik hiervoor heb gehad. Maar ik vind hem wel heel leuk. De nadruk ligt niet op het fysiotherapeutische deel, maar ik kan daar weer een heleboel andere dingen van leren. Bv hoe met kinderen met deze stoornissen om te gaan en hoe je aan hun concentratie kan werken, wat voor alle soorten van therapie toch wel een basis is. Als ze zich niet kunnen concentreren, kom je niet ver. En net zo met hoe je hem het beste kan bereiken. Als hij zich afsluit voor de buitenwereld, kom je ook niet ver. Gelukkig doet deze jongen dat niet! Maar natuurlijk kan je je voorstellen dat er ook aan kinderen met downsyndroom het een en ander aan de motoriek moet gebeuren, dus ik vind het helemaal leuk. En doordat hij en de ouders nederlands zijn, kan ik ook gezellig met hem spelen en met de ouders praten. Maakt het toch allemaal wat makkelijker dan in het duits.

Afgelopen donderdag kwam er tussen de middag een beroemde vrouw (uhhh weet haar naam niet meer, sorry) iets vertellen over haar therapie met andere dieren, zoals wolven en beren enz. Ze is craniosacraal therapeut, dat klinkt heel stoer vond ik, alleen toen ze begon te vertellen had ik het idee van een soort reiki, met hand opleggingen op zere plekken enz. Morgen komt ze weer en dan mogen wij haar door haar laten behandelen. Ben benieuwd, ik sta er nog niet zo om te springen... Wacht wel eerst even af hoe het bij de anderen gaat.... Wat wel leuk is om te weten is dat zij de beer getraind en behandeld heeft die in 'the legend of the fall' en nog een film gespeeld heeft. Zij gebruikt trouwens de dieren niet voor therapie bij anderen, maar zij doet therapie bij die dieren.

Een andere keer is hier trouwens ook een hele beroemde onderzoeker op het gebied van neonatalgie (voor pasgeboren kinderen) geweest. Dat vond ik wel echt interessant, want zij is de eerste die gezegd heeft dat kinderen die na 25 weken geboren worden niet in een couffeuse hoeven en dat ze zichzelf al kunnen redden. Uit onderzoeken van haar blijkt dat deze te vroeg geboren kinderen die niet in een couffeuse gelegen hebben 50% minder kans hebben op een handicap. Dat is toch echt veel! Alleen alle artsen durfen vaak die beslissing nog niet te nemen volgens haar.

Het is wel leuk dat er steeds mensen in onze pauze over hun werk komen vertellen.

 

Verder heb ik het buiten het werk om afgelopen week ook erg druk gehad. Dinsdagavond zijn we naar de film geweest op het strand, waar ze pretty woman draaiden. Was erg gezellig, alleen het einde heb ik weer gemist omdat de strandbedjes wel heel lekker slapen......

Woensdagavond hadden we een barbeque hier, omdat de president van Dolphin aid (Organisatie in Duitsland die sponsors enz. werft om de dolfijn ondersteunende therapie voor duitse kinderen te kunnen bevestigen.) Die vrouw heeft echt super dingen gedaan, maar wil ook wel graag in het middelpunt van de belangstelling staan. Als zij hier is (is nu de 2e keer) dan is alles in rep en roer. Wel grappig om te zien.

Donderdag ben ik met Noortje en Chantal uit eten geweest op een soort van boot aan wal op het spaanse water. Was ook er gezellig en vrijdag ben ik uit eten geweest met Inge. We gingen naar een restaurant waar de band kwam van het liedje 'chillen op de antillen', maar ze kwamen veel te laat dus we hebben ze gemist. Dat vond ik jammer.

Zaterdag even op het strand gelegen en geshopt in Punda, daarna wat gaan rijden met Noortje. Omdat Noortje nog maar 2 weekenden heeft (jammer dat ze weggaat!) wou ze graag rondkijken bij de oostkust. Ik was daar natuurlijk ook nog niet geweest, dus ben meegegaan. We waren echter niet zo slim om eerst op een kaart te kijken..... We hadden geen idee waar we waren en hebben dus maar allemaal landweggetjes gepakt. Heel leuk allemaal, kom je normaal niet zo snel... Toen we echter weer de terugweg wouden zoeken, bleek dat we maar 10 minuutjes rijden van Willemstad waren en dus lang de oostkust niet bereikt hadden..... Maar het was in ieder geval toch leuk!

 

En zaterdag avond: Salsales! Het was echt super leuk! We waren met ons vijven en krijgen een spoed cursus (5 lessen in twee weken) zodat we optijd klaar zijn voor het salsafeest voor kerst. We hebben basisstapjes geleerd en het was super gezellig. Het viel me niet tegen, ging nog best goed. En voor iedereen die niet kon geloven dat ik ging salsadansen, ik heb het dus gedaan en het is heel erg leuk!!

Zondag niet zoveel gedaan, ben trouwens wel op zee gegaan hier om te snorkelen. Dat was heel leuk! Super helder! Ik had wat meer gekleurde begroeiing verwacht, dit was allemaal een beetje bruinig, maar wel heel veel leuke visjes! Ze zeggen dat er geen haaien zitten, dus dat moet ik maar geloven....

 

 

 


sinterklaas!

Posted on 4/12/2005 at 21:24 - 0 Comments - Post Comment - Link

Jaja, Sinterklaas is ook op Curacao aangekomen! Gisteravond hebben we met de 6 interns (de 6 stagaires waarmee ik woon) en met 3 therapeuten sinterklaas gevierd in ons appartement. We hadden allemaal 2 kado's gekocht, een leuk kado en een lelijk. Daarmee hebben we een spel gespeeld met de dobbelstenen. Was super gezellig! Vooraf gezellig geborrelt met stokbroodjes en daarna sinterklaas gevierd met pepernoten en taaipoppen en alles! Gistermorgen hebben we sinterklaas en zwarte piet zelfs nog gezien op een promenade. Leuk man!

 

Verder is afgelopen week weer erg leuk geweest. Volgens mij heb ik vorige keer al geschreven over de 2 meisjes die ik nu medebehandel met de therapeut. Ze zijn beide erg lief. Het eerste meisje heeft alleen motorische problemen, met lopen. Dat vind ik heel leuk, ook omdat je gewoon met haar kan kletsen en spelen. Ook met de dolfijnen kan je daar veel meer mee. Bv we oefenen met haar dat ze haar heupen goed kan strekken en genoeg kracht daarvoor heeft (belangrijk om goed rechtop te kunnen lopen.) Op het dock laten we haar dan in buiklig over zo'n grote therapie bal naar voren rollen. En dan moet ze als ze alleen nog met haar benen op de bal ligt, met 1 hand een ring over de neus van de dolfijn in het water doen. Dit is heel leuk, want ze heeft niet echt door dat ze hard aan het trainen is en is ook lekker met de dolfijn bezig.

Maar dat andere meisje vind ik toch ook wel leuk. De eerste dag (volgens mij schreef ik dat vorige keer) heb ik me een beetje laten leiden door haar uiterlijk denk ik, ze heeft een sterk strekspasme en doet haar mond de hele tijd wijd open.

Maar het is leuk om te zien hoe ze helemaal kan ontspannen tijdens de therapie. Ze heeft haar handjes altijd in een vuist en haar armen omhoog, doet mij een beetje denken aan een baby. Na 4 dagen in het water strekte ze ineens zelf haar armen naar de dolfijn en opende haar vingers! Dat is echt super om te zien! Deze twee kinderen gaan toch echt wel snel vooruit, echt heel leuk. Verder ben ik met het eerste meisje bij de hoofddolfijnen trainer, dat is soms net een kind eigenlijk. Ik vind het wel grappig, want dan ben ik met de therapeut druk bezig met het meisje op het dok, zittend op m'n knieen met m'n voeten over de rand. En ineens zit Nemo (dolfijn) met z'n snuit tegen m'n voeten te duwen! (de dolfijnen trainer geeft hier opdracht voor aan de dolfijn). Dat soort dingen zijn wel grappig.

 

Buiten stage om is het ook nog steeds leuk. In ons appartement ontstaan af en toe wel wat onenigheidjes, maar dat krijg je als je met 6 dames in 1 huis woont! Ik bemoei me er eigenlijk vrij weinig mee en buiten dat is de sfeer prima.

Donderdag avond ben ik met Noortje mee geweest om te eten bij een oude studievriend van haar vader. Die is met pensioen en woont op Curacao. Noortje kent ze niet zo goed en vroeg of ik zin had om mee te gaan. Ik wist niet zo goed wat te verwachten, maar het was erg gezellig. Ze wonen in een villa aan het spaanse water, met een super mooi half overdekt buitenterras met uitzicht over het water. Het was best deftig allemaal. Er was een dienstmeisje die ons vooraf steeds tortilla chips kwam brengen op een schaaltje, om 1 per keer te pakken. Dat was aan het vooraf tafeltje op het terras. Toen gingen we naar de hoofdtafel met meerdere rijen vorken enz. Oeps! Ik heb hun maar na gedaan. Super lekker gegeten! Was dus wel leuk allemaal.

Zaterdag zijn we 's morgens eerst naar Punda (Willemstad) geweest om sinterklaas inkopen te doen, want niemand had nog iets. Daarna zijn we naar de Jan Thiel baai gegaan om te zwemmen. Dit was een echt toeristenstrand, maar wel heel helder water. Balen, want we waren onze snorkelsets vergeten! En ik ben nog een ontmoeting gehad met ik denk een kwal! Prik en steek was het in het water. Maar hij heeft zichzelf niet laten zien.

Vandaag (zondag) moest ik weer werken voor de familyswim. Is wel een relaxt dagje, dus ik heb nieuwe foto's op de site gezet! Ook heb ik Tela nog vis gevoerd, als het goed is zit er een foto van Tela bij.

Tot slot ben ik dit weekend nog over gehaald om Salsa lessen te gaan volgen, dus misschien daar volgende week meer over. Zal wel lachen worden, want zo soepeltjes in de heupen ben ik nou ook weer niet! We zullen zien.

 

 

 


Mooie strandjes hier!

Posted on 28/11/2005 at 22:51 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik hoorde van verschillende kanten dat het alweer te lang geleden is dat ik een stukje heb geschreven, dus bij deze!

Vorige week was een drukke week, 's avonds uiteten geweest bij verschillende tentjes hier, super! En... kolonisten gespeeld! Da's gezellig, want ze houden hier ook van spelletjes! Zelfs een keer gewonnen.

Afgelopen vrijdag heb ik afscheid genomen van mijn twee therapie kindjes. Dat is wel jammer, dat ze na 2 weken steeds weer weggaan. Het afscheid van het kleinstje jongetje was wel mooi. In het begin van de therapie leek het of hij niet zo bewust was van zijn omgeving. Maar in week twee gaf hij ons een handje als we kwamen en als hij weer wegging, dus dat was super! En vrijdag bij het afscheid gaf hij ineens onze therapeut een zoen op de wang! Hij besefte dus heel goed dat het z'n laatste dag was, al merkte je dat niet aan hem. Z'n ouders waren in tranen dat hij dat deed! Ze vonden ook dat z'n lopen veel verbeterd was, da's leuk, want daar ben ik vooral mee bezig geweest.

De andere jongen van 19 jaar heeft donderdag van de brug gesprongen in het water, dat was ook super, want ik had nooit verwacht dat hij genoeg zelfvertrouwen had om dat te doen! Echt leuk! Als afscheid heb ik een cd van hem gekregen van een zangeres die hij mooi vond, daar hadden we het over gehad. Wel leuk allemaal.

 

Zaterdag ben ik met Noortje met de auto op pad geweest. We zijn eerst naar Tabla Boca gereden, dat is een mooi ruig kustgebied in het noorden van Curacao. De golven slaan daar een heel eind de lucht in tegen de rotsen. Ook is er een grot waar je in kan en waar je de branding dan ziet binnenkomen. Was heel mooi! Wat me verbaasde dat het zo rustig was, er waren bijna geen toeristen daar. Dat was wel relaxt. Daarna hebben we nog even lekker op een mooi strand gelegen, de grote knip. Dit is een strand waar de lokals heen gaan. Heel mooi daar en ook leuk, want al de lokals zijn daar de hele dag aan het BBQen op het strand. Gezellige sfeer.

's avonds zijn we naar cabaret geweest, naar Jules Deelder en Klaas van Eerden (of zoiets). Schijnen erg bekend te zijn, maar ik had er nog nooit van gehoord. De voorstelling zou om 2000 beginnen, maar begon op z'n Curacao's om 2115. Klaas vond ik echt heel goed, maar die Jules niet. Was een beetje een moppentapper, ik vond dat niet zo grappig.

Zondag hebben we een ander leuk strandje bezocht (daaibootbaai, probeer maar eens uit te spreken). Net zoiets als de Grote knip, erg mooi en gezellig.

's avonds weer weekend afgesloten op Mamboo beach hier.

 

Vandaag heb ik twee nieuwe kinderen gekregen, waarvan een voor 3 weken, dat is een experiment.

Dat kindje voor drie weken is een meisje van 6 en super lief!! haar grootste probleem is motorisch, dus ik kan gewoon met haar praten en spelen. Ook werk ik samen met een hele leuke therapeut, dus ik heb wel zin in de komende drie weken.

Het tweede kindje is een meisje van 4 of 5 (moet haar file nog lezen, weet nog niet precies) die eigenlijk helemaal niks kan. Je kan niet met haar communiceren en ik merk dat ik dat toch minder leuk vind om mee te werken. Ben benieuwd hoe zij zich gaat ontwikkelen de komende twee weken.

 

Nou, ik denk dat ik nu wel weer genoeg geschreven heb en dat jullie weer goed op de hoogte zijn! groetjes vanaf het zonnige Curacao!!


groetjes vanuit de regen!

Posted on 18/11/2005 at 23:58 - 0 Comments - Post Comment - Link

Jaja, het regent hier een heleboel! Maar ja, het is tenminste wel lekker warm!

Deze week heb ik dus twee kinderen gekregen die ik samen met een therapeut behandel. Een kindje is echt een 'behavior kid' zoals ze dat hier noemen, hij kan niet praten, maar huilt een heleboel voor aandacht. De therapeut waar ik bij ben is een logopediste en een ander meisje die ook meeloopt is psychologe. Het is heel leuk dat we alledrie een andere richting doen, want dit kindje moet klanken leren, er moet aan zijn gedrag gewerkt worden en ik werk aan zijn lopen. Het gaat allemaal al een stuk beter, ik had niet verwacht in een week al zoveel effecten te zien. Daarnaast worden de ouders begeleid in hoe ze kunnen omgaan met het gedrag. Zo leuk om ook van allerlei andere richtingen te zien hoe ze de kinderen benaderen, leer er een hoop van!

Verder heb ik een oudere jongen die we vooral heel fysiotherapeutisch helpen met staan en lopen enz. Verslagen schrijven in het duits kost me nog veel tijd, maar ik ben al blij dat het lukt!

 

De avonden ben ik nog heel moe, slaap nog veel, door de warmte zegt iedereen hier. Dat schijnt iedereen te hebben die hier net komt en het schijnt ook wel een maand te duren . Verder gaan we lekker naar het strand 's avonds en hebben we een bootfeest gehad. Donderdag ging de therapie niet door omdat er een bacterie in het water zat, dus was ik onverwachts vrij! Toen hebben we met z'n vijfen geluncht in Willemstad en zijn aan het shoppen geweest. Tjemig, wat hebben ze hier een boel dezelfde soort winkeltjes!

Morgen (zaterdag) moet ik helpen bij de 'family swim' ,dan mogen de familieleden van de kinderen die in therapie zijn met de dolfijnen zwemmen. Zondag moeten de sessies van donderdag helaas ingehaald worden, dus voor mij geen weekend deze week. Dat is wel jammer, want na twee weken hier heb ik nog steeds niet veel van Curacao gezien. Maar dat komt ongetwijfeld nog wel!

 


eerste week

Posted on 13/11/2005 at 17:20 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het is inmiddels alweer zondag, de tijd vliegt! Ik vermaak me hier super!

M'n eerste weekje stage is me goed bevallen, lekker veel rondgekeken hier en ik heb twee kinderen zo veelmogelijk gevolgd deze week zodat ik meer een idee heb van het therapie proces. Heel leuk om de vooruitgang van kinderen te zien in zo'n korte tijd!

Morgen krijg ik een of twee eigen kinderen, samen met een therapeut. Die zie ik dan elke dag en ik moet verslagen schrijven over hun sessies elke dag. Ik heb daar wel veel zin in, omdat ik dan echt betrokken ben bij de therapie van deze twee kinderen. Ik ga zelf niet het water in met de kinderen en de dolfijnen, dat doet de therapeut. Maar ik help de therapeut met alles eromheen en ben ook gewoon bij het water om te helpen met de therapie en de kinderen het water in te helpen enz. Dus heb nu al zin in m'n tweede week stage!

 

Verder is het met de andere stagiaires ook nog steeds super gezellig. Met m'n kamergenootje Noortje kan ik super goed opschieten. Ik zou vandaag een eigen kamer kunnen krijgen in het appartement, maar we hebben samen besloten dat we het gezellig vinden om een kamer te blijven delen. Verder laat iedereen elkaar heel vrij, als je ergens geen zin in hebt, dan niet, nergens is een probleem over, dat is relaxt.

 

Elke dinsdagavond is er een film op het strand en daar ben ik afgelopen dinsdag geweest. Dat is echt heel leuk! Er is een groot scherm en dan lig je daar met z'n allen op rijen strandbedden film te kijken. En er is gratis popcorn!! Echt gezellig. Beetje jammer alleen dat ik zo lekker lag dat ik na een kwartier in slaap gevallen ben! Tja, ik heb nog steeds wat last van m'n jetlag en de temperatuur of zo, ben 'savonds vroeg moe nog.  Maar dat zal volgende week wel beter worden.

Vrijdagavond ben ik uiteten geweest met Inge in Willemstad en zaterdag heb ik lekker op het strand gelegen! Verder nog wat gesnorkelt, ik heb al een heleboel mooi gekleurde visjes gezien. De ervaren duikers en snorkelaars hier zeggen dat waar ik geweest ben niks aan is, dus er zijn onder water nog veel mooiere dingen te zien blijkbaar! En ik vond dit al leuk!

Vlak bij ons appartement schijnt een mooi rif te liggen, maar ik vind het nog een beetje eng om een eindje open zee op te gaan. Binnenkort ga ik met iemand mee die ervaring heeft met duiken enz. Dat voelt voor mij wat veiliger. Ben erg benieuwd!

Gisteravond (zaterdag) ben ik met Noortje uiteten geweest een kwartiertje rijden hiervandaan. In een super gezellig tentje aan een haventje, ga ik zeker nog een keertje heen! Daarna met een hele groep naar de bios geweest, jaja, kan hierook!

 

Nu (zondagmorgen) regent het, daarom zit ik nu dit verhaaltje te typen. Straks ga ik nog even zwemmen (hopelijk niet in de regen, maar het water is toch lekker warm). En vanavond natuurlijk weer een feestje om 1800 op het strand ter afsluiting van het weekend! (jaja, blijft leuk).

doeidoei, tot volgende keer!


eerste stagedag

Posted on 7/11/2005 at 23:23 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hier even een verslagje van mijn eerste stagedag!

Het was heel relaxt, want ik mocht lekker meekijken en kreeg van iedereen uitgebreid toelichting over van alles. Ik heb inmiddels gemerkt dat ik lange dagen ga maken, ongeveer van 7.45 tot 1730, maar het is fantastisch!

Er komen elke dag vier groepen kinderen die individuele sessies hebben van twee uur. Ze gaan daarbij een uur het water in elke dag met een dolfijn. De dolfijn kan gezien worden als een beloning, voor als de kinderen goed hun best doen bij de therapie. ALs ze een opdracht goed uitvoeren mogen ze het water in. Dat is echt mooi om te zien. De dolfijnen blijven constant bij het kind (en therapeut) in de buurt, doen kunstjes voor de kinderen, geven ze kusjes of de kinderen mogen aan de vin hangen. Je ziet de kinderen helemaal blij worden, dat is echt fantastisch.

Verder is iedereen heel aardig hier en ik kan alles aan iedereen vragen, da's ook wel leuk.

Deze week ga ik lekker meekijken, om te zien wat er allemaal gebeurd en volgende week mag ik ws zelf wat dingen doen.

 

Verder ben ik zaterdag en zondagavond naar Mamboo beach geweest, daar hebben ze dan feesten. Zondagavond va ongeveer zes uur is er een feest op het strand om het weekend af te sluiten (jaja, ze vieren alles!!) Maar de sfeer is super, overal lichtjes op het strand en muziek. En het begint mooi op tijd, dus kan je ook nog fatsoenlijk slapen!

Later meer verhalen, groetjes Irene


aankomst op Curacao!!

Posted on 5/11/2005 at 14:52 - 0 Comments - Post Comment - Link

Gister een goede vlucht gehad hierheen, vooral veel geslapen. Bij aankomst was het lekker warm hier!!! Zoals de bedoeling natuurlijk!

Op het vliegveld werd ik opgehaald door mensen van CDTC. Er werd gevraagd of ik vandaag (zaterdag) direkt op mijn stageplek wou gaan kijken, wat mij natuurlijk hartstikke leuk leek!

Dus er moesten inkopen gedaan worden voor het weekend en binnen een uur na aankomst op Curacao was ik al in een supermarkt! Een rare gewaarwording om 9000km (of zoiets) van huis een supermarkt vol nederlandse produkten te zien.

Vervolgens zijn we naar ons appartement gereden, echt super mooi! Ons terras is op begane grond en recht aan zee. Echt super! We zitten met 9 personen op 4 kamers, dus ik deel mijn kamer met anderen. Zij zijn ook allemaal intern hier en doen heel veel samen. Dat overviel mij eerst wat om met zoveel man in een appartement te wonen, maar het is tijdelijk en een super lokatie!! En ze zijn allemaal heel aardig, ik voel me in ieder geval welkom hier.

Gisteravond ben ik om 1930!! plaatselijke tijd al gaan slapen (is hier 5 uur vroeger dan in Ned)!!! Met als resultaat dat mijn dag vanmorgen om 530 vanmorgen weer begon. Ben meteen buiten gaan kijken naar de zonsopgang. Echt super. En ik kan vanuit mijn appartement het trainingscentrum zien, dus binnen een paar minuten lopen ben ik daar.

Nu ben ik bij CDTC en heb vast kennis gemaakt met een aantal mensen en alles even gezien. Vandaag is er voor de ouders van de kinderen die hier in therapie zijn zwemmen met de dolfijnen, wat voor hun een superleuke ervaring is.

Volgende week ga ik meelopen met een therapeut. Ik mag dan eerst wat meekijken en observeren, dat vind ik wel relaxt,omdat dit iets heel nieuws voor mij is!

Het ziet er in iedergeval erg leuk en gezellig uit, dus ik heb wel zin om maandag te beginnen.

Ga zo denk ik even zwemmen en snorkelen voor ons appartement.....

ps: heeft hier net even geregend!!

groetjes Irene


Hosting door HQ ICT Systeembeheer