Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Jan Hamer's Weblog†

Behandeling

11:04, 2/9/2012† ..† 0 comments† ..† Link

Vreemd, zoals bedrijven kunnen reageren. Ik had laatst een tube crème bij de apotheek gekocht van het merk Fagron. Ik had wat huidproblemen in mijn lies en dacht dit met een zalfje wel te lijf te kunnen gaan. Dat was ook inderdaad het geval, maar de crème was erg consistent en moeilijk op mijn huid te verspreiden. Dus, wat me de meest logische stap leek, een mailtje naar de fabrikant gestuurd en ik kreeg een ontzettend vriendelijke respons daarop.

Geachte heer Hamer,

Goed dat u ons benaderd heeft met uw vraag!
Fagron heeft ruim 60 verschillende basiscrèmes en zalven zodat we voor iedere patiënt het juiste advies kunnen geven.In uw geval zou ik u adviseren om uw apotheek te vragen naar 20% Vaseline in Lanettecrème.Deze crème is beter smeerbaar dan de Vaselinelanettecrème.
We hebben in dezelfde serie ook een 10% Vaseline variant (wanneer u wat minder vettig wenst) en een 50% variant (wanneer u juist een vettiger crème wenst).
Mocht dit product niet naar uw wens zijn dan kunt u uw apotheek vragen naar het Fagron Derma Concept: daarmee kunnen ze u nog meer varianten voorleggen.

Met vriendelijke groet,
Fagron BV

Vervolgens ben ik naar mijn apotheek gegaan en daar kreeg ik een andere tube crème die inderdaad veel minder consistent was. In tegenstelling met het vorige product kon ik dit heel makkelijk uit de tube drukken en ook liet het zich goed uitsmeren. Edoch, naarmate de tijd verstreek leek ook deze crème met de dag consistenter te worden en na een week of wat kostte het me net zoveel moeite als bij de vorige tube om er iets uit te krijgen en ook het uitsmeren ging moeizaam.

Gezien mijn vorige ervaring met het bedrijf heb ik ze gevraagd of het soms mogelijk was dat ik de crème niet op de juiste manier bewaarde.
Dit keer was het antwoord heel wat minder vriendelijk.

Geachte heer Hamer,

Naar aanleiding van uw vraag via onze website kunnen wij u het volgende melden.
Fagron B.V. is niet bevoegd particulieren te beantwoorden.
Wij willen u adviseren uw klacht voor te leggen aan uw apotheek. Zij kunnen contact met ons opnemen zodat wij de klacht in behandeling kunnen nemen.
De correspondentie loopt dan via de apotheek.
Wij vragen uw begrip hiervoor en zien de klacht over de Vaseline Paraffine 110-230 ana tegemoet komen via uw leverende apotheek.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
Kind regards, Met vriendelijke groet,

Fagron

Blijkbaar hebben ze mijn brief ook niet goed gelezen, ik heb me niet beklaagd over het product, me alleen afgevraagd of ik het soms op de onjuiste manier bewaarde omdat de inhoud zo sterk van eigenschap veranderde. Verder vind ik het belachelijk dat ik eerst daarover contact op zou moeten nemen met mijn apotheek, deze vervolgens mijn probleem door zou moeten spelen aan de fabrikant , die op zijn beurt dan weer antwoord moet geven aan de apotheek en als laatste de apotheek weer aan mij. En waarom was de eerste keer de BV wel bevoegd mij antwoord te geven en de tweede keer niet? Is dit niet een beetje inconsequent? Ja, dat is het zeker!Geen plaatsruimte? komop zeg!

00:00, 10/6/2012† ..† 0 comments† ..† Link

Het is me opgevallen dat ingezonden reacties die de redactie van de Gelderlander niet welgevallig zijn gewoon niet geplaatst worden. Dus plaats ik het maar hier in de hoop dat iemands oog er op valt.

Geachte redactie,

Ik wil even reageren op het artikel "Wifi niet zonder gezondheidsrisico's" waarin de heer van Rongen stelt dat nog nooit een oorzakelijk verband is aangetoond tussen internetstraling en klachten. Jaren geleden heb ik hem geschreven dat twee Zweedse professoren in 1959 reeds aangetoond hebben dat elektromagnetische straling wel degelijk invloed heeft op de ontwikkeling van de menselijke celstructuur en dat dit ernstiger is bij jongere mensen omdat daarvan de cellen nog in ontwikkeling zijn. Zij konden helaas niet de effecten op langere termijn voorspellen, men had toen ook nog geen kennis van DNA, maar het baarde hen wel zorgen. Om de deskundigheid van de heer Rongen aan te geven, een tijd geleden was er sprake van dat men basisstations voor mobiele telefoons op de wegportalen zou gaan monteren. Ik heb hem toen geschreven dat het me niet zonder risico leek dat men dan in de auto constant in een stralingsveld zou rijden. Tot mijn verbazing kreeg ik toen als antwoord dat ik in een auto volkomen veilig was want de auto werkte als een kooi van Faraday, de straling kon volgens hem de auto niet in. Ik heb hem toen gevraagd hoe het mogelijk was dat ik dan wel uit een auto een telefoongesprek kon voeren. Maar daar heb ik nooit meer een antwoord op ontvangen. Ook was mobiel bellen geheel ongevaarlijk want door het zenden van het mobieltje werd alleen de huid maar iets opgewarmd. Alsof de straling bij de huid ophoudt. Die gaat wel degelijk ook door je hersenen, maar over mogelijke effecten daarop rept hij met geen woord. Ik vind daarom zijn bovengenoemde bewering zeer laakbaar en onverantwoordelijk, zeker voor iemand van de Gezondheidsraad.

B.J.G. Hamer

 Kapseizen

01:38, 5/3/2012† ..† 0 comments† ..† Link

Ik had de volgende reactie naar de redactie van de Gelderlander gestuurd, maar om onnavolgbare redenen hebben ze het niet gepubliceerd en volharden ze in hun foutieve beschrijving over de toestand van het cruiseschip Costa Concordia.

Geachte redactie,

In de artikelen over de ramp met de Costa Concordia spreekt men steevast over het gekapseisde schip.
Dit is niet juist, in de scheepvaart spreekt men over kapseizen wanneer een schip meer dan 90 graden om zijn lengteas kantelt.
Wanneer een motorschip in vrije zee kapseist dan is dat meestal 180 graden omdat de motoren loodrecht onder de kiel van het schip gaan hangen. In het geval van de Costa Concordia dient men te spreken van zware slagzij.

Met vriendelijke groeten,
Jan Hamer

 Dokter Deen

21:46, 6/2/2012† ..† 0 comments† ..† Link
Sorry hoor, ik heb nog niet één aflevering ervan gezien van die nieuwe serie Dokter Deen. Ik heb begrepen dat er inderdaad op het eiland Vlieland een  huisarts met die naam woont, maar het is me volkomen onbegrijpelijk waarom zijn rol dan door een vrouw gespeeld moet worden.  Tot dusver heb ik alleen de recencies gelezen, het merendeel breekt de serie tot op de bodem af. Waarom ik niet naar de serie wil kijken is snel uitgelegd, ik vind een arts hoort gezag uit te stralen, maar zij past beter in de rol die ze in Katie Tippel gespeeld heeft. Die rol was haar op het lijf geschreven, maar ze mist de klasse een arts te spelen.

Witte tanden?

15:36, 15/1/2012† ..† 0 comments† ..† Link

Tja, omdat ik al zo'n 65 jaar pijp rook zijn mijn tanden niet bepaald meer wit te noemen. Toen ik dan ook bij het Kruidvat tubes tandpasta van Prodent zag liggen waarop stond Arctic &Fresh Whitener leek het me de moeite waard deze tandpasta eens te proberen. Ik verwachtte niet dat nu de volgende dag mijn tanden een stuk witter zouden zijn, maar na enige maanden poetsen met deze tandpasta zou je verwachten enige verandering te kunnen zien. Helaas, ik heb het niet kunnen merken.

Ik heb me tot de fabrikant van de tandpasta gewend met de vraag of ik misschien te ongeduldig was en kreeg toen het volgende antwoord:

Geachte heer Hamer,

Hartelijk dank voor uw reactie.
U schrijft dat u ontevreden bent over deze tandpasta, omdat deze uw tanden niet witter maakt. Dit spijt ons.
Wij kunnen u meedelen dat Prodent Tandpasta Artic Fresh Whitener geen blekende werking heeft maar ervoor zorgt dat de eigen, natuurlijke glazuurkleur wordt verkregen. Dit kan uiteraard per persoon verschillen.
Uw reactie over deze tandpasta zullen wij in ieder geval doorgeven aan de verantwoordelijke personen hiervoor binnen ons bedrijf.
Wij vertrouwen erop u met deze informatie van dienst te zijn geweest.

Met vriendelijke groet,
Prodent Consumer Service

Dit is niet een antwoord op mijn vraag, maar vooruit.
Natuurlijk kun je niet verwachten wanneer je zo'n lange tijd je tanden hebt laten vergelen dit na enkele poetsbeurten ongedaan kunt maken, maar ik verwachtte toch wel enig succes. Maar zoals de lezer zelf kan beoordelen aan de hand van bovenstaande foto's is er geen enkele verbetering opgetreden.
Misschien dat het bij andere mensen wel werkt, maar ik heb zo mijn twijfels.

.

 

 

 Eenheden

14:28, 12/1/2012† ..† 0 comments† ..† Link

Natuurlijk kun je als journalist niet alles weten, maar het zou wel leuk zijn wanneer ze zich in de meest elementaire grootheden zouden verdiepen.  Dan lees je bv in de krant dat in Driel een waterpomp met een vermogen van 350 kWh in bedrijf is genomen. Bedoeld wordt 350 kW. Het lijkt muggenzifterij maar dat is het niet, het een is een hoeveelheid energie, het ander een hoeveelheid vermogen.
Of een leiding waar een stroom op staat van 100.000 V, dat moet zijn waar een spanning op staat van 100.000 V. Een kracht wordt ook niet uitgedrukt in kilogram maar in Newton, kilogram is een eenheid voor massa. Vandaag stond er ook weer zoiets in de krant over de ICE trein die op verschillende trajecten van spanning op de bovengeleider moest wisselen en de Betuwelijn ook een andere stroom had. Onlangs stond er een artikel in over stroomvreters, o.a. werd een stofzuiger daarvan beticht. Maar je moet het wel in de juiste proporties zien, ik heb een vijverpomp die mijn waterval van water voorziet en aangezien die slechts een vermogen van 45 W wordt hij niet aangerekend als een stroomvreter, maar hij gebruikt per dag wel 6 keer zoveel energie als mijn stofzuiger omdat hij in tegenstelling tot mijn stofzuiger 24 uur per dag aanstaat.

 Absurd

11:35, 9/12/2011† ..† 0 comments† ..† Link
Wat ik niet begrijp is waarom er voor sommige auto's geen wegenbelasting betaald hoeft te worden. Ze mogen dan weliswaar minder het milieu belasten, maar zij veroorzaken toch ook slijtage aan de wegen. Ik vind dit behoorlijk discriminerend en onacceptabel. Ik weet niet beter dan dat Wegenbelasting de belasting is die door de overheid wordt geheven op het gebruik van het wegennet.  En dat doe je met zo'n vrijgestelde auto dus ook.

censuur?

13:00, 22/11/2011† ..† 0 comments† ..† Link

Ik heb het volgende artikel naar de redactie van een krant gestuurd.

Geachte redactie,

Er is weliswaar een enorme commotie ontstaan over zgn. weigerambtenaren. Maar waar ik me nog meer aan erger is het feit dat een Kamerlid die van zijn of haar kiezers mandaat heeft gekregen hen te vertegenwoordigen zijn of haar stem uitbrengt onder druk van de fractie. Dat staat haaks op Art. 67 lid 3 van onze Grondwet. Wat dat voor gevolgen kan hebben is nu weer eens duidelijk gebleken, mevrouw Hennis was vóór de motie, maar onder druk van de fractie heeft ze tegen gestemd. Fractiediscipline pleegt men dat te noemen, maar dit is volkomen in strijd met het eerder aangehaalde artikel. Het wordt dan ook hoog tijd dat men zich hierover beraadt en zo snel mogelijk fractiediscipline verbiedt. Alleen dan kan een kamerlid zijn kiezers goed vertegenwoordigen. Volgens onze Grondwet hebben alle mensen met een Nederlandse nationaliteit dezelfde rechten en is het onacceptabel dat weigerambtenaren dat niet respecteren. Overigens, hun salaris wordt ook voor een deel betaald door de mensen die zij niet in het huwelijk willen verbinden.

 

En dan vind je dit ervan terug in de krant. Het lijkt me dat er wel essentiële zinnen uitgehaald zijn en ik vraag me dan ook af, waarom niet het stukje geplaatst zoals ik het ingestuurd heb?Fractiediscipline

14:58, 16/11/2011† ..† 0 comments† ..† Link
Opnieuw is gebleken dat fractiediscipline afbreuk doet aan onze democratie. Dit keer is het Kamerlid Hennis- Plasschaert er de dupe van geworden. Ze was voor het voorstel over de weigerambtenaren maar blijkbaar onder druk van de fractievoorzitter heeft ze tegen het voorstel gestemd.  Dit is volkomen in strijd met artikel 67, lid 3 van onze Grondwet. Een Kamerlid heeft mandaat van zijn kiezers gekregen en brengt zijn stem uit zonder last, dit wil zeggen dat hij of zij ongeacht wat de andere fractieleden vinden, zijn of haar stem naar eigen goeddunken uit mag brengen. De fractiediscipline zet op zo'n manier de bijl in de wortels van onze democratie. Het is voor mij dan ook onbegrijpelijk dat Kamerleden zich niet op dit artikel in de Grondwet beroepen. Verder hebben alle mensen die de Nederlandse nationaliteit hebben dezelfde rechten vandaar dat ambtenaren zich gewoon aan hun taak dienen te houden en niet met gewetensbezwaren kunnen komen. Wij hebben nu eenmaal hier scheiding van Kerk en Staat en dat heeft bepaalde consequenties.  Overigens, deze weigerende ambtenaren krijgen wel een deel van hun salaris van de mensen die ze discrimineren. Dat is ook niet bepaald consequent.

Memon, de alleskunner wat betreft stralingsbestrijding

21:43, 10/11/2011† ..† 0 comments† ..† Link

Hebt u ook de uitzending van Radar gezien waarin dit wonderbaarlijke apparaat aan een onderzoek onderworpen werd? Na de uitzending kon ik het niet laten een mailtje naar het bedrijf (@@-woonbiologie) dat die dingen levert te sturen:

Geachte mevrouw, mijnheer,

Ik heb met toenemende hilariteit uw uitleg over de werking van de Memon gelezen, een prachtige verzameling ingewikkelde kreten, maar nadat ik van mijn lachbui bekomen was kan ik alleen maar constateren dat je toch wel een bepaalde mate van gewetenloosheid moet hebben om mensen zo te bedriegen. Je hoeft maar een beperkte technische kennis te bezitten om in te zien dat dit verhaal aan alle kanten rammelt.

Met vriendelijke groeten,
Jan Hamer

Hierop kreeg ik het volgende antwoord:

Bedankt voor je informatie en ik zou zeggen blijf lachen, onze klanten weten wat de producten doen en zijn dus tevreden

En heb ik als laatste het volgende teruggeschreven:

Na de uitzending op Radar vast niet meer. En ik vind het niet meer om te lachen onwetende mensen te belazeren.

Want hoe je het ook wendt of keert, in mijn ogen zijn dit geslepen oplichters die misbruik maken van de onwetendheid van gewone mensen, ze veel geld uit de zak kloppen voor een volslagen nutteloos apparaat.

Tijdens de uitzending van Radar lieten ze zien dat wanneer je zo'n apparaat openmaakte dit grotendeels gevuld was met zand, er zat ook nog een hologram in en als kers op de pudding een miniem klein printje met daarop een Led lampje. Dat diende er alleen maar voor om de suggestie te wekken dat het apparaat zijn werking deed en aanstond.

Op de vraag waartoe het zand diende werd geantwoord dat hierin alle gegevens opgeslagen werden net zoals bij geheugens van computers. Alleen verschillen die wel enigszins van gewoon zand. Het Silicium waarvan de geheugens gemaakt worden is pas na reductie uit zeer zuiver zand en na het aanbrengen van een 'verontreiniging'in de vorm van fosfor of boor bruikbaar als halfgeleider.
Het is wel grappig de brochure over de Memon te lezen, hierin wordt met allerlei 'wetenschappelijke' kreten gesmeten die de ware kennis van de samenstellers ervan blootleggen. Zo heeft men het over een met pathogenen vervuild signaal. Pathogenen zijn ziekmakende bacteriën, ik zie nu niet wanneer ik mijn mobieltje gebruik er een stroom bacteriën uit gaan, dan zou ik wel een soort moordaanslag op mijn fantasie moeten plegen.
En dat hologram dan? Welnu, dat is ook tot niets in staat. Onlangs woedde hier een ware rage over polsbandjes, die zouden de stabiliteit van mensen aanzienlijk verhogen zodat vooral sportlui tot betere prestaties zouden komen. Nadat enkele voetballers ze aangeschaft hadden ontstond er een ware run op die polsbandjes,  maar helaas, het bleek allemaal op suggestie te berusten dat je meende tot betere prestaties te komen en geleidelijk aan zullen ze wel in een prullenbak zijn verdwenen.

Ik kan dan ook de conclusie trekken dat ik vind, met de nadruk dat ik dat vind, dat het hier gaat om gewetenloze zakenlieden die misbruik van de onwetendheid van mensen maken en ze voor absurde bedragen volkomen nutteloze apparaten aansmeren. Zoiets is meer dan laakbaar.Alsof ik een crimineel ben

21:29, 10/11/2011† ..† 0 comments† ..† Link

Mijn paspoort was verlopen en aangezien je in onze huidige maatschappij aan moet kunnen tonen wie je bent heb ik besloten een ID-kaart aan te vragen. Dus ik naar het gemeentehuis en dat bleek op zich niet zo lastig, ik had pasfoto's laten maken en dacht dat het gewoon een formaliteit zou zijn. Maar ik kwam wel wat bedrogen uit, men moest een afdruk van al mijn vingers maken. Eerst van de duim van de linkerhand, vervolgens de wijsvinger en daarna de overige vingers. Daarna was de rechterhand aan de beurt, men volgde wel consequent dezelfde volgorde.

Ik zei, ik heb er wel bezwaar tegen dat mijn vingerafdrukken worden genomen, ik ben toch voor zover ik weet geen crimineel. Maar zo voelde ik me wel toen ik met mijn vingers op dat kastje lag. Dta was beslist geen aangenaam gevoel. Er werd me vervolgens verzekerd dat er niets met die vingerafdrukken gedaan zou worden. Dat maakte me een beetje narrig en ik zei dan ook, als er toch niks verder mee gedaan wordt, hetgeen ik ernstig betwijfel dan snap ik niet waarom al die moeite gedaan wordt en mensen vernederd worden. Maar de dame achter het loket bleef me stocïjns aanstaren dus heb ik maar afgerekend en ben met de toezegging dat ik het de volgende week op kon halen maar weer naar huis gegaan.

Ik begin steeds meer het knagende gevoel te krijgen dat we steeds meer afglijden naar een politiestaat waarin alles je door de strot gewrongen wordt.  Dat is ook weer gebleken met het afschaffen van de strippenkaart. Deze werd door veel reizigers gekoesterd, maar neen, het moest en zou een OV kaart worden, met alle ellende van dien. Als je vergeet uit te checken dan moet je maar weer zien hoe je je geld terug krijgt, bij een verkeerd afgestempelde strippenkaart werd er eenvoudig een plakkertje over de verkeerde strip gedaan en de kaart opnieuw afgestempeld. Simpeler kon het al niet.

 Achterlijk gedoe

14:17, 24/10/2011† ..† 0 comments† ..† Link
Wil je een reactie geven op een artikel op de website van Eénvandaag en dan moet je eerst inloggen op Facebook. Ik vraag me dan ook in alle bescheidenheid af, waarvoor is dit nodig. Tot voor kort was het wel mogelijk rechtsstreeks een reactie te geven. Ik hou er niet van dat me van alles door de strot geperst wordt. Ik heb daarover ook een vraag gesteld bij de redactie van Eénvandaag, maar blijkbaar vindt men het daar niet nodig daar op te antwoorden. Terwijl aan de andere kant men steeds zit te hameren op normen en waarden. Voor alle zekerheid heb ik de vraag nog eens gesteld, misschien is mijn vraag per ongeluk in de prullenbak terecht gekomen, maar ik vrees dat ik ook nu weer geen antwoord krijg.

Hielen likken van IsraŽl?

21:09, 5/10/2011† ..† 0 comments† ..† Link

Aldus een ingezonden stukje in de Gelderlander. Uit het hele verhaal blijkt overduidelijk dat de inzender ervan totaal geen kijk heeft wat er zich werkelijk afspeelt in die regio. In 1948 dachten de Israëli's rustig een bestaan op te kunnen bouwen in de zojuist door hen gestichtte staat. Maar meteen werden ze zonder ook maar een oorlogsverklaring meteen aangevallen door 7 omringende landen en konden ze maar net voorkomen dat ze door deze fanatieke lieden uitgemoord werden. Hetgeen ook de opzet was van de aanvallende landen, daarover bestaat geen twijfel. Alleen wordt dit verhaal door sommige anders uitgelegd, het zou Israël geweest zijn die meteen de volgende dag al probeerde omringende landen te annexeren en dank zij de steun van de Arabische landen kon dit voorkomen worden.

Wat de heer Verniers vergeet is dat een soeverein land de verplichting heeft voor zijn burgers op te komen en hun veiligheid te garanderen. Dat is het enige dat Israël dan ook gedaan heeft. Hem is duidelijk ook ontgaan dat het altijd de 'Palestijnen' geweest zijn die de vredesonderhandelingen altijd gedwarsboomd hebben, zeg maar gerust gesaboteerd. Met name aartsterrorist Arafat heeft daar een grote rol in gespeeld. Tijdens de Oslo akkoorden deed hij wel alsof hij het helemaal zag zitten vredesonderhandelingen met Israël te beginnen, maar niet zodra was hij weer op eigen bodem of hij riep met een van haat vertrokken gezicht, Jihad, jihad, jihad, jihad, jihad.

Niemand die mij wijs kan maken dat dit het Arabische woord voor vrede is.

Waar de heer Verniers ook niet over rept is dat Israël als bewijs van goede wil de Gazastrook teruggegeven heeft aan de 'Palestijnen' en dat als dank Hamas sindsdien honderden raketten vanuit de Gazastrook op Israëlische nederzettingen afgevuurd heeft met de bedoeling zoveel mogelijk burgerslachtoffers te maken. Inderdaad weten wij, althans de ouderen onder ons wat het is door een ander land bezet te zijn. En wij hadden dan ook moedige mensen die de naam verzetsstrijder waard waren, die vielen Duitse legereenheden met gevaar voor eigen leven aan, Maar wat Hamas doet kun je moeilijk het werk van verzetsstrijders noemen, toeristen en ongewapende vrouwen en kinderen aanvallen en bedreigen. Dat is nog eens dapper.

Minister Rosenthal maakt ons dan ook beslist niet ten schande maar geeft weer dat onze regering in staat blijkt rationeel te denken en zich niet te laten beïnvloeden door allerlei lasterpraat en leugens van enkele bekende lieden die gewoon de pest hebben aan de Joden maar er alleen niet voor durven uit te komen. Ik denk eerder dat de heer Verniers zich zou moeten schamen om zo'n schandelijk stukje te schrijven zonder de feiten te verifiëren.

 Bizar

13:50, 2/9/2011† ..† 0 comments† ..† Link

vrijdag 2 september 2011

Pro-Palestinabetogers hebben donderdag een concert verstoord van het Israëlisch Philharmonisch Orkest in de Londense Royal Albert Hall. Dat meldde een woordvoerster van de Britse omroep BBC.

Waarom lees ik daar niets over in de Gelderlander? Die vonden het blijkbaar belangrijker een roddelverhaal over de vrouw van Netanyahu te plaatsen. Ik denk niet dat lezers op riooljournalistiek zitten te wachten maar daarentegen geïnformeerd willen worden over serieuze zaken.

Maar het gebeuren in de Royal Albert Hall geeft wel aan dat deze Pro-Palestina betogers geen enkel respect tonen.  Ik heb overigens ook moeite met deze naam want Palestina bestaat niet eens, hoe kun je er dan voor betogen?  In ieder geval heeft Abbas nu eindelijk zijn ware gezicht laten zien, de door hun voorgestelde Palestijnse staat  zou niet alleen de gebieden betreffen die hun toegezegd waren volgens de resolutie 181, nee, ook Israël zou Palestijns gebied moeten worden. Waarmee maar weer bewezen is dat de 'Palestijnen' geen enkele realiteitszin hebben. Ik denk ook niet dat dit uit hun brein ontsprongen is maar dat ze hierin gestimuleerd worden door Mahmoud Ahmadinejad, de Iraanse president die ook elke gelegenheid aangrijpt Israël te beschuldigen van alles en nog wat en ook gezworen heeft Israël te vernietigen.  Hij zal dat ongetwijfeld proberen zodra hij over een atoombom beschikt, er wordt wel in alle toonaarden ontkend dat ze daaraan werken, maar voor mij staat het als een paal boven water dat ze die ultracentrifuges niet alleen maar benutten voor het aanmaken van nucleair materiaal voor vreedzame toepassingen zoals energievoorziening.De waarheid over de Westbank....

18:40, 1/9/2011† ..† 0 comments† ..† Link

Regelmatig lees of hoor je in het nieuws over de onrechtmatige bezetting van de Westbank door Israël.   Maar is die wel zo onrechtmatig? Een uitleg daarover kun je zien in het filmpje op Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=gUNVztoH3Ok

In de resolutie 181 die in dit filmpje genoemd wordt staat o.a.

Resolutie 181 van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties van 29 novemder 1947 behandelt het Toekomstig bestuur van Palestina, ook wel bekend als het verdelingsplan.

kaart verdelingsplan

De resolutie stelt onder andere dat:

  • het Britse mandaat uiterlijk 1 augustus 1948 ten einde loopt en dat het Britse leger Palestina dan verlaten moet hebben;
  • er een joodse en een Arabische staat moeten komen;
  • Jeruzalem en Bethlehem een internationaal statuut moeten krijgen;
  • vrouwen zowel actief als passief stemrecht moeten hebben in de beide staten;
  • de inwoners van Jeruzalem kunnen kiezen om te stemmen in de joodse of in de Arabische staat;
  • de rechten van de minderheden in elke staat gerespecteerd moeten worden;
  • er vrije toegang moet zijn tot de heilige plaatsen;
  • Jeruzalem (indirect) onder bestuur van de VN moet komen.

De resolutie beschrijft ook welk gebied aan de Joodse staat, de Arabische staat en Jeruzalem wordt toegekend.

Gevolgen

De Palestijnse leiders wezen het plan af. Volgens hen was het een niet-wettige inbreuk op het recht van de oorspronkelijke bewoners. De Joodse leiding ging er wel mee akkoord, hoewel zij niet het bezit kregen van Jeruzalem. Na de aanname gingen Arabische Palestijnen de straat op en nam de burgeroorlog, die al aan de gang was, in alle hevigheid toe.

Het moge dus duidelijk zijn dat niet Israël, maar de ´ Palestijnen ´  dwars lagen en dat is tot op heden zo gebleven.  De recente uitspraken van Abbas tonen ook aan dat ze helemaal niet ven plan zijn de staat Israël als zodanig te erkennen maar als enige optie zien, Israël van de kaart en al het grondgebied te beschouwen als de Palestijnse staat. Dit is op zijn minst naïef te noemen.Waar zijn ze in vredesnaam mee bezig?

14:42, 1/9/2011† ..† 0 comments† ..† Link

Laat ik nu altijd gedacht hebben dat wij vrije mensen waren en die zelf mochten beschikken hoe ze wilden leven. Maar neen, wij worden allemaal gedwongen alternatieve verlichting voor ons geliefde peertje te gaan gebruiken. Weg met het sfeervolle lampje, dat ook nog eens rondom straalt.  Nu moeten we o.a. Led's gaan gebruiken, die niet alleen een akelig licht verspreiden maar ook maar een kleine stralingshoek hebben. En wat ze ons ook willen doen geloven is dat deze zo'n enorme lange levenstijd hebben. Prachtig, alleen is het niet waar. Men maakt duidelijk misbruik van de onbekendheid van de burgers in deze materie. Ik kan mensen dan ook de raad geven, sla voldoende ouderwetse peertjes in zodat u zeker kunt zijn van een sfeervolle verlichting in uw huis.

En nog zo'n belachelijk voorstel, DNA afnemen van hondenpoep om zo de eigenaar van de hond op te kunnen sporen die de brutaliteit heeft gehad zijn behoefte op straat te doen. Laten ze maar liever meerdere en grotere hondenuitlaatplaatsen aanleggen en deze ook schoon houden. Ik zou als hond ook er niet veel voor voelen in een uitlaatplaats mijn behoefte te doen terwijl ik amper de drollen van andere honden kan ontwijken. Nog afgezien van de kosten om een dergelijk onderzoek uit te voeren, ik dacht dat men zijn tijd aan dringender zaken kon besteden dan aan zo'n belachelijk project.

 Hypocriet gedoe

20:40, 31/8/2011† ..† 0 comments† ..† Link
De Arabische Liga roept op tot actie van de Verenigde Naties tegen Israël. Waarom doen ze dat ook niet tegen Hamas? Hamas bendeleden hebben een Israëlische bus met toeristen aangevallen en wanneer men vervolgens moord en brand schreeuwt als Israël terugslaat, dan is dat land weer de boosdoener. Ook de internationale wereld loopt met boter op zijn hoofd, ik heb nergens protesten gehoord over de raketaanvallen van Hamas op onschuldige Israëlische burgers. Maar wel veel kabaal wanneer de Israëlische luchtmacht die raketinstallaties aanvalt. Ook heb ik er bezwaar tegen dat de Hamas terroristen door de media afgeschilderd worden als verzetsstrijders, wij hebben in WOII ook verzetsstrijders gehad, maar ik kan me niet herinneren dat die ooit slachtoffers hebben gemaakt onder de Duitse bevolking. Die vielen Duitse legereenheden aan en daar was moed voor nodig, maar ongewapende vrouwen en kinderen aanvallen en bedreigen dat is alleen het werk van laffe terroristen. De acties van Israël zijn volkomen legaal, iedere regering heeft de verantwoordelijkheid en plicht zijn burgers te beschermen wanneer deze aangevallen worden. En ik kan ze geen ongelijk geven wanneer ze zo hard mogelijk terugslaan, Hamas roept dat zelf met hun ondoordachte acties over zich af.


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Behandeling
Geen plaatsruimte? komop zeg!
Kapseizen
Dokter Deen
Witte tanden?

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer