Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Mijn dagelijkse beslommeringen

Donderdag 24 oktober 2013

09:21, 24/10/2013 .. 0 comments .. Link

Vanmorgen vroeg opgestaan. Eerst even koffie en ontbijt en dan op naar de badkamer. Vervolgens mijn MAC opgestart en de mail nagelopen en beantwoord. Wat telefoontjes gepleegd en vanmiddag naar de uitvaart van de vrouw van onze burgemeester Han ter Heegde. Wat een vreselijk jaar met al die begrafenissen.Woensdag 23 oktober 2013

09:14, 24/10/2013 .. 0 comments .. Link

Vanmorgen stond in het teken van een tweede netwerk in het kantoor in Alkmaar. Hiervoor hadden we een vriend van mijn zoon bereid gevonden om te installeren. Rond 9;30 starten we met het uitzoeken van de juiste pc's, monitoren, muizen en toetsenborden. De serverkast werd opgeschoond, de werkstations werden neergezet en de software werd geïnstalleerd. 
Zo waren we lekker een dag samen bezig met een lunch bij de Mac. Rond 17:00 werd het afgerond en werkte alles inclusief internet. Geweldig ons kantoor in Alkmaar is bijna klaar.

Vanavond stond zuurkool met worst op het programma. Heerlijk. En vanavond nog even de mail nazien en dan weer tijd voor de tweede voetbalavond. Samen met zoon Atze en zijn vriend Mark. En morgen gaan we de burgemeester steunen met het overlijden van zijn veel te vroeg overleden vrouw. Kanker wat een vreselijke ziekte.Dinsdag 22 oktober 2013

09:30, 23/10/2013 .. 0 comments .. Link

Waanzinnig wat een weer vandaag. In mijn t-shirt naar kantoor in oktober. 's Morgens geholpen met invoeren artikelen en bespreken werkzaamheden komende week. 
's Middags naar de loods voor ophalen servers t.b.v. dagbestedingsproject aan de Rietveldweg. Daar stond een server op instorten en zij waren dan ook heel blij met onze reserveserver. Bob ging tevens een server voor ons kantoor in Alkmaar in orde maken en wat spare parts apart leggen. Top. Straks kunnen we op twee locaties werken.

's Avonds was het erop of er onder voor Ajax. Atze en ik gingen er eens goed voor zitten. Maar wat een teleurstelling werd dat. Celtic-Ajax werd 2-1. We keken nog wel even naar die andere wedstrijd maar voor Ajax zat het Champion Legue verhaal erop. Jammer. Maandag 21 oktober 2013

16:40, 21/10/2013 .. 0 comments .. Link

Vandaag stond in het teken van het op orde brengen van de logistiek. Als eerste bij de dagbesteding vanmorgen alle uit elkaar gehaalde pc's opgehaald. Alle onderdelen keurig gescheiden. Deze namen Bob en ik mee naar de opslag waar we ze in de gescheiden bakken deponeerden. IJzer bij ijzer, plastic bij plastic etc. Hierna werden de CRT monitoren afgevoerd voor WECYCLE. Deze konden niet meer ingezet worden en zullen op verantwoorde manier worden ontmanteld. En als laatste vanmorgen de TFT monitoren afgeleverd op de dagbesteding voor controle voordat ze door SISO zullen worden afgehaald. Zo die morgen zit er op en nu op huis aan voor de lunch.

's Middags ging ik me buigen over de inventarisatielijsten van de leerlingen want die moesten nog ingevoerd worden. Een leuk klusje voor de maandagmiddag en vanavond heerlijk gourmetten. Wietse had hiervoor zijn vriendin uitgenodigd. Dat beloofd een gezellige avond te worden.Zondag 20 oktober 2013

22:58, 20/10/2013 .. 0 comments .. Link

Heerlijk uitgeslapen, lekker in mijn ochtendjas naar beneden, ontbijtje gemaakt en koffie. Dorien vertelde haar verhaal van de afgelopen dagen in Berg en Dal. We bekeken samen de foto's en toen was het tijd om de badkamer op te zoeken. We hadden besloten om 's middags te gaan wandelen alleen moest er nog een bestemming gevonden worden. En dat werd Marken. Ook Jelle had zin om mee te gaan en zo was het dat we rond de middag op Marken af reden.

Omdat Marken niet toegankelijk is voor auto's van buiten het dorp werd de auto op een betaalde parkeerplaats neergezet. 3 euro 50 voor de auto en vijftig eurocent per persoon. En het wandelen kon beginnen. Eerst een gedeelte door het oude dorp met zijn markante huisjes en vervolgens de dijk op. En toen kreeg onze wandeling een aparte wending. We vonden een pad door de "wildernis" die helemaal richting Volendam ging. Deze punt was de scheiding tussen Gauwzee en IJsselmeer. Aan het eind na een kleine pauze omgedraaid en weer terug richting de oorspronkelijke route. Daar werd die weer opgepikt om via het dorp weer richting auto te lopen. Jelle had uitgerekend dat onze route zo'n achteneenhalve km moest zijn geweest. Nou ik vond het ver zat voor deze zondagmiddag. Het was al ruim vier uur geweest toen we op huis af reden.

Thuis hadden we besloten om het makkelijk te maken, soep, stokbrood met lekkere smeersels, gebakken aardappelen en Dorien had ook nog iets uit de oven. Komt uit Duitsland werd er vermeld. Niet slecht maar na één had ik wel genoeg. Tijd voor voetbal, 3opreis en Penoza.

Nog even mail nakijken en beantwoorden en dan richting beddenlakenstraat.Zaterdag 19 oktober 2013

22:46, 20/10/2013 .. 0 comments .. Link

Zoals de meeste zaterdagen stond mijn wekker op 4:30. Dit is de enige dag dat ik betaald werk mag verrichten als chauffeur bij VHC Jongens in Oostzaan. Ik vond een stel jongelui in de woonkamer die waren blijven slapen. Ze hadden nog de grootste lol. Dit keer vertrok ik toch maar wat eerder naar Oostzaan en liet de jongelui in al hun joligheid achter.

Vandaag mijn "eigen" route 50. Heerhugowaard en Schagen en wat er tussenin zit. Al mijn spullen verzamelen, inladen en rond 7:15 vertrok ik heerlijk vroeg richting Heerhugowaard.
Na de eerste klant gelost te hebben vertrok ik over de Rustenburgerweg richting Middenwaard. He wie loop daar zo vroeg al zich zelf het zweet in het lijf te rennen. Mark Veldman ons maatje bij AGA. Hij bleek zich voor te bereiden op de halve marathon van Egmond en de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Dapper hoor.

De dag verliep voorspoedig en ik was 's middags op tijd weer op de zaak. Even uitladen, auto wegzetten, uitklokken en op huis aan. Weekend. En vanavond even niets.
Dorien was ook weer thuis gekomen en ik besloot daarom maar eens wat makkelijks te halen. Inderdaad afhaal Chinees. Lekker biertje erbij helemaal goed.
Morgen voor de verandering maar eens uitslapen daar het duiken niet door kan gaan helaas. We verzinnen vast wel weer wat anders.

En vanavond heerlijk naar Twente- Ajax kijken.Vrijdag 18 oktober 2013

15:39, 18/10/2013 .. 0 comments .. Link

De dag dat broer lief jarig is. Maar die zou vandaag niet thuis zijn had hij me gisteravond verteld dus die heb ik gisteren maar gefeliciteerd. Vandaag stond er noodgedwongen nog een MAS project op het programma. Flyers rondbrengen in de Bomenwijk voor de Pieter Raat Stichting. Rond 9:00 kwam Gea de flyers en plattegronden brengen. Ik heb de wijk omlijnd zei ze en verder moet je het maar even verdelen. Oke ga ik regelen.

Rond 9:30 trof ik 9 leerlingen van JB aan 3 dames en 6 heren. Ik verdeelde ze in 3 groepjes en liet de bedoeling zien. Maar ze waren nog maar net weg of er kwamen nog meer jongens binnen. Vlug zei ik er achter aan. En zelf 15 minuten later kwamen er nog 2 jongens binnen. Ook die heb ik er achteraan gestuurd. Ik had helaas geen deelnemerslijst om te controleren of ze allemaal wel waren. Enfin ze waren op pad. Nog even een kop koffie gedronken en staan praten met dames van de Pieter Raat Stichting en toen op huis aan. Alle spullen voor vanmiddag verzameld en nu eerst tijd voor de lunch en de krant.

's Middags eerst langs Mirjam om de stageformulieren weg te brengen en vervolgens naar Alkmaar om te zien of de meubels alweer het kantoor in kunnen. Ze waren nog druk bezig met tapijttegels leggen en ik genoot van een bak koffie. Met Aldo namen we nog even de week door en toen was het tijd om de meubels naar binnen te hijsen. Het begint nu op een echt kantoor te lijken. Woensdag de pc's erin en de aansluiting op het netwerk en dan kunnen we ook in Alkmaar werken.

Op weg naar huis nog even langs de Aldi om frisdank in te slaan want dat was weer schoon op en onze jongste heeft vanavond een filmavond met een paar vrienden dus pa moest wel zorgen voor een natje en een droogje. En nu tijd om de keuken in te duiken.Donderdag 17 oktober 2013

15:21, 18/10/2013 .. 0 comments .. Link

6:30 ging mijn wekker af. Ik had beloofd om Aldo op te pikken zodat we rond 8:00 in Alkmaar waren. Maar eerst rustig wakker worden richting badkamer, ontbijten en het journaal. Tegen 7:30 vertrok ik richting Aldo. Gereedschap en formulieren mee reden we samen naar Alkmaar. Daar stond de eerste scholier ons al op te wachten. Hij was met zijn  buurman meegereden vanuit Oterleek. Slim want het stormde aardig buiten.

Rond 9:00 was iedereen inclusief Mirjam gearriveerd. 17 scholieren in totaal kregen de huishoudelijke regels te horen en na een kleine rondleiding de werkinstructies. Een aantal mensen gingen schrijven, een aantal spullen ophalen en de rest het wegzetten soort bij soort. De inventarisatie van al de door ons opgehaalde afgeschreven apparatuur was begonnen. Ik stond er nu alleen voor. Hier was sturen, daar wat optreden en daar wat helpen. Rond de middag was ik kapot en de leerlingen klaar. Resultaat alles genoteerd, gescheiden en klaar voor de dagbesteding. Geweldig gedaan jongens en meisjes van de Johannes Bosco.

Nadat ze waren vertrokken nog even alles nalopen en toen was het ook voor mij tijd voor een lunch.

Na de middag samen met nog een aantal vrijwilligers het kantoor ontruimd want vrijdag kwamen ze tapijttegels leggen. Langzaam maar zeker gaat het wat worden. Een eigen ruimte, een eigen kantoor en straks plek voor een aantal vrijwilligers bij IKW Roundabout. Toen nog snel even langs de dagbesteding voor overleg en daarma snel terug om Aldo op te halen. Samen met nog een vrijwilliger vertrokken we weer richting Heerhugowaard. Moe maar voldaan.

En 's avonds helemaal niets. Eerst koken voor de boys daar mijn echtgenote voor een paar dagen met een vriendin weg is. Gebakken aardappelen, doperwten met wortelen en lekker vlees uit de oven. Na het eten met zijn allen de troep opgeruimd en dan tijd voor koffie. Nog wel even een was gedraaid en een was afgehaald. Zo nu snel zitten.Woensdag 16 oktober 2013

16:25, 16/10/2013 .. 0 comments .. Link

Vanmorgen kwam zoals afgesproken Aldo rond 8:30 naar mij toe. Hij had vandaag geen auto met trekhaak en we hadden vandaag een kleine verhuizing voor Present in de agenda staan. Een project van Mirjam. Eerst samen de aanhanger opgehaald, daarna de tuinbank van Aldo opgehaald om vervolgens op het verhuisadres af te gaan. Vier hoog en gelukkig een lift. Tis niet veel hoor zei Mirjam maar uiteindelijk hadden we toch een aanhanger vol. Rond 10:00 kwamen we in Alkmaar aan waar we de spullen uitlaadden en het tijd was voor koffie en een broodje. Op locatie de voorbereidingen getroffen voor de maatschappelijke stagiairs van morgen. Duidelijke plekken waar de spullen moeten staan, tafels voor de schrijvers en ruimte voor de pc's. We zijn er klaar voor. Na de middag de aanhanger teruggebracht en nog even langs MFA De Horst om een gezamelijk project met het Leger des Heils te bespreken. Het operationeel team van Present gaat samen met gebruikers van de voedselbank koken. Dit in het kader van de actieestafette voor armoede. Maar helaas de verantwoordelijke was niet aanwezig. Dan maar even een mail sturen.

Rond 16:00 thuis nog even achter mijn Apple mail nakijken en beantwoorden en afspraken maken. En vanavond is mijn agenda leeg. Ik kijk met veel plezier uit naar morgen.Dinsdag 15 oktober 2013

16:33, 15/10/2013 .. 0 comments .. Link

Ik zag de wekker op 5:50 staan op 6:05 en 6:20 ik kon niet meer in slaap komen en vertrok naar de badkamer. Daarna zachtjes naar beneden voor de koffie, lunch en het journaal. De jongens kwamen ook één  voor één naar beneden. En zo dadelijk op naar kantoor door de regen.

Vanmorgen invoeren artikelen in Marktplaats, biedingen controleren en heel belangrijk de koffie verzorgen. Om 10:15 snel naar werkoverleg met Gea. Even de week doornemen en daarna tijd voor de lunch. Word een korte lunch, snel mail nalopen en weer op naar kantoor. Met Aldo voorbereidingen getroffen voor donderdag. Dan komen er 17 leerlingen voor hun maatschappelijke stage naar de loods om alle opgehaald en verzamelde afgeschreven apparatuur in te voeren. Dit maakt het voor de dagbesteding wat makkelijker en kunnen we ook doelgericht apparatuur heen brengen. Tijd om af te sluiten en op huis aan te gaan. Thuis aangekomen nog snel even wat belletjes i.v.m. ophalen afgeschreven apparatuur voor het dagbestedingsproject. Gemeente Baarn en Castricum en het Van der Meij College. Zo de afspraken staan genoteerd. En vanavond nee niet thuis maar een gesprek met bewoners van de Planetenwijk rond het thema geluidsoverlast. Jammer geen Nederlands elftal en ook geen raadsvergadering in het gemeentehuis. 

Paul ontving mij in zijn woning grenzend aan de Westtangent meest hartelijk en nadat ook Richard was aangeschoven werden we getrakteerd op koffie en koek. Paul haalde alle verzamelde stukken bij van eerdere acties en we ging in gesprek. Na een hoop aantekeningen vertrokken Richard en ik weer met de afspraak dat het nog niet klaar was. We houden contact.

Ik was nieuwsgierig hoe het in het gemeentehuis was afgelopen. Er zou een motie van wantrouwen tegen wethouder Jan Willem de Boer ingediend worden en er was het afscheid van wethouder Simon Binnendijk. Maar tot me stomme verbazing bleek de Boer zijn ontslag genomen te hebben en voortijdig te zijn vertrokken. Ik had nog wel even tijd om een deel van de raadsvergadering bij te wonen en Simon alle goeds toe te wensen bij zijn vertrek. Rond 23:30 kwam ik thuis. Nog even zitten en een lekker koud biertje. Rust.Maandag 14 oktober 2013

06:16, 15/10/2013 .. 0 comments .. Link

Vanmorgen op tijd naar training centrum arbeid kortweg TCA aan de Rietveldweg om de bus op te halen. Bob mijn bijrijder was nog niet aanwezig en bleek nog thuis te zijn. Dus op weg naar Bob en daarna naar het eerste bedrijf om afgeschreven apparatuur op te halen voor ons dagbestedingsproject Groot en Slot. Kees Slot ging ons voor en kwam met een grote kist aan die met een heftruck in de bus gezet moest worden. Vervolgens zei Kees ik heb hier ook nog een beetje en daar kwamen nog een aantal printers vanuit een andere ruimte. We bedankte Kees en vervolgde onze weg naar het tweede bedrijf Wilgaerden in Hoorn. Hier hadden we de pech dat de lift defect was en we de afgeschreven apparatuur wat bestond uit printers, pc's en monitor vanaf twee hoog naar beneden gesjouwd moest worden. Oef dat was pittig en de bus was nu vol dus op naar de opslag in Alkmaar.

In Alkmaar aangekomen eerst de losse onderdelen in de overgebleven ruimte en vervolgens op zoek naar een kist om de spullen van Groot en Slot over te hevelen. Kabels, toetsenborden e.a. Door de jaren verzameld. Dit zetten we bij de containers in de nieuwe ruimte. As week zullen de maatschappelijke stagiairs de inventarisatie maken van alles wat de afgelopen week is binnengebracht.

Ik bracht 's middags de bus terug en ging thuis verder werken. Eind van de middag liepen mijn zoon Jelle en ik nog even naar Middenwaard om de postbus van het wijkpanel te legen. Heerlijk even een wandeling. En vanavond stond boerenkool met worst op het programma. Maar eerst nog even de auto naar de garage brengen. En ja hoor regen als ik terug moet fietsen dat zal je altijd zien.

Na de maaltijd waarbij dit maal iedereen aanwezig was genieten van een rustige avond. Morgen kantoor en werkoverleg.Zondag 13 oktober 2013

18:29, 13/10/2013 .. 0 comments .. Link

Ik had mijn wekker op 8:00 gezet. We zouden rond 10:00 vertrekken vanaf de duikschool maar ik had zo mijn twijfels. De regen kwam met bakken naar beneden en daarnaast waaide het ook vreselijk. Ik stuurde een SMS naar de duikleider waarop ik als antwoord kreeg Ja hoor we gaan duiken. Dus rond 9:30 reed ik toch maar naar de duikschool en werd mijn conclusie toch bewaarheid. De regen kwam op de duiklocatie Vinkenveen ruim over de steiger en dat was voor de beginners niet verantwoord. Het werd afgelast. We dronken wat koffie en kletste nog wat om daarna op huis aan te gaan. Maar eerst nog even langs de supermarkt en de bezinepomp.

Thuis aangekomen de tafel gedekt voor een lekkere lunch met zijn allen. De oven werd aangezet, water werd gekookt voor de eieren en als iedereen was gearriveerd togen we aan tafel. Atze en Wietse uit hun bed, Jelle vanaf zijn werk en Dorien was reeds beneden. Heerlijk zo'n zondag.

's Middags lekker rustig aangedaan. Aardappelen geschild, kip gebraden, wat tv gekeken en nog even aandacht aan de was geschonken. Dorien ging te werk en ik had voor vanavond stampot in gedachten. Hiervoor was ik reeds langs de supermarkt gegaan. Andijvie en morgen boerenkool. Dat wordt stampot deze week zei de cassiere. Absoluut heerlijk toch. De kip had ik al gebraden en in de pan gedaan net zoals de aardappelen. Ik hoefde vanavond dus alleen maar het gas aan te zetten. En na de tafel gedekt te hebben zaten Jelle, Wietse en ik rond 18:00 aan tafel. Atze zou op zijn werk wel wat nemen. Hij ging naar de nieuwe Vomar die na een verbouwing een gedaantewisseling had ondergaan. Met zijn allen ruimden we de boel op. Tijd voor een rustige avond. En morgen weer op pas voor de dagbesteding. http://stichtingpresent.nl/heerhugowaard/cm/783/pc-mobiel-inzamelingZaterdag 12 oktober 2012

18:19, 13/10/2013 .. 0 comments .. Link

4:30 ging mijn wekker. Vandaag zoals vrijwel iedere zaterdag werken als chauffeur. Rustig wakker worden, ontbijten en rond 5 uur richting Oostzaan. Vandaag stond een korte route op het programma. AZ, Bergen aan Zee en een paar klantjes in Alkmaar. Rond 12:00 was ik weer op de zaak terug, even opruimen en opweg naar huis. Shit bleek ik nog sleutels van een collega in mijn zak te hebben. Omgekeerd en weer terug naar Oostzaan. Ik was even later thuis dan ik had gehoopt. Eigen schuld.

's Middags na een douche stortte ik me op de was en daarna eerst maar eens mijn E-mail doorlopen en mijn bureau opruimen. Ik kwam een heel eind maar zo'n middag is ook zo om. Tijd om het restant in de oven te schuiven en te genieten van een rustige avond thuis voor de buis. Morgenochtend staat een duik in Vinkenveen op het programma en ik heb daarom mijn set alvast maar in de auto gelegd. Mooie gelegenheid om mijn luchtvoorraad te controleren. 170 das ruim voldoende.Vrijdag 11 oktober 2013

18:34, 11/10/2013 .. 0 comments .. Link

Na een korte nachtrust op tijd opgestaan. Heerlijk ontbijt en voor de regen op naar kantoor. Daar aangekomen trof ik een deel van het systeemplafond op de grond. Ahh waterlekkage. Woonwaard bellen. In eerste instatie werd ik doorverwezenn naar locatiemanager maar die verwees me weer naar Woonwaard. Leuk dat jojoën. Maar uiteindelijk opgepakt door Woonwaard. Er komt iemand naar u toe. Top kan er dan ook meteen even iemand naar het gezamelijk (invalide)toilet kijken die verstopt is? De stank is niet te harden en dit is al ruim een week zo. Nee daarvoor moet u bij de locatiemanager Lakeman zijn. Terug naar Bart Lakeman en je voelt hem al aankomen... Dit is niet mijn verantwoording dat moet jezelf regelen want jullie huren het. Ahhh tijd om zijn manager te benaderen. Vrijdag precies dan is iedereen dus afwezig. Dan maar een mailtje sturen.

Inmiddels was Aldo ook gearriveerd en samen de troep opgeruimd en koffie gezet. De vrijwilligers druppelden binnen en het werd een gezellige ochtend. Wel uitkijken voor de druppels. Volgens de technische man van Woonwaard bleek het aan een losse koppeling te liggen die in de fundering boven ons in het plafond ligt.

Het appartement van deze bewoner was niet toegankelijk ivm afwezigheid van de bewoner dus ik kan nu even niets meer doen. En hij vertrok. Wordt vervolgt.
De middag mezelf bezig gehouden met het invoeren van artikelen in Marktplaats voor de kringloopwinkel Roundabout. Ach ik zit hier droog terwijl het buiten klapt van het water. Rond 17:00 stond alles erin en was het tijd om op huis aan te gaan. Dorien ging een heerlijke ovenschotel maken.

Lasagnetta stond op het menu. Heerlijk. Even na 18:00 zaten we aan tafel en smulden van onze maaltijd, momentje om de dag door te nemen en als desert een chocoladetoetje. Het was zo als zo vaak te veel en het restant werd voor de zaterdagavond bewaard daar we dan maar met zijn drieën zouden zijn.


Vanavond even geen duiken/zwemmen maar heerlijk voetbal kijken. En wat een wedstrijd zou dat worden. Nederland-Hongarije 8-1 met een hoofdrol voor Robin van Persie. Hij was Kluivert gepasseerd als topscorer van het Nederlands elftal met 41 doelpunten. Ik ging met een heerlijk gevoel mijn bedje opzoeken want de wekker staat op 4:30.Donderdag 10 oktober 2013

09:36, 11/10/2013 .. 0 comments .. Link

Vanmorgen eerst onze jongste zoon gefeliciteerd. Hij is 19 geworden. Rond 8:30 stond Mirjam voor de deur want vandaag stond een opruiming op het programma. Een klus voor vier vrijwilligers. We werden bij aankomst verwelkomt door de begeleiding van de bewoner. De bewoner zelf liet zich niet zien en was de gehele dag afwezig.

Na de koffie togen we naar boven om de ravage in oogaanschouw te nemen. Mijn hemel zo erg had ik het nog niet meegemaakt. Heel veel lege treetjes in de gang en de kast en de slaapkamer ja waar eigenlijk niet. En dan de lege bierblikken wah ruim een meter hoog. We startte van twee kanten. Twee in de gang en twee op balkon. Eén container was niet voldoende er werd een tweede besteld. Zakken vol werden weggeschept. Naast blikken ook allerlei voedselrestanten. Die lucht. Ik moest éénmaal naar beneden voor frisse lucht. Ik dacht dat mijn maaginhoud er uit zou komen.

Uit eindelijk waren we in het begin van de middag klaar. Na twee pauzes om even bij te komen en omdat de vuilniszakken op waren.
Ook de bank en tafel werden afgevoerd. Het was volgens de buren reeds de derde maal. Bizar. Wij hadden een goed gevoel over onze klus.

Thuis afgezet door Mirjam kwam ik er achter dat ik de sleutels was vergeten en er bleek dus niemand thuis. Mmm even rondje bellen. Atze mijn oudste kwam naar huis om de deur open te doen. Fijn zo'n begripvolle zoon. Meteen richting badkamer, heerlijk zo'n douche en schone kleren. Inmiddels was de jarige job en mijn vrouw ook thuis gekomen. Tijd voor ontspanning.

Een heerlijke ovenschotel kwam er op tafel en 's avonds kwam mijn broer Cor en Rowan Wietse zijn vriend nog langs. De verjaardag wordt later gevierd. Maar zijn kado's heeft hij wel reeds gekregen. Een pandajas uit Amerika!! Het was nog lang gezellig. En morgen op naar kantoor.Woensdag 9 oktober 2013

20:56, 9/10/2013 .. 0 comments .. Link

Vanmorgen al vroeg uit de veren. Om 8:30 gereedschap ophalen in de Noord en daarna op naar het tuinproject in Zuid Scharwoude. Hier gingen drie mannen een tuin opknappen van een oude dame die hier zelf niet meer toe in staat is. De eerste twee waren mooi optijd. Nu drie liet nog even op zich wachten. Ik zocht kontakt met de bewoonster en vertelde haar wat er ging gebeuren. Daarna laden we het gereedschap uit en liet ik de mannen zien wat de bedoeling was. Veel snoeien en het gras, alles op een hoop op de parkeerplaats en de gemeente regeld de rest. De mannen gingen aan de slag en ik vertrok om een aanhanger te regelen bij Bouwbedrijf Henselmans voor een klus van vanmiddag. 160 30x30 tegels ophalen in Bergen bij de zusters voor een klus in Broek op Langedijk. Rond 10:00 uur was ik weer terug om koffie te regelen voor de mannen. Ik had lekkere gevulde koeken meegenomen en er werd lekker geouwewijfd door de mannen met de vrouw des huizes. Het was heel gezellig. Na koffietijd hielp ik nog een handje mee en rond de middag waren we klaar.

Ik vertrok naar Heerhugowaard om bij mijn moeder even een tafel op te halen. Ze had net zelf een nieuwe gekocht en deze mocht naar de kringloop. Nu ik er toch was at ik meteen een broodje mee. Even bijkletsen en na een klein uurtje vertrok ik naar huis want er moesten ook nog boodschappen gehaald worden. Snel er in en er uit en op naar de supermarkt. Ik keek op mijn horloge. Ik was mooi op tijd om Gerard af te halen.

Rond 13:30 kwam ik in de Noord aan en samen met Gerard vertrokken we naar Henselmans. De aanhanger werd aangekoppeld en we reden op Bergen aan.
Daar werden we door mijn buurman Joost begroet en hij liet weten hoe blij ze waren dat wij de tegels meenamen. Na het inladen vertrokken we naar Broek op Langedijk om ze daar weer samen uit te laden. De tegels waren bestemd voor een achtertuin voor een  gezin van stichting Vluchtingenwerk. We werken met alle organisaties samen zonder onderscheid geweldig toch. Hierna was het aanhanger en Gerard thuis afleveren en met de tafel op naar de berging van de kringloopwinkel in Alkmaar. Werd ik in de auto gebeld door Centrum Begeleid Werken of ik twee pc's mee wilde nemen uit de berging. Deze waren bedoelt voor een cliënt die thusi pc's wilde demonteren in het kader van ons dagbestedingsproject. Prima zei ik ga ik regelen.

Zo gezegd zo gedaan. Tafel er uit pc's er in en op naar de Rietveldweg in Heerhugowaard. PC's eruit en op naar huis. Tijd om te gaan koken. Gelukkig had ik gisterenavond de aardappelen al geschild en de bloemkool al schoongemaakt en in de pan gezet dus was een kwestie van gas aan en alleen de cordon blue in de pan bakken. Rond zes uur zaten we met zijn vieren gezellig aan tafel. Dorien had een late dienst en was dus afwezig.

Ik had om 6;45 afgesproken bij de duikschool Kevmic Diving in Alkmaar i.v.m. een duikincident een week geleden. Alles werd doorgesproken en het werd als leermoment gezien. Daarna maakte we een afspraak voor as zondagmiddag om een examenduik te gaan doen voor mijn tweesters. Vinkenveen werd als lokatie genoemd. Prima nu het weer nog. Na twee bakken koffie, een stroopwafel en een goed gesprek toog ik weer op Heerhugowaard aan. Nog snel even oude kleren ophalen voor Present en dan eindelijk tijd voor een verdient biertje. Morgen wacht een zware dag. Overal, laarzen, mondkapje, handschoenen en een portie doorzettingsvermogen. Een mega opruimklus met nog vier vrijwilligers in Obdam. Morgen heb je ook de foto's. Voor nu welterustenDinsdag 8 oktober 2013

06:48, 8/10/2013 .. 0 comments .. Link

Het is 6:45. Ik ben wakker geworden van het vertrek van één van onze jongens. Dan maar vroeg op. Ik moet ook optijd bij de fietsenmaker zijn daar mijn versnellingen weer eens niet mee werken. Daarna richting kantoor. Ben benieuwd hoe vandaag verloopt.

Om 8:30 fiets afgeleverd bij fietsenmaker en op leenfiets naar kantoor. Vandaag actief voor kringloopwinkel Roundabout die nauw samenwerkt met onze stichting Present Heerhugowaard Langedijk
Binnen gekomen bestellingen controleren en afhandelen. Planning medewerkers doornemen. Dit stukje kan ik dan overnemen bij vakantie en ziekte. Een mooie weekverdeling met mijn andere werkzaamheden.

SMS van de fietsenmaker komt binnen. Fiets klaar en kan afgehaald worden met kostenplaatje. Tussen de middag even fiets opgehaald en lunch gehaald. Vanmiddag Aldo vervangen en om 15:15 werkbespreking met Gea en Mirjam. Er staat weer veel op het programma dus dat moet goed op elkaar afgestemd worden.
Na de werkbespreking op naar huis. Mijn vrouw heeft een late dienst en ik moet om 18:30 bij Hoekstra Verkeersopleidingen zijn voor Code95.

Thuis gekomen lekker aan de slag in de keuken met spaghetti en rond 17:30 zaten we met zijn vieren rond tafel. Heerlijk en alles schoon op. Mijn jongens ruimde de tafel af en de keuken en ik vertrok richting Alkmaar.
Eerst maar eens een bak koffie en wat bijpraten met collega's van VHC. Rond 18:30 starten we met de theorie. Digitale tachograaf was het onderwerp en dat tot 22:00. Na een veel te warm theorielokaal met te veel cursissten en twee rookpauzes was het dan eindelijk tijd om naar huis te gaan. Thuis gekomen besloot ik om mijn vrouw van haar werk te halen dus hup de fiets uit de schuur en op naar het andere deel van Heerhugowaard. Op het terrein kwam ik nog een egel tegendie zich rustig liet fotograferen. We fiesten gezellig samen naar huis, namen thuis nog een sherry, kletste de dag even door en vertrokken daarna naar de beddenlakenstraat. Morgen een drukke dag.Maandag 7 oktober 2013

20:09, 7/10/2013 .. Posted in Dagelijks .. 0 comments .. Link

Vandaag weer met Bob op pad. Als eerste naar de Telecom Service Groep waar een hele partij afgeschreven apparatuur klaar staat voor ons dagbestedingsproject.
De bus was nog niet helemaal vol dus we reden door naar Giant ICT waar nog een partij afgeschreven apparatuur klaar stond. Zo bus vol op naar de tijdelijke opslag.

Na het uitladen vertrokken we richting Samenwerking School de Lispeltuur in de Vronermeer. Zij hadden een aardige partij pc's, monitoren en printers klaar staan. Wij werden alleraardigst ontvangen en Bob en ik begonnen weer in te laden. Mooi begin van de middag. Op naar Network Company in Noord Scharwoude. Hier zorgde Erik dat alles klaar stond zodat we zo konden inladen. Nog even naar ISSYS ICT in Heerhugowaard maar zij hadden op het moment niets klaar staan. Foutje??
Tot slot nog even door naar Obdam. Giant Telecom had ook voor ons wat bewaard. Heel veel telefoons, centrales e.a. Het vulde de bus weer aardig.

Nog éénmaal naar de opslag en daarna op naar de dagbesteding waar ik de bus en Bob afleverde. Vanmiddag nog wat acquisitie plegen en mijn mail nazien.
En wat voor mail. Het Horizon College gaat ism Capgemini mee doen!! Super nieuws.

Nog even me storten op het huishouden. Boodschappen doen, eten klaar zetten, de was wegwerken en nu even een pauze moment met een bak thee.
En vanavond heerlijk thuis. Morgen een vol programma.Curriculum Vitae

20:40, 6/10/2013 .. Posted in C.V. .. 0 comments .. Link

Opleiding:           

L.T.S. Electrotechniek c-niveau geslaagd in 1976
MAVO 4
Avond-M.T.S. "Hendrick de Keijser" te A'dam Diploma electronica geslaagd in 1990
Algemene Ondernemersvaardigheden (A.O.V.) geslaagd in 1996
College of Multimedia te A'dam gestart maart 1998 Voor deel 1 geslaagd met een gemiddeld cijfer 7
Opleiding tot multimedia engineer (www.cmm.nl)
Bedrijfs Hulp Verlener (BHV) 2006

 Rijbewijs: B,C,D en E - en Code95

Huidige wekzaamheden

Van februari 2013 tot heden
Coördinator bij stichting Present Heerhugowaard Langedijk

Werkzaamheden:
Zelfstandig opzetten van nieuwe projecten met als doel bruggen te bouwen.

Dagbestedingsproject:
Het inzamelen van afgeschreven apparatuur bij bedrijven, scholen, instellingen e.a. welke wordt ingezet bij de dagbesteding bij mensen met een beperking.
Met als doel duurzaam ICT beleid te combineren met maatschappelijk verantwoord ondernemen. De afgeschreven apparatuur wordt nagekeken voor hergebruik of uit elkaar gehaald voor recycling. Dit alles gebeurt naar vermogen en onder begeleiding. Dit project is stand gekomen met medewerking van directie Esdége Reigersdaal en SISO Computers uit Almere.
De opbrengst komt ten goede aan het project. Het project zal regionaal worden uitgebouwd en heeft al nationale erkenning gekregen.

Volkstuinproject:
Voor gebruikers van de voedselbank zijn volkstuinen gerealiseerd waar zij hun eigen groenten op mogen verbouwen. Dit is mede tot stand gekomen door medewerking van Voedselbank Alkmaar en Volkstuinvereniging De Groene Waard. Ik zelf heb voor gereedschap gezorgt. Het project is reeds een succes.

Sociale projecten:
Op projectbezoek gaan, inventariseren wat aan materiaal en hoeveel vrijwilligers er nodig zijn, plannen en aansturen vrijwilligers.
NL Doet in de ruimste zin van het woord het gehele jaar door.

Werkervaring :

Oktober 2011 tot juni 2012
PBT Beveiliging en Telecom B.V.
Functie omschrijving: Servicecoördinator
Werkzaamheden:
Planning storingen en onderhoud
Werkbonadministratie en urencontrole
Het maken van offertes naar aanleiding onderhoud en of storing
Werkvoorbereiding

01-10-2008 tot 30-09-2011
Detec Beveiligingen BV
Functieomschrijving: Bedrijfsleider
Werkzaamheden voor 2 vestigingen (Diemen en Purmerend):

Ondersteuning buitendienst
Maken van offertes aan de hand van bezoekrapporten, aanvragen of via werkbonnen voor de disciplines:

  • Inbraakbeveiliging
  • Camerabewaking

Verzorging van mailings
Ondersteuning op de beursvloer met het maken van afspraken
Verzorgen van documentatie
Het in gang zetten van opdrachten waaronder inkoop, planning en voortgangbewaking
Plannen van de dagelijkse werkzaamheden voor 10 monteurs

- onderhoud
- verhelpen storingen
- installeren nieuwe installaties of uitbreidingen

 Inkoop en voorraadbeheer materialen
Debiteurbewaking waaronder betalingsafspraken maken met klanten en contactpersoon incassobureau
Verwerken telefonische opdrachten en storingen
Aannemen telefoon van de vestigingen Purmerend en Diemen en filteren vraagstellingen. Dan zelf oplossen of doorspelen naar collega’s.

17-06-2007 tot 30-08-2008
Verkoop binnendienst PBT Beveiliging en Telecom BV
Werkzaamheden:
Ondersteuning buitendienst
Maken van offertes aan de hand van bezoekrapporten en/of aanvragen voor de disciplines:

  • Inbraak
  • Telecom
  • CCTV
  • Data

Verzorging van mailings
Verzorgen van documentatie
Het in gang zetten van opdrachten
Het benaderen van potentiële prospects d.m.v. telefonische acquisitie (koude acquisitie)
Met als resulaat concrete afspraken bij gerenomeerde bedrijven waaruit opdrachten zijn ontstaan.
Tevens onderhouden van de website en administratieve ondersteuning bieden aan de technische dienst.
Het onderhouden van de website.

Van 2001 tot 31-10-2006
Eigen ondernemer – The Assistant BV. & Networkit B.V.
Core business systeem-/netwerkbeheer met als doelgroepen MKB en de Zorg

Werkzaamheden:
Verkoop/inkoop hardware/software
Acquisitie
Admininstratie/Facturatie
Planning T.D.

01-11-2006 tot 15-06-2007
Bedrijfsleider/Acquisiteur Koeriersbedrijf

Werkzaamheden:
Zorgdragen voor nieuwe klanten
Bestaande relaties onderhouden
Administratieve werkzaamheden
Alle voorkomende chauffeurswerkzaamheden bij ziekte en vakantie

Dit was slechts als tussenstap na het beëindigen van mijn bedrijf.

Van 1999 t/m 2001
Werkzaam bij Apple Centre Mac Support (later iCentre)
Eerste twee maanden als helpdesk medewerker, daarna op de afd. Verkoop.

Van 1990 t/m 1999
Werkzaam bij Hendrion Transport Techniek te Alkmaar
Afd. administratie,technische dienst en magazijn.
Funktie technisch administratief medewerker

Werkzaamheden:

Het opzetten en verzorgen van de totale facturatie voor onze vestigingen in Alkmaar, Eindhoven en Zwijndrecht.
Het verwerken van de uitgevoerde werkzaamheden van onze binnen- en buitenmonteurs (40)
Het factureren van onze huurvloot en van de verkochte onderdelen cq spare parts.
Het begeleiden en inwerken van nieuwe collega’s op de diverse locaties.

 Van 1983 t/m 1990
Werkzaam bij Nederland Haarlem te Haarlem
Afd. Hardware engineering industriële systemen
Funktie technisch tekenaar / assistent projectleider

 

Hobby's :  Apple Macintosh, sporten (hardlopen, wielrennen, zwemmen en duiken) en internet.

Oprichter van Apple gebruikersgroep AGA
Lid  landelijke Apple vereniging stichting Klokhuis


Vrijwilligerswerk:

Initiatiefnemer en coördinator Burenhulp Molenwijk Heerhugowaard
Secretaris wijkpanel Molenwijk Heerhugowaard
Coördinator Stichting Present Heerhugowaard-Langedijk 
Fractielid Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij

 Zondag 6 oktober 2013

20:36, 6/10/2013 .. Posted in Dagelijks .. 0 comments .. Link

Vandaag heerlijk rustig aan gedaan. Samen gewandeld en vanavond genoten van de overwinning van Ajax tijdens het uurtje met het bord op schoot.
En morgen. Dan gaan we weer een hele partij afgeschreven apparatuur ophalen voor de dagbesteding. Ik heb er weer zin in.{ Last Page } { Page 1 of 2 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories

C.V.
Dagelijks

Recent Entries

Donderdag 24 oktober 2013
Woensdag 23 oktober 2013
Dinsdag 22 oktober 2013
Maandag 21 oktober 2013
Zondag 20 oktober 2013

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer