Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

een blog van alles

22/9/2006 - schalicks

nu nog net de nazomer er is wordt menig barbecue in de fik gezet  met wat worstjes en hamburgers enz enz is het verukkelijk eten een lekker menutje op de heete grill is natuurlijk

SCHALICKS

 

BENODIGHEDEN

 

- kip

- ui

- paprika

- champiognon

- kipkruidenmix

- stokjes

 

 

na het is niet erg moeilijk  maar je legt de stokjes in het water {zodat ze niet verbranden}

snijdt de kip in stukken  en doe het in een bakje

kipkruiden annmaken met wat olie {doe ik altijd kijk niet zo vaak naar bereidingswijze}

toevoegen aan  de kip even goed roeren en laat het even trekken daarom is  het ook het beste het als eerste te doen {meestal staat er 10 tot 15 min intrekken maar persoonlijk doe ik het toch langer trekt de smaak  er beter in

paprika grove stukken snijden is leuk om verschillende kleuren te doen voor smaak en oog

champiognons kun je gewon heel laten {de champiognon niet wassen want het is net als een spons het zuigt water op  een zacht  borsteltje doet ze werk goed}  ui ook in grove stukken snijden daarna is het gewoon een kwestie van de vlees en groente rijgen aan het stokje en eet smakelijk

 

natuurlijk kan dit afgewisseld worden met alles laatst heb ik een teentje knoflook erop gedaan {beetje in het midden en kip ernaast trekt de smaak er goed in }

 

hebben jullie leuke ideen nog laat het me weten

 

eet smakelijk

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/9/2006 - GAMES AND CONSOLES

de games wereld is niet meer wat het is je wordt doodgegooid met consoles en de graphics barsten uit je tv/computer scherm  om een beetje overzicht te krijgen zul je hier  zo nu en dan nieuws verkrijgen uit deze leuke maar ook  zeker dure buisness

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/9/2006 - koken

ja  indonesisch koken is niet zo makelijk maar als je van koken houdt is het echt leuk om een gerecht te maken om te beginnen ga ik sambal goreng telor maken

 

BENODIGHEDEN

- 4 eieren

- 3 sjalotjes

- 1 knoflook 

- 2 lombok (spaanse peper} kan ook 1/2 eetlepels sambal oelek 

-  zout

- 1 groene paprika

- 1/4 santen(geconcetreerde kokoscreme}

- 4 djuruk perut {een gdroogd blad van een citrus vrucht /citroenblad}

- 1/2 tl trassie

- 1/2tl asem  {samen gekeend vlees van de rijpe vrucht van de tamarinde}

- 1 schijf laos {kan ook in poedervorm}

- 2 salam    {laurierblad}

- 2 el boter

- suiker

 

snij de knoflook en sjalotjes fijn onpit de lombok en snij die ook fijn 

paprika schoonmaken en in reepjes snijden

fruit de sjalotjes, knoflook, lombok, paprika, samen met zout, trassie, salam ,djuruk perut,

laos,in de boter op een lage warmtebron voeg 2dl water toe en goed roeren

kook de eieren hard en laat ze schrikken en pel ze

doe ze bij de kruidenmengsel en laat het goedje 10 minuten stoven met deksel op de pan

smelt nu de santen erin en blijf goed roeren  tot dat de santen gesmolten is en doe dan de suiker erbij

laat het op een lage warmte bron sudderen met open deksel

meng zo nu en dan alles door elkaar

het gerecht is klaar wanneer een olieachtig  laagje  is ontstaan

dampt het gerecht teveel in voeg wat water toe

het is even een paar keer koken om het je eigen te maken maar dan is het ook echt smullen

 

eet smakelijk

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/9/2006 - nieuw

Nieuw ik dacht laat ik het eens proberen een blog maken

ik heb er zin in om mijn kook kunsten te laten zien ben net bezig met indonesisch keuken

daar wil ik graag over schrijven veder games muziek enz enz

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

met deze blog zit van alles wat koken tuinieren gamen films muziek ga zo door

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer