Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Jeroen in Boston

Description

Met dit blog wil ik jullie laten meegenieten van mijn avonturen en belevenissen in Boston!


My Links

Home
My Profile
Weblog Archives
Friends
My Photo Album

Vakantie!

Hallo weer allemaal,

Het is zover! Ik heb vakantie!! Gisteren (vrijdag) om acht uur in de ochtend mijn examen gemaakt. Het was lang en zwaar,  maar ik denk dat ik het wel goed gedaan heb! Nu nog maar afwachten wat de score is. Zoals gezegd was het erg lang, bijna 4 uur lang. Maarja ik heb er 3 maanden lang voor gewerkt!

De sneeuw die vorige week gevallen is ligt er nogsteeds, het is hier namelijk de hele week niet boven de nul graden uitgekomen. Vandaag (zaterdag) is het wel iets boven nul, dus alles dooit nu een beetje weg.

Gister na mijn examen ben ik met Ricardo en Laurine gaan poolen in de stad, daarna nog naar de bioscoop geweest. Was dus een leuk, mara vermoeiend dagje.

Nu nog een weekje filnk uitrusten, koffer inpakken, laatste dingen kopen en regelen, en natuurlijk alles klaarmaken voor vertrek. Want volgende week om deze tijd sta ik alweer op het vliegveld te wachten tot mijn vliegtuigje me weer naar huis toe vliegt!

Tot ziens,
Jeroen


Posted: 12:40, 8/12/2007
Comments (1) | Add Comment | Link

Sneeuw!!

Hallo daar!

Hier weer een update van mijn blog, uit het wit besneeuwde Boston!
Jaja het is zondagavond begonnen met sneeuwen, en het blijft nog wel even sneeuwen! Erg leuk om dat ook mee te maken hier, want de sneeuw die in Nederland valt stelt er niks bij voor....!! Hier wat foto's:
Zo zag het er gisteravond uit:


Dat was nog maar een dun laagje, toen ik vanochtend wakker werd lag er een centimetertje of 4! Het dooide zo'n beetje de hele dag met wat regen, dus was het allemaal een beetje vies geworden. Inmiddels is het weer begonnen met vriezen en dus ook weer met sneeuwen. Dit is dan ook de meest recente foto van de sneeuw die ik heb!

Dat was weer even genoeg over de sneeuw!
De vorige hele week weer gewoon naar school geweest en dus ook niet echt iets bijzonders gedaan.
Vrijdag avond heb ik gezellig de hele avond met Laurine en Ricardo (de 2 Zwitsers) doorgebracht. Zaterdag ben ik met dezelfde meestudenten naar Harvard gegaan. Maar omdat het nogal koud was (-11) en er een behoorlijke wind stond zijn we van restaurant naar winkel naar koffie tentje gelopen. Het was echt heel koud!! brr!! Die avond hebben we nog wat zitten pokeren en kaarten op school.

Zondag weer gewassen en verder nog een film gekeken op school. Nu is mijn laatste schoolweekje alweer begonnen!! huh maar je komt toch pas de 16e thuis?? ja dat klopt, maar ik heb mijn examen vrijdag 7 december, en daarna heb ik geen school meer. Dat betekent dus dat ik 1 week vrij ben voordat ik vertrek. Opzich wel lekker, kan ik goed uitrusten en alle laatste dingen regelen!!

Dat was het weer voor nu, ik zal als er morgen veel sneeuw ligt wel wat mooie foto's maken en die op mijn blog zetten. Dus: Stay focus!!!

Jeroen


Posted: 13:24, 3/12/2007
Comments (2) | Add Comment | Link

Thanksgiving

Hallo trouwe lezers,

Hier weer een update van mijn weblog.
Na het weekend New York ben ik eerst weer een weekje naar school. Toen het weer weekend was zijn we naar M.I.T (
Massachusetts Institute of Technology) gegaan, daar een beetje rondgelopen en de gebouwen van de grote school gezien.

Daarna zijn we met de bus naar downtown gegaan en hebben daar de film Fred Claus gekeken in de bioscoop. Die hier trouwens echt gigantisch zijn, met wel 15 zalen ofzo!!

De zondag daarna zijn we nog opzoek gegaan naar een andere shopping mall, maar dat stelde weinig voor.

 

Toen was het weer maandag, maar het was maar een kort weekje, want het was namelijk thanksgiving. Dat betekent donderdag en vrijdag geen school. Dinsdagavond hadden besloten om een zogenaamde ‘white night’ te gaan houden. Dat houdt in dat je een nachtje niet slaapt, maar gewoon wakker blijft. Deze nacht hebben we tot 5 uur in de lounge van de school door gebracht. (we zijn Laurine (Zwitserse), Ricardo en ik) daarna naar huis gegaan en daar nog een beetje geïnternet. Was wel leuk, maar uiteraard ook erg vermoeiend. Ik ben de laatste uurtje ook niet meer naar school geweest.

 

Donderdag was het echt Thanksgiving en was alles gesloten. Een restaurant gaf gratis lunches weg, dat slaan wij niet af. Dus zijn we daar eerst gaan eten. Daarna weer naar downtown, wat gewoon eng was, alle straten waren leeg en alle winkels waren dicht.

De dag erna heet black Friday en dan starten de kerstinkopen hier! Dat begint met grote uitverkopen bij alle winkels. Wij zijn dan ook naar 2 Shopping Malls gegaan en daar heb ik kleding gekocht, ook voor paps, mams, en Timo.

 

Zaterdag zijn we naar een ijsbaan hier in de buurt gegaan en zijn we daar 2 uur lang gaan schaatsen. Was alweer lang geleden voor mij, maar ging wel weer goed.

Verder niet veel gedaan zaterdag. Zondag weer gaan wassen en daarna zijn we de Freedomtrail gaan lopen. Dat is een route die door heel Boston loopt, aangegeven met een rode lijn. Erg leuk allemaal, want je komt op plaatsen waar je normaal nooit zou komen.

Ook zijn we nog bij de USS Constitution geweest, dit is een oud zeilschip die in Boston ligt, daar kan je ook op.

Daarna nog naar een obelix gelopen, waar je ook op kan en vanwaar je een mooi uitzicht over de stad hebt.

Nu volgen er nog wat foto's van vandaag:

The USS Constitution:

 

 Uitzicht vanaf Obelix:

Maanopkomst:

Dat was het voorlopig weer, maar er kan natuurlijk altijd weer zomaar een update komen!!

Bye,

Jeroen


Posted: 20:05, 25/11/2007
Comments (1) | Add Comment | Link

New York

Hallo allemaal!!

Sorry dat ik mijn blog een tijdje niet had bijgewerkt!!
Vorig weekend weinig gedaan, we hadden slecht weer enzo, wel weer wat feesten op school en Boston College, maar verder niks bijzonders! Wel hebben we dat weekend bedacht dat we het weekend erop naar new York wilde gaan.... Dat hebben we dan ook allemaal geregeld en deze week was het zover!

Vrijdag ochtend om 9 uur de bus genomen die ons in 4, 5 uur naar New York bracht. We hadden daar een Hostel geboekt, dus eerst even ingecheckt. Toen de stad in, wat een stad is dat zeg!!
's middags laat zijn we het Empire State builing gaan beklimmen, het was al donker en het was regenachtig ( wat boven sneeuw was trouwens!!) maar dat mocht de pret niet drukken. Het uitzicht was erg mooi:

Toen zijn we naar Times square gelopen waar het 's avonds altijd een gekkenhuis is met mensen en auto's!

Voor de volgende dag hadden we al tickets gekocht voor het vrijheidsbeeld. Eerst 's ochtens naar ground Zero gegaan, waar het voormalige WTC stond. Erg indrukwekkend om te zien allemaal. Ze hebben ook weer nieuwe plannen om een "Freedom Tower" te gaan bouwen die meer dan 500M hoog wordt!
Daarna dus met de boot naar het vrijheidsbeeld toe:


Vanaf daar heb je ook een mooi uitzicht over New York:

En dan nog een foto van mij met New York:

 

Een erg leuk, maar ook vermoeiend weekend gehad dus! Nu begint er weer een nieuwe week die hopelijk weer vol met nieuwe avonturen zit!!

Bye,
Jeroen


Posted: 11:36, 12/11/2007
Comments (4) | Add Comment | Link

Halverwege

Hallo allemaal,

Hier weer een bericht uit Boston! Ik ben inmiddels op de helft van mijn verblijf hier. De tijd gaat erg snel, voor mijn gevoel ben ik hier net aangekomen, en zit ik dus nu alweer op de helft.

Vorig weekend hadden we een feestweekend! Vrijdag hadden we van school een Halloweenfeest, dus moest iedereen in een kostuum naar het feest komen, dat was allemaal wel komisch! Ik was een Farao trouwens. Zaterdag hadden we een soort feestje hier thuis met alleen de huisgenoten. Dat was erg gezellig! We hoorden dat er een feest was bij de Boston College, dus zijn we daar heen gegaan, maar helaas was dat een besloten feest! Toen zijn we maar een paar medestudenten gaan ophalen van school en weer naar ons huisgegaan om verder te feesten!
Dat was een gezellig weekend dus!

Dinsdag was de huldiging van de spelers van de Red Sox (het baseball team van Boston). Ze zijn namelijk world champion geworden! Dus kregen we speciaal vrij voor van school, om daar te gaan kijken. Dat hebben we natuurlijk ook gedaan, het was daar echt gigantisch druk, en toen de spelers in de toeristenauto's langskwamen werd iedreen gek van vreugde! Ik heb een filmpje gemaakt toen de spelers langskwamen: http://www.youtube.com/watch?v=ds7isWtBHTI

Woensdag was het echt Halloween, wat hier veel uitbundiger gevierd wordt dan in Nederland! Men was er hier al ongeveer een maand mee bezig! Wij zijn 's avonds de straat opgegaan om wat mensen te laten schrikken, maar het was niet al te druk op straat. Maar het was wel grappig allemaal!

Ik heb voor van het weekend nog geen plannen, maar meestal zijn de spontane plannen het leukst!
Ik spreek jullie weer!
Jeroen


Posted: 13:04, 1/11/2007
Comments (1) | Add Comment | Link

Weer een weekje vanuit Boston!

Beste lezers,

Alweer is er een week voorbij in Boston! De tijd gaat snel, dat is een goed teken, want dan heb ik het dus naar mijn zin! Afgelopen week niet veel gedaan, gewoon weer elke dag naar school toe en dat is elke dag het zelfde!

Van het weekend ben ik naar een grote mall geweest, die wat verder weg ligt. Eerst ongeveer 3 kwartier met de bus en dan nog ongeveer een half uur met de metro. Was wel de moeite waard! Erg mooie mall veel winkels en natuurlijk weer een foodcourt waar ik uiteraard echt Amerikaans eten naar binnen gepropt heb.

Daarna nog naar de P.C. Hooftstraat van Boston geweest: Newbury street. Alle bekende dure kledingmerken hebben daar een winkel zitten. Voor de lol zijn we nog zo’n zaak ingegaan, maar even later er met de zelfde vaart weer uitgelopen, omdat de prijzen toch wel wat aan de hele hoge kant waren. Toen weer teruggelopen naar de plek waar vanwaar de bus ging en met de bus weer terug naar het huis.

 

In dat zelfde huis wachtte die avond nog een verassing, er hadden wat huisgenoten wat vrienden opgehaald en er werd een feestje gebouwd! De normaal zeurderige huismoeder vond het zomaar goed. (zolang we alles maar schoon hielden) Uiteindelijk pas om half 4 weer in mijn bed beland. En ik kan jullie vertellen dat het Amerikaanse nachtleven mij wel bevalt!!

 

Zondag erg duf en moe, maar toch maar weer een wasje gedaan en vervolgens naar Boston College gegaan om daar even rond te kijken. Ook dit is weer een gigantisch terrein, met veel gebouwen waar de studenten wonen. Boston College heeft ook zijn eigen Football team, en ook een stadion. Ik heb zelfs even op de grasmat van dat stadion gelopen, want er stond een hek open, maar volgens mij mocht dat eigenlijk niet.

 

Maandag weer naar school, naar mijn nieuwe level, dacht ik! Maar ik had geen rooster, dus wist ik niet in welke klas ik zat, dus was ik een dag vrij. (foutje van school) Gelukkig lag er die middag nog een nieuw rooster, zodat ik dinsdag wel weer gewoon naar de lessen toe kon!

Aardige leraar weer en een beter rooster dan voorheen en natuurlijk een level hoger, dus wat wil een mens nog meer…..

 

Ik heb verder nog geen plannen voor komend weekend, het is hier dan overigens Haloween, en dan is er een feest op school en dat wordt dus weer gezellig!!!

 

Ciao,

Jeroen.


Posted: 12:01, 23/10/2007
Comments (1) | Add Comment | Link

Maar weer eens een update!

Hallo beste lezers,

Hier weer een update van mijn blog. Het was alweer een week geleden, dus tijd voor een nieuwe.
vorige week dus al een heel eind richting downtown geweest, namelijk naar de Prudentinal mall en tower geweest. Dit is een grote mall, met veel winkels. Bij deze mall staat een grote wolkekrabber van 150 meter hoog. Vanaf daar hadden we een mooi uitzicht over de stad!
Dit is dus die toren:

En het uitzicht!:

En het stadion van de Red Sox (het baseball team van Boston)

En nogmaals de toren:

We hadden die dag uitgevonden dat het voor ons niet moeilijk is om naar downtown (het centrum) te gaan. Ons huis ligt op 20 minuten lopen van een metro station, daar nemen we dan de metro en 40 á 45 minuten later staan we midden in Boston.
Dat is ook wat Ricardo en ik afgelopen zaterdag hebben gedaan!! We waren rond half 1 in de stad, dus eerst een Burger King ingedoken om een whopper (+ de rest van het menu) naar binnen te werken. Daarna een stuk door de stad gelopen.
Dit is het park, met op de achtergrond het Gouverment gebouw:


voor mij was dit nog herkenbaar van 3 jaar geleden, een oud kerkje en daar achter een gigantisch kantorengebouw:

Zomaar een straatbeeldje

Uiteindelijk kwamen we bij aan bij het aquarium en we hadden wel zin om daar heen te gaan, dus waarom ook niet. Erg leuk daar binnen, ze hebben een hele grote tank vol met water, met daar in, haaien andere grote vissen en 2 reuzeschildpadden. Veder hebben ze nog wat piguïns en natuurlijk allerlij speciale vissen. Piguïns zijn altijd wel grappig om naar te kijken.


Na ongeveer 2 uurtjes hadden we alles wel gezien, dus zijn we weer naar buiten gegaan. We waren in een soort van haven gebiedje daar, dus zijn we een pier opgelopen en hebben we daar aan het einde lekker wat gedronken en in het zonnetje gestaan.
Daarna nog lekker door de stad en door het park gelopen, erg leuk allemaal, ook omdat ik nog wat dingen herkende, van de vorige keer dat ik Boston was. Leuk weekend gehad dus weer!

Vrijdag kreeg ik ook van mijn leraar te horen dat ik toe ben aan het volgende level (level 6 van de 8), nou dat is dan weer mooi! Als het allemaal goed is begin ik daar volgende week (maandag 22 oktober)mee. Het betekend een andere klas, en een ander rooster, maar veder verandert er weinig.
Over school gesproken, ik heb nog een foto van de school waar ik toch een groot gedeelte van deze 3 maanden doorbreng

Ik zit hier inmiddels alweer een maand, de tijd gaat enorm snel!! nog 2 maanden te gaan, maar die gaan alleen nog maar sneller ben ik bang...
Veder is het weer ook niet meer zoals het was, het is hier inmiddels koud. Elke dag rond de 13 graden, vanacht was het 1 graad en 's ochtends 5! In het huis is het ook koud, dus dat beloofd nog wat voor als het echt gaat vriezen hier.

Dat was wel weren even genoeg voor nu, en ik laat weer van me horen als ik weer iets speciaals heb gedaan!!
Groeten,
Jeroen!


Posted: 14:05, 15/10/2007
Comments (2) | Add Comment | Link

En alweer een week

Hallo allemaal!

Hier weer een updateje van mijn blog. Het is immers alweer een week geleden dat ik hem voor het laats had upgedate! Deze week gewoon de hele week naar school geweest, eigenlijk niet iets heel speciaals. Wel aardige leraren en aardige medestudenten. Vrijdag met de hele klas en leraar naar de Starbucks geweest, om een lekkere kop koffie te halen.
Veder is het gastgezin wel erg strikt in een aantal regels; bv. als je 's avonds wil eten, moet je dat voor 9 uur 's ochtends doorgeven. Maarja in het weekend wil je ook wel uitslapen, dus dan moet je 's avonds maar voor je eigen eten zorgen. Opzich zijn strikte regels wel goed, maar het kan ook te ver gaan. Het eten is trouwens wel altijd erg lekker, en het gastgezin is ook wel erg aardig.

Zaterdag ben ik met Ricardo (een zwitserse huisgenoot) naar Harvard University geweest. Lekker rondgelopen en gekeken daar. Daar in de buurt ook nog lekker wat gegeten en gewinkeld. Erg gezellig!
Ik ga straks (zondag) naar een grote mall toe, die mall heeft een mooi uitzichtsplatform op de 50e verdieping, dus kan je daar lekker over de stad uitkijken.

Voor volgend weekend staat Downtown op het programma, heb er erg zin in! Zal dan volgende week ook wat foto's maken en die ook hier neerzetten.

Veder ook alles goed met jullie daar in Nederland???
Ik hoor graag van jullie
Ciao Jeroen!

 


Posted: 10:18, 7/10/2007
Comments (4) | Add Comment | Link

Room mate!

heHallo allemaal!

Het is zover, ook ik heb nu een room mate..
Zijn naam is Lei hij is 23 jaar en komt uit China. Hij gaat hier eerst een tijdje het zelfde doen als ik: zijn engels verbeteren, maar daarna gaat hij nog een highschool year doen. Hij zit hier dan ook bijna 2 jaar!! Erg lange tijd lijkt mij.

Veder zit ook mijn 2e week er bijna op. Heb straks nog even 1 uurtje les en dan heb ik weekend.
Het is inmiddels druk geworden hier in huis, we zitten hier nu met 10 studenten, en daar komen er misschien nog wel wat bij!! Het is wel gezellig zo, want 's avonds lekker met zijn alle tv kijken, grappen maken enz. enz.
Van het weekend ga ik weer naar de shopping mall, eventjes wat inkopen doen!
Ik vermaak me hier dus prima met al die studenten!

Veder gaat het op school ook nog steeds goed, ik kan me steeds beker verstaandbaar maken en begrijp ook alles van wat de leraren zeggen.
Ik heb me indmiddels opgegeven voor mijn examen. Het wordt geen Cambridge, maar een TOEFL examen, wat eigenlijk het zelfde inhoud.

Dat was het eigenlijk alweer zo een beetje!

ciao, Jeroen


Posted: 07:56, 28/9/2007
Comments (2) | Add Comment | Link

eerste week!

Hi all,

Inmiddels zit mijn eerste week erop! en mijn tweede week alweer begonnen. Ik zou zondag een roommate hebben gekregen, maar deze is nog niet gearriveerd. Zodra ik wat meer weet over hem / haar, zal ik dat uiteraard even laten horen. Er zijn zondag wel 2 nieuwe studenten aangekomen, maar die hebben weer een andere kamer.. jaja het hele huis zit vol met kamers! 
Het grootste pluspunt van deze week is, dat Rafael (een Indo jongen) Internet heeft geregeld hier in huis, erg fijn dus!
Zondag lekker naar een shopping mall in de buurt geweest! Ook dit is weer echt Amerikaans, grote parkeerterreinen, grote auto's en grote mensen.

De afgelopen dagen ook zelf een beetje de buurt verkend, erg mooie wijk waar ik zit, veel bomen en ik zit een beetje op een heuvel, wat het ook wel wat mooier maakt. Veder zit er alles wat ik nodig heb in de buurt! 
Hier een foto van een meertje in de buurt:


Van 'mijn' huis:

En van school!

Op school gaat het ook goed, ik kan alles wel volgen... ik versta de onderwijzers en ik kan mezelf verstaanbaar maken, alleen dit alles nu nog wat verbeteren en daarvan blijk geven met een examen, waar ik me inmiddels ook voor heb aangemeld!
Veder is het hier erg warm! De hele week is het al rond de 25 á 26 graden en woensdag wordt het zelfs 32. Voor de dagen erna staan er wat regen en onweersbuien, dus dat is weer minder. Ook het eten is hier lekker. 's Middags lekker zelf een broodje halen, en 's avonds lekker Colombiaans eten!

Nu dus nog even wachten wie mijn roommate word en wanneer deze aankomt.
gegroet,
Jeroen!


Posted: 07:22, 24/9/2007
Comments (1) | Add Comment | Link

Eerste paar school dagen.

hallo allemaal!!

Bedankt voor de vele reacties, ik vind dat echt leuk!! Ik heb inmiddels drie dagen school gehad, leuke groepen, maar deze veranderen elke week, omdat er elke week mensen weggaan, of nieuwe mensen bij komen. Het nadeel is dat ik eigenlijk een week te vroeg hier ben.. iedereen hierkent elkaar al enzo, en dan is het als nieuwkomer erg moeilijk om er tussen te komen. Gelukkige komen er volgede week en die week daarna ongeveer 300 nieuwe studenten, dus dan ies iedereen nieuw, en kent niemand elkaar! wel wat makkelijker!

Met de komst van de hele lading nieuwe studenten moet ik ook mijn kamer gaan delen, dat vind ik opzich niet heel erg, want nu is het nog wel erg stil in huis!

Veder is het hier nogsteeds mooi weer! elke dag schijnt te zon en is het ongeveer 25 graden, en zaterdag wordt het zelfs 27 graden... lekker dus! Ook ben ik inmiddels gewend aan het tijdsverschil! Wat ook wel lekker is.

Is er verder in Nederland nog wat te beleven? of valt dat tegen?

Tot spreeks/mails/msn!

Ciao! Jeroen


Posted: 11:38, 20/9/2007
Comments (3) | Add Comment | Link

Zomaar

Hier weer een updatetje!

Gister(maandag) eigenlijk weinig gedaan, om 8:15 naar school (zoals gezegt) waar we een inleidend praatje kregen en daarna een test. Na de test mochten we alweer naar “huis”. Ook hadden ze ons verteld dat er rond 3 uur een rooster was voor iedereen, zodat je weet hoelaat je de volgende dag op school moet zijn. Na de test even naar een ruimte waar je kan internetten (gratis:p). Dit is waar de laatste blog stopte!

Na het internetten heb ik onderweg naar huis wat eten gekocht en heb dat in een parkje op een bankje opgegeten. Daarna naar het gastgezin terug, waar op dat moment niemand thuis was.

Net iets voor 3-en ben ik naar mijn school gelopen en heb daar eerst weer even geïnternet. Toen mijn rooster opgehaald, en daaruit blijkt dat ik voor de test best goed heb gescoord! Ik heb namelijk niveau 5 (van de 8).( Humz, wat doe ik hier)J Veder heb ik de komende week een relaxed rooster, morgen pas om 11:15 beginnen, maar wel tot 17:25 (met de nodige tussenuren). En de rest van de week van 8:15 to 12:35

Toen weer terug naar gastgezin waar ik te horen kreeg dat we pas om 8 uur gingen eten. Maar dat gaf niet, want ik had net mijn huisgenoten ontmoed: Stephanie uit Colombia en Rafael uit Indonesië. Even mee zitten praten en Stephanie zei dat ze (net als ik overigens)in het begin zoiets had van pff waar ben ik aan begonnen, maar dat ze het na ongeveer 2 weken echt leuk vond; veel vrienden, en veel leuke dingen doen. Ze was in het begin (net als ik) ook erg verlegen, maar nu kwam ik niet meer van d’r af.

Veder is dit echt een soort studentenhuis waar ik in zit! Benede is meer het huis van de familie, en boven dat van de studenten. Ik slaap dan wel benede, maar wel naast de trap. Het eten wordt gemaakt door de vrouw des huizes en wordt boven neergezet, waar wij (de studenten) het met zijn 3-en opeten, de familie eet benede. Ik vind het opzich niet zo heel erg. Wel lekker eten, want ook de familie komt uit Colombia.

Nu net mijn eerste echte les gehad, zat nog maar met 4 andere mensen in de klas, maar wel belangstellend allemaal. Na de les op school gegeten, dat is echt wat je je voorsteld van een uitruimte van een amerikaanse school! Eerst je eten ophalen, veel keuze. Dan nog je salade samenstellen en wat te drinken pakken, en je kan aan een van de lange tafels gaan zitten. Lunch was lekker, nu even internetten en zo weer school..

Zo dat was wel weer even genoeg!

Jeroen


Posted: 12:06, 18/9/2007
Comments (2) | Add Comment | Link

Vlucht en gastgezin!

Hallo allemaal!

Hier weer een nieuwe blog! Deze keer eentje uit het vliegtuig!.. (nee heb geen internet in het vliegtuig) maar wel Word. We zijn nu net voorbij Ierland en vliegen op 36000 feet (10972 Meter) hoog.                                                                                              

 Ik heb net mijn lunch op, deze bestond uit: een salade, een broodje een stuk kip en wat van aardappelen. Met als toetje een aardbeien ijsje. Erg lekker allemaal. We zijn nu ongeveer 2 uur onderwerg en hebben nog ongeveer 6 uur te gaan. Lijkt lang, maar de tijd gaat best snel.. lekker filmpje kijken, muziek luisteren, tijdschriftje lezen, kortom ik kom de tijd wel door!

Tot nu toe een rustige vlucht.. opgestegen van baan 18L toen meteen een klein linker bochtje en vervolgens een een paar rechter bochten en op naar het westen. Ik kon de haven van Rotterdam een betje zien, maar verder eigenlijk niks vanwege wat bewolking. Op dit moment (voor jullie 14:38 dus voorbij Ierland en er begint wat turbulentie.. (lekker zo na het eten:P) Het vliegtuig (boeing 777-200) vliegt wat zuidelijker dan de keren ervoor dat ik met dezelfde vlucht mee vloog. De eerste keer vlogen we over het zuidelijke puntje vaan Groenland heen, maar nu vlogen we over het zuidelijke puntje van Ierland. Recht over de oceaan dus! Verder krijgen we nu lekker een kopje koffie!

Ik zit dus op de vlucht naar Washington en moet dar overstappen op de vlucht van United Airlines naar Boston. Ik verwacht geen problemen met overstappen, dit heb ik namelijk wel eens eerder gedaan… eerst door de “vrolijke” douane en dan dan de koffer halen en meteen weer inleveren. Dan lopen nar de juiste gate en instappen in de (hoe het ernu naar uitziet) Airbus A320.

De zojuist genoemde turbulentie is nu gelukkig weer over! Nu lekker genieten van mijn kopje koffie van de (jawel) STARBUCKS!! Ik hoop dat er (de komende 3 maanden) nog vele mogen volgen!:P Verder niks boeinds over de vlucht te melden..

Inmiddels na een hele tijd aangekomen bij mijn gast gezin! Maar eerst even verder waar ik gebleven was.. Ik had de laptop nog niet weggelegd of er kwam wat turbulentie, we moesten dan ook de stoelriemen weer om doen! Veder prima vlucht, veel gezien, zoals Boston… Ja had ik maar een parachute! Had ik niet eerst nog een uur naar Washington hoeven vliegen en dan weer een uur terug, maargoed. Mooie landing, kort taxien en snel het vliegtuig uit. Achteraf was dat laatse maar goed ook, want toen ik bij de douane kwam was het al druk, maar toen ik daar ongeveer 10 minuten stond te wachten kon je de hele hal niet meer in! Net op tijd dus. Al met al nog zo’n  45 minuten staan wachten, maar daar is niks aan te doen. Gelukkig stond de koffer al naast de band, en werd hij meteen alweer uit mijn handen gegrist, door een machine gehaald en automatisch komt hij bij het goede vliegtuig terecht! Handig. Daarna weer door een beveiliging van handbagage enzo en lopen naar de juiste gate, waar ik meteen aan boord kon. (ik had maar 2 uur overstap tijd)

De United 822 bracht me in een uur en 5 minuten naar Boston, ook een mooie vlucht, maar dat kwam door het mooie weer, geen wolken en weinig wind. Mooi uitzicht over de stad washington:

Geland, naar  “bagage claim” en de koffer was er binnen 5 minuten!! (zo kan het ook Schiphol) Toen wachten op de gene die mij zou komen halen van de EF, maar na 20 minuten was er nogsteeds niemand. Ik naar de informatiedesk en gelukkig belde die man meteen degene die rondliep op Boston Logan Internation airport. 5 minuten later kwam de man aanlopen en gingen we naar zijn auto (Mercedes ML) waar al een studente zat te wachten uit Spanje. Eerst haar naar haar gastgezin gebracht, en toen naar mijn gastgezin!

En dat is de plek waar ik nu zit. (Nu is half 10 ’s avonds ( half 4 ’s nachts voor jullie)) Aardige vrouw in ieder geval, Ze spreek engels met een spaans/ mexicaans accent. Het is nu nog rustig in het huis, maar volgende week of over 2 weken komen er meer studenten. Ik zit nu nog alleen op een kamer! ( is wel lekker zo voor het eerste weekje!) Ik heb hier geen Internet, maar volgens mijn gastmoeder als ik buiten voor het huis ga zitten, zijn er een aantal inbeveiligde draadloze netwerken, die ik dan kan gebruiken:P Lekker illegaal, maarja het moet maar! Ben nu te moet om dat verder te proberen, eerst maar eens mijn koffer uitpakken en dan slapen!

Morgen (maandag) moet ik om kwart over 8 op school zijn.. de school is gelukkig 5 minuten lopen, dus dat is een meevaller.

Nu net eerste dag op school gehad, naja het was eigenlijk meer een test en daarna een beetje een introductie! Ik zit nu nog op school om even te internetten, straks even wat te eten halen en dan naar Boston zelf denk ik.

De batterij van de Laptop is nu bijna leeg, dus moet ik maar weer stoppen..

Ik zal later nog wat foto's op het blog zetten.. Is dus nu gebeurt

Cheers! Jeroen


Posted: 14:51, 17/9/2007
Comments (3) | Add Comment | Link

Welkom!

Hallo allemaal!

Met dit blog wil ik jullie de komende 3 maanden op de hoogte houden van mijn avonturen en belevenissen in Boston.
Zodat jullie, daar in Nederland, ook een beetje kunnen mee genieten van wat ik hier allemaal beleef!
Veder kunnen jullie hier wat reacties achterlaten.

Ik heb inmiddels te horen gekregen wie voor de komende 3 maanden mijn gastgezin wordt!! De Familie Alvarez (bestaande uit: Andrea en Guillermo en 2 kidz) worden de gelukkige!
Het gezin woont op loopafstand van school in een groot huis, zo meldt de ef.
Hier bij even een plaatje om te laten zien waar ik dus verblijf:  (met dank aan Google earth!)


Verder deze week vast wat spulletjes in de koffer doen en de laatste dingen regelen..

Gegroet,
jeroen!

Posted: 07:09, 14/9/2007
Comments (10) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer