Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

91-5 Afvalprogramma

Home - Profile - Archives - Friends

Weer niet gelukt, zucht ...... - Posted at 11:33 on 20/7/2009 by Jérôme Maassen

Deze week was ook weer een beetje teveel van het goede, met dit weekend een jazzfestival in Lenk, zwitserland, waar we een optreden hebben gegeven met de Big Easy Brassband. Het begon al goed, we waren net in het hotel of er stond al een bord spaghetti en een halve liter bier voor me op tafel. 's avonds nog een keer lekker warm gegeten en koud gedronken. Leuke optredens, ook nog wat gejammed, en wat optredens beluisterd. De balans bleef steken op 101,1, dus werk aan de winkel.

de 2e week - Posted at 16:18 on 13/7/2009 by Jérôme Maassen

Afgelopen week ging niet zo goed. Een aantal werklunches, diner elders, verkeerde dingen en wat minder bewogen. Maar ook 2 keer gebak beleefd geweigerd.   Het resultaat was 100.1 kg, een toename van 6 ons, een flinke T-bone steak (maar die heb ik niet gehad)  

Deze week nieuwe kansen, nieuwe prijzen; ik zal wat strenger moeten zijn voor mezelf.

Vanavond is het in ieder geval lekker weer, ik ga zo dadelijk even lekker uitwaaien in Schevingen aan het strand. Volgende week weer onder de 100 en dan er niet meer overheen !!

Het resultaat van de eerste week - Posted at 08:03 on 6/7/2009 by Jérôme Maassen
Als eerste de harde cijfers. Vorige week 103,5. Vandaag 99.5, dus 4 kg kwijt. Gemeten op dezelfde weegschaal, schoon aan de haak. Er zaten we de 2 kilo's bij van het weekendje weg vorige week, maar ik ben tevreden over het resultaat van de afgelopen week. Ik heb normaal gegeten, wel iets minder, alleen de extra's laten staan, en wat meer bewogen (wandelen met Frances). Het streven is gemiiddeld 1 kg per week af te vallen; dit resultaat van deze week - 4 kg is een goede stimulans om door te gaan.  
Alle begin is moeilijk ? - Posted at 15:46 on 2/7/2009 by Jérôme Maassen

Valt wel mee, het gaat om een strikte discipline. Ik heb me de afgelopen dagen aan mijn rantsoen gehouden. Wel af en toe een gevoel van trek om wat te eten maar dit gevoel gedoofd met drinken. Gisteren gebarbequed, maar ook daar een bescheiden portie gebruikt. We hebben wat rijst gekookt en een kippenpootje en een balletje rundergehakt en wat courgette op de bbq  bereidt. Verder nog wat sla met een lichte dressing (magere yoghurt en mosterd). Verder heb ik al een paar avonden met Frances een stukje gelopen (zo'n 45 tot 60 minuten). Als het iets minder warm wordt ga ik weer voorzichtig een stukje hardlopen, kijken hoe me dat af gaat.

Resumerend: Het gaat goed, ik denk dat er al wat van af is.

De aanpak - Posted at 05:36 on 30/6/2009 by Jérôme Maassen

Ik ben enkele jaren geleden al eens behoorlijk wat kilo's kwijtgeraakt (-25kg). Hiervoor ben ik bij een dietiste in behandeling geweest. De truc was gespreid eten, veel water drinken en veel bewegen. Ook opletten met wat je eet; geen vette kaas, vlees e.d. En de tussendoortjes even laten voor wat ze zijn. Tenminste dat geldt voor mij. Ik kan niet een eetlepel nootjes eten; het is alles of niets :-)

Het schema:

- ontbijt 45 g muesli en een beker mager drinkyogurt (0% vet)
- 10 uur een sinasappel
- Lunch. twee boterhammen met 1 plak kaas 20 + en wat rauwkost
- Middag. Appel
- Avondeten. Afgewogen portie aardappelen, rijst, pasta. 100 g vlees of vis (rauw gewogen), groenten.
- 20 uur, beker magere yoghurt of vla 0% vet (bv optimel)

Verder wat beweging. Af en toe met Frances een blokje om, en ook het hardlopen weer oppakken. Een tijdje geleden ben ik hiermee gestopt vanwege een blessure. Eens kijken hoever ik nog kom.

De eerste dag - Posted at 15:52 on 29/6/2009 by Jérôme Maassen

Vandaag dus de eerste dag. Vanochtend teruggekomen vanuit de Ardennen. Als ontbijt nog de laatste eieren (9 stuks) gebakken in de olijfolie en met het restantje spek. Deze verdeeld tussen de overgebleven die-hards, Ysbrand, Danny en ik. Toen ik thuis kwam op de weegschaal gestapt. Het resulaat was 103,5 kg, ongeveer 2 kg meer dan afgelopen donderdag. Hakt er dus goed in zo'n weekendje. Gelukkig hebben we wat gesport, anders was de schade nog wat groter geweest. Ik wil streven naar <90 kg, zo rond de 85. Ik ben 1.88 meter lang, zou dan uitkomen op een BMI van 24, is nu 29,1. Het streven is gemiddeld 1 kg per week afvallen; wekelijks bouw ik een weegmoment in en zet de resultaten online.

Afvalprogramma 91-5 - Posted at 15:41 on 29/6/2009 by Jérôme Maassen
Dit weekend de jaarlijkse reunie gehad met mijn dienstkameraden van militaire dienst, lichting 91-5. Onder het genot van een hapje en een drankje worden oude verhalen opgerakeld en nieuwe gedeeld. Dit jaar stond Ysbrand aan de lat voor de organisatie die prima niet anders dan perfect te noemen was. Een mooi huisje in de Ardennen en een gevuld programma met voedsel, drank, relaxen, cultuur en sport. Bij sommigen is de balans hiertussen een beetje doorgeslagen. Roy en ik hebben besloten voor ons zelf hier wat aan te gaan doen en we gaan dan ook proberen wat af te vallen. Ieder z'n eigen tempo en ieder z'n eigen doel. De weegschema's worden online geplaatst zodat we elkaar kunnen volgen en kunnen motiveren, ook op de moeilijkere momenten. Met deze BLOG zal ik mijn eigen ervaringen delen. Allereerst voor mezelf, maar ook voor iedereen die het wil volgen
Hosting door HQ ICT Systeembeheer