Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Vakantie!!!

27/3/2008 - Sharm el Sheikh

Hier een update vanuit Egypte... Het is hier heerlijk, lekker weer en veel zon!

Onze opmerking over de Mozesberg moeten we bijstellen, we gaan deze niet volledig beklimmen aangezien we dan al om acht uur 's avonds weg moeten en de hele nacht moeten klimmen.. We gaanzaterdag de verkorte versie doen, we vertrekken om half zes 's ochtends en dan klimmen we een deel.

Gisteren met de jeep in de woestijn geweest erg leuk, ook nog ff op een kameel gereden !! Dinsdag hebben we gesnorkeld in een natuurgebied, echt super gaaf!

Vandaag en morgen hebben we ff een relax dag, jaja !!

Groetjes uit een heerlijk Egypte

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

18/3/2008 - Egypte

Over vijf daagjes zijn we onderweg naar Egypte !!! Joehoe

Lekker acht dagen naar de zon, heerlijk relaxen... Nou ja relaxen, we hebben nog al wat activiteiten bedacht. Ben benieuwd of dit allemaal gaat lukken in acht dagen.

Een ding is zeker, de Mozesberg gaan we zeker weten beklimmen,

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/10/2007 - Cancun

Helaas moesten we gisteren het relaxte en mooie eiland weer verlaten...  Op het vaste land hebben we de auto weer opgehaald en zijn toen naar Cancun gereden. Ook in Cancun waren we weer erg blij met onze Lonely Planet aangezien er deze keer helemaal geen routebeschrijving was bijgevoegd! Cancun is een behoorlijke chaotische stad dus met een beetje puzzelen stonden we ineens voor ons hotel. 's middags in een parkje ff een broodje gegeten en daarna nog snel een duik in het zwembad... Het werd maar 1 duik aangezien het daarna begon te regenen. Het duurde gelukkig niet lang en 's avonds hebben we nog ff een stukje door Cancun geslenterd. Om 17.00 uur heb ik natuurlijk eerst lang zal ze leven voor Jeroen gezongen. In Nederland was het toen namelijk 00.00 uur en dus 15 oktober!!

Vannacht werden we nog even gewekt door een sms van Sas die doodleuk om half negen ging smsen en er waarschijnlijk niet aan dacht dat het bij ons toen half twee 's nachts was!! Bedankt Sas... (geeft niet hoor, het was toch een *** bed dus veel hebben we niet geslapen) Nu zitten we braaf een beetje te hangen aangezien we vanmiddag rond drie uur de auto op het vliegveld moeten inleveren en dus tot de tijd ons zelf nog ff moeten vermaken! Volgens internet is er nog geen vertraging met onze vlucht dus we hopen dat dit zo blijft!!

Groetjes en tot in Nederland!!

                  Jeroen & Jessica

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/10/2007 - Isla Holbox

Gistermorgen via Ek'Balam naar Chiquila gereden om daar de ferry naar Isla Holbox te nemen. Ek'Balam zijn erg mooie ruine's en vooral omdat dit nog niet door het massa toerisme is ontdekt. De tempels zijn nog maar een aantal jaren geleden ontdekt en er wordt dan ook nog volop gewerkt aan de ruine's. Toen we onze reis vervolgden en in Tizimin aankwamen, liet onze routebeschrijving ons weer eens in de steek.. Ook wegwijzers hebben ze hier nog niet uitgevonden en we dwaalden hierdoor al weer enige tijd door deze stad. We besloten om ons beste Spaans maar eens bij elkaar te schrapen en de weg te gaan vragen. Bij toeval troffen we iemand die goed Engels sprak en ook naar Isla Holbox moest (hij werkt daar). Er was nog even wat verwarring, hij was in de veronderstelling dat we met de bus waren gekomen en dat hij met ons mee zou gaan in de bus. Toen hij onze auto zag begreep hij dat dit niet de bedoeling was en we besloten hem mee te nemen in de auto. Best handig zo´n Mexicaan Mexicaan (Tom Tom) anders waren we er echt nooit gekomen!! Onderweg brak het noodweer los en ook de weg werd er niet beter op. We kregen enige flasbacks met onze vorige reis.... Gelukkig klaarde het op toen we bij de boot waren. Op Holbox is het een totaal andere wereld. Alleen maar zandwegen en Golf Karts en vooral relaxte mensen. Ons huisje is weer een verhaal apart... Het is een soort ver-edelde WigWam op palen. Binnen bevind zich een bed met een grote klamboe, achter een muurtje bevind zich de douche wastafel en toilet. Maar ja, de douche is een schelp waar (een beetje) water uit komt... De wastafel is zoals elke andere wastafel. Maar dan het toilet.... Het is een ECO toilet.. Of beter gezegd: een gat in de grond met een muurtje eromheen en daarop een toiletbril bevestigd... Doorspoelen hoeft (en kan) niet, maar 1 maal per dag een handje houtsnippers volstaat.....Echt back to nature!  

Het eiland is super en vandaag zijn we met een boot de zee op geweest. Hierbij hebben we veel vogels gespot zoals; Flamingo's, Pelikanen, Ibissen en nog veel meer. Maar het hoogtepunt van vandaag waren toch echt de dolfijnen die vlak voor en naast onze boot zwommen!!! Supergaaf om te zien maar lastig vast te leggen op foto. Waarschijnlijk staat er alleen maar water op.. Maar er zijn filmbeelden. Morgen nog een dagje relaxen op het strand en zondag weer met de boot en daarna met onze auto terug naar Cancun.

Groetjes vanaf Holbox..  

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

10/10/2007 - Chichen Itza

Gisteravond toch nog maar even de stad ingelopen (stil zitten kunnen wij niet zo goed..)  om ergens wat te gaan eten. Tijdens het eten zag Jessica een lief maar hééééél zielig hondje buiten lopen.. En natuurlijk moest er voor t hondje wat te eten naar buiten gesmokkeld worden. Tortilla's krijg je hier toch in overvloed bij het eten dus daar hadden we er wel 1 van over. Het hondje vond m erg lekker en helaas voor Jessica past het hondje niet meer in de rugzak..

Vanmorgen vroeg vertrokken zodat we voor de meeste toeristen in Chichen Itza zouden zijn. Het was een klein uurtje rijden dus we waren er inderdaad mooi op tijd. We konden rustig alles bewonderen en overal foto's van maken zonder dat er honderden ramptoeristen bij op kwamen te staan. Chitchen Itza is erg indrukwekkend om te zien, maar helaas mag je er tegenwoordig niet meer op klimmen. Wij denken dat dit is, omdat het tegenwoordig tot 1 van de 7 wereldwonderen behoort. Tijdens het laatste stuk van de rit naar Valladolid, hebben we nog een stop gemaakt bij  de cenote van Dzitnup. Een cenote is een ondergronds meer. Erg apart om te zien en je kunt hier ook echt in zwemmen. Inmiddels zijn we ingecheckt in ons hotel in Valladolid en zijn we de stad even onveilig aan het maken.

Morgen vertrekken we via Ek'Balam (alweer Maya ruine's..) naar Isla Holbox. Onze auto blijft een paar nachtjes op het vaste land. Wij gaan hier met de ferry naar een klein eiland waar geen auto's mogen komen. Hier gaan we nog lekker 3 dagen bijkomen van de rondreis. Mochten jullie de komende 3 dagen niets meer van ons vernemen? Geen paniek we zijn niet met een orkaan weggewaaid, maar we weten nog niet helemaal zeker of we op het eiland kunnen internetten, aangezien we daar ook geen bereik met onze telefoon hebben..

 

Misschien tot op Isla Holbox en anders tot in Cancun! 

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

9/10/2007 - Izamal

Gisteren hoefden we gelukkig geen wereldafstand af te leggen om in Izamal te komen, dit was maar goed ook want onderweg hebben we een stop gemaakt om de Mayaruine's van Uxmal te bekijken. De ruine's zijn ontzettend groot en je kan hier makkelijk een dag rond lopen. Wij hebben ons beperkt tot de grootste bouwwerken. Bij één van de ruine's stond Jeroen rustig een mooie foto te maken toen hij ineens Jessica hoorde gillen!! Ze dacht even rustig haar flesje water op een rots te zetten, toen ze plotseling werd opgeschrikt door een leguaan die daar net van de zon lag te genieten!! Het hele complex bleek bewoond te zijn door kleine en grote leguanen.. 

Rond 2 uur waren we in Izamal, echter hebben we weer zo'n  3 kwartier rond gereden omdat we alleen maar een adres van het hotel hadden en wederom de hele stad éénrichtingsverkeer is... Door deze zoektocht hebben we in iedergeval de hele stad al bekeken. Ons hotel is een klein paradijs midden in de stad. Er staan 13 kleine huisjes midden in de jungle (en dat midden in de stad..) We zijn de enige gasten op dit moment. We hadden gisteren dan ook een privé zwembad, privédiner en vanmorgen een privéontbijt. Aan het eind van de middag begon het te stort regenen, zo erg dat zelfs het zwembad overstroomde! Het onweerde ook gigantisch hard, zodat we elkaar zelfs niet meer konden verstaan!! Maar wij hebben alles droog gehouden en vandaag schijnt de zon. Voor vanmorgen was er een koetstocht door de eigenaar van het hotel geregeld voor ons. Jessica was hier natuurlijk niet zo blij mee, want ze had gister al wat koetsjes voorbij zien komen. En ze zijn hier natuurlijk niet zo goed voor de dieren als in Nederland... Het paard wat onze koets moest trekken was dan ook niet al te best. Na zo'n 3 kwartier de stad bekeken te hebben (alsof we die nog niet gezien hadden..) werden we in het centrum afgezet. Vanmiddag gaan we nog even relaxen aan het zwembad en dan gaan we morgen naar het bekende Chitzen Itza. Onze eindbestemming morgen is Valladolid.

Tot de volgende keer!!

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/10/2007 - Villahermosa & Campeche

Gistermorgen vroeg weer vertrokken naar onze volgende bestemming, Villahermosa. We zijn er achter dat onze routebeschrijving die we hebben, niet helemaal juist is.... Ook de bijbehorende kaart schept geen duidelijkheid, maar gelukkig hebben we onze Lonely Planet!! Wegnummers, afslagen en zelfs soms de volgerde klopt niet... Maar gelukkig komen we toch iedere dag weer goed terecht op onze bestemming. Na een lange dag in de auto, (zo´n 350 kilometer, met 50 per uur gemiddeld...) kwamen we aan in de megastad Villahermosa. Het koste dan ook even puzzelen voor wij het juiste hotel hadden gevonden. De stad was niet zo boeiend maar gelukkig blijven we maar 1 nachtje..

Vandaag om 8 uur vertrokken richting Campeche. We dachten mooi op tijd te vertrekken, zodat we ´s middags nog wat tijd hadden om Campeche te bekijken. Maar helaas, ook vandaag was de routebeschrijving niet juist en hebben we eerst ruim een uur rondgereden om de juiste weg de stad uit te vinden...  Uiteindelijk toch goed in Campeche aangekomen en gelukkig was er nog tijd om de mooie stad te bekijken. Het centrum van Campeche staat namelijk op de Wereld Erfgoed Lijst en is zeker de moeite waard!! Toen we weer richting hotel liepen begon het te regenen... Een buitje tegen het stof zullen we maar zeggen. Morgen vertrekken we naar Izamal en hier blijven we 2 nachten. ( dit is ook wel nodig, want we hebben meer was dan schone kleren..)

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

4/10/2007 - San Juan Chamula en San Lorenzo Zinacantan

Alweer een nieuw bericht? Ja we zijn op dreef hier in Mexico! (kunnen we van het thuisfront niet echt zeggen, weinig teken van leven uit Nederland op onze weblog...)

Het was vannacht wel even wennen in een hotel midden in de stad, we waren gewend geraakt aan echte jungle geluiden en niet meer aan het geluid van toeterende auto's! Dus vanmorgen werden we al vroeg wakker door alle geluiden op straat. Na een lekker ontbijtje bij een Mexicaan die zelfs een paar woorden nederlands spreekt zijn we naar het "meetingpoint" gelopen waar we al werden op gewacht door mister guide... Er waren geen andere ramptoeristen die mee gingen dus we hadden een privé gids. Met een ouderwetse Volkswagen bus gingen we wederom de bergen in... Gelukkig was het niet ver want onze chauffeur had een heeeeeeerlijke rijstijl

                                                                                                                                                    Na een klein halfuurtje kwamen we aan in Chamula, dit is een gemeenschap welke behoorlijk afgezonderd leeft ten opzichte van de standaard Mexicaan.

Het is een besloten gemeenschap waar men traditioneel Christelijk is met hun eigen tradities en rituelen. We mochten dan ook alleen maar foto's maken als mister guide ons toestemming gaf en ook moesten we vandaag in lange broek verschijnen! Het was erg bijzonder om te zien hoe de mensen daar leven. Zo zijn er verschillende "leiders", iedere leider stelt een jaar van zijn leven beschikbaar om een bepaalde god te eren, dit doet men door middel van rituelen zoals het branden van verschillende soorten en kleuren kaarsen en het verdrijven van kwade geesten.                                                                                                                                   We hebben een leider ontmoet en zijn tijdelijke huis bekeken. Na een jaar leiderschap vertrekt de leider weer naar zijn gezin en zal er een nieuwe leider aan treden. Ook zijn we in de kerk geweest, hier wordt tijdens een ritueel een kip in de kerk geslacht om zo kwade geesten uit het lichaam te verdrijven. Gelukkig was er geen levende kip in de kerk toen wij er waren want dan was Jessica gillend de kerk uit gelopen!! De mannen binnen deze gemeenschap mogen meerdere vrouwen hebben en dit was ook wel te merken aan het aantal kinderen wat er rond liep. Af en toe werden we behoorlijk opgeschrikt door harde knallen, tijdens de uitleg van de gids kwamen we er achter dat er tijdens bepaalde rituelen vuurwerk werd afgestoken, ook dit was tegen de kwade geesten... Deze mensen hebben ook hun eigen taal (Tzotzil), hier is echt geen touw aan vast te knopen. Om het nog ingewikkelder te maken hebben de mensen daar ook een andere tijd. Een Maya maand duurt 20 dagen en omdat ze niet aan zomer en wintertijd doen is het daar een uur vroeger, ze noemen dat " the time of god".

In de tweede plaats, Zinacantan heeft men hetzelfde geloof maar de levenstijl is wat anders. De mannen mogen daar niet meerdere vrouwen hebben en er worden ook geen kippen geslacht in de kerk. Tijdens rituelen wordt er bijna geen alcohol gedronken wat in Chamula wel het geval is. Na al deze cultuur is het voor ons tijd om nog ff van de zon te genieten voor we vanavond weer de lange broek aan moeten! Morgen blijven we nog een dagje in San Christobal de las Casas en zaterdag vertrekken we naar Villahermosa.

Tot de volgende keer,

Groetjes van ons!

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

4/10/2007 - San Christobal de las Casas

Gisteren lagen we rustig in het zwembad, toen er ineens een medewerker met een slang aan kwam lopen! Nee geen tuinslang, maar een echte!! En hij leefde ook nog! Hij had hem ergens achter één van de huisjes gevangen. Geen idee wat hij er mee gedaan heeft, maar we hebben hem niet meer gezien...

Vandaag spraken we bij het ontbijt een Arubaans stel die net van San Christobal afkwamen en vandaag de ruines gaan bezoeken, met hen hebben we leuke ervaringen en ideeen uitgewisseld.(altijd handig de contacten onderweg..) Rond 9 uur zijn we begonnen aan de slingerende bergweg richting San Christobal. Onder weg zijn we gestopt bij Aqua Azul, waar we de waterval hebben beklommen. Erg mooi en veel foto´s gemaakt. Hier nog ff in de schaduw bijgekomen met wat vers fruit en vervolgens de reis weer hervat.. Onderweg moesten we nog een paar keer stoppen omdat kinderen een touw over de weg spanden om zo wat geld te verdienen door fruit te verkopen! Om elkaar niet helemaal misselijk te maken wisselden we af en toe van zitplaats, maar helaas... We waren allebei behoorlijk gaar en een beetje misselijk door de enorme hoogte en alle haarspeldbochten... In San Christobal aangekomen was het nog een hele tour om het hotel te vinden.... De routebeschrijving die we mee hadden gekregen, klopte niet en stuurde ons de verkeerde kant op!! Gelukkig hebben we de Lonely Planet bij ons en hebben we onze eigen route maar bepaald. Toen we eenmaal het eenrichtingsdoolhof doorhadden, kregen we na zo´n 45 minuten ons hotel in zicht... De auto staat veilig binnen in het hotel en we hebben een knus kamertje waar we 3 nachten zullen blijven. We zijn blij met met onze fleece truien, aangezien we hier op 2100 meter hoogte zitten is het nogal frisjes.. Morgen gaan we met Alex en Raoul op stap naar een aantal dorpjes in de omgeving. (geen idee wie Alex en Raoul zijn, maar we moeten ons morgenochtend melden bij het kruis op een plein en dan komt het allemaal goed)... Tot zo ver San Christobal..

Adios amigo´s..

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

2/10/2007 - Orkanen???

Om wat onrust weg te nemen bij de thuis blijvers hier het laatste orkaan-nieuws:

Wij hebben nog niks meegekregen van de orkaan Lorenzo.. Behalve toen we naar Schiphol reden en we vluchtig iets op het nieuws hoorden. We hebben net op internet gekeken waar de orkaan langs is gekomen en de plaats t meest in de buurt (Puebla) ligt op zo´n 500 kilomter van ons af. Mocht er nog meer orkaannieuws komen, dan houden wij ons aanbevolen!!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

2/10/2007 - Palenque

Gisterochtend zijn we eerst zo´n 20 kilometer teruggereden om te tanken, ook al was de tank nog lang niet leeg.. Tijdens de lange rit van gisteren zaten we namelijk al bijna een keer zonder benzine!! Doordat het nogal uitgestrekt is kan het soms wel honderden kilometers duren voor je weer een teken van leven én een tankstation tegen komt. Met een volle tank, water en wat te eten vertrokken we richting Palenque. Onderweg zijn we behoorlijk wat militaire posten tegen gekomen. Soms hielp het om de domme toerist uit te hangen, maar soms ook niet en moesten we de auto uit en zelfs een tas open maken (ach het zal er wel bijhoren..) Aan het eind van de middag kwamen we aan bij al weer een (bijna) verlaten paradijs.. Ook hier hebben we het zwembad getest en de plaatselijke supermarkt van binnen bekeken.

Vanmorgen ging om half zeven de wekker!!  (en dat noemen ze vakantie!!)                                 Vandaag stonden de Maya ruines van Palenque op het programma en we hadden gelezen dat de tempels het mooist zijn bij een opkomende zon. Dus iets voor acht uur stonden wij langs de kant van de weg te wachten op de plaatselijke collectivo die ons naar de ingang van het nationaal park kon brengen. Dit was snel geregeld en binnen 10 minuten gingen we op weg. De ruines liggen midden in de jungle en dit was erg mooi om te zien. Helaas geen wilde apen gezien, wel Tucan´s ( je weet wel, die vogel van het van der Valk Hotel..).. Nu zitten we midden in het centrum van Palenque om hier nog even de toerist uit hangen. Straks nog even naar het zwembad en morgen gaan we de bergen in richting San Christobal de las Casas onze volgende bestemming!

                                                              

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

2/10/2007 - Xpujil

Buenas dias,                                                                                                                      Hier eindelijk weer een teken van leven uit Mexico.                                                                     Het was wat lastig internetten de afgelopen dagen, dus vandaar weinig belevenissen op onze weblog.

Zondagochtend hebben we onze bolide opgehaald, het is wat krap maar we passen er in.. (het is een Hyundai Atoz). Na een grondige inspectie van alle krasjes en deukjes konden we eindelijk van start.De eerste dag zijn we via Chetumal naar Xpujil gereden.                                                     In principe zijn de wegen hier goed begaanbaar, maar veel harder dan 90 kun je hier niet aangezien er af en toe (onaangekondigd) een ¨topes¨ in de weg zit. Dit zijn verkeersdrempels van ongeveer een halve meter hoog!!!                                                                                                          Na zo´n 440 kilometer kwamen we behoorlijk gaar aan in Chicanna Eco Village. Wat een paradijs!!! Lekker bijkomen aan het zwembad met alle wilde beesten om ons heen...                          Aangezien het hier geen hoogseizoen is, hadden we het zwembad bijna voor ons zelf.                                                                                                                                      ´s avonds vast de route voor de volgende dag bekeken en op tijd naar bed. 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

29/9/2007 - Playa del Carmen

Gisterochtend al vroeg naar Schiphol vertrokken, zonder al te veel files waren we rond half tien op Schiphol. De vlucht verliep rustig en Jessica durfde zowaar te gaan staan tijdens de vlucht!!

Na een heeeeeeele lange zit kwamen we na ruim tien uur aan op Cancun. Buiten werden we opgewacht door iemand en rechtstreeks naar ons hotel in Playa del Carmen gebracht. (wel luxe hoor dat iemand je met een naambordje staat op te wachten, hahaha!). Door de zeven uur tijdsverschil waren we behoorlijk van slag en na het eten dan ook snel naar bed gegaan. Voor ons gevoel was het namelijk al half vier 's nachts terwijl het in Mexico nog maar half negen 's avonds is! ff wennen dus....

Vandaag hebben we ff lekker rustig aan gedaan. Dit is ook wel nodig aangezien het hier behoorlijk heet is!! Straks nog even naar het strand en vanavond onze tas weer inpakken. Morgen om 9 uur kunnen we de huurauto ophalen en dan gaan we écht aan onze reis beginnen!!

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/9/2007 - Mexico 2007

Nog een paar nachtjes slapen en dan vertrekken we naar Mexicooooo!                                     We zijn nu nog druk bezig om alle spullen bij elkaar te pakken, maar volgende week zitten we lekker in de zon!

We vertrekken 28 september met Martinair naar Cancun. Daar aangekomen blijven we 2 nachtjes in Playa del Carmen om een beetje bij te komen en op zondagochtend halen we onze huurauto op en dan gaat we echt van start!

We rijden dan eerst langs de kust richting Chicanna en daar blijven we 1 nachtje. Van daaruit vertrekken we richting Palenque, onderweg stoppen we zeker even bij Calakmul,  dit is een echte Maya-stad. In Palenque zitten we in de jungle en blijven daar 2 nachtjes.Daarna rijden we door naar San Cristobal de las Casas, dit is weer een hele andere streek van Mexico grenzend aan Guatamala en volgens de Lonely Planet zeker de moeite waard. Hier vinden we de échte Mexicaanse Indianencultuur...                                                                                              Ons overnachtingsadres daar ligt op 2100 meter hoog dus dat wordt een trui en een lange broek! Na een paar dagen rijden we door richting Campeche, aangezien dit een behoorlijk eind is hebben we een overnachting in Villahermosa. Vanuit Campeche rijden we door naar Izamal, ook wel de goud/gele stad genoemd.                                                                                                     Van daaruit rijden we naar de bekende Maya ruine Chichen Itza om daar te genieten van al het moois. We rijden dezelfde dag door naar Valladolid om daar een nachtje te blijven.                     De volgende dag rijden we door naar het dorpje Chiquila waar we de auto even zullen achterlaten. We gaan dan namelijk met de ferry naar het eiland Holbox. Op Holbox is geen gemotoriseerd vervoer dus daar kunnen we ff lekker relaxen!  Na drie nachtjes gaan we weer met de ferry terug en rijden we naar Cancun voor onze laatste overnachting in Cancun.                                              Op de verjaardag van Jeroen vliegen we aan het eind van de dag weer terug en 16 oktober zijn we weer terug op Nederlandse bodem... 

Comments (6) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/5/2007 - Kreta 2007

Dit keer geen spannende avontuurlijke reis, maar lekker een weekje naar de zon in Kreta.

Vrijdag vertrekken we voor 8 daagjes Rethymnon.                                                        Wanneer we nog wat spannends beleven zullen we dit zeker toevoegen aan onze weblog....        Nu eerst nog een dagje werken en daarna snel de tas inpakken!!

 

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/9/2006 - Lochem

Helaas....Na 3 weken zat het er dan toch echt op en we zijn inmiddels alweer een week thuis..

 

De foto's zijn inmiddels allemaal klaar (zo'n 400..) dus kunnen we toch nog even weer terug denken aan de vakantie..

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

11/9/2006 - Toeristisch Bangkok

Gisteren zijn we door het drukke Bangkok richting het oude centrum gelopen.

Hier zijn we naar de Wat Phra Kaeo en het Royal Grand Palace geweest.

We moesten daar een lange broek en iets met lange mouwen aan, dus dat was wel puffen...

 

Daarna zijn we met de veerpont het water overgestoken en hebben we de Wat Arun bekeken.

 

's avonds zijn we begonnen met shoppen op Kao San Road, het is nu alleen de vraag of we alles wel mee krijgen in de rugzak..

 

O ja, ' s ochtends is de kleermaker eerst nog geweest om te kijken of er nog iets gewijzigd moest worden.( Natuurlijk zijn hier actie foto's van!!)

Vanavond worden de cashmere pakken bezorgd, eerder dan verwacht!

 

Vandaag zijn we in Chinatown geweest,  daar heerst pas echte chaos en het drukke Kao San Road is er rustig bij.

Dit zal ons laatste verslag zijn vanuit Bangkok, morgennacht vliegen we weer terug naar Amsterdam.

 

Wij gaan nog even shoppen en van de zon genieten en we zien jullie snel!! 

 

Groetjes,

 

de vakantiegangers.

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

9/9/2006 - Bangkok

Onze eerste dag in Bangkok zit er op!

Gistermiddag om half vier werden we opgehaald met een "bus", het woord bus betekend in Laos blijkbaar is iets anders dan wat wij voor ogen hebben...

Er kwam een kleine vrachtauto met twee bankjes aan de zijkant, of we daar maar in wilden stappen!

Ach ja wij kijken ondertussen nergens meer van op dus we zijn braaf gaan zitten.

Daarna moesten we nog zeven man ophalen dus het was lekker druk in de laadbak!

Na een half uur stof happen waren we bij de eerste grenspost.

Natuurlijk weer veel poeha bij de controles en weer een paar stempels rijker!

Na de eerste controles gingen we per pendelbus de Friendship bridge over naar Thailand.

Daar moesten we nog ff 2500 kip p.p. betalen (om wederom de douanier te sponseren).

Een vrouwtje riep dat we met haar mee moesten komen, zij zou ons naar het station brengen.

Ze startte een een pick up en wij begonnen met zn allen een beetje moeilijk te kijken....

Moeten we daar in met alle bagage???

Ja dat was blijkbaar echt de bedoeling.

Jeroen zat fijn op de wielkast/randje van de pick up en ik had het genoegen om  aan de bijrijderskant te mogen zitten. (alleen jammer dat de mensen zo klein zijn en ik met mijn knieen op het dashboard zat)

Gelukkig was het maar een klein stukje.

 

We hadden een eerste klas plek gereserveerd en daar waren we erg blij mee, aangezien dit al niet al te schoon was, maar wij hadden in iedergeval een coupe voor ons zelf!

Na een paar uur hobbelen toch de bedden maar uitgeklapt om een beetje te slapen.

Rond 06.45 uur zijn we in Bangkok aangekomen en daar gingen we wederom met de rugzak op opzoek naar een hotel.

 

In Laos hadden we op internet een behoorlijk luxe hotel gezien voor een leuk bedrag en dat leek ons wel wat voor de laatste dagen.

Helaas bleek de prijs bij de receptie toch iets anders te zijn en we zijn snel weer vertrokken.

 

Via een vriendelijk mannetje op straat zijn we bij de tourist information gekomen en daar hebben we als nog een hotel geboekt.

Na het inchecken zijn we op Kao San Road gaan ontbijten en toen een paar uurtjes naar bed om bij te slapen.

 

We waren van plan om vanmiddag een beetje rustig aan te doen...... maar jullie voelen het waarschijnlijk al wel aankomen, dat is niet helemaal gelukt.

We stonden rustig op de hoek van de straat onze plattegrond te bekijken toen iemand ons aansprak.

Hij werkte bij de plaatselijke VVV, had een dagje vrij maar vond het leuk om ons het een en ander te vertellen.

Het is vandaag een soort feestdag hier (wat wij nog niet door hadden) en je kon voor 20 baht ( 50 eurocent) drie uur met een officiele tuk-tuk rond scheuren door Bangkok.

Verschillende tempels die normaal niet toegangkelijk zijn voor toeristen konden we alleen vandaag bekijken.

Tja dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen.

De meneer was zo vriendelijk om wat dingen voor ons uit te zoeken en hielt vervolgens een tuk-tuk voor ons aan, nou daar gingen we dan!

Al met al hebben we vandaag al behoorlijk wat gezien, ook dingen die we anders waarschijnlijk totaal over het hoofd zouden zien.

 

Als klap op de vuurpijl zijn we ook nog op aan raden van dezelfde meneer bij een kleermaker terecht gekomen.

Deze kleermaker is normaal niet voor toeristen toegangkelijk, maar ook alleen vandaag.

Voor ik het wist werden de maten opgenomen en heb ik een model pak uitgezocht en natuurlijk een leuk stofje.

Morgenochtend komt de kleermaker langs in het hotel (jaja) en dan moet ik even passen en als het goed is zijn ze dinsdag klaar!

 

Morgen gaan we het oude centrum van Bangkok bekijken met een aantal tempels en het koninklijk paleis.

Maandag staat China town op het programma en dinsdag wordt het helaas al weer tijd om de rugzak in te pakken.... snik!

 

Voor de taxi die ons vanaf Schiphol komt halen..... We laten nog even weten of de aankomsttijd definitief is.

Aangezien we morgen onze vlucht moeten bevestigen.  

 

Groetjes vanuit een zonnig Bangkok

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/9/2006 - Foto's

We hebben foto's genoeg die we hier op zouden kunnen zetten en zelfs het USB kabeltje hebben we meegenomen.

Ze zijn hier dan wel zo ver dat ze internet hebben maar daar heb je ook alles mee gehad..

Dus foto's plaatsen wordt wat lastig aangezien de computers hier geen USB aansluitingen hebben..

 

Iedereen die dus nieuwsgierig is naar de foto's, kan zich melden aan de Rembrandtlaan 52 zodra we thuis zijn...

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

7/9/2006 - Buddha Park

Vanmorgen alweer luxe ontbeten bij een bakkerij!

Nog even en we zijn gewend aan deze luxe en willen we thuis niet anders meer!

Na een beetje afdingen van Jessica, hadden we wederom een tuk-tuk gevonden die met ons op stap wilde.

We hadden besloten om naar het Buddha Park te gaan.

Dit park ligt ongeveer 25 kilometer onder Vientiane en dat is gelukkig maar 50 minuten op een houten bankje zitten!!

Het park was gelukkig de moeite waard en hebben hier dan ook ruim een uur rondgelopen.

Nog ff lekker wat gedronken langs de Mekong en toen weer terug.

 

Weer terug bij het hotel heb ik de fris ruikende en netjes opgevouwen was weer opgehaald.

Verder doen we vandaag niet zo veel meer..

Morgen om 12:00 uur moeten we uitchecken en om 15:30 uur vertrekt de bus richting station.

 

Tot in Bangkok!

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 2
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer