Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Verslag Excursieweek ROP

Donderdag 22-10 Maastricht

Programma:

10.30; Stadswandeling door het historische centrum van Maastricht

12.00; Wandeling over het Céramiqueterrein

Beide wandelingen waren oké. De vrouw die ons meenam door het historische centrum van de stad was erg ethousiast en wist dat enthousiastme ook over te brengen. Ze vertelde leuke details over het ontstaan van de stad en over gebouwen e.d.

De wandeling over het Céramiqueterrein leidde ons langs hele mooie, moderne architectuur. De architectuur vormde een heel duidelijk contrast met het oude centrum waar we daarvoor waren. Mijns inziens is dit gebied een heel geslaagd voorbeeld van herontwikkeling. Het was alleen opzich wel jammer dat er verder geen (interessante) activiteiten op het programma stonden, omdat ik toch best ver heb moeten reizen om er te komen.

Conclusie: Maastricht is zonder meer een hele leuke, mooi uitziende en gezellige stad!

16:28 - 22/10/2009 - comments {0} - post comment

Woensdag 21-10 Zuid-Limburg

10.30 - 12.30; Rondleiding door provinciehuis Limburg en presentatie over bevolkingskrimp

14.00; Bezoek gemeente Heerlen

15.30; Bezoek bedrijventerrein Avantis

16.30 - 17.30; Rondrit langs Gulpen Wittem en Kerkrade

(Ik heb slechts een deel van deze activiteiten meegedaan)

De presentatie gegevan door André Hassink over bevolkingskrimp in Limburg was erg leuk en informatief. Hier werd een algemeen probleem in kaart gebracht waar we bij de gemeente verder op in zouden gaan. De presentatie was interactief, we werden er echt bij betrokken en dat maakte het allemaal wat interessanter.

De presentatie die we bij de gemeente Heerlen kregen was ook geslaagd. Het probleem van de bevolkingskrimp werd verder uitgewerkt waardoor het allemaal heel duidelijk werd. Door de rondrit door Heerlen en het bezoeken van de wijken die door de gemeente worden aangepakt, werd heel duidelijk zichtbaar wat het probleem was en hoe dat in de praktijk opgelost werd.

 

Deze dag vond ik zonder meer geslaagd. Het was een druk programma, maar het is was naar mijn mening een heel concreet voorbeeld van het werk waar je na de studie mee aan de slag kan.

16:15 - 22/10/2009 - comments {0} - post comment

Dinsdag 20-10 Amsterdam

Programma

Ochtend: Amsterdam Arena/Bijlmer

Eerst: Wandeling over de Arenaboulevard

Daarna: Wandeling door de Bijlmermeer

Middag: Informatiecentrum NoordZuidlijn

Interessant: De wandeling door de Bijlmermeer vond ik erg leuk. Er gaan zoveel verhalen rond over dit gebied, dat ik toch wel erg nieuwsgierig was om zelf te gaan zien hoe erg de situatie nu eigenlijk is. Toen we daar eenmaal aankwamen had ik in eerste instantie niet eens het idee dat we in de beruchte Bijlmer waren. Ik vond het erg leuk om te zien hoe men van dit 'probleemgebied' toch iets heel moois heeft kunnen maken. Het contrast met de oude flatgebouwen die er nu nog stonden vond ik erg duidelijk.

Minder interessant: De informatie over de NoordZuidlijn. Dat komt waarschijnlijk omdat we maandag al een soortgelijke uitleg hebben gekregen bij Randstadrail. Het principe van werken is vrijwel hetzelfde. Het zijn natuurlijk wel verschillende projecten dus het was op zich wel interessant om te zien hoe men door dezelfde technieken te gebruiken (afhankelijk van de situatie) toch iets heel anders kan neerzetten. Ik kom zelf best geregeld in Amsterdam, dus ik vind het wel fijn om te weten hoe het nu eigenlijk allemaal zit met de realisatie van de plannen, zeker vanwege alle commotie in het nieuws de afgelopen tijd.

16:15 - 20/10/2009 - comments {0} - post comment

Maandag 19-10 Rotterdam

Programma:

Ochtend; Rotterdam centrum

Daarna; City Informatie Centrum

Vervolgens; Wandeling over de Wilhelminakade

Middag; Randstadrail en stationsgebied

Interessant: Ik vond de uitleg bij het City Informatie Centrum ontzettend leuk. Er werd verteld over het ontstaan van de stad en hoe de stad is geworden zoals die nu is. Het leuke daarvan is, dat je wat op de maquette te zien is, vervolgens buiten ook echt kan 'beleven'. De maquette (en ander aanwezig beeldmateriaal) in het CIC gaven een duidelijk beeld van de verschillende projecteh die op dit moment in het gebied bezig zijn of worden ontwikkeld.

Minder interessant: De wandeling over de Wilhelminakade. De gebouwen en omgeving waren zeker de moeite waard om een keertje te bekijken, maar het was jammer dat er geen verdere informatie over het gebied was. Daardoor is het voor mij moeilijk om een goede link te leggen tussen wat ik daar heb gezien en de opleiding. Daarmee bedoel ik te zetten dat ik niet precies kan zeggen welke stedenbouwkundige visies en planologische processen eraan te pas gekomen zijn. Misschien is het een idee daar de volgende keer iets meer aandacht aan te besteden. Misschien kunnen zulke gebieden ook in de colleges aan bod komen?

19:35 - 19/10/2009 - comments {0} - post comment

Description


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Home
User Profile
Archives
Friends

Recent Entries
- Donderdag 22-10 Maastricht
- Woensdag 21-10 Zuid-Limburg
- Dinsdag 20-10 Amsterdam
- Maandag 19-10 Rotterdam

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer