Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

hallo

griekenland crisis

10:46, 14/10/2011 .. 0 comments .. Link

Maar die werd nooit in gebruik genomen. Die fabrieken werden gewoon gebouwd met bijvoorbeeld oude spullen uit een buurland. En de Griekse regering betaalde zo’n bedrijf dan bijvoorbeeld 5 miljoen euro. Dat bedrijf zette daar een fabriek neer voor 4 miljoen euro. En dat was vaak nog minder waard ook. Dan haalden ze 5 miljoen binnen. En die 4 miljoen schreven ze gewoon af. Zo werd er dus op een hele foute manier jaren geld verdient ook door grote bedrijven in Griekenland. Griekenland exporteerde ook bijna niets. Ze produceren bijvoorbeeld olijfolie. Maar Griekse olijfolie is bijna nergens verkrijgbaar. Dit komt weer doordat de boeren geen vergunning kregen om het te exporteren. Daarnaast is de arbeid zoals eerder gezegd gewoon heel duur in Griekenland en dus totaal niet concurrerend met omliggende landen. Het Belangrijkste export product is dus olijfolie. Maar in de gemiddelde Nederlandse winkel is het niet eens verkrijgbaar. Dit is natuurlijk een gemiste kans voor de Grieken.

Twee andere landen die hoog op de lijst staan van landen die economisch er zwak voor staan zijn: Spanje en Italie. Deze landen zijn er nog niet zo slecht aan toe als Griekenland maar vormen zeker een risico. Er word ook gedacht dat als het met Griekenland mis gaat. Dat deze landen zullen volgen. Het is dan ook zo dat er veel aan gelegen is dat het met Griekenland beter zal gaan. Voor Frankrijk is het ook van zeer groot belang, net als voor Duitsland. Deze landen hebben al veel geld in Griekenland zitten. En dan vooral de banken in deze landen. Dus als Griekenland valt komen die banken weer in de problemen en is de kans groot dat dit ook weer voor een domino effect zal zorgen. Er is voor veel landen dus veel aan gelegen om de Griekse economie er weer bovenop te krijgen. Maar de Grieken zelf lijken dit besef nog niet helemaal te hebben. Ze willen niet dat de overheid strenger optreed en dat de wetten aangepast worden aan de huidige stand van zaken. Maar de mensen beseffen niet dat zonder deze maatregelen Griekenland failliet zal gaan. In hoeverre daar op dit moment nog van gesproken kan worden. Een normaal bedrijf zou met de stand van zaken zoals die in Griekenland is, allang failliet verklaard worden.

Ook Nederland zit voor aanzienlijk bedrag in Griekenland. En Nederland is voor een groot deel afhankelijk van Duitsland. Dus als de economie van Griekenland in zou storten en dit zijn weerslag zou hebben op Duitsland. Zal dit ook weer gevolgen hebben voor de Nederlandse economie. Als de Nederlandse economie verslechterd zullen er weer ontslagen vallen en moeten mensen weer ontslagvergoeding krijgen.

Hoewel veel mensen het gevoel hebben dat we geen geld meer moeten steken in Griekenland. Is het gevaar van geen geld meer in Griekenland steken misschien nog wel veel groter. Persoonlijk ben ik dan ook van mening dat we het wel moeten doen. Maar er moet wel wat veranderen in de mentaliteit van de Grieken. En daar moet ook zeker wel op gehamerd worden. Straks is die ontslagvergoeding op en gaan ze klagen. Want wanneer de EU besluit veel geld in dat land te stoppen.

crisis 1

09:40, 14/10/2011 .. 0 comments .. Link

De laatste jaren staat de economie zwaar onder druk. De ene naar de andere crisis volgt elkaar op. Banken storten in, veel mensen worden ontslagen met als troost een ontslagvergoeding en soms ook niet, mensen raken hun huis niet meer kwijt, landen staan op de rand van een faillissement. Het gaat op dit moment echt slecht met de economie. En dat is allemaal begonnen rond 2008. Toen bleek dat banken niet voldoende middelen hadden om hun uitstaande leningen te kunnen bekostigen. Dit betekend dat banken meer geld hadden uitstaan, dan ze daadwerkelijk hadden. Dus eigenlijk leenden ze geld uit wat ze niet hadden. En dit is jaren goed gegaan doordat niemand zijn geld kwam ophalen. Maar toen er steeds meer tekenen van een crisis kwamen en mensen hun geld van de banken gingen halen werd opeens duidelijke dat er een groot probleem was. En dat banken helemaal niet voldoende geld hadden om hun uitstaande leningen te kunnen bekostigen. Hierdoor zijn er verschillende banken in grote problemen geraakt. In Amerika is zelfs een grote bank failliet gegaan doordat ze niet sterk genoeg meer waren. In Nederland zijn er banken gered met overheidsgeld (lees belastinggeld van de burgers).

Een ander probleem was dat banken in Amerika geld leenden aan mensen die eigenlijk helemaal geen geld hadden. Hypotheken werden verstrekt aan mensen zonder geld. En toen banken hier strikter op werden konden mensen hun hypotheek niet meer betalen en werden ze uit huis gezet. Met het instorten van de economie zijn er veel mensen in de problemen geraakt. Maar dit kwam dus voornamelijk doordat mensen boven hun stand leefden en banken daar graag aan meewerkten. Dat heeft dus tot veel problemen geleid in Amerika maar ook Europa. Ook in europa zijn er veel ontslagen gevallen. En dan is het nog maar hopen op een ontslagvergoeding. Nederlandse banken hebben ook veel steun gekregen. Soms ging het zelfs om miljarden. Dit was nodig omdat als de banken in zouden storten. De hele economie in zou storten en dat had nog veel meer geld gekost.

Op dit moment is het grootste probleem van Europa, Griekenland. De Grieken hebben jaren oude wetgeving gebruikt die het bijvoorbeeld niet mogelijk maakt om ambtenaren te ontslaan. Ook konden Grieken jaren de erfenis van overleden familie leden blijven innen zonder dat iemand daar wat aan deed. Een ander voorbeeld zijn de vele zwembaden die belastingvrij zijn aangelegd. En huizen die doordat ze niet “af” waren geen belasting kosten, waren de normaalste zaak van de wereld. Mensen verdienden ook veel meer geld dan er binnenkwam. De Grieken zelf zeggen zelfs dat het haast een sport was om de belasting te ontduiken. En dat is jaren “goed” gegaan. Maar nu door de crisis er geen geld meer binnenkomt en er minder toerisme is. Is het gewoon een serieus probleem aan het worden voor Griekenland. Er zijn natuurlijk ook partijen van buitenaf die gewoon jaren geprofiteerd hebben van de hele gang van zaken in Griekenland. Het is zelfs zo dat grote bedrijven zich voor een x bedrag in Griekenland zouden vestigen. Dan werd er een fabriek neergezet.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

griekenland crisis
crisis 1

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer