Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Excursie NHTV

Home - Profile - Archives - Friends

Culemborg

Posted on 22/10/2010 at 09:40 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vandaag zijn we naar Culemborg gegaan.

Ten eerste viel het me al meteen op dat er veel kleur gebruikt wordt in Culemborg. Zo zag ik de kleur blauw, rood en geel voorbij komen. De huizen hebben ook een aparte architectuur wat niet echt mijn smaak is. Zelf zou ik dus nooit in zo'n wijk willen wonen. Ik ben meer van de aarde tinten. Wat ik wel een heel groot voordeel vind is, dat ik zag dat EVA-Lanxmeer vegetatiedaken heeft. Dit heeft natuurlijk een hele goede functie. De daken kunnen namelijk hierdoor het water vasthouden. Amsterdam en Rotterdam was bijna niet te vergelijken met Culemborg maar in EVA-Lanxmeer kwam wel weer heel duidelijk de sociale controle naar voren. Er was namelijk een gezamelijk stuk groen waar alle buurtbewoners voor moesten zorgen. Dit vind er erg mooi aan een wijk omdat je daardoor wel contact met je buren houd en het ook gezelliger wordt in een wijk. EVA-lanxmeer was een mooie wijk, maar je moet er wel van houden. Mijn smaak is het totaal niet want ik hou wel van een beetje structuur in mijn omgeving.

 

Al met al vond ik het een hele leuke excursie week. Jammer was wel de regen die af en toe viel maar de gezelligheid leed er niet onder!

 


Amsterdam

Posted on 20/10/2010 at 20:56 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vandaag zijn we naar Amsterdam geweest.

Om 10 uur moesten we bij de Zuiderkerk zijn en kregen we een film te zien. De film ging over de uitbreiding van Amsterdam. Persoonlijk vond ik dit een hele leuke film om te zien omdat het me erg boeit hoe er zo'n grote stad onstaat. Ook kregen we op de film te zien hoe Amsterdam in elkaar zit qua ruimtelijke ordening van het water. Het was leuk om op een kaart te zien hoe zo al die grachten gestructueerd zijn. In de Zuiderkerk was er ook een maquette die we konden zien met hoe Amsterdam er uit zal zien in 2020. Erg interresant was dit omdat ze de plannen eigenlijk al in kaart hadden gebracht.

Nadat we bij de Zuiderkerk waren geweest zijn we naar het GWL terrein gegaan. Dit is een duurzame wijk en lijkt erg ruim opgezet maar volgens de cijfers zijn er meer dan honderd woningen per hectare. Erg knap vind ik het daarom ook hoe deze architect de wijk in elkaar heeft gezet. De gebouwen zijn ook niet allemaal recht achter elkaar gezet waardoor het niet een standaart wijk is. De wijk is onder andere duurzaam omdat ze het toilet doorspoelen met regenwater. Hierdoor bespaart de wereld weer een beetje drink water. Persoonlijk vind ik dat we dit over heel Nederland moeten doen omdat het goed is voor het milieu.

Daarna liepen we verder naar het Westerpark/Westergasfabriek. Dit Park is ontworpen door een Amerikaanse architect. Het park zag er in het begin heel natuurlijk uit en ook heel groen. Het jammere vond ik wel dat de architect er voor heeft gekozen om verderop in het park meer strakke lijnen te gebruiken en dus zo ook meer het stedelijk toe te passen. Verder vond ik het over het algemeen wel een erg mooi park waar je kunt wandelen. Er was tevens ook een honden vrij gebied viel mij op wat toch erg fijn is als je totaal niet van honden houd.

Nadat we dit allemaal bezocht hebben zijn we naar het station gegaan. Hier kregen we meer uitleg over de Noord-Zuid lijn die momenteel word aangelegd. We kregen een film te zien en daarna was er tevens nog een rondleiding. Erg leuk vond ik het om te horen dat de 2 boren die momenteel tunnels aan het boren zijn zelf een naam hebben. Namelijk Noortje en Gravin. De Noord-Zuid lijn is een erg belangrijk project voor Amsterdam omdat mensen straks makkelijk van het noorden van Amsterdam naar het zuiden kunnen reizen. Dit zullen ze namelijk straks in 20 min kunnen doen vanaf het centraal station. Met alle tegenslagen die ze al gehad hebben vind in het erg goed dat de gemeente het project toch voortzet en hopen we allemaal dat wij straks gemakkelijk kunnen reizen met de Noord-Zuid lijn!

 


Rotterdam

Posted on 19/10/2010 at 19:23 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vandaag zijn we naar Rotterdam geweest en zelf vond ik het erg boeiend om daar te zijn. Het was leuk omdat je zag hoe de stad was opgebouwd per tijdseenheid aan de foto's. Je zag dat de stad steeds voller werd en dat er steeds meer hoogbouw is gekomen in Rotterdam.

Als eerste zijn we naar het CIC gegaan en hebben we een presentatie gekregen van een oud leerling van de NHTV. Hij heeft al bij verschillende bedrijven gewerkt en nu zit hij bij het CIC. Zelf heeft hij ook de opleiding planologie/stedenbouw gedaan en dat was erg interresant omdat hij er nu al ervaring in heeft. Je hoort dan een verhaal van iemand die netzo als jij ooit begonnen is op een opleiding en dat spreekt me wel aan. Een maquette hadden ze ook in het CIC. Je kon daarbij zien waar het winkel centrum was of waar je nu op dit moment stond en nog veel meer. Ik vond het erg knap hoe ze dat gemaakt hebben.

Na het CIC zijn we naar Le medi gegaan. Hier hebben we een kwartiertje foto's gemaakt en hebben we daarna uitgezocht hoe deze wijk eigenlijk in elkaar zit en waarom ze dat hebben gedaan. Het was een bijzonder wijkje. Er was een plein in het midden waardoor dit wijkje een sociaale wijk werd. Erg mooi bedacht vind ik ook dat er een hek om de wijk heen zit waardoor er een veilige sfeer ontstaat. De kinderen kunnen hierdoor ook lekker spelen op het pleintje en kunnen de ouders hun ook nog in de gaten houden vanaf hun balkon. Het zag er allemaal ook heel netjes uit daar en de vrolijkheid straalde er ook vanaf. Een mooie wijk dus voor als je kleine kinderen hebt. De architectuur is ook erg indrukwekkend. Er zijn verschillende culturen in deze architectuur gebracht zoals arabisch en marokaans. Erg mooi om te zien hoe dat er in verwerkt is. Dit kan je zien door de kleuren die gebruikt zijn en de soort van ovalen openingen.

Na Le Medi zijn we naar de Kop van Zuid gegaan. Zelf vind ik dat altijd een heel mooi punt omdat je dan een beetje verder weg kan kijken. Je kijkt mooi over het water heen en er staat natuurlijk een hele mooie brug genaamd: De Erasmusbrug. Op de Kop van Zuid staat een heel mooi hotel met de naam: Hotel New York. Hier gingen vroeger veel mensen slapen die de volgende dag met de boot naar Amerika te gaan. Het was leuk om te horen dat er nog zo'n verhaal achter een hotel zit.

Na kop van zuid zijn we naar Pendrecht geweest. Daar kregen we een rondleiding van een gids. Pendrecht vond ik persoonlijk niet zo mooi maar, ik denk dat dat hoofdzakelijk kwam omdat er nog veel gebouwd werd. Pendrecht vormt samen met de wijken Zuidwijk, Lombardijen en Groot-IJsselmonde de Zuidelijke Tuinsteden van Rotterdam. Het ziet er allemaal erg goedkoop uit en mensen hebben daar alleen een achtertuin. De voortuin ligt namelijk pal tegen de stoep aan. Persoonlijk zou ik er niet willen wonen omdat het verschillen tussen prive en openbaar voor mij te klein is.

Over het algemeen vond ik het heel leuk om Rotterdam weer eens gezien te hebben. Het was erg leuk om alle verhalen te horen en sommige ideeen achter een gebouw te horen.


Hosting door HQ ICT Systeembeheer