Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Aupair in Duitsland

voor iedereen die het leuk vind om eens te weten wat een aupair zoal doet in het Duitse Beieren

Donderdag 12 oktober

Zo het is weer bijna de helft van oktober, het gaat me nog steeds iets te snel allemaal.
Stefanie vertelde mij dat ik waarschijnlijk eerder kon stoppen hier, ze heeft het aan zitten kijken, en eigenlijk heeft ze mij niet meer nodig vertelde ze. gelukkig heeft het niks te maken met mijn kwaliteiten, waar ik natuurlijk bang voor was.

Ben gisteravond naar Nürnberg gegaan, er was een bom uit de 2e wereldoorlog gevonden, dus bijna een hele wijk afgesloten, en ong. 2500 mensen hun huis uit, tegen 21uur werd de hele stad opgeschrikt door een gigantische knal, die bom hebben experts laten ontploffen in een grasvlakte aan de rand van de stad.

Eigenlijk heb ik momenteel weinig te vertellen, behalve dat Stefanie met haar vriend naar Berlijn gaat 27 oktober, en als te dan terug komt gaat ze met die kinderen naar Hamburg. wat toch al gauw rond 700 km is...ach..waar je zin in heb...

nou ik stop maar weer...als er weer eens iets spectaculairs gebeurd, of ik verveel me dan schrijf ik weer wat...misschien vanuit Nederland...je weet het maar nooit

okay mazzel

Gasexplosie Lehrberg (slot)

Vandaag zal ik de laatste informatie schrijven over die gigantische ramp in Lehrberg (kreis Ansbach)
In de krant van vandaag staat alles van minuut tot minuut hoe het is gegaan vanaf half 8 's morgens.
De oorzaak is overigens bekend, iemand van het gasbedrijf heeft een fout gemaakt om de gaskraan te openen...

7:30uur: De monteur rijd voor, en wil het ventiel repareren.

7:41uur: Hij neemt contact op met de centrale in Ansbach

7:42uur: Het alarm is beeindigt

7:43uur: het gasalarm word opnieuw gegeven, politieagenten gaan inspecteren

7:45uur 2 tankwagens worden naar Lehrberg gestuurd

7:45uur: De brandweer Lehrberg en Flachslanden worden gealarmeert

7:45uur: De ambulance word gealarmeert

7:45uur: een klant van de bakkerij waarschuwt de bakkerijfamilie en personeel

7:52uur: de politie arriveert, en inspecteren alles

7:53uur: de Bundesstraße 13 (Ansbach-Wurzburg) word aan beide kanten     afgesloten

7:53uur: de brandweer rukt uit, ze besluiten de gaswolk met water te koelen, zodat deze naar beneden gedrukt word.

7:55uur: De politieagenten waarschuwen de inwoners van Lehrberg met luidsprekers.

7:57uur: De ambulance is gearriveerd

7:59uur: een 3e wagen komt, en sluit alle wegen in de omgeving af

7:59uur: een brandweerman waarschuwt opnieuw de bakkerijfamilie, alle personen in de buurt van de tank, moeten wegkomen..

7:59uur: Radio 8 zend de melding: Gasalarm en Gaswaarschuwing in Lehrberg

8:00uur: 5000 kubieke meter hoogexplosieve gas-lucht explodeert, 5 mensen zijn vrijwel op slag dood, 16 mensen gewond, 1 daarvan zwaar, en 2 in levensgevaar...

Dit is het laatste stukje wat ik geschreven heb over Lehrberg, morgen (zaterdag 30 september) worden de overledene begraven, waarvan 1 meisje van 17 jaar die daar stage liep...

Zelf ben ik 3x in die bakkerij geweest, ik wist eerst niet welke bakkerij het was, maar toen ik er langs gereden ben, toen wist ik het precies, met mijn verjaardag bijv. heb ik daar van die appelkoeken gekocht, waren erg vriendelijke mensen.
Zoiets wat daar gebeurd is, kan in principe overal gebeuren, maar zo dichtbij, in een kleine omgeving...het blijft vreselijk...R.I.P

Zondag 24 september

2 dagen na die enorme explosie in Lehrberg is de balans eindelijk opgemaakt, er zijn 5 personen om het leven gekomen, waarvan 1 stagiare van 17.

Zelf ben ik er vandaag doorheen gereden, het is (gelukkig) afgeschermt met een hek, maar toch een vreemd gevoel, als je dat zo ziet...
aan de andere kant van de straat liggen 5 zonnebloemen, voor elke dode 1...

het hele dorp is in rauw, de burgemeester zei nog, dit word zwaar voor ons allemaal...

ik kan er 1 reactie op geven, dat weet ik wel 100% zeker...

Gasexplosie Lehrberg

Na nog een paar heerlijke nazomer dagen blijkt vrijdag 22 september toch een zwarte dag te worden voor Bayern...

rond 08:00uur 's morgens is er in Lehrberg (ong. 5km van Colmberg) een gastank geexplodeerd, de schade is aanzienelijk, niet alleen materiele schade, maar ook helaas personen, die zwaar gewond zijn, en zelfs 1 daarvan al is overleden, 12 mensen worden rond 16:00 uur nog vermist, die liggen hoogswaarschijnlijk onder het puin.

Er zijn 3 huizen volledig ingestort, een inwoonster zei zelfs, het was net een kaartenhuis, zo stond alles er nog, na een paar seconden was het alleen nog maar puin.
50 huizen in de omgeving hebben aanzienelijke tot zeer grote schade opgelopen,  de B13, bundesstraße tussen Ansbach en afslag Colmberg is nog steeds gesloten voor alle verkeer.
Er bleek nog een gastank ergens te staan, maar die is tot op heden niet gevonden.

Rond 8uur vanmorgen lag ik in bed nog, had een ochtend vrij, en ik hoorde, vaag sirenes, ik dacht nog, misschien oefening, of anders een ziekenwagen voor het bejaardentehuis.
maar toen de sirenes niet ophielden, en zeker een kwartier bleven loeien ben ik toch uit bed gekomen om te horen wat er aan de hand was.
tegen 9uur ben ik naar buiten gegaan, en toen ging de grote sirene af, dat gebeurd alleen met grote spoed, en als de brandweer moet uitrukken.

5min komt Stefanie's moeder naar buiten, om vuilnis weg te gooien, dus ik vraag zo, wat is er allemaal toch aan de hand.
toen vertelde ze het van die explosie, die klap was zo hevig, dat zelfs Colmberg er last van had.
heb gelijk tv aangezet, en gelezen op teletekst, kreeg het er koud van... zo erg... ben er afgelopen nacht nog doorheen gereden, toen lag Lehrberg er zo vredig en rustig bij...en nu....gewoon bijna een krater in het dorp...
het betrof een Bakkerij, en de stamkroeg, waar veel alleenstaande mensen in de morgen ontbijten...

een andere dorpsgenoot zei nog...dit word een zwarte dag voor landkreis Ansbach, het word nooit meer zoals het vroeger was...alles in 1 klap weg...

Zondag 3 september

Zo, inmiddels al weer 3 september, ik moet wel zeggen, het gaat me allemaal iets te snel...nog 5 maanden dan ben ik alweer terug in Nederland.

heb afgelopen week een rustige week gehad
niet echt veel gebeurd, de kids hebben nog vakantie, Jakob en Paul moet 13september weer naar school...eigenlijk de 12e al, maar dan komt de Paus naar Beieren.

en aankomende week staat er ook niet veel op de agenda, Stefanie moet een beetje werken, ik dus ook haha

Nou dat was het weer even voor nu, weet niks meer te schrijven...

dus ik zeg maar weer...tot de volgende keer...
Mazzel

Donderdag 24 augustus


hier een foto van de 3 kids, links is jannik (4jr), midden is Jakob (9jr), rechts is paul (6jr)

zo zal weer even een update plaatsen, word wel weer eens tijd..

het is vandaag donderdag de 24e, de dag is mooi begonnen, veel zon en best lekker, 22 graden, maar vanmiddag geven ze weer onweer en regen af dus ben benieuwd...
De zomer loopt hier momenteel toch wel op zijn eind, warmer dan 25graden word het niet meer, half september moeten we alweer een dikke trui aan, dan gaan de temperaturen flink naar beneden.

verder is de familie nu een week thuis, nadat ze in griekenland zijn geweest, nou ben erg blij dat ik er niet bij was, met elke dag 40graden, dat hou ik geen uur vol haha

heb wel een leuke 2 weken gehad, alleen weinig gedaan, ja behalve in huis opgeruimd, nu was ik alleen, dus muziek hard, en lekker meezingen, de halve straat was op vakantie, dus die hadden er geen last van.

we gaan over een half uur (12:15uur) eten bij de ouders van Stefanie, die naast ons wonen, zal weer knödel zijn met runderollade denk ik, de specialiteit van beieren.

Stefanie moet vanavond werk, en de kinderen zijn dan vort slapen, dus heb weer een avondje rust, de laatste dagen heb ik alleen maar gameboy gespeelt met jakob haha, ja die wil immer met mij spelen, krijg niet eens de tijd voor die andere 2...

nah...ik ga even douchen nu, en dan maar eens naar opa en oma...
ik zou zeggen, tot de volgende keer maar weer..
Mazzellll

Weer terug in Duitsland

Zo het is inmiddels zondagavond 6 augustus, dus ik dacht ik zal weer eens een stukje schrijven op me weblog nadat ik weer even in Nederland was.

Ik ben op zaterdag 22juli om 15:00 weggereden uit Ansbach, met een huurauto, alles ging eigenlijk perfect, maar als je al een keer met het vliegtuig en trein gegaan ben merk je pas hoe ver het eigenlijk is, ik deed bijna 5uur over het stukje naar de nederlandse grens.

Maar ja als je borden onderweg tegenkomt van o.a Koblenz 185km dan weet je dat het nog een heel stuk is, want Koblenz ligt ong. nog 130km van de grens.
Heb bij Mannheim (Baden wurtumberg) verschrikkelijk noodweer gehad, kon niet harder rijden dan 50km p/u, het bliksemde en regende als een gek.

uiteindelijk was ik om  half 10 in Zierikzee, dus 6 en een half uur is nog niet slecht, heb me moeder flink laten schrikken, die  wist niet beter of ik kwam die maandag naar huis haha.

verder was het wel weer even wennen hoor terug in het kleine landje.
Maar ik deed het uiteindelijk voor woensdag 26juli, toen mijn broer ging trouwen, ik dacht die morgen nog, nu moet ik echt dat pak aan, maar het viel 100% mee, kon zo gaan werken in de 2e kamer

heb weer eens bijna al mijn familie gezien, tsja en iedereen vroeg natuurlijk hoe het ging in Duitsland, nou kan daar kort over zijn, het gaat uitstekend.
we hebben die middag gebbq, en veel bier en wijn gedronken, tsja je kon alles gewoon pakken, dus dat was wel makkelijk.
na een avondje gefeest te hebben zijn we om half 2 weer naar huis gegaan, eigenlijk mocht ik niks drinken omdat ik moest rijden, maar ja, voor 1 keer, en gelukkig werd ik niet gepakt.

na die woensdag ging eigenlijk die week wel snel voorbij moet ik zeggen, had nog zoveel meer willen doen, maar ja, misschien kom ik eind van het jaar nog eens een paar dagen terug, al acht ik die kans bijzonder klein.

op dinsdag 1 augustus ben ik weer terug gegaan naar duitsland, deze keer ging het niet zo lekker, reed een paar verkeerd op de snelweg, en stond nog paar keer in de file, maar uiteindelijk stond ik 16:00 weer mooi in Ansbach.

Dat was het dus, een weekje nederland, waar eigenlijk niet veel gebeurde, had eigenlijk vakantie willen hebben, maar ja...dat heb ik nu, omdat Stefanie met de kids naar Griekenland is, tot 16augustus...dus kan lekker en ontspannen bijkomen van alles...

Nou tot ziens maar weer

Maandag 17 juli

Hier een foto van Puma Germany in Herzogenaurach 45km van Colmberg.

Zo het is alweer maandag de 17e, nog een weekje en dan ben ik voor een week in Nederland, toch wel erg leuk hoor, we hebben een heel druk weekend achter de rug, Manfred (stefanie's vriend) is geweest, en een vriendin Marry uit Hopsen (Nordrein Westfalen) was er ook met haar 3 kinderen, dus kan je wel nagaan, een weekend met 6 kids is niet niks.
Maar het was werkelijk super, ik ben 3 avonden weggegaan, ik kreeg zomaar een heel weekend vrij, en ze vroeg of ik misschien niet weg wilde, nou dat wilde ik wel natuurlijk, maar aangezien ik terug ga naar nederland ben ik niet uitgeweest, maar naar 'vrienden' in de buurt.
afgelopen nacht was ik om half 2 thuis, en er weer om half 7 uit, dus kort nachtje, maar ja ach...ik ben nog jong he
Deze hele week gebruik ik als voorbereidingen op mijn reis naar NL, ja echt voorbereidingen want het is toch een afstand van 687 km, en ben er nog niet helemaal uit hoe ik moet rijden, maar we komen er wel uit.
is ook de eerste keer dat ik zover rijd, ben wel met de auto naar Euro Disney geweest, maar dat was maar een kleine 500km, en daar was mijn moeder erbij, nu ben ik helemaal alleen in de auto.

Ik zit nu 09:36uur aan de koffie, dat heb ik echt ff nodig, is mijn 3e mok al van vanmorgen haha
en het weer zit ook al niet mee, ja als je er van houd is het leuk, temperaturen van over de 30graden, en het word deze week alleen nog maar warmer, dus ik kan me lol op...

10juli


Omdat ik zoveel leuke reacties gekregen heb over deze foto, heb ik m maar op me weblog geplaats, toch wel stoer he...

Het is inmiddels al 10 juli, en nog 14dagen, dan ben ik weer in Nederland, moet wel veel dingen regelen nog, maar gelukkig heb ik veel hulp van iemand in Nederland, dus dat moet helemaal goed komen...

Ben afgelopen weekend alleen geweest, was heerlijk rustig, en gelukkig ook niet zo warm, want dat hoeft voor mij echt niet hoor, heb zelf weinig gedaan, beetje in de tuin gerommeld, zo af en toe eens lekker gelegen in de tuin, ben wel bruin aan het worden op me armen...

heb met pak ook al, voor het huwelijk van me broer, ik kan nog geen foto's plaatsen op me weblog, want als hun het zien is de lol er al af, maar na 26juli kan ik al mijn 'pak'foto'S laten zien, wel benieuwd zeker hehe
Ik kan je wel zeggen, Stefanie vond het erg goed staan bij me...maar verder
De kids waren vandaag errug vervelend, maar ja dat komt ook omdat ze gisteren de voetbal hebben zitten kijken tot 11uur, en dat werkt bij kinderen niet, die zijn een dag later strond vervelend...maar ja...dat kan ik ook zijn

Verder heb ik wederom weinig te vertellen, alleen dat het snikheet is hier, maar ja dat vertel ik steeds haha dus das geen nieuws meer...
nou tot de volgende keer maar weer...Toedeledokie

Donderdag 6juli


Het is vandaag 6juli, Duitsland is weer een beetje bekomen van de nederlaag tegen Italie, tsja je kan niet altijd de beste zijn vind ik.

Het word vandaag gelukkig ook niet zo heel warm, 28 graden, is in ieder geval beter dan de laatste 2 dagen, toen was het ruim 34graden, eigenlijk veel te heet.

Stefanie moet vandaag werken, is haar laatste werkdag voor deze week, morgen gaat ze met de kinderen een weekendje naar haar vriend in Bad Kreuznach, dat ligt vlakbij Mainz.


ik dacht deze week ook nog, ik zal eens wat leuke foto's maken, krijg veel commentaar dat ik nooit lach op foto's haha, dus bij deze, een wat vrolijkere foto...zo heb ik er nog wel meer maar die komen nog...


Gisteren heb ik ook weinig gedaan, was eigenlijk te warm, de vader van Stefanie, Helmut, die heeft hout gezaagd en een voorraad aangelegd voor de komende winter, moet er eerlijk gezegd nog niet aan denken hoor haha...

De kinderen hebben in zo'n opblaasbaar zwembad gespeeld, al ging dat natuurlijk niet altijd even goed, maar ja daar zijn het kinderen voor

Ik leek zo af en toe wel een politieagent, achja streng zijn hoort er ook gewoon bij.

Verder heeft Jakob nog geen vakantie, die krijgt vakantie als ik in NL ben, 28juli, en een week later gaan ze met z'n alle naar Griekenland, ik ga niet mee, want ik kan absoluut niet tegen temperaturen van 40graden +

Dus dan blijf ik gezellig in Colmberg, ik wil nog wel als hun weg zijn weer terug naar München, en ook nog naar Tsjechie, dat is zo geweldig hier, dat is maar 2uur rijden naar de grens.

ik moet nog maar kijken wat ik ga doen, ik heb in die tijd dat ik hier ben toch wel wat vrienden gemaakt, in beieren, zoals bijv. Dillingen a/d Donau ligt vlakbij de grens met Baden Wurtemberg ongeveer 100km zuidelijk, en ook nog iemand in Cham, dat is weer de andere kant op richting Tsjechie.

kortom ik zal me totaal niet vervelen denk ik...2 juli

Het is alweer 2juli, bijna 3juli als ik dit schrijf, het was weer een dag vol verassingen vandaag.
het weer zat wel erg mee, over de 30graden weer, en ze geven elke dag meer af, dus dat belooft wat, maak hier wel het ene uiterste naar het andere uiterste mee, zo had ik in februari en maart -15 graden, en in juni en juli ruim boven de 30...
De kinderen waren vandaag errug druk, en vervelend, zal wel met het weer te maken hebben denk ik, dat beinvloed ze toch wel een beetje, dan worden ze moe en gaan ze klieren...
maar verder was alles wel rustig gegaan vandaag...

zoals belooft nog een klein verslag van die tijd dat ik nog geen weblog had.
ik ben op 1e paasdag naar Nederland gekomen, maar kon gelukkig toch weer terug naar Duitsland, dus was wel een geluk..
op 7 mei ben ik terug gekomen, dit keer met de trein, want met vliegtuig doe ik echt niet meer, bij elke Turbulentie dacht ik, dit is het einde...
maar met de trein was ook niet alles, ik ben eerst van Goes naar Roosendaal gegaan met de trein van 09:17, maar in Roosendaal had ik al vertraging op de trein naar Breda, dus in Breda miste ik dus de trein naar Eindhoven, en in Eindhoven miste ik dus weer de trein naar Venlo, waar ik een uur heb gewacht op de trein naar Mönchengladbach.
uiteindelijk ging die trein in M.gladbach om het halve uur naar Keulen, dus ik had een keer geluk, maar in Keulen moest ik de IC hebben naar Mainz, maar die ging wel om het uur, dus toch weer wachten...
uiteindelijk in Mainz nog een half uur gewacht, en zo was ik om 18:00 in Frankfurt am main. was echt een verschrikkelijke reis...maar wel gehaald...
de kinderen waren weer blij om me weer te zien, en ik hun natuurlijk, als eerste wat ik gegeten heb daar was een broodje braadworst hehe...
Toen ik in Frankfurt stond zag ik een groot Bilboard met de tekst, WM uber 25 tage, en nu...nu is het a.s zaterdag alweer voorbij...toch wel jammer haha...
En als je met de auto van Frankfurt naar Colmberg rijd, kan je zien dat Duitsland toch wel onvoorstelbaar mooi is, overal hoge bergen en diepe dalen...prachtig gewoon...

1 juli

zo het is nu inmiddels Zaterdagavond 1 juli, de WK gekte in Duitsland lijkt maar niet op te houden, jaja ze staan echt in de halve finale...
van noord naar zuid, van west naar oost, overal feestende jongeren, ik heb zelf zoiets nog nooit in me leven meegemaakt.
Zelfs in Colmberg, gingen de jongeren langs de weg staan met vlaggen, en overal toeterende auto's
Dinsdag speelt Duitsland tegen Italie in Dortmund, als ze winnen, dan komt er een waar volksfeest...Nu even genoeg over dat voetbal, het is vandaag dus 1juli, prachtige zomerdag gehad, het was op sommige plaatsen meer dan 30 graden, zelf had ik er veel last van, veel buikpijn, en moest vanmorgen zelfs overgeven, maar dat schijnt nu allemaal beter te gaan...

tsja nog 23dagen, dan kom ik voor een weekje terug in Nederland, zal wel vreemd zijn, de laatste keer dat ik ff terug was was tussen 1e paasdag en 7mei.

ik kom met de auto, omdat ik met de trein toch wel erg houterig werd..

ben nu ook al aan het rondkijken voor een pak, omdat mijn broer gaat trouwen, maar dat valt nog niet mee, eerlijk gezegd zie ik mezelf daar nog niet inlopen, maar ja, dat is hun wens, en dat moet je respecteren vind ik..

verder heb ik momenteel weinig te zeggen, ik zal binnenkort nog een stukje schrijven met een verslagje erin, van de afgelopen maanden...mazzelColmberg en omgeving

Voor de mensen die niet weten waar Colmberg ligt, hier wat achtergrond informatie over Colmberg en de omgeving.

Colmberg is een dorp van ong. 1000 tot 1200 inwoners, het valt onder Landkreis Ansbach, Landkreis Ansbach is het grootste Landkreis van heel Beieren (Bayern) het heeft ongeveer een breedte van 60km en een lengte van 55km.
Ansbach ligt 14km van Colmberg, en is het uitgaansgebied voor de jongeren uit deze omgeving, al gaan ze ook veel naar Nürnberg wat maar 40km is.
Colmberg ligt midden in natuurgebied 'Frankenhöhe' wat Frankenhoogte betekend, het ligt op 500meter boven de zeespiegel, Landkreis Ansbach ligt in 'mittelfranken' Middenfranken.

Nog meer dorpen in Landkreis Ansbach zijn o.a. Leutershausen (6km), Rothenburg (16km), Lehrberg (7km), Feuchtwangen (35km).
De dichtsbijzijnde grotere Steden vanaf Colmberg zijn: Würzburg (70km), Nurnberg (40km), Weißenburg (40km) voor München moet je nog 200km rijden, maar dat is het zeker de moeite waard.

Colmberg heeft een eigen kleine supermarkt, de Spar, en een slager en 2 bakkerijen, ook nog een tankstation, een fietsenwinkel en een bloemenzaak en zelfs ook nog een kapper en een eigen brandweer, die is hier heel hard nodig, want als het maar even flink regent kan het land en zelfs de wegen onder lopen wat regelmatig gebeurd.

De busdiensten in Colmberg zijn verschrikkelijk, zo gaat er bijna op zondag geen bus, maar 2, en door de weeks moet je een nummer bellen, en zeggen met hoeveel mensen je daar staat.

voor merkschoenen en kleding hoef je gelukkig niet ver te rijzen, in Herzogenaurach is een fabrieksverkoop van Puma en Adidas, en daar is alles met 30 tot 50% korting dan de normale winkelprijs.

ik hoop dat je nu een beetje weet in welke omgeving ik momenteel vertoef...

Juni 2006

nog een paar dagen dan zit juni er al weer op, ik kijk erg uit naar Juli, dan kom ik voor een weekje terug naar Nederland, wel weer spannend.
De planning is om 24juli in de auto te stappen, maar daar later nog meer over...
We hebben de laatste weken schitterend, wat zeg ik, heet weer gehad...ruim over de 30graden, helaas werd dat ook vaak genoeg afgestrafd met zware onweersbuien, ik kan je zeggen, dan loop je echt niet graag buiten, het galmt aan alle kanten, en verschrikkelijke donderklappen.
nu is het al 2 dagen (gelukkig) onder de 25graden, maar toch nog steeds boven de 20, en de warmte blijft in huis, ik kan wel zeggen, het is totaal anders dan in Zeeland, omdat je daar nog wel eens een fris zeewindje heb, hier heb je dat totaal niet, maar het kan wel flink spoken met zware windstoten...

Afgelopen Weekend is Stefanie weggeweest met haar vriend, ze is naar een hotel gegaan aan de Rijn, vlakbij de 'Loreley', wellicht wel bekend.
De kinderen waren dus in Colmberg, al was de jongste (Jannick) bij zijn opa en oma in Oberfelden, 3km van Colmberg, en Jakob en Paul waren in Colmberg zelf, al heb ik die zelf niet veel gezien omdat die ook bij opa en oma sliepen dat weekend, dus had een heerlijk rustig weekend.
heb niet veel gedaan, wilde wel zaterdag naar Nürnberg toe, dat is maar 40km van mij, maar toen ik hoorde hoeveel Nederlanders daar waren, dacht ik...eehm...nee toch maar ff een paar weken wachten

Morgen gaat zowat heel Colmberg naar het dorpshuis toe, via een groot scherm kunnen we de live wedstrijd Duitsland tegen Argentinie bekijken, de kwartfinale, ik moet zeggen, de Nederlanders kunnen er wat van, overal rood-wit-blauwe vlaggen, en alles oranje, maar de Duitsers doen echt niet veel minder, ze verkopen zelfs voetbal-hamburgers en overal zie je auto's rijden met de duitse vlag ergens op of in de auto.
en...in elk cafe gratis kijken naar een wedstrijd.
Het is een hele belevenis om dat mee te maken, een WK zo dichtbij, de dichtsbijzijnde spelers die overnachten in Duitsland zijn de Argentijnen, die slapen in een 'groot' hotel in Herzogenaurach, dat is een stad naast Nürnberg. en ik denk...als Duitsland echt verder komt dan komt er zeker te weten een mega groot feest spektakel, in elke stad en elk dorp...met als middelpunt...de nationale held...LUKAS PODOLSKI


WK 2006

ik ben nu zo'n 5 maanden in Duitsland, en heb natuurlijk al het een en ander meegemaakt hier, maar sinds het begin van het WK hier, is het een waanzinnige boel.
De duitsers gingen er bijna allemaal vanuit dat Nederland weer tegen Duitsland kwam te staan in de finale, helaas is het nu anders, Nederland ligt er uit, maar de verwachtingen zijn op dit moment bijzonder laag voor Duitsland 30juni tegen Argentinie.
Zelf heb ik Woensdag 14juni al het een en ander meegemaakt, ik ben met Jakob naar München gegaan, Jakob ging naar het Stadion, toen speelde Tunesie tegen Saoedi Arabie.
Maar die avond speelde Duitsland tegen Polen, ik heb de stad een beetje leren kennen door met de U-bahn te reizen, kwam overal, was erg interessant
tegen half7 ben ik naar het Centrum gegaan, het bekende 'Marienplatz', heb daar een halve liter bier gedronken, was errug duur, maar wel errug lekker, zeker met die hitte...
Wat ik niet wist is dat er op Marienplatz een beeldscherm werd neergezet voor die wedstrijd.
alle mensen pakten hun stoel en gingen voor het scherm zitten.
ik dacht...ik ben geen Duitser, maar dat wil ik voor geen goud missen...
tegen kwart voor 8 's avonds stroomde het hele plein vol, echt uit alle landen, zo heb ik gesproken met Australische fans, maar er liepen ook fans uit Tunesie, Frankrijk en natuurlijk Nederland.

om 19:55 kwam het Poolse volkslied, de Duitsers luisterden er niet eens naar, ze begonnen al vrolijk met hun eigen volkslied, het welbekende 'Deutschlandlied'
toen dat uiteindelijk werd gespeeld op TV...zong echt iedereen uit volle borst mee, zoiets heb ik nog nooit van dichtbij meegemaakt...
De wedstrijd begon, het was een wedstrijd met veel ups and downs...maar na veel drinken en veel joelen... en in de 90ste minuut...Podolski...scoorde voor Duitsland 1-0
Iedereen ging compleet uit hun plaat, shirts werden uitgetrokken, mensen gingen elkaar omhelzen, ook als ze elkaar niet kenden...het was een compleet gekkenhuis, en de politie stond erbij...en keer ernaar...het was een compleet volksfeest...wat waarschijnlijk tot in de laatste uurtjes doorging...


 

en dit ben ik dan, misschien vind je dat ik niet zo vriendelijk kijk

maar ben het zeker wel...haha

Hosting door HQ ICT Systeembeheer

E-mail Address: *
naam *
adres *
wat vond je er van *
waren er dingen die je minder vond *
ben je zelf al eens in Beieren (D) geweest *
commentaar *

* RequiredCreate Email Forms
Website statistieken