Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

johannaaanboord


het leven aan boord van het binnenvaartschip Johanna

Home | Profile | Archives | Friends


Waarom koop je in godsnaam een schip!?

Posted at 12:03, 21/12/2005

Tja, waarom koop je in godsnaam een schip?? Nou omdat we dat leuk vonden en er moest brood op de plank komen.

Na een paar jaar varen in loondienst hadden we dan genoeg centjes gespaard om een scheepje te kunnen kopen, we doopten hem Johanna want dat was de naam van mijn oma en ook mijn naam.

En daar gingen we dan, het een na het ander ging kapot en we werden niet vrolijker. Maar gewoon doorgaan en proberen alleen reisjes te doen voor een goede vrachtprijs en ja als beginner doe je het toch soms fout. Maar al snel hadden we het door en nu zijn we 10 jaar verder en we varen nog steeds.

We hebben alles gedaan, zand en grind en toen veevoer en nu varen we sinds een jaartje met containers, en dat vinden we ondanks de stressigheid (soms) hartstikke leuk. Ook omdat we altijd hetzelfde traject varen en dan wordt je toch een beetje eigen met de brug- en sluismeesters en de andere schepen die altijd daar varen.

Bij ons aan boord is het een beetje omgekeerde wereld. Normaal staan de mannen voorop het schip om vast te maken in de sluizen en aanwijzingen te geven, maar hier sta ik voorop. Waarom??? Nou dat is zo gegroeid en ik zeg altijd dat ik niet kan manoevreren met een schip maar ik kan wel vertellen hoe het moet, en eerlijk gezegd vind ik het wel lekker even naar buiten en een frisse neus halen. Alleen als het regent dan heb ik wel de balen natuurlijk, maar ja een goed regenpak en dan overleef ik het wel.

Nu tot zover deze intro van deze weblog. De kerstdagen komen eraan en ik zal zo snel mogelijk weer een stukje erbij schrijven.

Hosting door HQ ICT Systeembeheer