Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Untitled

26/12/2006 - culture club 5

Culture Club Volume 5 Artiest Culture Club Volume 5
Door John de Groot
Rating
   

Van de hak op de tak

Intro: De Gentse Culture Club vierde onlangs zijn vijfjarige bestaan. Hoewel het er afgelopen zomer nog niet zo veelbelovend uitzag voor deze club vanwege financiële problemen, is het gelukt een frisse doorstart te maken. Daarbij hoort natuurlijk een nieuwe inrichting. Rood is de overheersende kleur geworden in dit Belgische danspaleis. Resident Tlp verhuisde naar het rode gedeelte beneden, en boven werd de boel omgetoverd tot een zwart/wit gebeuren. Nieuwe kleuren, nieuwe dj’s. Alhoewel, eerder nieuwe kansen voor twee broertjes na hun valse start twee jaar geleden.

 

Genre: Uiterst divers, waarschijnlijk bedoeld als eclectisch.

Mixen kunnen ze wel, die broertjes. Maar, zo vraag je jezelf toch af, wie draait wat? Wie kiest toch steeds die (soms) goede plaat op het verkeerde moment?Bijzonderheden: Even voorop gesteld: over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Iedereen is gelukkig vrij om zijn favoriete platen bij elkaar te zoeken. We hebben allemaal zo onze eigen muzikale kronkels, en daar doe je gelukkig niemand pijn mee. Met een potpourri van stijlen is evenwel niets mis, maar voor de luisteraar is het misschien wel leuk als er ‘een beetje lijn’ in zit. Een beetje opbouw kan dan geen kwaad. Zelfs onder de wetten van de eclectische muziekmix. Natuurlijk is er bpm-technisch - lang leve de pitch control - nog altijd van alles mogelijk. Echter, soms sluit niet alles even leuk aan. Helaas is niet iedereen het inzicht in een logische volgorde van tracks met elkaar mixen gegeven. De broertjes Engels doen bijvoorbeeld volop hun best in de voetsporen van hun voorbeelden 2ManyDJ’s en The Glimmers te treden. Soms pakt dat goed uit, maar vaak slaan ze de plank volledig mis. Zo hebben minimal, en in mindere mate electrohouse, de eigenschap slecht te combineren met een rechttoe/rechtaan discoplaat van twintig jaar geleden. Of een oerend hard scheurende gitaarplaat. Dat loopt gewoon niet lekker. Als je het daar niet mee eens bent, zoals deze mixbroeders, dan ben je nog niet rijp voor een zogenaamd eclectische mix. Toegeven: mixtechnisch is er weinig op deze set aan te merken - met uitzondering van het laatste gedeelte, waarin de heren het spoor voledig bijster raken. ‘Van de hak op de tak’ is dan nog slechts een omfloerste omschrijving voor een volwaardige dronkemansset.

 

Hoogtepunt: Mixen kunnen ze wel, die broertjes. Maar, zo vraag je jezelf toch af, wie draait wat? Wie kiest toch steeds die (soms) goede plaat op het verkeerde moment?

Dieptepunten: De opbouw is dramatisch. Dit kan misschien een keertje in een club, in de huiskamer ergeren je jezelf steeds meer aan de volgorde van de platen.  

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Toch de laatste optie vrees ik. Voor elk wat wils in deze mix, maar van een logische volgorde is geen sprake.  

Luister liever eens naar: The Glimmers - Fabriclive 31

 

Volgende week een recensie van het echt totaal andere tweede deel van deze jubileumset.

 

Meer Culture Club op Love2Party:

Culture Club 1

Culture Club 2

Culture Club 4

 

Culture Club

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

17/12/2006 - Glimmers/Fabriclive

Artiest The Glimmers - Fabriclive 31 (Fabric)
Door John de Groot
Rating
   

Glinsterfabriek

Intro: Dat Mo en Benoelie ook eindelijk gevraagd zijn een avondje Fabric-live-eclectica aan elkaar te draaien, is niet meer dan gerechtigheid. Veel mindere goden gingen hen al voor, want de doorsnee Brit kijkt nu eenmaal pas naar het Europese vasteland als werkelijk ‘all her majesty’s’ bronnen uitgeput zijn.   

 

Genre: Eclectronica.

Na een reeks geslaagde en soms wat minder geslaagde edities, zijn de Glimmers aan de beurt om een cd voor befaamde Londense club Fabric te mixenBijzonderheden: Na een reeks geslaagde en soms wat minder geslaagde edities, zijn de Glimmers aan de beurt om een cd voor befaamde Londense club Fabric te mixen. Ook deze keer gaan ze moeiteloos alle kanten op. Met als enige rode draad in het geheel het vermijden van platgetreden paden, gaan de mannen zich weer volop aan alle genres te buiten. In een vlot doorgemixt geheel laten de hooligans van de dj-booth weer eens horen dat het in een opzwepende set niet zozeer om de kwaliteit van de nummers draait. De klasse zit hem gewoon in de som der delen. Van een kazige remix tot een klittenbos vol dreadlocks, elke discipline heeft zijn eigen vloervullers. En laat het maar aan de Glimmers over ze op de juiste volgorde aan elkaar te plakken. Bij deze mannen zit de liefde voor muziek gewoon van kop tot teen in hun lichaam verweven. En met hun enthousiasme weten ze ons ook nog eens genadeloos in te pakken en mee te slepen.

Hoogtepunt: Geen moment van verveling, zelfs wanneer de muziek even niet je ding is.

Dieptepunt:

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Ondanks dat er weinig platen in voorkomen waar je alles voor zou doen om ze te bezitten, vormen ze een uiterst opzwepend geheel. En dan hoor je als samensteller dus echt wel tot de ‘Premier League’!  

Luister ook eens naar: DJ Naughty, Culture Club vol. 2 en DJ Kicks by the Glimmers

 

The Glimmers

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

17/12/2006 - ok, de eerste stap

Ok, ik ga ook maar eens een weblog (proberen) bij (te) houden. Kijken of ik er ook zo blij van word. Voorlopig voel ik me vooral nog iemand die in zich zelf zit te praten.

Maar ja, wie is dat niet tegenwoordig

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer