Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

John's Blog


Sparen: Makkelijker dan ik dacht!

Posted at 16:48 on 18/11/2009

Opnieuw beginnen met sparen

Sinds enige tijd ben ik werkzaam bij een bedrijf in Breda. Zelf woon ik in het Westland, dus het is wel een flink stuk reizen. Om bij het dichtstbijzijnde treinstation te komen ben ik al half uur bezig. Daarom heb ik een auto aangeschaft. Voor deze auto heb ik flink moeten sparen. Ik ben me ervan bewust dat ik weer flink geld moet zien te sparen, om alles uitgaven op te kunnen blijven vangen.

 

Sparen voor het opvangen van kosten

Ik ben de afgelopen jaren niet heel actief bezig geweest met sparen. Ik ben van plan me vanaf nu, wel actief bezig te gaan houden met het sparen van voldoende geld. Zo kan ik mijn auto tenminste blijven bekostigen. Veel vrienden van me gaven al aan dat zij elke maand een vast bedrag sparen om eventuele reparaties mee op te vangen. Om niet in moeilijkheden te komen ben ik ook begonnen met sparen.

 

Hoe kan ik het beste sparen?

In het verleden heb ik eigenlijk nooit geleerd goed te sparen. Het was dus even de vraag hoe ik dit het beste aan kon pakken. Aan een vriend van me die financieel adviseur is heb ik gevraagd hoe ik het beste geld kan sparen. Hij gaf aan dat ik eerst mijn financiën eens goed in kaart moest brengen. Op die manier valt te bepalen hoeveel geld er binnenuit en uitgaat en hoeveel geld ik overhoud om te kunnen sparen.

 

Sparen met behulp van een huishoudboekje

Hij gebruikt zelf C@shflow Assistant voor het beheren van zijn financiën, en hij raadde mij aan dit ook te gebruiken. Dit heb ik ook gedaan, en ik moet zeggen: het bevalt inderdaad uitstekend! Met behulp van C@shflow heb ik een vast bedrag bepaald dat ik elke maand wil sparen. Tot nu (ben nu 2 maanden bezig) heb ik het bedrag dat ik heb bepaald ook daadwerkelijk overgehouden. Ik had eigenlijk verwacht dat ik veel meer moeite zou hebben met sparen.

 

Aanrader: Sparen met behulp van C@shflow

Iedereen die net als ik wil gaan beginnen met sparen, kan ik C@shflow aanraden. Het digitale huishoudboekje is gratis te proberen via www.bankingtools.nl. Het programma kan de gegevens uit internetbankieren importeren. Je hoeft dus niet alles handmatig in te voeren. Starten met sparen wordt zo dus veel makkelijker.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer