Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Jong & Bezonnen

Dag 7

11:46, 22/4/2008 .. 0 comments .. Link

Vanochtend omstreeks half tien verzamelden we aan Bieke haar kot om trots onze posterpresentatie richting school te dragen. Onze posterpresentatie bestaat uit niets anders dan papier en karton, maar is voor ons van onschatbare waarde. We hadden er de dag ervoor immers tot 11 u in de avond aan doorgewerkt .

Eens aangekomen op school, kwam het er weer al eens op aan op computer en stoelen jacht te gaan om comfortabel de laatste hand te leggen aan al onze opdrachten. De laatste loodjes wogen best zwaar. Alle opdrachten waren voltooid, maar om alles in een overzichtelijk geheel te gieten was nog een heleboel werk en organisatie vereist.

Binnen een uur volgt voor ons de posterpresentatie. Deskundigen komen dan het resultaat van onze arbeid beoordelen. We hopen uiteraard allen op een positieve afloop. 

Groetjes,

Tom en VincentDag 6

21:39, 21/4/2008 .. 0 comments .. Link

Goedenavond iedereen, hier leest u het verslag van dag 6 van exploratieweek 2.

Vanochtend troffen we elkaar naar goede gewoonte om 9.30u in onze welgeliefde uitvalbasis het EMI.

Vincent had om 10.00u een afspraak om enkele PR-uitingen op te halen in het Nederlandse Breda.         Terwijl hij  naar onze noorderburen trok, ging de rest van de groep op zoek naar een duidelijke statistiek over jongerenparticipatie. Nadat deze gevonden was, kon er begonnen worden aan de daadwerkelijke posterpresentaties.                                                                                                                                           Wegens de beperkte werkruimte in het EMI verplaatsten Bieke en Esther zich naar hun kot met het karton wat onze poster zou worden. Aldaar schetsten ze enkele ideeën uit, die ze dan ook maar al te enthousiast aan de rest van de groep op school kwamen tonen. De reacties hierop waren zeer positief, wat de groepssfeer alleen nog maar bevorderde.

Om 14.18u moest Tom als eerste van onze groep zijn individuele zelfpresentatie geven aan de professionele jury. De presentaties van respectievelijk Bieke, mijzelf, Esther, Vincent en Samantha volgden hierna.                                                                                                                                                        Rond 15.00u trokken sommige van ons huiswaarts, anderen bleven nog even werken in het EMI.       Een uurtje later kwamen we  samen op Bieke haar kot om onze poster te realiseren. Dit liep redelijk gesmeerd en al snel kreeg ons werk vorm.

Wij zijn helemaal klaar voor de laatste loodjes!                                                                                                 Hasta mañana, Darren.Dag 4 en 5 (weekend)

22:43, 20/4/2008 .. 0 comments .. Link

Zo, het weekend zit er helaas weeral op. Wat vliegt de tijd soms toch voorbij.

De voorbije twee dagen heeft iedereen zowat zijn ding gedaan en sommige hebben nog de laatste hand gelegt aan hun taken. Maar en is nog steeds heel wat werk te doen. De radiospotjes moeten nog worden opgenomen, het interview met de deskundige zal misschien nog deels besproken moeten worden en natuurlijk de posterpresentatie zelf. Dus we weten zeker nog wat doen de komende twee dagen.

Het was een ontspannend weekendje, zeker met het schitterende weer van vandaag. Hopelijk heeft iedereen ervan kunnen genieten want er komen weer enkele zware dagen aan. Veel succes nog aan iedereen! En houdt de moed erin.

groetjes, SamanthaDag 3.

20:19, 18/4/2008 .. 1 comments .. Link

Opnieuw stond iedereen om 9:30u paraat aan het EMI. Klaar voor een nieuwe en spannende dag in deze drukke, maar fijne exploratieweek.

 

Vandaag waren zo goed als alle individuele opdrachten klaar. Maar niet alle taken verliepen vlekkeloos. Nadat we van elke medestudenten gehoord hadden dat hun taak van recht niet goed was, moesten ook wij de nodige aanpassingen maken. Zodat op het einde van de dag de taak van recht kon worden afgerond. En zo heeft iedereen de laatste hand aan zijn individuele taak gelegt. Omstreeks 12u nam iedereen even een korte pauze, om iets kleins te eten en een frisse neus te halen. Want het kan best wel duf worden in het EMI.

 

Rond 13u vertrokken Vincent en Darren richting Brugge. Daar hadden ze een afspraak met een deskundige, die ons alles zou kunnen vertellen over jongerenparticipatie. En na het weekend komen jullie natuurlijk alles te weten over deze ontmoeten. Ikzelf ben ook wel benieuwd naar het resultaat. De ‘thuisblijvers’ bleven uiteraard ijverig doorwerken aan de andere taken. Er werd gebrainstormd voor een goed radiospotje. Hierdoor werd onze kennis van het Engels stevig op de proef gesteld.

 

De dag liep stilaan op zijn einde en het weekend komt eraan. Ik denk dat we er best goed opstaan en dat we trots mogen zijn met wat we tot nu toe hebben bereikt.

 

Zo, dat was dag 3. Nu een welverdiend weekend met een goede mix van ontspannen en nog wat werken aan de opdrachten.

 

Fijn weekend voor iedereen!

 

Groetjes, SamanthaDag 2!

19:42, 17/4/2008 .. 0 comments .. Link

Om 9:30u stond elk lid van Jong & Bezonnen paraat om ook deze dag met volle moed te beginnen. We hadden laptops meegebracht, want de computers waren al snel gereserveerd door vele ijverige studenten.

Er was al één individuele taak af en de vragen van het interview en ook het straatinterview waren zo goed als klaar. Deze vragen moesten echter nog nagekeken worden door onze begeleidster waar we een afspraak mee hadden gemaakt om 13.30u. Elk lid van de groep begon te werken aan de taak die hem/haar werd toegewezen. Snel werd een einde gebreid aan een tweede individuele taak. Door het switchen van de ene naar de andere computer in het emi en alsook de zelfwerkruimte, bleek ons de moed even in de schoenen te zakken. Het was voor sommige van de groep dan ook gemakkelijker en efficiënter werken op het thuisfront. De middag naderde en we besloten in de refter te gaan eten (en te ontspannen).

Met frisse moed, startten we terug met onze exploratietaken. Eens we terug op gang kwamen en een goede plek in het emi hadden bemachtigd, was het tijd om ons naar het lectorenlandschap te begeven. Daar stond onze begeleidster, mevrouw VanDePut, ons op te wachten. We waren met een deel van de groep aanwezig, een ander deel hield de laptopwerkruimte bezet zodat we na deze bespreking nog verder konden werken. Er waren voor ons toch nog wat onduidelijkheden in verband met de opdrachten. Ook degene die zou geïnterviewd worden, liet niets meer van zich horen. Mevrouw VanDeput heeft ons hier heel goed bijgeholpen en ons tips gegeven waardoor we weer verder konden werken.  

Nu de vragen van het straatinterview verbeterd waren, konden we (Bieke en Esther) op pad. We hadden de enquêtes per categorie ingedeeld en gingen zo op ons doel af. We besloten eerst de senioren aan te klampen. Dit ging vrijwel vlot. Dan de mensen van middelbare leeftijd. Deze waren echter nogal wantrouwig en liepen dan ook vaak al mompelend ('Daar hebt ge ze weer') met een boog rondom ons heen. We besloten dan ook om terug naar Plantijn te keren. Daar vroegen we aan studenten om onze enquête in te vullen en dat bleek zonder moeite te gebeuren. Ondertussen waren de andere groepsleden nog altijd ijverig bezig. We ondernamen toch nog eens een poging om de toekomstige geïnterviewde te bereiken. Helaas! Hij was niet bereikbaar. We zullen snel een andere oplossing moeten vinden, hiervoor moeten we waarschijnlijk iets verder van huis gaan zoeken..

De tweede dag zit erop en ik ben fier op Jong & Bezonnen!

Groetjes, EstherDag 1

15:50, 16/4/2008 .. 0 comments .. Link

De tweede exploratieweek is van start gegaan een het was meteen een bewogen dag.

Om 9u begonnen de infosessies rond studiekeuze voor het 2de jaar.  Brandmanager van Martini Belgium alsook ex-studente Public Relations Plantijn, stond ons te woord. Ze vertelde ons over haar ervaringen aan de school en hoe die geholpen hebben bij het uitbouwen van haar carrière. Ze sprak met veel passie over haar huidige job, eentje waar vele jonge studentes ongetwijfeld jaloers op zijn.

Anderhalf uur later volgende een nieuwe sessie, dit maal van een oud-student Commerciële Communicatie. Ook hij vertelde over zijn studies op Plantijn. De jongeman, die trouwens nog maar net afgestudeerd bleek te zijn, sprak ook met evenveel enthousiasme over zijn job als de vorige.

Er komt na regen toch nog zonneschijn, als we deze twee sprekers mogen geloven. Met hun succesverhalen hebben ze me de moed, die ik stilaan aan het verliezen was, teruggegeven.

 

Na de middag ging het echte werk van start. Om 12.20u dienden alle groepen aanwezig te zijn voor de briefing van deze 2de exploratieweek. "De opdrachten worden een pak zwaarder dan bij de eerste exploratieweek", waren enkele veelbelovende woorden van Mevrouw De Greef, die ons uitleg gaf bij de verschillende vakopdrachten. Mevrouw Polders nam de uitleg van de slotopdracht op zich, de posterpresentatie.

Een uurtje later konden we beginnen. Darren, Bieke, Samantha, Vincent, Esther en ikzelf waren er volledig klaar voor. Onder de naam 'Jong & Bezonnen', met als thema 'Aanzette tot jongerenparticipatie, een moeilijke klus?', gingen we van start.

Zorgvuldig verdeelden we in groep alle opdrachten en werden er deadlines geplaatst op de belangrijkste taken. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren bij de verschillende taken en daaruit volgden dan direct de eerste spanningen.

We trokken met z'n allen terug naar de meer vertrouwde Campus Meistraat om daar het eerste werk achter de rug te krijgen. Het weblog werd, met enkele moeite, opgestart, er werd een eerste mail naar onze begeleider gestuurt voor een afspraak, we zochten een campagne voor de hoofdopdracht en een geknipte persoon voor het interview,...

In een volle bibliotheek kan niet serieus gewerkt worden en we kozen er dan ook voor naar huis te gaan om daar met het eerste werk te beginnen.

Hopend op vele lezers en een geslaagde exploratieweek zit deze eerste post erop.

Groetjes, Tom

 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Dag 7
Dag 6
Dag 4 en 5 (weekend)
Dag 3.
Dag 2!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer