Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Neem een kijkje in de ´sociale´ wereld van jongeren

• 14/10/2015 -

 

Social media speelt een steeds grotere rol in mijn leven. Vroeger was dit veel minder. Toen ik zelf nog op de basisschool zat, speelde ik met spelletjes en kende ik geen Facebook, Instagram of Twitter. Ook kan ik mij niet herinneren dat er iemand uit mijn basisschoolklas een mobiele telefoon had. Mijn zusje is een stuk jonger dan dat ik ben. Toen zij in groep zeven zat, hadden veel van haar klasgenootjes al een mobiele telefoon. Ook Facebook was al behoorlijk populair in haar klas. Omdat dit totaal anders was dan bij mij vroeger, leek deze ontwikkeling mij een interessant onderwerp om een blog over te schrijven. Ik ga het hebben over de invloed van sociale media en de valkuilen. 

 

Invloed van social media op jongeren

 

Tegenwoordig heeft elke jongere een mobiele telefoon, het zien van een jongere zonder mobiele telefoon is zelfs zeldzaam geworden. Overal waar je komt zie je jongeren op hun mobiel kijken. In de les, op de fiets en in de winkelstraten. Vaak zijn ze dan bezig met social media. Het lijkt er sterk op dat jongeren niet meer zonder mobiele telefoon kunnen. 52% van de jongeren besteedt minimaal drie uur per dag aan social media. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Het percentage loopt af naarmate de leeftijd stijgt.

Jongeren zetten tegenwoordig alles op bijvoorbeeld Facebook. Als je interesse hebt in het leven van een persoon, hoef je alleen nog maar zijn of haar naam in te tikken op Facebook. Uit het onderzoek van Larry Rosen blijkt dat jongeren die veel gebruik maken van social media te maken hebben met gezondheidsproblemen. Best eng als je hier over nadenkt, toch? Waarom blijven we dan social media gebruiken?

 

 Schijn bedriegt

 

Door het vele gebruik van social media vergelijken jongeren zich vaak met bekende mensen op social media. Dit kan gevaarlijk zijn, want veel informatie wordt ingekaderd op social media. Mensen laten op social media vaak alleen de goede dingen van hun leven zien. Het lijkt net of er geen vuiltje aan de lucht is en dat zij het perfecte leven leiden. Terwijl je eigenlijk niet  weet wat er in hun 'echte leven' afspeelt. Ook foto's kunnen gemanipuleerd zijn. Denk dus niet dat jouw idool het ideale leven leidt omdat hij mooie foto's op Facebook heeft. Ontmasker jij vanaf nu jouw idool op social media?

 

Bronnnen: 

 

Heuvelman, A., Fennis, B. & Peters, O. (2011). Mediapsychologie. Den Haag: Boom Lemma uitgevers 

 

Munnik, L. (2013). Invloed van de media op de jeugd. Geraadpleegd op 30 september 2015
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal/112842-invloed-van-de-media-op-de-jeugd.html

   

Rademaker, G. (2015) Veel jongeren minimaal drie uur per dag op social media. Geraadpleegd op 14 oktober 2015 
http://binnenland.eenvandaag.nl/tv-items/61257/veel_jongeren_minimaal_drie_uur_per_dag_op_social_media 

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me


«  February 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 

Recent Posts

• Untitled

Links

• Home
• View my profile
• Archives
• Friends
• Email Me
• My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer