Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

jorismarij

• 5/9/2009 - Groeten uit Bamako; ons eerste bericht

Chers Amis,

Nous sommes au Mali, à Bamako!

Even een eerste bericht vanuit een lekker warm maar ook regelmatig regenachtig Bamako. We zijn inmiddels een week in Bamako en we maken het goed.

Vorige week vrijdag zijn we, via Parijs, aangekomen in Bamako, samen met een andere nieuwe collega van mij (samen met haar man en twee nieuwe vriendjes voor Teun en Cato, weliswaar ietsjes ouder dan Teun en Cato). Teun heeft zowat de hele vlucht uit het raampje gekeken en wilde niet gaan slapen, pas toen we landden en het vliegtuig nog naar de aankomsthal taxiede, viel hij in slaap. We hebben de eerste week in een heerlijk en luxe hotel gezeten met mooi uitzicht over de stad en met name de brede Niger rivier (nu extra breed vanwege het eindelijk op gang gekomen zijnde regenseizoen in Mali). Het eerste weekend met name genoten van het zwembad; Teun en Cato worden echte waterratten en met de aanwezige Nederlandse collega’s zaterdagmiddag lekker een middagje net buiten de stad naar een leuk restaurantje geweest.

 Voor Marij en mij is Bamako aardig herkenbaar, het lijkt veel op Ouagadougou, al is het qua verkeer drukker, zijn er meer Moskeeën en loopt er die brede Niger dwars door de stad. Teun vond de stad toch wel een beetje rommelig.

 Afgelopen week zijn we ook allebei begonnen met werken. Marij met de voorbereidingen op de Nederlandse School en ik op de ambassade. Nog geen externe afspraken, dat komt volgende week. Teun en Cato hebben nog vrij. Teun begint aanstaande donderdag op de American International School of Bamako (AISB) en vindt dat toch wel spannend, Cato blijft thuis bij Fatou, de oppas die samen met Teun en Cato al pannenkoeken en bananentaart heeft gebakken. Ze moeten nog wel even aan haar wennen.

We rijden inmiddels ook al rond in onze grote landcruiser (Toyota Prado voor de kenners), hebben mobiele telefoons (helaas werkt sms-en hier nog niet) en meestal goede verbinding tot internet en zijn we skype aan het installeren. Ondertussen druk bezig met het zoeken van een geschikt huis, dat valt nog niet mee, maar we hebben goede hoop dat we snel iets geschikts vinden, het zal ook nog wel een week of twee duren voor onze container vanuit Den Haag aankomt.

Sinds gisteren zijn we ingetrokken in het huisje van de directrice/leerkracht van de Nederlandse School. Het woonhuis zit aan de school vast (eigenlijk een grote omgebouwde villa) en het is prettig om niet continue in een hotel te hoeven zitten. Het geeft wat meer ruimte om te spelen, te werken en gewoon op jezelf te zijn.

Kortom we genieten en zijn volop bezig om ons te installeren hier.

A bientôt

Cato, Teun, Marij en Joris

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Our Adventures in Mali

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer