Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Hoe overleef ik...Fontys

Home - Profile - Archives - Friends

Als ik boven op de dom sta..

Posted on 1/12/2008 at 10:34 - Post Comment

De eerste zin van een liedje dat gaat over Utrecht. En ook al kom ik officieel niet uit Utrecht, nooit gewoond en volgens de IB-groep nooit gestudeerd (blijkbaar telt het niet als je voor 1 oktober je uitschrijft..)toch op het moment dat de conducteur met een limburgs accent mededeelt dat 'we over enkele minuten station Utrecht Centraal binnenrijden' merk ik dat ik wat rustiger wordt. wat raar klinkt. Zo'n drukke stad, zo'n druk station en ik word er rustig van. Ik kan er niks aan doen, maar die 2 maanden dat ik gestudeerd heb in Utrecht hebben mij doen inzien dat het een prachtige stad is.
In college heb ik inmiddels een soort status als vertegenwoordiger van de stad Utrecht verworven en ik zit er niet mee.
bijna 2 jaar geleden liep ik elke dag van het perron naar de opstapplaats voor lijn 11 naar de uithof. uitstappen op halte Heidelberglaan (zit ineens me te bedenken of het niet anders was..maar ach het was de afdeling FMR) om vervolgens nog maar 2 minuten te lopen tot de ingang van het gebouw waar ik als kersverse 1e jaars SJD mijn geweldige colleges volgde. en wat vond ik ze geweldig, Inleiding Rechten, Communicatie, Beroepsvaardigheden en bovenal Psychologie. Ik kan me het rooster nog zo goed herinneren, ik weet nog hoelaat en waar alles was en ik vond het geweldig. totdat in de laatste week van september besefte dat het geen nut had. Ik wilde dit niet, de studie niet en vooral het beroep niet. Ik kon me niet eens voorstellen hoe het 2e jaar zou zijn. Op donderdag 28 september stond ik op het perron in Eindhoven. De maandag ervoor had ik besloten te stoppen, dinsdag had ik het er thuis over gehad en woensdag was de knoop doorgehakt en ben ik me gaan orienteren op iets anders. Die donderdag op het perron is memorabel geworden. Ik heb op die dag 15 keer gehuild waarvan het merendeel op de heen en terug weg van Eindhoven naar Utrecht. Het staat in mijn geheugen gegrift als een dag die ik nooit meer mee wil maken. Maar nooit spijt gehad. Van die hele week niet.
Want nu, 2 jaar later weet ik dat ik toen de goede keuze heb gemaakt. in de tussentijd veel geleerd, maar dat vertel ik een andere keer wel. het is namelijk zo dat, ookal kon ik er in die 2 jaar niet altijd zijn, Utrecht mijn stad was. En ik weet dat het heel flauw klinkt, en de meeste mensen die uit Utrecht komen die denken dat ik een gek mens ben (wat deels klopt maar okee), maar nu heb ik het eindelijk voor elkaar dat ik hier vanuit Tilburg een project mag doen over Utrecht.
kort de opdracht: maak een excursie voor het voortgezet onderwijs (onderbouw) die te maken moet hebben met sociaal-economische aspecten. Ik zag mijn kans. Nu het project in volle gang is ben ik blij te zien dat ik 2 andere studiegenoten in mijn enthousiasme heb weten te overtuigen om Utrecht als onderwerp te nemen. specificatie; Domkerk, Domplein en Domtoren. Nu kan ik wel gaan vertellen wat ik er allemaal al van weet enz. maar voor degene die geinteresseerd zijn kunnen onze excursie wel een keer bekijken. Met de grootste lol ben ik dus ook afgelopen woensdag (weer) de Domtoren op geweest. Met mijn fotograferende studiegenoot naast me hebben we een hele hoop lol gehad. Het verbaasde mij dat de gids zo kalm bleef over het feit dat ik mijn studiegenoot de hele domtoren door liet rennen om overal waar ik naar wees een foto van te maken. En toen ik weer helemaal bovenop de dom stond op 95 meter en ik compleet in de slappe lach als een dolle in de mist de Amsterdam Arena aan het zoeken was, kwam ineens die ene zin in me op 'Als ik boven op de Dom sta..' en ja ik stond er (zoals zo veel toeristen) en ik voelde me weer thuis. en nu, weer in Tilburg, bezig met het project ben ik alleen maar blij dat het nog even mag. Even legaal de toerist uithangen, me bezighouden met dingen die ik eigenlijk niet nodig heb, en genieten van het feit dat iemand ooit het woord 'ladderzat' heeft bedacht. de planning is om over 2 jaar mijn minor te doen in Utrecht en tot die tijd moet ik maar een andere reden gaan vinden om regelmatig die kant op te gaan.
En misschien had Claudia de Breij wel gelijk toen ze ooit over Utrecht zong 'Utrecht is het brabants meisje dat hier nooit meer weg wil' ...

« Last Page :: Next Page »
Hosting door HQ ICT Systeembeheer