Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Just Everything by Ramin

Be Free Syria.

Soms vraag ik me af waarom geweld nodig is. Met name in Syrië, omdat daar dag en nacht wordt gevochten met het leger van Assad, de president van Syrië.
Wat wil Assad hiermee bereiken? Hoe laf is het om tegen je eigen volk te gaan vechten en er niks mee te bereiken? Ikzelf begrijp er echt helemaal niks van in ieder geval.
Tot zover ik weet, zijn er al meer dan 130.000 doden door Assad en zijn leger gevallen, maar helaas wordt dat aantal met de dag groter.

Waarschijnlijk weet je niet precies hoe de oorlog is begonnen, daarom ben ik zo lief geweest om een samenvatting te maken;
Het begon met de Arabische Lente. De Arabische Lente was een periode waarin mensen de straat op gingen om te protesteren tegen de dictator; Hafez al-Assad (de vader van Bashar al-Assad, die nu de president is). 
Het protest kwam op gang; in maart 2011 spoten een groep van vijftien jongens met graffiti de tekst ''Nu is het jouw beurt, dokter'', waarmee ze Assad bedoelde.
De volgende dag werden de jongens opgepakt, maar na een paar dagen werden ze alweer vrijgelaten. Wel was het goed te zien dat de jongens ernstig mishandeld waren.

Tijdens hun gevangenschap, op 18 maart 2011, gingen mensen weer de straat op om te eisen dat de jongens werden vrijgelaten. Hierbij werd wel veel geweld gebruikt; waterkanonnen, traangas en zelfs geweervuur.
Bij dit protest kwamen 4 mensen om, waardoor de Syrische oorlog begon tussen het leger van Assad en het volk.
Ondanks dat er mensen waren vermoord, ging het volk gewoon verder met protesteren alsof er niks aan de hand was. Dit keer werd er niet alleen geprotesteerd in Damascus (de hoofdstad van Syrië) maar ook in andere steden.
Vaak gingen de mensen met olijftakken de straat op, omdat dit het symbool voor vrede was. Tot heden is dit doorgegaan, maar ik hoop dat het een keer stopt, zodat het volk van Syrië rustig kan leven.

Oké, het is eigenlijk langer geworden dan ik had gedacht, maar ik ben wel blij dat ik je (hopelijk) hiermee heb kunnen uitleggen hoe de Syrische oorlog is ontstaan. Be Free Syria!

 

 

21:08 - 22/1/2014 - comments {1} - post comment

Met harde wind toch even een boodschap doen.

Nou, dan hoor je dus de hele tijd dat er slecht weer op komst is: op de radio, de tv, het internet en ga zo maar door. Maar doen sommige mensen misschien niet te moeilijk over het weer? 

Als je het eenmaal hoort, dan denk je; oh nee he, het zal vast wel heel erg zijn! Ik ga voor de zekerheid niet naar buiten.
Als ik eerlijk moet zijn, had ik een hele ANDERE gedachte. Wat ik dacht, was dat het gewoon even een windje is en dat het zo voorbij is. Ik was heus niet bang voor de wind hoor, ik bedoel, het is toch geen monster? Of wel?

Aangezien ik een artikel had dat batterijen nodig had, en ik dus echt GEEN zin had om aan het einde van de middag naar buiten te gaan, moest ik wel in het begin van de middag even naar de winkel gaan.
Toen ik naar buiten ging, met m'n dikke warme jas, leek het niet eens zo erg te zijn. Alleen soms was er een hard windje, maar verder was het niet echt zo erg dat je erdoor werd weggeblazen. Gelukkig dan maar.

Omdat ik toch dacht dat het erg was, had ik al toen ik van huis wegging, m'n telefoon meegenomen om het weer te filmen. Ik dacht omgevallen bomen, weggevallen planken, enz. te zien, maar NEE. Wat ik zag, was alleen maar een lege straat en verderop een heel erg druk winkelcentrum, waar mensen hun boodschappen deden voor Kerst. Trouwens, nu we toch over Kerst praten, denk ik dat ik misschien morgen of overmorgen ook een blog ga schrijven, maar dan over Kerstmis. Kijken of dat wat is!

Dan even terug naar het onderwerp WIND; het lijkt dus niet zo erg als je denkt. Je kan gerust naar buiten, maar als ik jou was, zou ik een dikke jas aantrekken, want het is behoorlijk koud.

Voor vandaag was dit mijn allereerste blog, ik hoop dat je het leuk vond! Er komen hopelijk nog meer blogs, dus houd deze site in de gaten! Owja, en vergeet niet om een reactie te plaatsen wat je van deze blog vond, dan wens ik je verder nog een Merry Christmas and a Happy New Year! :)

13:43 - 24/12/2013 - comments {1} - post comment

Description
Welkom bij mijn blog! Ik ben Ramin en ik ben 12 jaar. Ik hoop hier wat leuke blogs te maken en jullie wat te vermaken.. Check deze site dus regelmatig voor nieuwe blogs!

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Home
User Profile
Archives
Friends

Recent Entries
- Be Free Syria.
- Met harde wind toch even een boodschap doen.

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer