Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
jw&mhinzuidamerica

Salkantay trek don 10 aug.

Dinsdag kwamen we aan in Cusco (3400 m hoogte), hostalletje gevonden vlak bij het plaza del Armas (iedere stad heeft zon plein) Hostal Suessia. Voordat we het hostalletje gevonden hadden is Jurrien nog even vakkundig van zijn (NEP) portmenaie ontdaan door twee kleine gauwdiefjes.
 
Woensdagochtend, na de hele nacht wakker te hebben gelegen door de lokale discotheek, heeft Jurrien het zo naar zijn zin dat hij enthousiast door de hostal kamer springt. Met als gevolg een bloedneus van een paar uur. Onze nederlandse onder zee niveau geaclimatiseerde lichamen kunnen kennelijk niet goed tegen het hoogteverschil. Jurrien geniet er in een ander opzicht wel weer van, want ik ben nog niçooit zo rustig en meegaand geweest als hier
 
Woensdag middag om 16:00 de trip geboekt met een nederlands stel dat we tegen zijnb gekomen. We zouden dan donderdag ochtend om 4 uur s,ochtends opgehaald worden voor het hostal met een busje om naar een klein dorpje mollempata gebracht te worden. Dus die avond moesten we nog alles pakken en kopen, snel dikke sokken gekocht, handschoenen en mutsen en een jasje. Tevens nog even uitchecken voor de volgende dag en de avond afgeslopen met een dikke pisco sour (sterk, zuur en je kan er erg lekker op slapen..)
 
donderdag, 4:00 s,ochtends opgehaald door het busje voor het hostal, vervolgens weer overstappen in een stinkende lokale bus vol met peruaanse mannen en vrouwen, een kindje in een lap wordt even de borst voeding gegeven, vervolgens moet moederlief snel de bus uit rennen en de bosrstvoeding uit de hangende tiet even op Roel (ons nederlands lotgenoot) gemorst.
 
In Mollempatta worden de paarden (of ezels) opgemaakt voor de tocht en mogen wij nog even ontbijten voordat we zo´n 9 uur mogen lopen berg opwaarts over een graffel weg. Onze lotgenoten zijn veel te snel en zijn al naar een kwartier ver voor ons uit gesneld. We lopen vervolgens tot ongeveer de sneeuwgrens op 3600m hoogte en slapen in een tentje vlak onder de gletsjer. Gelukkig waren we gewaarschuwd en hadden we dikke kleren bij ons. Gegeten in een oud huisje van wat palen en golfplaten. Marianneke ziek van het hoogte verschil. verschrikkelijke hoofdpijn gehad, een paracetemol genomen en toch vervolgens wel lekker geslapen.
 
 
 
 
 

00:54 - 19/8/2006 - comments {0} - post comment

LIMA.... woensdag

Na onze vlucht van 18 uur via Atlanta kwamen we dinsdagnacht helemaal veilig aan in Lima (met een beetje vertraging). Hier werden we opgewacht (Zoals voorspeld door Gabrielle) door een horde van taxichaufeurs en allerlei andere lastige Peruanen. Gelukkig stond er ook iemand voor ons bij en zijn we heerlijk veilig naar een klein hostalletje in Barranca gebracht ver uit het vieze centrum. (thanx gabrielle!!))

 

We zijn vervolgens nog één hele dag in Lima gebleven om wat bijkomen van het tijsdsverschil. Nog een busje gepakt naar het centrum van Lima. Wat een verschrikking, 9 milljoen schreeuwende en toeterende mensen. De hele stad onder de smog. Onbegrijpelijk dat een mens daar wil wonen. Verchrikkelijk veel armoede, kleine kindjes van een jaar of vijf, die op de snelweg de ramen van auto´s staan te wassen. Ook al weet je dat het bij dit soort landen hoort, het went nooit.

 

Nou goed dat was Lima, bijgaand wat foto´s van de vlucht en de eerste dagen.

 

Dikke Zoen Marian xxX en JJWW

 

 

 

 

 

16:03 - 7/8/2006 - comments {0} - post comment

Description
Na al dat klussen in huis, vonden we het eens tijd om de bloemetjes flink buiten te zetten. Op dit weblogje daarom voor allen de foto´s , zodat iedereen thuis mee kan genieten!! kus Marian en Jurrien.

Home
User Profile
Archives
Friends

Recent Entries
- Salkantay trek don 10 aug.
- LIMA.... woensdag

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer