Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
A Gay leven in Nederland

Description

Belevenissen en meningen van een gay horeca ondernemer en levens gebruiker


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Go where you're celebrated! Not where you're tolerated !

Thuis na een nu al zeer geslaagd weekend moet me wat van het hart. De titel van dit stukje is ook de slogan (subtitel) van Cafe Kalff. En dat is niet voor niks. Als ervarings deskundige en horeca dier, vind ik dat je overal waar je je geld uitgeeft, dit tot respect of in ieder geval tot waardering moet leiden. Ik zal nooit zeggen dat we in Cafe Kalff altijd 100% dit (kunnen) toepassen maar we streven er wel naar en de moeite die we daar voor doen moet, en is vaak zichtbaar.

Vandaag met buitenlandese gasten de stad in gegaan om te lunchen. Tegen mijn eigen advies naar vele gasten in, toch een keer bij net grootste terras aan de Oudegracht neer gestreken. en helaas werden mijn vooroordelen zeer bevestigd. brutale en niet adecuate bedienning die ook niet de moeite nam Engels te spreken tegen mijn gasten. Menu kaart alleen in het Nederlands! (op de meest toeristische plek van utrecht!), geiriteerd personeel, dat alleeen maar snel door wilden en geen aandacht voor de gatsen had. Op de vraag of ze ook iets van een vlees spies hadden kreeg ik als antwoord. neem de antipasta carne voor 2 personeen dan heb je vlees zat (letterlijke woorden) Een schaal vleeswaren waar overigens niet veel mis mee was, behalve dat het alles behalve een vlees spies was, werd ons geserveerd, en dat was dus best smakelijk, al was het niet wat we wilden. De rekening liet erg lang op zich wachten en kon pas opgehaald worden toen we het al 3 man bediening gevraagd hadden! Een aklgemene tip en mijn advies aan alle gaten van Cafe Kalff om vooral niet aan de gracht te gaan eten, zijn hiermee bekrachtigd en ik zal dan ook nog steeds mijn advies zijn aan de gasten van Cafe Kalff.

Utrecht verdiend op zo een mnooie plek beter. Deze ondernemer verdiend het niet om zo dominant aanwezig te zijn op zo een locatie.

 


Posted: 09:54, 14/7/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

Eerste stukje

Of het een succes wordt weten we natuurlijk nog niet maar Omdat ik toich regelmatig mijn men ing wil geven over (meestal) gay gerelateerde zaken ben ik nu een blog begonnen. Wie en waarom dit gaan volgen ........ Laat maar weten ! have fun en laat vooral jou mening ook horen 


Posted: 10:01, 7/7/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

Ingezonden en gepubliceerde brief AD zaterdag 29/6/2013

 

Roze Zatedag komt er aan
Ik kan me in veel van het artikel niet vinden. meteen maar even duidelijk, het is niet zo dat er nooit iets gebeurt! maar het klimaat en de omstandigeheden zijn wat mij betreft in Utrecht wel degelijk verbeterd, en denk dat het hier wel mooier is dan in menig andere stad.
Soms lijkt het er wel op of homo's gediscrimineerd willen worden. Er zijn dagen, weken nee maanden die voorbij zonder dat ik ook maar 1 scheld woord naar men hoofd krijg! En dat terwijl ik er nou niet bepaald hetero uitzie en eigenlijk nooit men gedrag aanpas om dat ik bang zou zijn voor opmerkingen. Natuurlijk hoor ik ze wel eens smoezen als ze lang mijn terras van mijn gay café lopen. maar even vaak komen ze binnen voor een cola, een vuurtje of een pakje sigaretten. Kwam daar 10 jaar geleden maar eens mee aan. Als je al binnen kwam als niet westerling werd je van alle kanten achterdochtig aangekeken.
Het klimaat voor de LGBT gemeenschap is met rasse schreden vooruit gegaan! Juist daarom zijn we zo verontwaardigd als het weer wel een keer mis gaat. In de jaren 80 en 90 werden er wekelijks nog homo's door heel Nederland in elkaar geschopt. Dit haalde nauwelijks het lokale sufferdje. Als er nu eentje in Amsterdam een schop krijgt staat het op de voorpagina van een nationale krant.
Als MT lid van RZ2013 en als eigenaar van een zeer open laagdrempelig gay café merk ik dat Utrecht de laatste jaren enorm roze gegroeid is. Als je ziet hoe makkelijk het was om niet roze partijen mee te krijgen voor RZ20013, kan je alleen maar concluderen dat het goed gaat. Zoals Arthur Japin al zij in zijn bijdrage, klagen zou absurd zijn. Dat betekend echter niet dat er niks meer te doen is. Een minderheid zal altijd voor zijn belangen op moeten blijven komen, en af en toe de meerderheid vormen zodat ze zich goed zichtbaar kunnen maken. Nog meer dan ze op andere dagen soms al doen.
Daarvoor is een Roze zaterdag elk jaar 'nodig' en goed. Elk jaar de roze sfeer en bereidheid testen van een stad in Nederland. Een positieve test wel te verstaan. Of het echt iets teweeg brengt ? ik denk het wel de zichtbaarheid is heel belangrijk. Maar echte tolerantie begint op school en in de gezinnen. Orthodoxe geluiden in alle religies zitten de vrijheid van alle LGBTers in de weg. In die kern moeten we orde op zaken stellen. De 'gekleurde' pubers van nu zijn niet erger dan de 'witte' van 20 jaar geleden. Kanaaleiland of Urk .... ik weet niet wat erger is? Geef mij maar Utrecht


Posted: 08:18, 7/7/2013
Comments (1) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer