Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Aspirantenkamp CKC Kinderdijk 2011

Description
My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends

Dag 5

Om 8 uur doet Annette haar dagelijkse ronde langs de slaapzalen om de corveeploeg op te trommelen. Dit elke dag meer moeite gaat kosten maar altijd met resultaat. Het vanochtend voor een heleboel kinderen lastig was om op te staan. De sirene voor het ontbijt deze keer weinig indruk maakte. De leiding toen maar een handje geholpen heeft. Anouk den Braanker met slaapzak en al de eetzaal is ingedragen.

Na het ontbijt het spullen inpakken en opruimen geblazen was. Beide elementen best moeilijk zijn. Er binnenkort een kledingbeurs bij CKC Kinderdijk  wordt gehouden. U tegen een geringe vergoeding de achter gelaten kleding van uw kind kan kopen. De kleding nog wel gewassen moet worden. Wij bijna de Roteb hebben ingehuurd om de slaapzalen op te ruimen. Het ook best lastig was om met 1 veger en blik 6 slaapzalen schoon te krijgen. In de prijs voor het kamphuis 250 euro was inbegrepen voor schoonmaakkosten. De verhuurder van het kamphuis op deze post verlies gaat maken.

De bus gelukkig netjes om 12 uur arriveerde. Alle spullen weer net niet in de bagageruimte van de bus paste. Iedereen moe en naar wij denken ook voldaan in de bus is gaan zitten. Er op de terugreis waarschijnlijk erg is genoten van de mooie omgeving. Die omgeving voor velen de binnenkant van hun ogen is geweest. De bus rond half 2 arriveerde op Molenzicht alwaar de ouders hun moegestreden kinderen weer in hun armen konden sluiten.  

Het volgens mij een mooi kamp is geweest.


Posted: 13:54, 21/10/2011
Comments (1) | Add Comment | Link

Dag 4

Zo waar een relatief rustige nacht gehad. Maar goed ook want vandaag staat de zeskamp op het programma. Christie, de trainster van de selectie, komt vandaag ook op bezoek. Kijken of er nog talent onder de jeugd is. Gezien de afgelopen dagen is in ieder geval de conditie niet optimaal meer.

De zeskamp bestond uit:

1.       Stormbaan door het maïsveld;

2.        Siamees voetbal;

3.       Waterrace;

4.       Auto trekken;

5.       Mono korfbal;

6.       Dweil spel

Na het eerste spel iedereen zwart van de modder zag. De ouders hiervan het resultaat nog wel zullen zien in de was. Bij het Siamees voetbal je per tweetal aan een been vastgebonden werd.  Dit spel vet gierig was.

Bij het waterspel een beker water via een wipwap constructie de lucht in getrapt moest worden. De truc was om zoveel mogelijk water aan de overkant te krijgen. Dit niet helemaal gelukt is. Hierna het auto trekken op het programma stond. Ariens Audi A3 hiervoor gebruikt werd. De strijd om de sterkste man van de wereld er een paar nieuwe deelnemers bij heeft. Wat een gespierde spijkers allemaal.

Na de lunch de laatste 2 spellen op het programma stonden. Er heel fanatiek gekorfbald werd. Dit misschien toch te maken had met de aanwezigheid van Christie. Bij het dweilspel het de bedoeling was om als team een natte dweil naar elkaar over te gooien en uiteindelijk zoveel mogelijk water aan de overkant te krijgen.

Na de zeskamp iedereen zo snel mogelijk een douche wilde gaan pakken. De geur van pannenkoeken ons al tegemoet kwam. Barbara en Annette op zeker voor het wereldrecord pannenkoeken bakken in aanmerkingen komen. Respect. Alle pannenkoeken op waren.

’s Avonds de bonte avond op het programma stond. Iedereen hier met spanning naar uitkeek. Sommigen wel heel letterlijk met spanning. De avond werd vakkundig aan elkaar gepraat door Megan en Maryse. Al moest je bij Megan wel heel goed luisteren. Zij namelijk haar stem een beetje kwijt was. Er alleen nog maar een heel hoog piepgeluidje uitkwam.

De avond geopend werd door Arjan en Elizabeth met een spectaculaire openingsdans. Daarna kwamen Isabelle, Mette en Cindy met een quiz. Heel knap gedaan dames. Mark heel goed kan hoelahoepen. Met Jelle, Hilmar en Marcel als achtergrondkoor hij een perfecte hoelahoep demonstratie gaf. De zaal plat ging. De jongens uit de B’s het vliegenlied ten gehore hebben gebracht. Dit eigenlijk niet met woorden te beschrijven is. Je het gezien moet hebben. Daan, Friso, Wessel, Rik en Jelle er weer een potje van maakten. Er mensen gevoerd moesten worden met allerlei lekkernijen. Aan de gezichten van de slachtoffers te zien was dit niet helemaal gelukt. Iedereen wel een vuilniszak als bescherming droeg. Dit ook wel nodig was. Er een pauze nodig was om de vloer schoon te krijgen.

Iris en Lisanne een mooi toneelstukje opvoerden over een zangeres en een voetballer. Katalin, Anne, Jasmijn, Ruth en Megan het nummer Evacuate the dancefloor hebben gezongen. De dames flink geoefend hadden. Het er dan ook erg goed uitzag. Zij wel moeite hadden om hun lach in te houden.

Lotte in haar eentje het ja/nee spel met Jelle en Arjan heeft gedaan. Het best lastig is om geen ja of nee te zeggen. Samantha, Jette, Emma, Veerle en Sarah een poppenkast uitvoering van De lilliputters hadden ingestudeerd.

De B-dames heel overtuigd zijn van zichzelf. Het nummer Sexy and I know it voor zich spreekt.

De quizzen deze avond niet van de lucht waren. Nina een quiz had ingestudeerd en ook de dames Nienke, Fleur, Lisa, en Anouk de quiz Minute to win it ten uitvoering brachten.

Megan in haar eentje een zelf gemaakte rap heeft uitgevoerd. Iedereen doodstil was vanwege haar stemproblemen. De rap erg goed was. Hieronder de tekst:

De kampweek stond weer voor de deur,

We waren er aan toe, ff weg uit de sleur.

Met 40 kinderen in de bus,

We zaten bij elkaar want dat was lekker knus.

Naar Eersel ging de hele groep,

Met blikjes vol limo en zakken vol snoep.

De jongens sliepen hier, de meisjes sliepen daar,

We mochten natuurlijk niet bij elkaar.

Feest vieren deden we de hele week,

Na veel te weinig slaap waren we wel wat bleek.

Zonder onze leiding was er echt geen kamp,

Dat zou balen zijn, nee echt een regelrechte RAMP.

Dus super leiding, bedankt maar weer,

En heel erg graag tot de volgende keer!!!!!

 

Als laatste de leiding aan de beurt was. Rinus en Romana op de scooter voorbij kwamen. Rinus een beetje uitgekeken was op Romana. Er allerlei bevallige dames voorbij kwamen maar Rinus uiteindelijk toch voor Romana heeft gekozen. Rinus bij de dancing queen toch wel even getwijfeld heeft. De andere dames ook wel erg behaard waren.

Na de bonte avond er nog een kussengevecht is gehouden. Er menig frustratie is uitgeslagen. Dit best oplucht. Christiaans motto dit kamp was “Altijd blijven lachen”. Het lachen hem bij het kussengevecht wel is vergaan. Lisa van der Rhee haar kussen zelfs is kwijt geraakt.

Met het kussengevecht als mooie afsluiting vond de leiding het om 1 uur wel mooi geweest en werd iedereen richting slaapzaal gedirigeerd. Niet de illusie hebbend dat de slaapzalen gebruikt zouden gaan worden waarvoor ze bedoeld zijn namelijk slapen. De nacht dan ook volgens verwachtingspatroon verliep. Het dit keer met name de dames uit de laatste slaapzaal waren die de slaap niet konden vatten. Het rond een uur of 5 toch wel rustig werd.  

 


Posted: 13:51, 21/10/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

Dag 3

The day after..

De dag of liever nacht na de dropping wordt er altijd rustig opgestart. Deze keer wel heel erg rustig. De planning was om 9 uur op te staan maar blijkbaar heeft iemand zijn alarm uitgezet want om half 10 uur moest Annette iedereen wakker maken. Voor velen dit tijdstip nog veel te vroeg was. Er vandaag 2 jarigen in ons midden zijn, te weten Fleur en Nienke. Hun moeders eventjes vanuit Alblasserdam heen en weer zijn gereden om hun dochters te feliciteren. Toen zij arriveerden het kamphuis nog in diepe rust was.

Sander zich wat ziekjes is gaan voelen en helaas met de moeders van Fleur en Nienke mee terug is gegaan naar Alblasserdam. Wij toch het idee hebben dat hier een relatie is met het ontbreken van de 3 R’s, Rust, Reinheid en Regelmaat. Qua reinheid de slaapzalen geen enkele keuring doorstaan. Het wel lijkt of er een F5 tornado langs is geraasd, een bom is ontploft en ga zo maar door.

Vandaag zwemmen op het programma staat. Om 12 uur arriveert de bus om richting zwemparadijs De Tongelreep in Eindhoven te gaan. Het leek er eventjes op dat we naar het Pieter van den Hoogenband zwembad zouden gaan maar dat blijkt naast de Tongelreep te liggen. Er hadden vandaag toch geen nieuwe wereldrecords in gezeten. Annette een verpletterende entree maakte in het zwembad. Er gretig gebruik gemaakt werd van alle glijbanen. De ruisbuis de favoriet was. Aparte naam voor een glijbaan. De bus pas om 6 uur zou komen maar de meeste rond 5 uur het zwemmen wel zat waren. Je ook wel ontzettend duf wordt van die chloorlucht.

Barbara en Annette heerlijke nasi gemaakt hebben. Ondanks hun kookkwaliteiten sommige kinderen toch alleen witte rijst wilden (he Ruth). Dit ook best lekker kan zijn. Er uiteraard ook vegetarische nasi geserveerd werd.  

Na het avondeten spontaan een kussengevecht ontstond. Arjan, Elizabeth en Thomas bij dit gevecht de leiding vertegenwoordigden. Daan onzacht in aanraking kwam met een kussen. Hij hiervan even moest bijkomen.

’s Avonds stond er een spooktocht op het programma. Roos de schoonmaakster van het kamphuis kwam vertellen dat de boer van het naburige maïsveld bij het oogsten van de maïs ernstig gewond is geraakt en verdwenen is. Er gezegd moet worden dat Sabrina haar carrière is misgelopen. Zij zo als cabaretière aan de slag kan.  De overige leiding als spook ook niet onverdienstelijk was. Sommige er beter uit zagen als in het echt aldus enkele jongens. Aan de verschillende groepen de taak om de boer te gaan zoeken. De eerste 2 groepen met begeleiding op pad gingen. Zij het echt niet eng vonden maar de leiding toch voorop moest lopen. Spook Arjan dit geweten heeft. Er moest een touw gevolgd worden door het maïsveld maar lopen door een maïsveld desondanks best lastig kan zijn. Lotte van de Lustgraaf haar schoenen bijna kwijtraakte. Lisa van der Rhee een slootje niet kon mishouden.   De boer niet gevonden is maar wel de helft van z’n oogst kwijt is geraakt. Diverse maïskolven op het kampvuur zijn beland. Het helaas niet gelukt is om er wat eetbaars van te maken. De marshmellows wel lukten. Sommige er wel achter kwamen dat dit wel erg kleverig spul is.

Een aantal jongens de sppoktocht niet eng genoeg vonden en daarom de film Scary movie 3 hebben zitten kijken.

De meeste dames uit de B's wel heel erg vroeg gingen slapen. Het sowieso erg rustig was vannacht. de leiding hier erg blij mee is. Iedereen zich blijkbaar prepareert op de bonte avond. Altijd blijven lachen. 


Posted: 11:01, 20/10/2011
Comments (2) | Add Comment | Link

Foto


Posted: 11:00, 20/10/2011
Comments (1) | Add Comment | Link

Foto


Posted: 10:59, 20/10/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

Foto


Posted: 10:58, 20/10/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

Een paar foto's


Posted: 10:56, 20/10/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

Dag 2

 

Boot camp

Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach….. begin de dag met een Boot camp dat was wat de leiding in hun slapeloze nacht had bedacht. J

In de vroege ochtend werden de net rustig slapende kinderen wakker gemaakt door akela Annette. Na deze wekservice stonden Elisabeth en Sabrina klaar in hun boot camp kleding om de kinderen mee te nemen voor een sportieve survival…..

Slootje springen, dwars door een dicht begroeid maïsveld, renend door het bos, slingerend aan rekstokken, springen over boomstammen, kruiwagen rijden en laatste sprintje wat gewonnen werd door Leon, was de tweede dag officieel begonnen.

Speurtocht.

Een beetje speuren hoort natuurlijk ook bij een kampweek. Er werd een mooie route uitgezet door Thomas waar de kinderen zich op uit konden leven . Na wat speurwerk in Bergeijk werd er toch een opmerkelijk standbeeld aangetroffen hangend in een lantaarnpaal…..Het standbeeld was 1 meter lang, droeg een rode trui, kort hij hing een beetje lauw, want hoe komt onze Rik daar zo hoog. Na dit hilarische tafereel bij het eindpunt wat C1000 heet inkopen gedaan voor de dropping. Gezien het feit dat er geen energie drank gekocht mocht worden, omdat de meeste kinderen hier al 5 liter in 1 nacht van ophadden. Ging de leiding er vanuit dat er door onze schatjes ook geen druppel gekocht zou zijn. Wij zouden hierin geloofd hebben als er niet opeensen twee blikjes uit een capuchon waren gevallen.

 

Het avondeten bestond dit keer uit patat. De schijf van vijf hebben we geloof ik nog niet volledig gebruikt. Morgen nasi geloof ik. Misschien dan eindelijk wat groente.

Een grote Amerikaanse truck kwam voorrijden die omgebouwd was als patatkraam. Weer eens iets anders dan de reguliere patatkraam.  

De claxon van zo’n truck best hard klinkt. Vraag maar aan Lisa Steehouwer, Lisa van der Rhee en Sara. Uit stilstand 2 meter de lucht in springen is best een prestatie.

Na het eten hebben we een betere versie van Ik hou van Holland op de planken gelegd. De nieuwe Linda De Mol is ontdekt (he Sabrina). Mark de uitdaging aanging om zichzelf 24 keer op te drukken. Menno dacht wat Mark kan kan ik ook dus na het tegen elkaar opbieden van Yessin, Menno uiteindelijk 120 sit-ups opleverde. Maar voor Menno dit geen probleem was. Hij had natuurlijk geoefend vanochtend. Het verbazingwekkend is hoeveel kledingstukken over elkaar aangetrokken kunnen worden. Nina, Cecile, Jette, Lisanne en Samantha eruit zagen als Michelin poppetjes. De meeste liedje juist af werden gezongen. Het makkelijkste liedje Romana op de scooter was. Voor sommige onder ons het spellen van een woord toch nog lastig is. Katlin zei dat ze geen nee zei tijdens het ja en geen nee zeggen, ze het nu nog niet snapt waarom ze af was. Dit van invloed is op haar humeur.

Na de Ik hou van Holland show zijn we ons klaar gaan maken voor de dropping. ’s Middags is er voldoende proviand ingeslagen om er een complete voettocht naar Rome op te lopen. Wij als eerste groep om half 10 gedropt werden in Hoogeloon. De dames al snel naar de WC moesten. Er gelukkig nog een cafe open was. We daar maar gelijk wat gedronken hebben. Er een heel leuk hondje genaamd Troubles in het cafe rondliep. De meiden en met name Veerle gelukkig niet doorhadden waarom je een hond Troubles noemt. Daar nog net eventjes de 0-2 van Ajax meepakten. Enkele dames zelfs nog geprobeerd hebben om te biljarten. De eigenaar volgens mij heel blij was toen we na een kwartier weer vertrokken. Katalin en Anne heel goed de weg wisten. Lantaarnpalen ontwijken best lastig is als je Cecile of Lisa Jumelet heet. Lisa Jumelet te kleine schoenen aan had. Dit best lastig loopt. Zij daarom het laatste stuk op haar sokken heeft gelopen. Gelukkig kreeg ze samen met Cecile het laatste stuk een lift achter op de fiets. Wessel en Jelle de achterhoede vormden van onze groep. Wessel aan wildplassen doet. We uiteindelijk om half 1 als eerste groep weer terug waren in het kamphuis na een slordige 13 kilometer wandelen. De dames en heren daar verrast werden met een heerlijke warme kop soep. De heren uit de B's ongewooon vroeg terug waren van hun dropping. Zij linea recta naar bed zijn gegaan. Sommige al sliepen voordat ze hun kussen hadden aangeraakt. Dat komt er van als je een nacht overslaat. De dames uit de B's gedacht moeten hebben: Wat de heren kunnen, kunnen wij ook. Feminisme noemen ze dit geloof ik. Deze dames arriveerden pas om half 7 's ochtends in het kamphuis. Zij dan ook in het buitenland (lees Belgie) gedropt zijn. Jelle en Arjan gillend gek zijn geworden. Het weer gebleken is dat dames 2 dingen tegelijk kunnen doen. Naast 7 uur lopen zij ook 7 uur nonstop geouwehoerd hebben. Lisa van der Rhee erg goed de weg wist maar niet heus. Typisch vrouwendingetje. Tijdens de rustpauze een aantal dames spontaan in slaap vielen. Zij toch echt nog een paar uur moesten lopen. Maryse haar hartsgeheimen gedeeld heeft. Zij de slechtste date ooit gehad heeft. Ik nu ook weet hoe deze dames eruit zien na een paar uur slaap. Als hun gezichten het weer voorspellen hangt er veel donder en bliksem in de lucht. Gelukkig gaan we morgen zwemmen. 


Posted: 15:15, 19/10/2011
Comments (2) | Add Comment | Link

Wist u dat

Wist u dat deze weblog tot stand is gekomen met dank aan Jeanne Baerveldt;

Wist u dat voor Yessin alles relevant moet zijn. Wij ons afvragen of hij uberhaupt weet wat het woord betekent.

Christiaan zijn skills ten overvloede heeft laten zien tijdens de trimbaan exercitie. Of de dames er van onder de indruk zullen zijn is nog maar de vraag.

Menno's motto is: 's Avonds een vent, 's ochtends absent. En inderdaad, dit klopt. Deze ochtend heeft hij op onverklaarbare wijze moeite om zijn ogen open te houden.

Emma, Jette, Samantha en Veerle ontzettend veel moeite hebben om takken en doornstruiken te ontwijken. Dit best lastig is in een donker bos. Grote jongens Wessel en Jelle dit ook niet voor de dames konden voorkomen.

Daan moeite had om z'n eigen bed te vinden. Hoe moeilijk kan het zijn.

Wessel heeft 2 kamerolifanten op zijn kont gehad met het stoelendansen.

Iedereen vanochtend getrakteerd is op een bootcamp exercitie onder leiding van Elizabeth en Sabrina. Niet iedereen hier even blij mee was. De leiding het best grappig vond.

  


Posted: 10:55, 18/10/2011
Comments (1) | Add Comment | Link

Vervolg dag 1

Na een aantal valse bingo's hebben we ons opgemaakt voor het dierengeluidenspel.. Grote monden maar als we in het bos zijn is het toch wel erg donker en best wel eng. Niet alleen voor de kleintjes onder ons. Het gegil en gekrijs was denk ik mijlenver te horen. Ook een aantal dieren was verdacht dicht bij elkaar te vinden.

Om 12 uur is de groep compleet als Charlotte arriveert.

De nacht. Om een lang verhaal kort te maken zijn een aantal mensen niet aan hun nachtrust toegekomen. Sarah en Simone hadden de eer om bij de leiding te mogen slapen. Om 3 uur 'snachts hebben ze een kwartier staan fluisteren hoe ze bij de jongens slaapzaal konden komen. Maar fluisteren is best lastig en deze actie werd beloond met een ticket slaapkamer leiding. Best koud op een matrasje op de grond. Dat heb ik ze in ieder geval een keer of 10 horen fluisteren.

De B-jongens waren ook niet van plan om te gaan slapen. Om 5 uur was de leiding het zo zat dat Bram, Menno, Christiaan, Martijn, Sander, Leon en de heer Bakema uit bed getrommeld zijn en getrakteerd zijn op een heerlijke ochtendwandeling. Onderweg (+/- 6 uur) nog een trimbaan meegepakt. Leuk hoor opdrukken, armzwaaien, buikspieroefeningen etc. Elk nadeel heb z'n voordeel moeten de jongens gedacht hebben want sommigen hadden nu wel het idee dat ze met hun sixpack indruk op de dames kunnen gaan maken.

Wordt vervolgd. 

 

 


Posted: 06:43, 18/10/2011
Comments (4) | Add Comment | Link

Dag 1

Ik zie het nog staan in de reisgids. Boek een heerlijk ontspannende midweek in Eersel. Geniet van de rust en de ruimte. Na 1 lunch met 45 kinderen ben ik een illusie armer. Ik snap nu waarom al die ouders stonden te zwaaien toen de bus vertrok. Ik dacht dat het uitzwaaien was maar ik denk nu dat ze allemaal stonden te juichen.

De dag begon goed. Het is prachtig weer en alles staat gereed.  Alle spullen pasten in ieder geval maar net in de bus maar ondanks dat vertrokken we netjes op tijd. Om kwart voor 12 uur arriveerden de eerste auto's en het kleine busje in Eersel. We hebben spullen en proviand bij ons voor een heel weeshuis maar als ik nu om me heen kijk lijkt het ook wel een beetje op een weeshuis. Ik vraag me alleen af wat we met 100 WC-rollen moeten. Als dit een voorbode is van de kwaliteit van de kookploeg kan het nog weleens een zware week worden.

Om 12 uur arriveerde de bus en laten we het op een kleine zoete inval houden. De slaapplaatsen worden al snel op strategische wijze verdeeld maar er is in ieder geval ruimte voor iedereeen. De leiding slaapt in de middelste slaapzaal maar of we daar nu heel blij mee moeten zijn zal de tijd leren. Gezien alle plannen die ik voorbij hoor komen duurt het in ieder geval nog wel even voordat we aan slapen kunnen gaan denken.

Als lunch hebben we broodjes met knakworst. Als sneeuw voor de zon verdwijnen ze. De corveeploeg moet nog even wennen maar aan het eind van de week hebben we dat ook wel onder controle.

's Middags staat er een buitenactiviteit op het programma. We gaan met z'n allen naar het bos waar we onder andere vlaggenroof doen. Een aantal blijkt niet vooruit te branden maar die schijnen vorige week al een schoolkamp achter de rug te hebben. Wellicht toch nog een rustige nacht in het vooruitzicht. 

Bij terugkomst in het kamphuis wordt het pyramide schietspel uitgelegd. Wie zal de beste schutter van het kamp worden? Het schijnt dat Jasmijn uit de C1 kansloos verloren heeft van Mark uit D4.

Vanavond staat er een BBQ gepland. Marco Ros en Marcel Sala zijn speciaal overgekomen om de BBQ te verzorgen. Onder het motto het duurt even maar dan heb je ook wat staat er om half zeven een rij van 45 kinderen voor de BBQ. Blijkt dat er nog meer vegetariers in ons midden zijn dan we wisten. Gelukkig hebben we ook heerlijke vegaburgers ingekocht. 

Voor vanavond staat het dierengeluidenspel op het programma. Eens kijken of ze nog zo'n grote mond hebben in het donker in het bos.

U hoort van ons. Wordt vervolgd.      


Posted: 18:08, 17/10/2011
Comments (1) | Add Comment | Link

Aftellen

Een vreemd verschijnsel. Ondanks de herfstvakantie wordt het rustig in de straten van Alblasserdam. Ouders hebben tijd over en weten niet wat hun overkomt. Het fenomeen "hangouderen" wordt een probleem bij het Makado centrum.  Wat is er aan de hand?  De jeugd van CKC Kinderdijk heeft haar jaarlijkse kamp. Het bivak wordt dit jaar opgeslagen in Eersel, onder Eindhoven, vlakbij de Belgische grens.

De voorbereidingen zijn getroffen. Nog 2 nachten Het aftellen kan beginnen.

 


Posted: 09:24, 15/10/2011
Comments (3) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer