Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Avontuur in Brussel

Home - Profile - Archives - Friends

Foto's

Posted on 17/9/2008 at 19:48 - 0 Comments - Post Comment - Link

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Dingen waar Anouk en ik ons over verbazen:

Posted on 17/9/2008 at 13:10 - 0 Comments - Post Comment - Link

- Dat er in Brussel 6 loketten zijn waar ALLE 1,1 miljoen inwoners van Brussel hun abonnementen moeten kopen voor het openbaar vervoer. Dus waar elke dag hele lange wachtrijen staan.

- Dat je in Brussel echt overal mag parkeren. Je ziet bijna geen straat zonder aan beide kanten geparkeerde autos. Zelfs in bochten staan ze geparkeerd.

- Dat je in Brussel heel goed moet uitkijken als je in de auto zit want iedereen rijd maar overal en zo hard mogelijk. Ook de stoplichten kloppen vaak niet. Als wij in de bus zitten, zien wij vaak een auto op zijn rem trappen omdat de bus zich ervoorgooit.

- Dat Brussel bekend staat om zijn verdeeldheid (Vlaams en Waals), maar dat ze t.o.v. Nederland het wel voor elkaar krijgen om 1 ticket te hebben voor het openbaar vervoer (bus, metro, tram).


Week 1

Posted on 17/9/2008 at 09:01 - 0 Comments - Post Comment - Link

14 september 2008

Het is nu 5 uur en ik zit alleen in mijn kamer. Pa, ma en ik zijn vanmorgen naar Brussel gegaan met al mijn spullen voor mijn kamer. Heel het busje stond vol met allerlei spullen, maar gelukkig kon alles in mijn kamer. Het is wel lekker rustig, zo alleen. Alleen het gebrom van mijn koelkast (daar moet ik even aan wennen) en soms een vliegtuig die langskomt. Het vliegveld van Brussel is dichtbij. Voor de rest is het hier lekker rustig, ik weet niet hoelang dat ga duren natuurlijk, wie weet wie er naast mij komt te wonen :S… Aan de ene kant weet ik het, want dat is Anouk, met wie ik samen dit avontuur aanga. En tegenover weet ik ook al, daar zit een chinees, beetje een rare die alleen maar rijst eet :p

Anouk en ik hebben morgen een afspraak met de international coördinator om 10 uur. We weten niet precies hoe we er moeten komen dus dat wordt op tijd weggaan..

 

15 september 2008

Gisteravond hebben we nog een gezellige avond gehad. Eerst ben ik met Anouk en haar moeder en stiefvader naar de stad gereden om iets te eten. We kwamen in een smal wegje waar overal restauranten gevestigd zijn en allemaal mannen buiten staan die je proberen binnen te lokken. In het restaurant waar we besloten hadden om te eten waren wij de enige klanten. Maar het eten was lekker, ik kreeg cola uit een wijnglas en ik had een kalfsfilet gekozen met frietjes en salades. Het was lekker, alleen de saus was minder. Maar ik heb mijn buikje wel goed gevuld J We waren om 21 uur terug thuis. We zijn in de gemeenschappelijke ruimte tv gaan kijken, er waren ook andere jongeren aanwezig. Een vlaamse jongen, Christoff en een jongen, Diego, die ook toevallig een internationale student is die ook communicatie gaan volgen, dus misschien zit hij wel bij ons in de klas. We hebben het schnitzelparadijs gekeken en aangebrande/over de datum popcorn gegeten.

Vandaag was een vermoeiende, maar leuke dag. Anouk en ik gingen om 9 uur weg richting de Vrije Universiteit Brussel Etterbeek voor een afspraak met Johan, onze coördinator. De reis begon al goed. We moesten bus 13 hebben, maar zagen bus 14 en wij wisten dat beide bussen langs de metro reden dus we gingen in bus 14 zitten. Maar die bleek pas om 9.18 weg te gaan en we zagen die andere bus al 2 keer voorbij gaan. Dus we waren bang dat we te laat zouden komen, maar gelukkig viel het achteraf wel mee. We stapten uit bij Petillon en liepen naar zijn kantoor, wat tot nog een aardig eindje was. De afspraak ging goed, hij legde alles uit en we hebben een hele map vol met allerlei promotiemateriaal van Vlaanderen gekregen. Ook kregen we een bewijs van inschrijving, voor de gemeente, de studentenhome en voor het openbaar vervoer. Als je in Brussel een maandkaart koopt, ben je ongeveer 30 euro kwijt. Maar nu hebben ze voor studenten een jaarkaart waar je 40 euro voor betaald in totaal, dus dat scheelt heel veel. Dus wij na de afspraak naar de verkooppunten geweest van zo’n kaart. Bleken er in Brussel maar 4 punten te zijn, waar dus iedereen zijn abonnementen moet kopen. We moeten er ook nog eens snel bij zijn, want er zijn er maar 10.000 kaarten voor alle Brusselse studenten en wij weten ook niet zeker of wij in aanmerking komen, aangezien we maar een half jaar blijven. Kwamen we na lang zoeken bij een verkoopppunt, nou er stond een rij van ongeveer 15 meter buiten. Wij schrokken ons rot en gingen naar een ander punt, in de hoop dat het daar minder druk zou zijn. Het tegendeel was waar, daar moesten we een kaartje kopen, nou die waren op. Dus wij weer terug naar het 1e verkooppunt en maar in de rij gaan staan. Op een gegeven moment kwam er een medewerker aangelopen en een vrouw achter ons vroeg hoelang het nog ging duren (denk ik, het was in het Frans). Hij vertelde dat het nog heel lang zal gaan duren en dat het nog niet eens zeker was of we aan de beurt zouden komen voor sluitingstijd. Nou, wij stonden er om half 1, om 6 uur zouden ze sluiten. Na overleg hebben we maar besloten om morgen terug te gaan, en dan al vroeg. In middels was het half 2 en gingen we iets lekker drinken op de grote markt. Daarna zijn we maar gaan shoppen J altijd leuk… helemaal in Brussel. Ze hebben een grote winkelstraat met zowat alleen maar goedkope winkels, zoals de H&M, C&A, Hema en een geweldige Belgische winkel genaamd Jennifer. Maar we hebben ons ingehouden. Om 4 uur hadden we er genoeg van en zijn we maar richting huis gegaan, we hebben toch nog genoeg tijd om weer een keertje te gaan shoppen :P Nu zitten we samen op mijn kamer onze weblog te typen en uit te rusten, want we hebben vandaag veel kilometers afgelegd. Vanavond gaan we macaroni maken en een film kijken. Maar niet te laat, want we moeten er morgen weer vroeg uit (voor dat abonnement)

16 september 

We zijn sochtends eerst naar de Bootik geweest voor het studentenabbonement. Na 3,5 uur wachten waren we aan de beurt. Bleek dat we geen jaarabonnement konden krijgen, dus hebben we een maandabonnement genomen.

Daarna zijn we gaan shoppen en hebben we geluncht met dit als uitzicht:

We zijn in de middag ook nog naar de Aldi geweest.

Savonds hebben we sate met stokbrood en sla op. Met als toetje een lekkere milkshake. Daarna heb ik op mijn kamer mijn kleren gewassen, beetje opgeruimd, gedouched en gechat tot 21.00. Toen hebben Anouk en ik GTST gekeken en Mooi weer de Leeuw.

17 september

Vandaag heb ik uitgeslapen tot 10 uur. Daarna rustig alles opruimen, chatten en eten. Om 11 uur zijn we op weg gegaan naar de gemeente. Anouk en ik blijven ons verbazen, vandaag weer. We hadden van onze internationale coördinator een plattegrond gekregen met de plek van het gemeentehuis. Wij dachten, dat is niet zo moeilijk te vinden. Het tegendeel was waar. De plattegrond klopt naar ons inziens niet, want er was een weg die de andere kant opging dan op de kaart staat. Dus we hadden het bijna opgegeven maar toen zagen we eindelijk de goede weg en hadden we het gemeentehuis gevonden. Daar aangekomen hoorden we van een ouder van ook een internationale student dat je 3 kopien van je id bij moet hebben en pasfotos, ons was dat niet verteld dus konden we weer terug naar de campus gaan. Weer een ochtend voor niets :P Morgenmiddag een nieuwe poging.

Smiddags zijn Anouk en ik naar het Atomium en het domein van Laeken geweest. Het Atomium is egt mega groot, wel vet! Je voelde je ineens klein :P Het domein van Laeken is eigenlijk een heel groot park met allerlei mooie tuinen en monumenten. We waren er gewoon even stil van soms. In het park ligt onder andere dat Atomium en het Koninklijk Paleis (daar zag je amper wat van, vol met bossen en een hoog hek. Het was egt supermooi daar en we zijn blij dat we er even zijn geweest, in de herfst later gaan we terug. Wel hebben we vandaag meer dan 3 uur gelopen, want bijv dat domein van Laeken is al 140 hectare groot. Dus kep kei spierpijn maar het was de moeite waard!

18 september

Vandaag heb ik eerst lekker uitgeslapen, na de vermoeiende dag van gisteren. Om 11 uur zijn Anouk en ik naar Noordstation gegaan om fotos te maken. Ze zijn hier echt goedkoop: 5 pasfoto's voor 5 euro. Daarna zijn we naar Belgica metrostation gegaan, want daar hadden we een kruidvat gezien. Er bleek een soort centrum te zijn met een kruitvat, een delhaize (supermarkt), een di (soort DA) en een soort blokker. We zijn daar Kakkerlakkenspray gekocht, want die lopen hier rond :S... Om half 2 zijn we weer naar de gemeente gegaan (zie gisteren) maar dit keer was alles goed. Ze maakten een soort dossier aan en daarin onze pasfoto's, id-kopien en het bewijs van inschrijven. Ze zei dat we ook nog thuisgestuurd kregen een soort verblijfsvergunning :P dus dan ben ik legaal :D

Om 3 uur zijn we naar de stad gegaan om te shoppen, daar waren we aan toe na al die dagen van regelen. In Brussel hebben ze zoveel winkels, eigenlijk te veel.. 6 H&Ms enz... We kwamen op het eind ook nog is in een winkelcentum van 5 verdiepingen met een CASE (waar anouk heel blij mee was) en zelfs een BLOKKER... maar daar is alles wel duurder denken wij. We hebben nog lekker even gegeten bij de Mac Donalds en om 8 uur waren we weer thuis.

Morgen de orientation day, zeer spannend want dan zien we onze klasgenoten en school voor het eerst... dus moet wel een goede indruk maken :S....

19 september

Vandaag hadden we de orientation day. Om 8.15 hadden we een ontbijt in de cafetaria met de andere internationale studenten. Als snel kwamen er meiden bij Anouk en mij zitten. Daarna gingen we met de bus (onze coordinator was blij dat wij nederlands waren want hij was allemaal moeilijk aan het doen met de bus) Om kwart over 10 kwamen we aan bij onze school. Snel vormden Anouk en ik een groepje, samen met Malin uit Zweden (zit op het conservatorium, speelt viool), Jasna uit Slovenie (studeert Duits en nog iets, zit in brussel voor haar scriptie) en Monika uit Polen (zit bij Anouk en mij in de klas). Voor de rest is er een grote groep met spanjaarden die veel geluid maken maar echt heel sloom zijn, we moesten steeds op ze wachten ;)... Om 1 uur kregen we een citytour en om 5 uur zijn we iets gaan drinken in een cafe de Monk. We dronken Kirr.. maar dat was niet lekker.. We besloten om naar huis te gaan om op te frissen en te eten. We (Anouk, Jasna en ik) hebben pasta gegeten met tomatensaus (geen vlees erbij :P). De andere meiden hadden ook nog last met internet, maar mijn chinese overbuurman heeft het systeem ofzo gekraakt en had codes om het op te lossen. Typisch tog ;).. Om half 10 zijn we richting de afterparty gegaan. We waren er om half 11, maar ik wist niet wat ik zag. Allemaal mensen heel uitbundig dansen, wel lol om dat te zien. De DJ draaide jaren 90 muziek, op een gegeven moment kwam Smells like teen spirit en daarna Baby Hit me one more time, dus het was apart. De DJ was niet goed, hij kon niet mixen en er vielen stiltes maja. Het was wel lol om op die muziek te dansen, maar we hadden er rond 1 uur genoeg van dus zijn we naar huis gegaan met een busje..

Morgen komen Linda en Robbin langs, ik weet nog niet precies wat we gaan doen, maar je hebt hier zoveel te zien en doen dus dat komt goed. De andere meiden gaan naar de IKEA, want die hadden nog veel dingen nodig ;)


Hosting door HQ ICT Systeembeheer