Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
over Moe Home | Profiel | Archief | Vrienden
Dit is een verslag over de toestand rond onze Moe. Zij is opgenomen in een verpleeghuis doordat zij dementerend is geworden door een hersenbloeding

een klein weekje verder13/12/2005

Nou weer een weekje verder en het vervolg.

Ik kwam bij moe en ging ff kijken in haar kast ... ik hoorde dat er een pakketje was geweest voor haar van kinderen van een school. Toen ik keek zag ik ook een tas staan met allemaal onbekende spullen en gemerkt met een naam van een bewoner.

Ik dacht dit klopt niet heb er een zuster bijgehaald en jawel Moe was weer eens aan het verzamelen geweest. Hele hebben en houwen van een andere bewoner had Moe bijelkaar keurig in een tasje gedaan.

 

Maandag werd ik gebeld dat Moe een blaasontsteking had. Moe moest regelmatig plassen en bleek daar van te komen.

 

Dinsdag 13-12 zijn we naar de kapper gegaan. Bij het weggaan wilde Moe van alles meenemen want kwam hier niet meer terug. Toen wij bij de deur stonden die met een code open gaat hield ik mijn handschoenen ervoor zodat Moe niet de code kon zien. Moe wist mij erop te wijzen dat ik mijn hand ervoor hield dat zij niet kon zien hoe ze nou de deur open moest doen. Ik verontschuldigde me dat ik haar geen gelegenheid voor gaf. Tsjaa .... soms...... ben ik gewoon een beetje dom.... of toch niet??? Onderweg vroeg Moe toen wij aan het lopen waren of haar huis al leeg was. Ik vertelde haar dat dat inderdaad het geval is en liepen verder. Ik voelde wel dat Moe enigszins het moeilijk ermee had. Maar helaas.... kon ook niet zeggen dat het huis nog in oude staat is van haar ... dan wil ze gewoon naar haar huis toe.

 

Toen wij klaar waren met de kapper wilde ik even kijken of Moe daadwerkelijk naar het verpleeghuis zou meelopen maar had wel de hulptroepen klaar staan met een auto indien het niet het geval zou zijn. Moe uitgenodigd om met de auto te gaan maar toch een beetje richting het verpleeghuis lopend en liep zonder mopperen mee. Later zijn we in de auto gestapt omdat het begon te regenen zachtjes.... Moe wilde niet dat haar haar nat werd.

Toen wij aankwamen in het verpleeghuis ging Moe gelijk weer zitten alsof ze de 4daagse had gelopen en wilde gelijk aan het eten beginnen kon niet wachten...

 

 

 

0 Reacties | Reageren | Permanente Link

sinterklaas3/12/2005

Sinterklaas was geweest in het verpleeghuis. Zoals elk jaar werd er niemand overgeslagen en het mooiste was ... dat de Sint ook wist dat Moe daar woonde en had voor haar ook een kadootje meegenomen. Een flesje genever. Gelukkig had de Sint alles gelijk gemerkt van naam, want het mijn en dijn ... dat bestaat niet meer in het verpleeghuis. Later op de dag kwam Kees namelijk ff op bezoek bij Moe en zag dat zij aan de wandel ging met haar fles genever en ... badschuim van ene mevrouw Visser. Moe had het allemaal gekregen volgens haar.

De volgende dag gingen wij weer even langs en keek per toeval in Moe haar mond en zag tot mijn schrik dat de implantaten helemaal vol zat met witte aanslag ik haalde een verpleegster erbij om te laten zien dat er nog meer opgelet moet worden anders wordt het gewoonweg een ramp voor Moe en voor ons. De kans dat de implantaten eruit komen zetten wordt op zo een moment wel vergroot.

Moe wilde vroeg naar bed rond 21.00 uur lag zij erin. De andere dag... vandaag dus was Moe chagarijnig ... waarschijnlijk een helder moment en beseft waar ze op dit moment is. Ze wil ook graag naar huis.

Dat zijn de moeilijkste momenten voor de familie want helaas is thuis wonen onverantwoordelijk voor haarzelf maar ook voor de omgeving.

0 Reacties | Reageren | Permanente Link

maandag 28-11-200528/11/2005

Hier is het begin maar er is vooraf al heel wat geweest.

Wij, de familie hebben het afgelopen jaar intensief 24 uur per dag voor Moe klaar gestaan. Sinds 3 weken is zij opgenomen in een verpleeghuis. Zij heeft vasculaire dementie.

 

Wij willen vooral voor de familie een dagboek maken met belevingen die wij meekrijgen tijdens ons bezoek aan haar zodat niet alles elke keer hoeft doorgebeld te worden naar elkaar.

Voor buitenstaanders is het niet echt intressant maar wie weet... zijn er ook mensen die zo intensief hebben gezorgd voor een van de familieleden van zichzelf of herkend enkele dingen die er geschreven zijn.

 

 

 

 

0 Reacties | Reageren | Permanente Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer