Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
kerekentenchi peuterschool

Home - Profile - Archives - Friends

E-information - Bestelling Sinterklaas T-shirt

Posted on 13/10/2010 at 11:48 - 0 Comments - Post Comment - Link

Beste ouders,

 

U kunt vanaf vandaag uw sinterklaas T-shirts bij een van onze tante’s (tante Jessie, Naida, Deka of Cristina) bestellen. De bestelling en betaling dienen voor 11 november voldaan te zijn. De betaling vindt gelijk bij de bestelling plaats. Er worden geen T-shirtjes gereserveerd.

 

Betaling via swipe of overboeking is NIET mogelijk. Gelieve hiervoor contant en met gepast geld te betalen.

 

De t-shirts zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Voor de kinderen vanaf maat 2 t/m 16. Voor volwassenen vanaf maat medium t/m xxl

 

Prijzen voor de kinder T-shirts: fl. 5,50

Prijzen voor de volwassen T-shirts: fl.6,50

 

Binnenkort zal de datum voor onze sintviering bekend gemaakt worden.

 

Speelse Groeten

Tante Cristina

 


E-information - Afsluiten Siman di Kultura

Posted on 23/9/2010 at 13:25 - 0 Comments - Post Comment - Link

Beste ouders,

 

Als eerste willen wij u hartelijk danken voor de leuke creatieve muziekinstrumentjes!!! Morgen zullen wij “Siman di Kultura” afronden met een gezellige middag samen met “Popchi Soli”. Zij zal onze kinderen komen entertainen met leuke liedjes en spelletjes van vroeger. Aub nog niks aan de kinderen vertellen zodat het een verrassing blijft!!! Tante Glenda zal zorgen voor een lekkere traktatie van vroeger: “Repa di pampuna” (pompoen pannenkoekjes) en “orea” ( een soort luchtige deeg met suiker).

De activiteit is van 3-4 ‘s middags. Voor de kinderen die normaal gesproken alleen de ochtend komen bestaat er altijd de mogelijkheid om morgen extra te blijven. Of u kunt samen met uw kindje van 3.00-4.00 komen.

 

Hopelijk heb ik u voldoende geïnformeerd ,

 

 

Speelse Groeten

Tante Cristina


Schoolreglement - Besmettelijke ziekte

Posted on 23/9/2010 at 11:45 - Link

Besmettelijke ziekte

Ook hierbij gaat een dringend verzoek aan ouders om kinderen die een besmettelijke ziekte hebben niet naar school te sturen.

Wij hebben enkele gevallen van schimmel gehad. Deze dienen tijdig behandeld worden, anders ontstaat de kans op besmetting en mogen wij de kinderen niet op school accepteren.

Indien uw kind(eren) symptomen vertoont van een besmettelijke ziekte, zullen wij ouders vragen om een briefje van een arts te overleggen.

Het is ongetwijfeld een vervelende situatie voor de ouders. Wij willen ouders in deze gevallen echter verzoeken om de rollen om te draaien en na te gaan indien zij het prettig zouden vinden dat andere kinderen hun kinderen aansteken met één en allemaal besmettelijke ziekten.

E-information - Weersomstandigheden

Posted on 23/9/2010 at 11:29 - Link

Weersomstandigheden

De laatste weken kampt Curaçao met een onvoorspelbare somber en drukkend regenweer. Een vriendelijk verzoek gaat uit naar alle ouders om op zulke regenachtige dagen hun kinderen indien mogelijk eerder op te halen, zodat de leidster ook veilig thuis kunnen komen.

Maar natuurlijk ook voor uw eigen en uw kind's veiligheid.

Tevens heeft het donkere regenweer aan het einde van de middag een emotionele effect op de kinderen. Ze krijgen vaak het gevoel alsof mama of papa hun vergeten zijn. Wij danken u alvast voor uw begrip en medewerking.


Schoolreglement - Te laat afhalen en boete

Posted on 23/9/2010 at 11:29 - Link

Te laat afhalen

Vervolgens kampen wij ook met een aantal ouders die hun kinderen regelmatig te laat afhalen. Dit is echt vervelend voor de leidsters, die vóór 7.00uur ‘s morgens aanwezig zijn om uw kind(eren) op te vangen. Maar ook voor degenen die geen eigen vervoer hebben en met het openbare transport verplaatst. Onze leidsters zijn heel verantwoordelijk en zullen altijd wachten totdat een familielid het kind ophaalt. Maar dit te laat afhalen leidt tot veel irritaties.

 

Boete te laat afhalen

Alhoewel een onderzoek in Nederland heeft aangetoond dat oplegging van een boete niet afdoende is, is vanaf 7 december 2009 een boete van f.25,- (Contant) direct opeisbaar door de leidster geldig.

Dit bedrag wordt al jaren door de overheidscrèches gehanteerd en blijkt beter te functioneren.

 

Overtreding van de boete

Nu blijkt dat ouders EN te laat komen EN het betalen van de boete overtreden. De regels zijn enigszins afgezwakt, doordat onze leidster “gouden harten” hebben en heel goedgezind zijn. U zult echter wel begrijpen dat wij hierop actie moeten ondernemen om de openingstijden weer in goede banen te leiden.

Alle ouders die een achterstallige boete hebben, dienen deze voor a.s. vrijdag 24 september 2010 af te rekenen met tante Cristina.

Mocht dit niet gebeuren, dan kunnen wij uw kind per ingaande maandag 27 september niet ontvangen op school.

 

Herziening beleid boete te laat afhalen per direct

Vanaf vandaag donderdag 23 september 2010 zullen wij er heel streng op toekijken, dat iedere boetes ter plekke worden betaald. Indien dit niet het geval is, dan zullen wij uw kind(eren) niet kunnen ontvangen op school alvorens het bedrag is vereffend. Voorop gesteld dat wij niet op 2 of 5 minuutjes zullen optreden. Maar 6.15 en 6.30 en nog later is in alle gevallen uit den boze.

E-information - Informatie/Communicatie KPS

Posted on 23/9/2010 at 11:29 - Link

E-mail

In het kader van kostenbesparing van kopieerkosten hebben wij besloten om alle informatie zoals memo’s,  menu etc. via mail te verzenden. Wij zullen alleen Memo’s kopiëren voor de ouders die geen mailaccount hebben. Een kopie zal op het prikbord worden gepind. Ouders die een mailadres hebben, doch geen mail van ons ontvangen gelieve uw (nieuwe of juiste) adres aan tante Cristina door te geven.

 

WEBBLOG  http://bloggers.nl/kerekentenchi

Kèrèkèntèchi heeft recent een blog aangemaakt om de communicatie met ouders te optimaliseren. Het blog adres is http://bloggers.nl/kerekentenchi.

Op de blog staan reeds informatie opgeslagen zoals onze schoolreglement, jaarplanning, betalingsvoorwaarden, actuele informatie en activiteiten.

 

Een website is tevens in de maak. Standaard informatie zoals jaarplanning, schoolreglement en betalingsvoorwaarden die nu op de blog adres staat, zullen dan in de toekomst op de website te vinden zijn. De blog zal dan uitsluitend gebruikt worden voor communicatie van actuele informatie naar onze klanten toe.

 

In het begin zullen wij ouders via mail een melding geven als de blog wordt UPGEDATED totdat ouders ermee gewend raken. Spoed informatie zullen wij zowel per e-mail versturen als op de blog plaatsen. Wij raden u aan om alvast een kijkje te gaan nemen.


Rittenkaarten

Posted on 23/9/2010 at 11:29 - Link

Rittenkaarten

In december 2009 hebben wij rittenkaarten geïntroduceerd. U koopt een kaart voor halve dagen extra’s voor in de vakanties of gedurende het jaar. Als uw kind een extra halve of hele dag komt, laat u de kaart bij een van de tante’s af tekenen. Extra dagen worden voortaan ook niet meer in rekening gebracht aan het einde van de maand.

Schoolreglement- Vieze woorden en ongewenst gedrag

Posted on 23/9/2010 at 11:29 - Link

Vieze woorden en ongewenst gedrag

Het komt wel eens voor dat kinderen woorden gebruiken die niet netjes zijn en ook absoluut niet toegestaan zijn. Sommigen vertonen ook een niet gewenst gedrag ten opzichte van hun opvanggenootjes.

V.w.b. de naschoolse opvang; deze kinderen weten heel goed dat deze woorden niet gebruikt mogen worden. Zij weten inmiddels ook dat wij dit gedrag als niet gewenst beschouwen. Bij deze een dringend verzoek aan de ouders om deze kwestie thuis ook te bespreken.

v.w.b. de peutergroepen; hebben wij gemerkt dat er een paar thuis of in hun omgeving één en ander meemaken en deze op school komen uitproberen en of praten. Ouders worden hierop geattendeerd. Wij verwachten de volle medewerking van ouders in deze om het gedrag te corrigeren. Indien wij merken dat er geen verandering in het gedrag komen, zullen wij samen met de ouders naar alternatieven zoeken.

Wij willen niet dat wij straks een hele school hebben met kinderen die grof en of brutaal praten. Wij willen ook niet dat enkele kinderen de overige kinderen hun ongewenst gedragingen aanleren.

 


Schoolreglement - Kinderbescherming

Posted on 23/9/2010 at 11:29 - Link

Kinderbescherming

Onze leidsters hebben verschillende cursussen en bijeenkomsten van de kinderbescherming gevolgd. De verantwoordelijkheid om bijzondere gevallen aan te melden is ook bij de voorschoolse organisaties neergelegd.

Wij merken wel eens dat kinderen soms in vervelende situaties thuis verkeren. Situaties waarbij agressie te pas komt en de kinderen zowel emotioneel als lichamelijk mishandeld wordt. Als wij dit merken, proberen wij een van de ouders aan te spreken om hun attent te maken op de invloed die de thuissituatie op hun kinderen hebben. Op deze wijze hebben wij in het verleden getracht om voor de kinderen op te komen, zonder echt verwikkeld te raken in de persoonlijke problemen van de klanten. Maar dit is niet meer voldoende. Wij dienen soortgelijke gevallen voortaan aan te melden bij de kinderbescherming. Kèrèkèntènchi hanteert het beleid om de ouders toch eerst aan te spreken om te voorkomen dat wij verkeerde informatie zullen overdragen.


E-information - Uitstapje Peuter II - Internationale dag v.d. kinderrechten

Posted on 23/9/2010 at 11:29 - Link

Internationale dag v.d. kinderrechten

I.v.m. de internationale dag van de kinderrechten op 20 november 2010 heeft alle Kresh, Speelscholen, Kinderdagverblijven en Peuterscholen een uitnodiging gehad om dit samen te Museum met de kinderen te vieren. Na ampele overwegingen hebben wij besloten dat dit jaar de groep van tante Jessie (peuter II) mee zal doen. Meer informatie volgt.

Schoolreglement - Uiterlijke verzorging

Posted on 23/9/2010 at 11:02 - Link

Uiterlijke verzorging onder schooltijden en of activiteiten

-Alle Kinderen worden geacht s’morgens gewassen, met schone kleren, luier/onderbroek, sokken en schoeisel te worden gebracht.

-Schone gewassen en gekamde haren. Kortgeknipt en schone nagels.

-Stevige schoenen met sokken. Slippers/niet-stevige sandalen/hoge hakken zijn niet toegestaan.

-Zweefbloesjes, korte shorts-, rokken, heupbroeken en lage uitgesneden rug zijn niet  toegestaan.

-Make-up en nagellak zijn niet  toegestaan.

-Neusringen, Piercing, tattoos en enkelbandjes zijn niet toegestaan.

-Evenmin oorbellen en lange haren bij jongens (voor hygiënische redenen).

-De tot onder de billen zakkende/reikende trendy broeken zijn op school niet toegestaan.

Sieraden.

Sieraden (Kettingen, oorbellen en armbanden) zijn niet toegestaan onder schooltijd.

Douchen

- Dagelijks schone - handdoek, onderbroek, slaapkleding en middag kleding meenemen.

- Een etui met zeep, tandenborstel, tandenpasta, haarkam of haarborstel.

E-information - Siman di Kulturismo

Posted on 23/9/2010 at 10:41 - Link

Beste ouders,

 

Deze week is het “siman di kulturismo” begonnen. Dit jaar hebben wij als thema: spelletjes en liedjes van vroeger: “blikken gooien, kaatsenbal, in de pitazak springen, touwtje springen……………. Allelimo, Ban ban pasa un rondu……………………

 

Vroeger moesten wij creatief zijn en maakten wij zelfs onze eigen speelgoed. Zingen en dansen met muziekbegeleiding van een “tambu” valt bij onze kids ook altijd in de smaak. Daarom een creatieve verzoek vanuit Kèrèkèntènchi.

 

Het zou ontzettend leuk zijn om onze ruimtes weer gezellig op te vrolijken met zelfgemaakte muziekinstrumentjes van vroeger. U kunt samen met uw kindje aan de slag gaan met het maken van bv.: “chapi”, “wiri”, “tambu”, “maraka’s”. Denk niet te duur en maak gebruik van kosteloos materiaal zoals, keukenrollen, lege eidozen, resthout etc etc

Of misschien heeft u wel echte instrumentjes van vroeger die wij kunnen lenen en als décor kunnen zetten?? Creatieve ideeën zijn allemaal van harte welkom.

 

Uiterlijke inleverdatum: WOENSDAG 22 SEPTEMBER aanstaande.

 

Alvast bedankt voor uw medewerking en veel knutselplezier

 

 

Speelse Groeten

Alle tante’s van Kèrèkèntènchi peuterschool

E-information - Verplichte snipperdag

Posted on 23/9/2010 at 10:29 - Link

Verplichte snipperdag

Aangezien de feestdagen in december (Kerst en Nieuwjaar) in de weekeinde vallen, hebben de leidster allemaal een verzoek voor een snipperdag ingediend. Wij werken normaliter tot 13.00u op deze dagen, doch hebben besloten om hun verzoek te honoreren.

Gelieve rekening te houden dat KPS op 24 en 31 december 2010 gesloten zal zijn. Dit staat reeds vermeld in de jaarprogramma.

E-information - Werkzaamheden D.O.W. te Mamayaweg

Posted on 13/9/2010 at 10:41 - Link

Werkzaamheden D.O.W. te Mamayaweg

Zoals het u reeds is opgevallen zijn de werkzaamheden in de Mamayaweg op maandag 6 september 2010 begonnen. DOW heeft een brief gestuurd met de mededeling, dat de werkzaamheden ongeveer 10 weken zullen duren.

 

Het is ons aangegeven dat ze elke dag om 8.00 AM zullen starten met het afbreken van de wegen. Dit veroorzaakt veel stofoverlast en af en toe “losvliegende stenen”. Voor de veiligheid van al onze kinderen en natuurlijk ook uw auto’s verzoeken wij u om uw kindje voor 8.00 AM s’morgens te brengen.

 

Volgens DOW zijn ze niet verantwoordelijk voor eventuele autoschade.

 


E-information - Geen optimale telefoon-/internetverbinding.

Posted on 13/9/2010 at 10:41 - Link

Geen optimale telefoon-/internetverbinding.

Sinds de werkzaamheden in de Mamayaweg die maandag 6 september zijn gestart hebben wij geen optimale telefoon-/internetverbinding. Wij kunnen niet bellen en als u KPS belt krijgt u ook geen verbinding. UTS heeft ons belooft binnen een paar dagen het probleem op te kunnen lossen. Wij hebben een mobiele nummer waarop u ons kunt bereiken. En dit is: 5170338. Gelieve dit nummer alleen te bellen als u ons urgent nodig heeft. Wij danken u alvast voor uw begrip en zodra de verbinding weer goed is zullen wij u via mail berichten.

 


Jaarplanning 2010/2011

Posted on 12/9/2010 at 20:16 - Link

Vakantieregeling schooljaar ‘10/'11

Tussenvakantie           4 t/m 8 okt. 2010

Kerstvakantie                20 dec.‘10 t/m 5 jan. 2011 

Tussenvakantie             4 t/m 8 okt. 2010

Kinderkarnaval              Ma 28 feb. 2011                                         

Grote Karnaval              7 maart t/m 9 maart 2011                

Paasvakantie                21 april t/m 29 april 2011                 

Hemelvaartsvakantie      2 en 3 juni 2011               

Grote vakantie               28 juni t/m 29 juli 2011         

           

Nationale Feestdagen(op deze dagen is Kèrèkèntènchi gesloten)

Koninkrijksdag               Wo 15 december 2010                    

1ste Kerstdag                 Za 25 december 2010                                                         

2de Kerstdag                 Zo 26 december 2010                     

Nieuwjaar                      Za 01 januari 2011

Kinderkarnaval               Ma 28 februari 2011

Grote karnaval               7 maart 2011                                  

Goede vrijdag                Vrij 22 april 2011

1ste Paasdag                 Zo 24 april 2011

2de Paasdag                 Ma 25 april 2011

Koninginnedag              Za 30 april 2011

Dag van de arbeid          Zo 1 mei 2011

Officiele vrije dag           Ma 2 mei 2011

Hemelvaartsdag            Do 2 juni 2011

Dia di Bandera              Za 02 juli 2011

Verplichte snipperdagen 2010

Vrijdag 24 december 2010

Vrijdag 31 december 2010

                                                                                                                             

Dagen waarop wij 17.00u sluiten.                 

Teener Parade         Vrij 4 maart 2011                     

Momo                     Di 8 maart 2011            

Eieren zoeken         Do 21 april 2011                       

 

Activiteitenplanning ’10/’11

7 jaar Kèrèkèntènchi                       Di 01 september 2010   

Thanksgiving                                  Do 25 november 2010  

Pietenparade                                  wordt nader bekend gemaakt    

Kerstviering                                    Do 23 december 2010              

Viering oud op nieuw                       Do 30 december 2010              

Strollerparade                                 wordt nader bekend gemaakt

Eieren zoeken                                Do 9 april 2011 

Afsluiting schooljaar ‘10/’11             wordt nader bekend gemaakt

 

Overige belangrijke data

“Siman di Kulturismo”          12 t/m 26 september 2010         

Knuffeldag (Bearday)            9 september 2010         

Dag van de ouderen             1 oktober 2010 

Dierendag                           4 oktober 2010 

Dag van de kinderrechten     20 november 2010        

Dag van het onderwijs          1 december 2010          

Valentijnsdag                      14 februari 2011           

Luna di Buki pa Chikitin       Maart 2011

Dag om te jokken                1 april 2011

Moederdag                         Zo 8 mei 2011

Vaderdag                           Zo 19 juni 2011


Inschrijfgeld

Posted on 12/9/2010 at 11:58 - Link

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt f. 105,00. Hierbij zijn de kosten van een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering reeds inbegrepen. Er is geen restitutie mogelijk op het inschrijfgeld. In geen enkel geval.


Opzeggingstermijn

Posted on 12/9/2010 at 11:53 - Link

Opzeggingstermijn

De opzegtermijn bedraagt 1 kalendermaand (30 dagen). Er is geen restitutie mogelijk.  Bij het niet tijdig opzeggen is Kèrèkèntènchi Peuterschool gerechtigd om 1 x de maandbijdrage te verhalen. Wij verzoeken ouders vriendelijk om met de opzeggingstermijn rekening te houden.

 


Schoolreglement - “Dia pa Dia”

Posted on 12/9/2010 at 10:44 - 0 Comments - Post Comment - Link

“Dia pa Dia”

-Bij het inschrijven ontvangen alle kinderen een “Dia pa Dia” en een mapje.

-Leidsters houden dagelijks alle relevante informatie bij in de “Dia pa Dia”.

-“Dia pa Dia” dat thuis worden vergeten, worden achteraf niet aangevuld.

-Mapjes worden s’morgens uit de tas gehaald en op de aangewezen tafel/rekje neergelegd.

-Ouders zijn verantwoordelijk voor het brengen en meenemen van de mapjes.

kopiëren

In verband met de verhoogde kosten, volgt automatisch kostenbesparing en zoeken naar creatieve  alternatieven alvorens meer ingrijpende maatregelen te nemen. Daarom hebben wij ouders verzocht om zelf de "Dia pa Dia’s" voor hun kind(eren) te kopiëren. Wij hopen op de medewerking van iedereen te kunnen rekenen.


Schoolreglement - Eten & Drinken

Posted on 12/9/2010 at 10:13 - 0 Comments - Post Comment - Link

Eten

Wij streven naar gezonde voeding. Hierbij gaan wij uit van 3 hoofdmaaltijden; het ontbijt, lunch en avondmaal. De warme lunch en een tussendoortje rond 15.00u vallen voor onze rekening.

 

De voeding is niet sec de juiste voedingsmiddelen kiezen. Maar wij houden ook rekening met nog andere factoren die moeten leiden tot een goed en gezond eetpatroon.

Maar niet minder belangrijk is de wijze waarop het voedsel wordt gepresenteerd, de wijze om groente attractief voor te schotelen, vaste eetmomenten, gezellig tafelen, de smaak, heerlijke geur van vers voedsel en kleurrijke combinatie.

 

Menu

Aan het eind van ieder maand word een menulijst uitgedeeld. Ouders worden geacht hiervan notie van te nemen. Het menu wordt constant aangepast naar gelang de eetlust van de kinderen. Wij proberen om iedere maand variatie in het menu te brengen. Wij houden rekening met genoeg verse groente, bonen, vlees, kip,vis en vezels.

 

Eetlust

Het is zeer moeilijk, om niet te zeggen onmogelijk om individueel rekening te houden met ieders eetlust. Wij zijn primair een peuterschool en beschikken niet over voldoende middelen om rekening te houden met de individuele smaak/eetlust van de kinderen.

Vervolgens doen wij ons best om de kinderen zo veel mogelijk aan te moedigen om hun bordje leeg te eten, echter dwingen zullen wij hen niet. In gevallen van slechte eetlust verzoeken wij de ouders om met de leidster af te stemmen wat te doen.

 

Water drinken

U zult met ons eens zijn dat water drinken heel belangrijk is. Ons beleid is dat ieder kind zijn eigen waterflesje (met naam) met dop meeneemt. De leidsters zullen zorg voor dragen dat de flesjes structureel gedurende de dag bijgevuld worden. Ook in de namiddag rond 17.00uur worden alle flesjes bijgevuld en in hun tassen gezet. Tijdens het buitenspelen kunnen ze hun flesje water raadplagen.


« Last Page :: Next Page »
Hosting door HQ ICT Systeembeheer