Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Kind in de Stad

• 14/5/2014 - Kijk juf, zij komen van het platteland!

Vanmorgen vroeg ging de wekker. Rustig opstarten zit er niet bij want om half 9 zat Maartje me achter de vodden aan. Op het station in Arnhem voegden Eline, Mickey, Dieke en Lydia zich erbij. Ik ging de stad in om winkeliers te interviewen. In de stad kwam ik erachter dat Eline de camera's nog had! Met z'n 4e een camera delen ging best goed. De mensen staan ons vriendelijk te woord en we schieten lekker op!

Maartje en Eline waren al snel klaar en we splitsen ons op in 3 groepen. Ik ging met Lydia kroegjes opzoeken. Deze hebben we niet gevonden maar wel heel leuke andere tenten. We hebben vooral veel buitenlandse mensen gesproken. De mensen waren heel gastvrij, stonden ons te woord en vertelden ons hele verhalen. Zo gaaf! Juist de mensen waar veel mensen nog op neer kijken waren extra vriendelijk tegen ons. Dit interviewen ging een hele poos door. Een leuke gezellig opa gesproken, een mevrouw op de markt, een opa met zijn kleinkind die aan het spelen waren. We merkten dat er door de jaren heen veel veranderd is voor kinderen. Van het spelen en tollen midden op straat naar kleine beknopte speeltuintjes. Ouders en grootouders die vroeger vrij buiten speelden en nu hun eigen kroost niet meer alleen op straat durven te laten.

Na de lunch zijn Mickey, Dieke, Lydia en ik naar school gegaan. Maartje en Eline zijn begonnen aan de montage van de filmpjes. De directrice van de school was een leuk mens, vol verhalen. Of het nu met haar mond vol was of niet, praten deed ze! De lerares die we spraken was ook heel open en lief en als laatste spraken we een meisje uit groep 7. Dit meisje vond het heel bijzonder dat ik van het platteland vandaan kwam. Toen ze ons haar klas liet zien stelde ze ons voor met: 'zij zijn van het platteland, juf!' Het meisje wilde weten of ik op een boerderij woonde en welke dieren daar waren. Leuk om te zien dat haar leefwereld zo anders is als hoe ik opgevoed en opgegroeid ben. Het was een multiculturele school en het was zoeken naar blanke gezichtjes. Hierdoor raakte ik erg nieuwschierig naar de geloofsovertuiging van de ouders van deze kinderen. Hier straks meer over!

Terug in Ede konden we aanschuiven aan een heerlijk studentenmaaltje met appelmoes, hamburgers en rsti's. Binnen 3kwartier zaten we weer in de trein. Een meneer attendeerde ons er vriendelijk op dat we stonken. Niet gek ook want ik had de oven aan laten staan, open op 200 graden. Er hing lichtelijk een brandgeur om ons heen. Er zat een reisengeltje op onze schouder want telkens waren we nét op tijd voor bus en trein. Dat er ganzen gingen blazen, auto's voor ons moesten stoppen maakte voor ons niet uit: we zaten telkens op tijd in de bus of trein!

Eerst zijn we naar het centrum gegaan om een interview af te nemen met een wijkagent en daarna reisden we door naar de moskee. Vrouwen kunnen niet zo goed kaartlezen bleek bij ons, dus we waren de weg kwijt. Een moslima was zo vriendelijk haar zoon mee te sturen om ons in de moskee te brengen. Er was een winkeltje waar we heerlijke Turks Fruit mochten snoepen van een meneer, en zo ook maar gelijk wat lekkernijen gekocht! Het gesprek met de imaam duurde uren en het was ongelooflijk interessant. Deze man kon toch vertellen! We hingen aan zijn lippen en we durfden heel open vragen aan hem te stellen. Buiten de vragen over opvoeding zijn we ook persoonlijke vragen gaan stellen. Ik kan niet alles herhalen maar ik raad iedereen aan in gesprek te gaan met moslims. Deze man was zo vol passie en respect, iets waar nog veel Nederlandsers van kunnen leren! Dit geeft mij een heel andere blik en hierdoor kan ik, als ik ooit nog kinderen in de klas krijg met islamitische ouders, ze veel meer begrijpen.

Met zoveel geluk met reizen moest het natuurlijk ook een keer fout gaan. En ja, we misten de bus. Gelukkig was er een Turkse, werkloze jongen die ons maar wat graag bij het station wilde brengen. Grappig dat zoveel Nederlands vol oordelen naar werkloze buitenlanders ons voor bij reden en juist deze jongen bereidt was ons te helpen! Hij vertelde ons dat hij tot nu toe een potje gemaakt had van zijn leven maar wel hoopte te gaan studeren. Wij advizeerde hem de pabo, want dt is toch een leuke studie! :)

Moe en zwaar voldaan zijn we in de trein naar huis gestopt. 10 uur 's avonds waren weer terug. Een lange dag maar wat een verhalen, mensen, respect, liefde en nieuwe inzichten! Het duurde niet lang of ik sliep, dromend en nagenietend van een mooie dag. In de verte hoor ik een kinderstem zeggen: 'Kijk juf, zij komen van het platteland!'

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 12/5/2014 - de voorbereidingen

Half 7 vanmorgen ging de wekker. Vroeg eruit en vol frisse en goede moed naar Ede: cultuurweek is begonnen!

De laatste uitleg en toen zijn we aan de slag gegaan. Eline was zo lief om heerlijke tompoucen, brownies en chocolaatjes mee te nemen

en hierdoor kregen we nóg meer energie!

Mickey en Marije hebben een planning gemaakt, Dieke en Lydia de interviews uitgewerkt en Eline en Maartje interview plekken geregeld!

Na veel overleg, typewerk, brainstormen en bellen zijn we er klaar voor.

Arnhem Presikhaaf, here we come!!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Opgroeien in een grote stad.

«  April 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer