Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Stilte alstublieft, ik denk na....

Description

't is een grote vijver voor zo'n kleine kikker


«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

In concert

Hello ladies & gentlemen my name is James Blunt @ Ahoy

Geloof het of niet, maar het was mijn vriend die naar het concert van James Blunt wilde. Mijn mond viel open en ik liep niet geheel over van enthousiasme, maar we zijn gegaan. James valt ook een beetje uit de toon bij de rest van het rijtje hieronder... Maar goed, eenmaal in Ahoy aangekomen vroeg ik mij opeens af of ik wel binnen mocht op mijn 'sportschoenen'. Nou heb ik natuurlijk "vreselijk coole" skateschoenen (vind ik zelf) voor girlzzzz van osiris, zwart met een beetje roze  en ze zijn nieuw.  ,ik was ook nog in spijkerbroek (er zitten voorgefabriceerde gaatjes erin jaja.. ) Het was dus niet zo dat ik opzichtelijk goedkoop gekleed ging, nee, ik betaal daar best veel geld voor

Maar toch had ik het gevoel dat wij enigszins uit de toon vielen tussen de blazers en de mannen die duidelijk door hun vrouw waren meegesleept.....een hele ervaring op zich

Een warme knuffel voor Ard en we gingen naar huis...Friska Viljor @ Rotown

Het was in in ieder geval gezellig en verder is er weinig te vertellen, behalve dan dat het niet uitverkocht was  Maar aangezien Ard nog een klein gesprekje met  'de mannen' heeft gehad in zeer duidelijk verstaanbaar engels heeft hij ze wel gevraagd waarom ze met zo'n vreselijk zwaar accent zingen. Hun antwoord? We zaten een keertje thuis en voor de grap probeerden we het eens zo... het klonk wel leuk! Ook maakte Ard ze duidelijk dat als hij een 'moeilijke' ochtend heeft (ochtendhumeur, maar dan ben ik al naar mijn werk! voordat het ochtendhumeur uit bed komt ) Maar goed, als hij dan in de auto zit en de cd van friska viljor opzet (wat overigens zoveel betekent als 'verse sneeuw' , bedankt voor  het delen van je kennis  Martijn....ze komen uit Zweden en daar sneeuwt het nog echt, heb ik van horen zeggen) als die cd dus opgaat dan wordt hij helemaal vrolijk! en toen kreeg hij een warme, zweterige bebaarde knuffel.. en toen gingen we naar huis  en dat van die cd ga ik dan maar goed onthouden voor de weekenden...

Voor de volgende keer: een prozacje innemen: I am Kloot @ Melkweg

Nee, dat van dat prozacje is maar gekscherend hoor. Het was erg goed! De nieuwe cd komt eraan en die is zeker wel de moeite waard, al is dit niet echt 'mijn band' zeg maar. Het voorprogramma was van een zeer jong Nederlands bandje, maar hoe heette het nou ook al weer?? Het was best de moeite waard om te onthouden dus ik ga er nog even over nadenken.

Helemaal in mijn eigen straatje: Newton Faulkner @ Melkweg

Retegoeie gitaar!! Waanzinnig!! Vooral de solo versie van Bohemian Rapsody op het eind... superrr cool. Kan iemand die Vlamingen die achter mij stonden vertellen dat ik kom om naar Newton te luisteren en niet naar hun zielige relatie gewauwel gejank! Als Newton dan ging zingen dan gingen zij serieus HARDER praten.... ik snap dat niet hoor. Als je je boyproblems (ze waren 17, ja idd) nou lekker in de kroeg gaat bespreken dan hoef je ook geen € 18,00 toegang te betalen, maar alleen dat biertje!! Getsie!! Achteraf bleek dat ze kaartjes hadden voor iets van de volgende avond, omdat ze toch in A'dam waren dit concert ook 'maar' deden. We gaven ons plekje vooraan er zelfs voor op, erg jammer, maar achterin was het ook goed te zien. Het was in de oude zaal en dus kan je het dan overal wel zien.

Scouting for girls @ Rotown

Chikinki @ Melkweg

Whitest Boy Alive @ Rotown

Infadels @ Tivoli

 

 


Posted: 21:57, 22/3/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Euforie?!

16 maart 2008

Gisteren mijn eerste, echte boze brief gestuurd.

Ik was te laat met een tandarts rekening en na één herinnering kreeg ik incassokosten op mijn dak. Hun gang van zaken staat in de voorwaarden en dus heb ik gewoon betaald, maar hun toon stond mij absoluut niet aan. Ik hoop dat dit mijn eerste en mijn laatste boze mail ooit is. Desalniettemin ben ik er wel trots op Bovendien heb ik al antwoord terug van mijn tandarts (die ik een cc-tje had gestuurd )Hij wist mij te vertellen dat ze inmiddels zijn overgestapt naar een ander bedrijf die een 'toon' hanteert waar zij zich als zorginstelling ook prettig bij voelen. Fantastisch! Bovendien wist hij een glimlach op mijn gezicht te brengen toen hij schreef "ik hoop dat dit anwoord u meer duidelijkheid moge bieden en een enigszins meer euforisch gevoel helpt over te houden bij uw volgende tandartsbezoek' Hahaha...euforisch...geweld(ad)ig!  Ik heb nog even terug geschreven dat hij mij in juni weer in de stoel ziet, maar dat ik niet kan beloven dat ik mij daar euforisch bij voel.

Maar goed, daar issie dan, de boze brief:

Geachte dhr/ mevr,
 
Wat een vreemde toon hanteert u in uw herinneringsbrief. Ik begrijp dat u veel te maken zult hebben met wanbetalers, maar kom op zeg!
 
Ik ben op vakantie geweest en bij thuiskomst zijn mijn passen enige tijd geblokkeerd geweest i.v.m. het verlies hiervan.
Waarom ik überhaupt de behoefte voel om dit uit te leggen weet ik niet, want ik ben niet in de veronderstelling dat dit u dan ook maar enigszins interesseert.
U wilt immers geld zien, want anders zult u de invorderingsprocedure, desnoods langs gerechtelijke weg, voortzetten.
Inmiddels heb ik alles overgemaakt via internet, inclusief de nagestuurde incasso kosten t.w.v. het (belachelijk hoge) bedrag van 39 euro! (op een hoofdsom van 68 euro) Uiteraard zijn deze kosten hoog, want al die brieven die u stuurt met aangehechte acceptgiro zijn ook niet gratis.
 
Door de omstandigheden (die vakantie en het verlies van mijn pasjes) ontving ik ook van Bol.com een herinnering, logisch.
Zij hanteren echter een compleet andere toon in hun brief die ik wel kan waarderen en het bedrag wat zij van mij tegoed hadden was een stuk hoger.
 
De reden dat ik u mail is dat ik, in mijn euforie van het rekeningen betalen, mijn declaratienummer ben vergeten te vermelden.
Ik had u willen bellen, maar die 1,30 per gesprek gun ik u niet. Gelukkig vond ik in de kleine letters van uw brief een mailadres.
Mijnsinziens staat het declaratienummer verwerkt in het betalingskenmerk, maar aangezien u een nogal agressieve toon hanteert wil ik u deze toch nog even namailen.

 


Posted: 08:01, 16/3/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Veiligheid te koop!

maart 2008

Bedankt voor mijn bonus op de dag van de leraar! Kunt u deze direct overmaken naar Parkeerbeheer? Binnenkort gaan de meters namelijk aan. Blijkbaar parkeren er nogal wat 'illegale parkeerders' in de wijk en die parkeren hun auto's op de plakjes van 'legale parkeerders' en die vinden dat natuurlijk helemaal niet leuk ?! Echter het betaald parkeren is van 09.00uur tot 18.00 uur....en komen alle mensen dan niet net uit hun werk en die kunnen dan toch gewoon parkeren? Via een forum begreep ik dat de 'parkeeroverlast' rond 18.00 uur begint. Bovendien schijnt het in de wijk vreselijk 'onveilig' te zijn en met het betaald parkeren wordt het een stuk veiliger heb ik begrepen van de gemeente.

Gelukkig maar dat al die parkeerwachters zich als een soort ninja turtles door de wijk zullen bewegen; zij zullen veel controleren, fijn!. Dat voorkomt dan het openbreken van auto's en de diefstal van autoradio's (waarom zat die radio er nog in denk ik dan), maar ik denk dat de parkeerwachters cao hier wel even op nagekeken dient te worden. Ik mag niet hopen dat 'boeven vangen' tot hun taken pakket hoort. Mag ik anders vragen aan de betreffende minister om parkeercontroleurs op pad te sturen die al in het bezit zijn van een zwarte band karate? Of misschien kan er subsidie verleent worden voor een leuke cursus taikwando ofzo. In ieder geval zullen zij dan in staat zijn om effectief op te treden tegen de autodief . Aangezien u het politiebureau heeft opgedoekt in de wijk zal dat wel handig zijn, maar ach, wat moet je met een politiebureau dat niet in staat is om te voorkomen dat mijn auto werd opengebroken terwijl die bij hun voor de deur stond! Gelukkig zagen zij hun eigen onoplettendheid in en mijn auto werd uitgestofzuigd door een vriendelijke agent, terwijl ik een kopje koffie dronk. Heerlijk...alleen nog maar even naar carglass en daar schenken ze ook koffie.

Het is al wel een stuk veilger in de wijk hoor. Er zijn al zogenaamde 'ondergrondse containers' geplaatst en dan scheelt ENORM in het vuil op straat. Eén probleem: ze zijn te klein! Hoe je dat bankstel ook wendt of keert, het past gewoonweg NIET! Hetzelfde geldt voor koelkasten, magnetrons, stoelen, tafels, bedden enz. Erg teleurstellend, want er rest maar één ding: op straat laten staan tot er een liefhebber langskomt....

Gelukkig wordt alles beter door het betaald parkeren en gelukkig reis ik met de brommer.


Posted: 14:21, 1/3/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

De kracht van Sinterklaas

17 november 2007

Laten we eerlijk zijn; Sint bestaat! Of je het nou wil geloven of niet....Beroepshalve kijk ik het Sinterklaas journaal, weliswaar via 'uitzending gemist' op de computer in de klas. Twee kinderen gaan kijken en voor je het weet zit er een halve klas op tafels en stoelen om de computer heen terug te zwaaien naar Sinterklaas die zelf ook net zwaait (naar Diewertje)Dan ben ik verkocht!

Voor een aantal kinderen bij ons is het überhaupt de eerste keer dat zij dit feest vieren en dus is er ook voor de ouders een 'Sint bijeenkomst' waarin er uitleg wordt gegeven over schoentjes zetten, schoorstenen, stoomboten en paarden die Americo heten. Wij trekken bij elk thema een hele truukendoos open om kinderen zoveel mogelijk nieuwe woordjes te leren, maar elk kind (net van Schiphol of niet) kent na één Sinterklaasjournaal minstens 3 nieuwe woorden.
Dat is de kracht van Sinterklaas.

Er wordt gebeld met Zwarte Piet, hartstochtelijk worden er nepcadeautjes ingepakt en pepernoten gebakken, zakken worden geknutseld en die moet ik dan voor het raam hangen zodat Piet weet dat hij ook bij ons kan langskomen...ik doe het braaf. Er worden zelfs cadeautjes voor Sinterklaas gemaakt, want hij is immers jarig. Brieven worden geschreven en op de bus gedaan....
In groep 1 nog geen moeilijke vragen, alles is gewoon waar, heerlijk.
Ik draai door met Sint. Koop handpoppen, knutsel een reuzenstoomboot, bewaar al jaren een hele doos met lege doosje chocoletters, al jaren bewaar ik een grote openhaard die brandt dankzij rode kerstlampjes. En oh ja, één keer was ik vergeten om de schakelaar om te zetten en toen stond de brandweer 's avonds op de stoep dankzij een oplettende buurvrouw die dacht dat er echt brand was, nou realistisch issie dus wel... Liedjes luisteren, boeken kijken, poppenkast met Sint en Piet, groot Pietenpoppenhuis, boekjes stempelen, sinterklaas puzzels en ik knutsel me een ongeluk, fantastisch!
Gisteren stond ik compleet voor paal in de metro met mijn 2, bij de zeeman gescoorde, mega sinterklaas tassen, maar dat zal me een zorg zijn, want ik weet dat het dankbaar ontvangen wordt door mijn 4 jarige vrienden en vriendinnen.
Er is geen andere periode waarin ik mijn werk zo leuk vindt als met Sint.
En als ik zeg dat Sint bestaat....kijk maar naar het 'grote mensen' journaal...er is er geen één die anders beweerd...NEE, integendeel, ook de NOS vertelt dat Sinterklaas weer is aangekomen in Nederland en deelt mee dat het allemaal maar 'net goed' ging. Vervolgens verschijnt Sint in genoeg programma's gericht op volwassenen die allemaal meedoen in het mysterie of ook gewoon hun schoen zetten...Zelf ben ik ook jaren Piet geweest en iedereen waar je komt doet mee van 0 tot 100...Dus Sint bestaat! Lang leve Sint! en zijn mysterious ways...

Ik moet hier wel de kanttekening bij plaatsen dat ik hem op 6 december graag weer zie vertrekken, ik zou hem hoogstpersoonlijk op zijn boot terug naar Spanje schoppen… Al heb ik nooit helemaal begrepen waarom dattie zo stilletjes vertrekt, al die poeha als hij aankomt, maar 'dag' zeggen ho maar!
Is misschien maar goed ook; ik ben niet zo sterk in afscheid nemen 

Reacties:
Anne: Nog een Sint-fanaat! Vond net tussen mijn rommel de Sinterklaas- ballonnen, dus ga zo hard aan het blazen... de huisgenoten zijn iets minder blij met mijn fanatisme... de Sint- slingers zijn inmiddels van hun woonkamer verbannen naar mijn WC, heb ik jaaaaaaaaren niet zo lekker geplast!

Anja: leuk stukje, ....moest er wel om lachen....

Marianne: Heerlijk hé.
Ik heb er één die luid verkondigde Sinterklaas is dood dat heeft mijn moeder gezegd.
Maar toch brult hij net zo hard door de schoorsteen als de anderen. Zwarte Piet, Zwarte Piet!
Lief hé?

 


Posted: 08:05, 17/11/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

PTSS en straatvrees

25 oktober 2007

Vandaag is het 7 jaar geleden dat ik Robbie heb opgehaald! De knappert is inmiddels 8 jaar en hij was dus 1 jaar toen ik hem kreeg. Dat ene jaar bracht hij door in een schuur, alleen. Althans, als het goed is was hij een 1 jaar, want een paspoort had hij niet. Hij had ook geen grammetje vlees op zijn body, je kon hem op één hand dragen. Hij had ook geen controle over zijn darmen of blaas met alle gevolgen van dien, want deze hond was nog niet zindelijk!! en had vreselijke diarree!!

Gelukkig begreep meneer snel waar die krant voor was en hij kon al snel aangeven wanneer hij naar buiten moest. Dat moest dan wel als de brandweer, want hij was nog steeds ziek. Talloze ontwormingen en dierenarts bezoeken later ging het steeds beter en de kilootjes kwamen erbij.

De eerste nacht had hij een mooi rieten mandje, maar de volgende ochtend lag hij om m'n hoofd gecirkeld op het hoofdkussen Dat was nou niet echt de bedoeling, maar met net 3 kg kan je het ook nooit erg warm hebben. De eerste avond draaide ik mij even weg van mijn bord macaroni en hop daar stond de hond op tafel, als een razende schrokte hij het weg...en als een razende kwam het er ook weer uit aan de andere kant. De volgende dag at hij een bevroren biefstuk op die hij van het aanrecht wist te stelen...aan de eetlust lag het dus niet. Zelfs zijn rieten mand zag er blijkbaar nogal smakelijk uit, want daar was al snel niets meer van over.
Robbie was nooit echt ´buiten´ geweest en dus was alles eng en dat is met een hoop dingen nog steeds zo PTSS en straatvrees.

De vorige baasjes hadden ook een labrador laten inslapen, omdat die mevrouw hem niet ´de baas´ kon. Hallo! En hond voedt nou eenmaal niet zichzelf op he!! Ben al lang blij dat Robbie geen spuitje heeft gehad.
Ik geloof al inmiddels jaren niets meer van het verhaal dat het niet klikte met de andere hond, een jackrussell. Dat ik de oppas was en dat ze mij zouden bellen als ze een goed gezin hadden gevonden bleek al snel niets van waar. Ze moesten gewoon van Robbie af, omdat hij ziek was en zij te bedondert waren om er iets aan te doen of om hem op te voeden en daarom sloten ze hem op in de schuur, een jaar lang.
Ze zijn een erg leuke, lieve hond misgelopen....maar ik ben er dolblij mee. Al komt hij door de PTSS en straatvrees natuurlijk wel met een gebruiksaanwijzing Maar dat maakt hem natuurlijk wel zo uniek !


Posted: 07:13, 25/10/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer