Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Kim


Hallo, leuk dat je mijn blog bezoekt. Het gaat voornamelijk over Moi! En over de gebeurtenissen in mijn leventje. Enjoy!

Home | Profile | Archives | Friends


Drukker dan druk!

Posted at 20:29, 30/3/2006 in mijn leventje

Drukdrukdruk..... 

Deze week is achterlijk druk! En volgende week ook en...... de week daarna ook weer.

Waarom??? Iedereen plant zijn of haar feestjes/ uitjes/ bezoekjes in dezelfde periode. Naar de helft kunnen we helaas niet. De belangrijkere laat ik toch maar doorgaan. Zoals lekker even een dagje beppen met een vriendin en een lang gepland uitje met de familie.

Bas speelt zondag 9 april in de band van de gemeente. Het is een jeugddienst en hij is nu al zo druk met oefenen en instuderen. Normaal speelt hij gitaar maar aangezien hij ook piano speelt hebben ze gevraagd of hij piano wil spelen. Hij vind het heel erg leuk, maar er gaat ook veel tijd inzitten! Dus vanaf nu tot 9 april moet hij iedere vrije avond oefenen.

Gelukkig vind hij dat wel leuk om te doen!

 

Ik ben begonnen met rijlessen. Jaaa... mijn eerste les heb ik gehad. het was heel spannend. Ik kon er letterlijk niet van slapen. Maar het was hartstikke leuk. Ik heb een hele goede instructeur: Roel. Hij stelt mij echt op mijn gemak en liet mij zelfs al rijden op de snelweg. Het ging hartstikke goed. Maandagmiddag weer..... ik heb er nu al zin in!

 

Maar eerst krijgen we nog vrijdag (gewoon werken en s'avonds uit eten met de buurvrouw -konden we niet meer onderuit- in Culemborg). Dan zaterdag... Bas oefent s'ochtends en s'middags gaan we naar een kennisje wat we ook al drie keer afgezegt hebben (komen we dus ook niet zonder een bezwaard geweten onderuit!). En tussendoor moeten we ook nog even boodschappen doen. Zaterdagavond rust en misschien nog even oefenen. Zondagmorgen een dienst, er komt een leuke gastspreker en daar willen we graag bijzijn. Zondagmiddag gelijk door samen met mijn ouders, Eva en Dennis (mijn zusje met haar verloofde) en Cornelia (mijn moeders beste vriendin en mijn kunstmama!) naar Batavia stad. De mannen gaan naar de boten kijken en de dames gaan shoppen!

Hartstikke leuke en gezellig maar het zal ook wel weer laat worden.

Maandag gewoon werken, ik heb s'middags rijles en s'avonds moet Bas samen met de band oefenen.

En zo zijn we weer een paar dagen verder!!

 

Gewoon blijven lachen, eten en geloven! Als het echt niet meer gaat een pilletje (ibuprufen) erin en door.........

 


Evangelist

Posted at 10:31, 28/3/2006 in geloof

Afgelopen donderdag (23 maart) waren wij in Scheveningen.

Als wij hier zijn gaan wij altijd even langs bij de mensen van de Bijbelshop. Afgelopen donderdag was daar ook een evangelist Dick van Scharrenburg uit Barneveld.

Misschien wel bekend? Hij vertelde over een van zijn meest doeltreffende methodes, de boemerang. Die heeft hij altijd bij zich als hij op het evangelisatie-pad is. Volgens hem dus noodzakelijk om de boemerang altijd bij zich te hebben, je weet namelijk maar nooit!

De boemerang werkt als volgt. Vaak als je met mensen in gesprek bent over hun leven en ze hebben Jezus Christus nog niet aangenomen dan vertellen ze over hun problemen en over het alom bekende boemerang-effect. Ze proberen los te komen van de problemen, dmv hard werken, er niet aan denken, het af te kopen, enzovoorts. Maar toch krijgen ze die last steeds weer teruggeworpen alsof het vastzit aan een boemerang. Heel herkenbaar vind je niet? Zelfs voor Christenen.

 

Hij vertelde dat de boemerang vroeger werd gebruikt als jacht middel door de aboriginals om vogels mee uit de lucht te vangen. De bedoeling was dat die boemerang niet meer terug zou komen want dat betekende dan dat ze een vogel gevangen hadden. 

Hoe vertelde hij het nou??? Even denken!

Die boemerang is dus eigenlijk bedoeld om niet meer terug te komen. Het zou geweldig zijn als je zorgen, je angst en je depressieve gevoelens ook zo weg zou komen werpen om ze vervolgens niet meer terug te zien.

Dat kan! Stel je voor dat al je angsten, zorgen en depressieve gevoelens vastzitten aan die boemerang. Je gooit.... en hij komt niet meer terug. Je gooit (figuurlijk) alles af en geeft het aan Jezus Christus, de Verlosser. Hij vangt het op en zorgt ervoor dat het samen met jou weer goed komt.

Dat is enige echte, doeltreffende manier om van je leven weer op orde te krijgen zonder steeds maar weer terug te vallen in al de ellende. En als je dan toch nog eens terugvalt en gaat weer naar je Verlosser, Jezus Christus dan kom je er zeker weer bovenop.

 

Sorry, dat ik het misschien een beetje verkeerd uitleg maar zo zat het ongeveer in elkaar! De kern is duidelijk, toch?

 

Nou, die man Dick van Scharrenburg zet geloof ik ook evangelisatie-acties op en helpt gemeenten die acties op te zetten op een doeltreffende manier. Ik heb zijn naam en adres snel opgeschreven, we hebben nog even samen gebeden en toen moest hij weer even gaan lopen op de boulevard   ... hij zei namelijk nadat hij dit alles verteld had dat hij blij en dankbaar was dat wij onze Heer al kenden, maar dat hij nu weer op pad ging om nog meer mensen aan te spreken die nog niet van het woord gehoord hadden/hebben!

 

 

 

God Zegent!


Kerrie stampot met chinese kool en Slavink-pakketjes

Posted at 22:12, 24/3/2006 in recepten

 

Benodigheden voor 4 personen:

 

* 8 grote aardappels

* 2 uien

* 3 tenen knoflook                                  

* 250 gram gerookte spekreepjes

* 1 chinese kool

* 4 slavinken

* 8 plakjes bladerdeeg                                              

* 3 eetlepels kerriepoeder

* halve duim gember

* peper en zout

* olijfolie

                                                                            

 

Werkbeschrijving:

 

Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden. Vet de bakplaat in met een beetje olijfolie.

Kook de aardappels gaar. Snipper de knoflook, de ui en de gember. Snij de kool in reepjes.

Roerbak in een beetje olijfolie de knoflook en de ui, voeg daar de spekreepjes aan toe. Bak dit even tot de spekreepjes gaar zijn. Voeg twee grote eetlepels kerriepoeder, een snuf zout, flink wat peper en de gember toe. Roer dit goed door elkaar en haal van het vuur zodat de smaken goed in kunnen trekken.

 

Halveer de slavinken en leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar. Leg op ieder plakje bladerdeeg een heel klein beetje kool. Strooi daar wat kerriepoeder, peper en zout overheen. Op elk plakje bladerdeeg een halve slavink leggen. Vouw de pakketjes dicht door middel van alle punten naar het midden toe te vouwen. Verdeel de acht pakketjes over de ingevette bakplaat. Besprenkel licht met wat olijfolie voor de kleur.

Plaats de plaat in de oven en bak de pakketjes 35 minuten op 200 graden.

 

Stamp ondertussen de aardappelen kruimig. Roer de kool door de aardappelen en mix met het spekreepjes/ui mengsel.

Verwarm de stampot totdat hij goed heet is.

 

Maak de borden op met twee slavink pakketjes en een portie kerrie-kool stampot.

 

Genieten!

 

(Dit hebben wij vanavond gegeten!)


Verassing van mijn man!

Posted at 14:25, 24/3/2006 in mijn leventje

Bas en ik zijn vandaag precies 1 jaar getrouwd!

Raar he? Dat dat zo snel kan gaan…..

 

                                                              

 

Ik had wel iets verwacht voor vandaag (vrijdag 24 maart) dus heb ik me daar ook op ingesteld. Ik had op mijn werk nog wat zaken willen bellen… maar de vrijdag was niet belangrijk… Ik wilde nog even snel het huis poetsen en bedenken wat ik aan ging doen (vrouwending!).

 

Maar het ging iets anders…. Gistermorgen was Bas al vroeg weg naar zijn werk en ik kon niet meer slapen. Terwijl ik in bed nog een beetje lag te twijfelen of ik er al uit zou gaan of nog even zou lezen, bedacht ik mij opeens dat er nog een paar plafonds geschilderd konden worden.

 

Wij wonen nu precies een jaar in een koopwoning. Dat huis is een voormalig studenten/vluchtelingen en jongeren onder begeleidingshuis geweest. Het was echt een ravage toen we het kochten. Dat was overigens ook de reden waarom we zo’n groot huis konden kopen als starters! Er is al heel veel gebeurd aan het huis, er is aan dragende muren gerommeld ( wel met een constructeur hoor!), we hebben een nieuwe grotere badkamer en keuken, alle wanden zijn behandeld met spagtelputz. We zijn dus al een heel end en dan raken kleine dingen (zoals de plafonds in de hal beneden en boven) in de vergetelheid. Sterker nog…. Je ziet het niet meer!

 

Dus ik zo handig als ik ben (NOT) aan de slag. Oude kleding aan, de vloeren afdekken. Alles klaargelegd… duurde ook nog heel lang aangezien ik echt niet wist waar manlief alles had verstopt! Ik aan het verven en dat is nog best zwaar zo boven je hoofd. Na een half uurtje (het ging overigens bijna perfect!) nam ik even een kleine pauze, even wat drinken. Komt er iemand aanlopen in de voortuin. De postbode komt hier praktisch altijd als ik net vertrek naar MusiSite zo rond half een. Het was nu half tien. Dat klopte niet… kijk ik wat beter zie ik dat het Bas is. Met een grote glimlach en een bosje bloemen stond hij voor de deur!

 

                                                            (bloemen van Bas!)

 

Ik heb hem natuurlijk binnengelaten! Hij moest lachen om het schilderen (en om mijn gezicht dat helemaal onder de kleine spetters zat!).

We hebben even samen koffie gedronken met de taart die hij mee had genomen. Hij had een mooie kaart gekocht en daar had hij ingezet dat ik me maar moest laten verassen. Ik heb nog even het plafonnetje afgeschilderd en ben me om gaan kleden.

 

We zijn in de auto gestapt en weggereden. Eerste bestemming bleek Woerden, de geboorteplaats van Bas. We hebben even bij zijn huis gekeken en een beetje rondgereden. Lekker even een broodje gegeten bij de Mac. En doorgereden naar wat later bleek bestemming Den Haag... Omniversum. Daar hebben we koffie gedronken en de film Dolphins gezien. Een mooie film.

Volgende bestemming was Scheveningen. Als wij daar zijn gaan we altijd even kijken bij de bijbelshop. Die zit in een van die winkeltjes langs de boulevard. Als je er langs loopt kun je in verschillende talen (en gelukkig ook in het Nederlands!) lezen op de gevel: ‘De Bijbel het woord van God’.

We hebben bijna twee uur daar zitten praten met mensen van de shop en mensen die voorbij kwamen. De tijd vloog om… voor mij geen probleem maar Bas had een schema!

 

We zijn lekker gaan eten bij café/restaurant ‘De Veiling’, dat ligt aan een van de zijstraatjes van de boulevard. Het eten was goed, de sfeer was goed en mijn tafelgezelschap was goed… wat wil je nog meer???

Gewoon goed!

 

Halverwege het diner vertelde Bas dat dit niet het laatste uitje was… we werden om acht uur verwacht in het Fortis Theater om de musical de Lion King te gaan zien. Hij had speciaal de beste plaatsen geregeld. En inderdaad het was de beste plek, we konden alles zo goed zien en horen. De show was indrukwekkend. Prachtig gemaakt! Echt complimenten voor de cast en een aanrader voor iedereen om een keer heen te gaan. Je moet trouwens snel zijn… in augustus stopt de show.

 

                                                                 (the Lion King)

 

Om een uur of twaalf was het afgelopen en daarna natuurlijk ook overal heel erg druk. We hadden geen zin om heel lang in de rij te gaan staan voor de parkeerautomaat dus zijn we even bij de Mac. Warme chocomel wezen halen. Toen we weer terugkwamen bij de parkeerautomaten was het een stuk rustiger!

 

Samen lekker naar huis gereden, het was heel rustig op de weg. 

 

Het was een schitterende dag en echt goed georganiseerd door mijn man!

Vandaag onze echte trouwdag, doen we lekker rustig aan. Heerlijk!


Fred en Ed

Posted at 13:09, 24/3/2006 in mijn leventje

Onze huisdieren:

 

 (de nieuwe vissenkom)

 

We hebben vandaag een nieuwe vissenkom gekocht. De oude is vorige week gesneuveld. Vissen leven nog gelukkig! We hadden twee vissen, gewone goudvissen, Prins en Prinses!

 

                                                  ( Fred met prins en prinses) 

 

Nu hebben we er vier onze eigen visjes en twee nieuwe. Ze zijn niet om aan te zien! Lelijk als de nacht. De een, een mislukte sluierstaart, is veel te dik en heeft allemaal rare bobbels op zijn lijfje. De ander is een mix van goudvis met een sluierstaart. Hij heeft zijn ogen boven op zijn kop zitten... what means... hij kijkt alleen maar naar boven! Af en toe blijft hij stil zweven in het water en lijkt het net of hij dood is maar na een tijdje zwemt hij weer rond als een 'speedy vis'!

Bas heeft ze Fred en Ed genoemd. De lelijkste met die rare ogen is Ed! Best lachen die visjes.

Droepie ons konijn vind het maar rare beesten die vanmiddag te veel aandacht op eisten, haar aandacht! Ze ging zich uit protest zitten wassen!

 

                                                                                    (droepie)

 

 

 

 

  


Vasthouden

Posted at 10:36, 22/3/2006 in mijn leventje

 

Dit schilderij is geinspireerd op Bas en Moi! Normaal schilder ik alleen maar gezichten, dit is dus een hele andere stijl.

 

 


Binding via muziek

Posted at 21:25, 21/3/2006 in geloof

 

Hoe ontstaat er een binding via muziek?

Geestelijke wereld
De Bijbel leert ons dat er een geestelijke wereld is die niet met de natuurlijke ogen te zien is. In deze wereld, die om ons heen is, zijn er twee kanten. De ene kant van God de Vader, Zijn Zoon Jezus, de Heilige Geest en Gods engelen, de kant van het licht; en de andere kant van de duisternis, de satan en zijn gevallen engelen (=demonen). Met beide kanten van de geestelijke wereld kan er een binding ontstaan. Hoe deze binding ontstaat, zullen we in dit hoofdstuk beschrijven.

Binding met God
Allereerst zullen we vertellen hoe we een binding met God kunnen aangaan. Wij kunnen als mensen de keuze maken om Gods aanbod, om met Hem in contact te komen, te accepteren en een relatie, een liefdesverbinding, aan te gaan met God. Dit is mogelijk door bekering van het oude zondige leven en door in gebed de Here Jezus welkom te heten in ons hart. God zal mensen die deze keuze maken dan steeds meer laten zien wie Hij is en hen van binnenuit vernieuwen en vormen zodat ze steeds meer een afspiegeling worden van de levende God. De mate waarin wij ons overgeven aan Gods werk is bepalend voor de snelheid en de mate waarin we op Jezus zullen lijken. Op deze manier verbindt God ons aan Zich en kunnen wij ons door een bewuste keuze aan Hem laten verbinden. Deze verbinding is geen knellende band, maar een band van liefde waarin een vrijheid, vrede en rust te vinden is die nergens anders geboden wordt. In een levende relatie met God wordt ons karakter gevormd en worden we een afspiegeling van God op deze aarde.

Binding met de duivel
De duivel gaat anders te werk. In tegenstelling tot onze liefdevolle, geduldige God, die op onze keuze wacht, komt de duivel ongevraagd mensenlevens binnen. De Bijbel zegt dat de duivel een dief is, die ongevraagd binnenkomt om te roven en te stelen. Hij rooft de vrijheid en vrede van mensen en uiteindelijk is hij er op uit ook de ziel van de mens en het leven van de mens te roven. Satans eerste stap hiervoor is de geest van de mens te openen via allerlei middelen. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld het leggen van tarotkaarten, het oproepen van geesten, drugsgebruik, et cetera. Eén van de middelen die hij gebruikt om mensen te openen is muziek. Vooral wanneer dit gebeurt in combinatie met geestverruimende middelen. De naam van deze middelen draagt het al in zich: ze verruimen je geest. Deze middelen zorgen ervoor dat de natuurlijke bescherming, die we van God hebben gekregen om met onze wil dingen uit te selecteren, doorbroken wordt. Vooral wanneer iemand in trance is, en dus in een ander bewustzijnsniveau, is dit het geval. Dat is de eerste fase in de methode van satan om mensen aan zich te binden. Doordat mensen dan open zijn, gaat muziek meteen naar de emotie en opent hen nog sterker. Dan wordt het zaad van de duisternis (o.a. teksten, beelden) bij de persoon naar binnen gebracht, vaak urenlang achter elkaar. Dat dit invloed heeft op mensen is onvermijdelijk. Jongeren veranderen enorm door de invloed van muziek. En ook hier geldt: hoe meer men zich overgeeft, hoe meer men een afspiegeling wordt van de duisternis. Zo krijgt de duisternis gestalte en wordt de binding gelegd in mensenlevens.

Onderbewustzijn
Er is onderzoek gedaan naar de invloed van het onderbewustzijn van de mens op zijn gedrag. Men heeft dit bijvoorbeeld gedaan door tijdens een bioscoopfilm een korte flits van een Coca-cola logo te laten zien. Deze flits was zo kort dat men het ‘bewust’ niet eens opmerkte. Toch zorgde de opname in het onderbewustzijn ervoor dat de verkoop van Coca-cola in de pauze steeg. Als zo’n kort beeld, opgenomen in het onderbewustzijn, al invloed op het gedrag van mensen heeft, is het effect van een avond of nacht jezelf (onder invloed van geestverruimende middelen) overgeven aan muziek uiteraard enorm. De duivel grijpt deze kans om jongeren vol te stoppen met alles wat uit de wereld komt. Onreinheid, goddeloosheid, hardheid, haat, zelfzucht, et cetera. Dit doet hij via al de menselijke zintuigen. Teksten via de oren. Harde, duistere, onreine beelden door films, dia’s en acts via de ogen. Monden gebruikt hij om de duisternis mee te zingen en via het gevoel brengt hij zijn sfeer urenlang achter elkaar over mensen heen. Onder invloed van al deze invloeden worden karakters vervormd, normen en waarden vervagen of verdwijnen volledig, ideeën veranderen en men gaat de duisternis fijn vinden omdat het ‘klikt’ met de zondige natuur van de mens. Dit is de werkwijze van satan om mensen te vormen en hen te binden, in dit geval gevangen te nemen.

 


De geestelijke wereld
In de vorige hoofdstukken hebben we iets gezien over het feit dat muziek een machtig middel is om mensen en samenlevingen te beïnvloeden. Wat heeft de Bijbel hierover te zeggen? In dit hoofdstuk willen we daar iets meer op ingaan.

Eén van de engelen stond dicht bij God
Door de Bijbel heen laat God ons zien dat er een onzichtbare wereld is en dat wij daar als mensen alles mee te maken hebben. God Zelf is er altijd geweest. Hij is de Schepper van de hemel, de aarde en de mensheid. Bovendien schiep Hij een enorm aantal engelen. Engelen zijn dienende wezens met een eigen wil om keuzes te maken. Eén van de engelen, Lucifer (= Lichtdrager) stond dicht bij God. Hij had een belangrijke taak in de aanbiddingdienst voor God. Uit verschillende passages van de Bijbel kunnen we opmaken dat de tegenstander van God, die de Bijbel satan noemt, eens een stralend en schitterend wezen is geweest, een morgenster, zoon van de dageraad, volmaakt van gestalte, vol van wijsheid en volkomen schoon.

Hij wilde aan God gelijk zijn
Op een gegeven moment werd Lucifer opstandig en hoogmoedig. Hij wilde God niet meer dienen maar hij wilde zelf gediend worden. Hij wilde aan God gelijk zijn en aanbeden worden. Zijn streven mislukte en hij werd veroordeeld om zijn hoogmoed. Omdat hij het pleit tegen God heeft verloren en God niet persoonlijk kon raken, keerde hij zich tegen Gods schepping. Hij wist een gedeelte van alle engelen tegen God op te zetten en ervoor te zorgen dat ze voor hem kozen. God was genoodzaakt Lucifer te verbannen van de berg der goden.

Hij probeert Gods schepping te vernietigen
Sinds de zondeval heeft satan de mens in zijn macht, en praat hem hetzelfde doel aan: “Gij zult als God zijn.” Zo slaagt satan erin de mens mee te slepen in zijn strijd tegen God. De eerste mens is in handen van de satan gevallen en daardoor de hele mensheid en iedere individuele mens. Hij is de overste van deze wereld, de god van deze eeuw, de wereldbeheerser van deze duisternis. Hij probeert Gods schepping te vernietigen en haat vooral de mensen die Gods kant kiezen, doordat zij in geloof de Here Jezus Christus hebben aangenomen. Zijn uiteindelijke doel is niet: het de mens moeilijk maken, maar het reikt veel verder. Hij streeft ernaar de mens te vermoorden, te verslinden en de gelovigen te ziften als tarwe.

Satan probeert dan ook de mens in zijn systeem te houden
Satan is het hoofd van het domein van de boze geesten. Dit zijn demonische wezens die satan zijn gevolgd in zijn opstand tegen God. Ook de gevallen mens bevindt zich in zijn koninkrijk. De hele wereld ligt in de boze. Satan kan zijn macht en heerschappij uitoefenen via de zondige natuur van de gevallen mens. Hij doet dat door de mens tot zonde te verleiden. Hij probeert de mens te beletten een duidelijk zicht te krijgen op wie God is, wat God doet en wat Zijn wil is. Daartoe heeft hij het verstand van de mens verduisterd en belet hem zo om inzicht te verwerven in de goddelijke realiteit. Zijn activiteiten op dit gebied zijn: een verkeerd beeld geven van wie God is, het Woord van God weg te nemen uit het hart, leugens vertellen, de rechte weg verdraaien en dwaalleer inspireren die tot valse godsdienst leidt.

Verblinden, verdoven en uiteindelijk slavernij
Er is dus een geestelijke wereld met boze machten. En wij hebben als mensen te maken met een geestelijke strijd, of we dat nu willen of niet. Het is duidelijk dat men de geestelijke wereld niet kan zien met de natuurlijke ogen. Wanneer men naar de uitwerking van iets kijkt, bijvoorbeeld de muziekcultuur, kan men zien hoe manipulerende en dominerende invloeden de mensen verblinden, verdoven en uiteindelijk tot slavernij brengen. Nu zou het wel heel naïef zijn om alles aan de macht van satan en zijn duistere praktijken toe te schrijven. We hebben namelijk ook onze eigen verantwoordelijkheid en God zal ieder mens zelf oordelen naar wat in de boeken beschreven staat, naar hun werken. Zo zal de mens zelf rekenschap moeten afleggen en geoordeeld worden naar wat hij heeft gedaan, hetzij goed, hetzij kwaad.

Macht van de zonde, de wereld en satan
In de geestelijke strijd hebben wij te maken met drie grote machten: ten eerste de macht van de zonde. Deze macht is nauw verbonden met de macht van de dood want het loon van de zonde is de dood en de prikkel van de dood is zonde. Ten tweede is er de macht van de wereld en ten derde de macht van satan. Deze machten horen in zekere zin bij elkaar. Satan is immers de overste van de wereld. De hele wereld ligt in de duisternis. Tegelijk hangen deze twee machten buiten ons weer nauw samen met de macht in ons: de zonde. Nu wij de zonde in ons hebben, moet tegen ons gezegd worden: “Geef de duivel geen plaats” en moeten wij gewaarschuwd worden tegen de listen en de strik van de duivel. Op dezelfde wijze worden wij ook gewaarschuwd tegen de wereld, omdat ons zondige vlees in ons woont.

Misleidingen
Een golf van goddeloosheid en occultisme komt binnen in onze westerse samenleving. Occultisme houdt zich bezig met de dingen die verborgen en geheim zijn: contact met en de invloed van demonische machten. Veel mensen hebben daar geen idee van en weinig mensen beseffen hoe gevaarlijk occultisme is. Occultisme neemt een steeds grotere plaats in onze cultuur in: via onderwijs, geneeskunde en zelfs binnen onze huizen via de media en computers (via internet of computerspelletjes). Een machtig middel om mensen te misleiden en in zijn macht te brengen is muziek.

Een reële en kostbare relatie
Wanneer een mens zich tot God bekeert, berouw heeft over zijn zonden, die belijdt en laat, en in het geloof de Here Jezus Christus aanneemt, wordt hij een kind van God. Hij gaat een relatie met de Vader en zijn Zoon Jezus Christus aan. Hij zal gaan ervaren hoe reëel en kostbaar deze relatie is, doordat hij van binnenuit begint te veranderen. Dit gebeurt door de vernieuwing van het denken, door het lezen van het Woord van God en door de vervulling met de Heilige Geest. Hij kan gaan beproeven wat de goede, welbehaaglijke en volmaakte wil van God is. De duivel haat dit alles en zal alles gebruiken om nog zoveel mogelijk mensen te misleiden en te verblinden, zodat de lichtglans van het evangelie van de heerlijkheid van Christus, die het beeld van God is, hen niet zal bestralen.

 


De geestelijke wereld in muziek
We zien in de praktijk hoe de geestelijke wereld, zoals deze in de Bijbel beschreven wordt, tot uitdrukking komt in de muziek. Veel verschillende populaire popmuzikanten zeggen bijvoorbeeld dat zij hun ziel aan satan verkochten in ruil voor roem en talent.

Zij verkochten hun ziel
Het begon al bij de grondlegger van de Rock & Roll, Robert Johnson. Hij was een slechte gitarist, tot het moment dat hij van huis wegliep en zijn ziel verkocht aan satan in ruil voor talent en roem. Teruggekomen speelde hij ineens de sterren van de hemel. Hij werd beroemd, kreeg zelfs een plek in de Rock & Roll Hall of Fame, maar stierf op 27-jarige leeftijd. Uit songteksten blijkt dat Robert Johnson met de grote angst leefde dat satan zijn ziel uiteindelijk zou komen halen.

Metallica: Duivel, neem mijn ziel, betaal er voor met diamanten!
De populaire band Metallica zingt in hun cover van Motorhead’s “Prince” onder andere: “Duivel, neem mijn ziel, betaal er voor met diamanten. De hemel kan me niet schelen, dus huil niet om mij. Ik zal eeuwig branden in de hel, vanaf mijn sterfdag.” Ook hier komt het thema van het verkopen van hun ziel duidelijk naar voren, terwijl ze zich zelfs bewust zijn van de hoge prijs: eeuwig branden in de hel.

DMX: Ik zal op een dag berouw hebben, nu nog niet
Naast rockartiesten zingen ook rapartiesten over het verkopen van hun ziel. Zo zingt DMX: “Ik zal op een dag berouw hebben, nu nog niet, je zult mijn shit (=muziek) overal horen, ik ben nu te gek.” / “Sinds ik met de duivel ben, ben ik één met hem.” / ”Ik heb mijn ziel aan de duivel verkocht, de prijs was laag.”

Is de prijs laag?
Is de prijs echt zo laag? In de Bijbel lezen we dat satan “een moordenaar van den beginne” is. Zijn doel is om zoveel mogelijk mensen met zich mee te trekken de eeuwige duisternis in. Hij doet niet aan lage prijzen of uitverkoop en zeker niet aan ‘gratis’; hij wil jouw ziel eeuwig hebben.

Omgekeerd kruis
Snoop Dogg, een andere grote rapartiest maakte een film waarvan hij het script droomde. In die film vertelt hij dat hij zijn ziel aan satan geeft. De duivel biedt hem roem en rijkdom aan in ruil voor zijn ziel en Snoop neemt het aanbod aan. Hij raakt bezeten door satan en daarna bidt hij bij een omgekeerd kruis.

Satan: 'Dit alles zal ik U geven, indien Gij U nederwerpt en mij aanbidt.'
Het verkopen van de ziel is niet nieuw in satans repertoire. In Mattheüs 4:8-10 wordt beschreven hoe de duivel zelfs Jezus probeert te verleiden om in plaats van uitsluitend God, hem te dienen: “Wederom nam de duivel Hem mede naar een zeer hoge berg en hij toonde Hem al de koninkrijken der wereld en hun heerlijkheid, en zeide tot Hem: Dit alles zal ik U geven, indien Gij U nederwerpt en mij aanbidt. Toen zeide Jezus tot hem: Ga weg, satan! Er staat immers geschreven: De Here, uw God, zult gij aanbidden en Hem alleen dienen.” Satan was geen partij voor Jezus, Jezus weerstond de verzoeking van satan met een tekst uit Gods woord, maar satan heeft sindsdien zijn strijd voortgezet. Hij probeert mensen van de aanbidding van God af te houden om dit naar zichzelf toe te halen.

Oproepen van geesten
Naast het verkopen van de ziel aan satan spreken verschillende bands openlijk over hun contact met geesten en hoe zij door die geesten beïnvloed en geïnspireerd worden tot het maken van liedjes.

Jimmy Page: Rituelen
Van Jimmy Page, gitarist bij Led Zeppelin, is bekend dat hij soms dagenlang in zijn kamer zat met de gordijnen dicht en kaarsen aan. Hij wachtte dan, met zijn gitaar in zijn handen, tot er ‘iets’ door zou komen. Ook op het podium voerde hij rituelen uit die bedoeld waren om geesten op te roepen.

 

AC/DC gitarist: Ik raak bezeten.
AC/DC gitarist Angus Young heeft gezegd dat hij bezeten is. De geest manifesteert zich als hij op het podium staat. Hij zegt: ”Tegen de tijd dat we halverwege het eerste nummer zijn, word ik door iemand overgenomen. Ik laat me meevoeren, ik raak bezeten als ik op het podium sta.”

Queen
De band Queen zingt over Beëlzebub, een bijbelse benaming voor satan, die een “demon voor hem heeft klaarstaan.”

 

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne: '(..) ik hoop niet dat het is wat ik denk... satan.'
Ozzy Osbourne, zanger van Black Sabbath, vermoedt dat hij wordt gebruikt als werktuig van satan en hij verklaart: ”Ik weet niet of ik wordt gebruikt als medium door een of andere vreemde kracht. Wat het ook moge zijn, ik hoop niet dat het is wat ik denk... satan.” De leven van Black Sabbath hebben verklaard dat ze hun bandnaam ontlenen aan een satanische geest die verscheen aan de bassist van de band, Geezer Butler. Dit gebeurde nadat hij zijn huis had zwart geschilderd en voorzien van omgekeerde kruizen en een afbeelding van satan.

Rolling Stones: Sympathy for the devil
De Rolling Stones werkten mee aan de film “Envocation of my demon brother” (vertaling: Aanroepen van mijn demonische broer), die reclame maakte voor Crowley’s satanisme. Ook speelden Mick Jagger en Keith Richards hier zelf in mee. Zij maakten albums met titels als “Their Satanic Majesties Request” (vertaling: Hun verzoek van de satanische majesteiten) en liedjes als “Sympathy for the devil”. (vertaling: Sympathie voor de duivel).

Beatles: wetenschappelijke mantra's
Beïnvloed door de Beatles, wendden miljoenen jongeren zich wereldwijd tot de goeroes uit het oosten. Goeroes als Maharishi Mahesh Yogi kregen een platform om hun mantra’s uit te delen alsof het snoep was. De hippie jeugd herhaalde deze mantra’s in de veronderstelling dat het iets wetenschappelijks was, terwijl ze in feite namen riepen van hindoegoden en demonen.

Artiesten en religie
Veel artiesten zijn of waren bezig met religie en/of het zoeken naar God, in de één of andere vorm. Artiesten als Madonna en Britney Spears (Kaballa), Prince (Jehova’s Getuigen), George Harrison (Boeddhisme), Jennifer Lopez (Voodoo), Bob Marley (Rastafari) en John Lennon (Satanisme) bewijzen dat religie ook aanwezig is in popmuziek. Veel artiesten hebben een spirituele goeroe bij wie ze ‘inspiratie’ opdoen. Bij Elvis Presley was bijvoorbeeld zijn kapper, Larry Geller, een spirituele gids. Een bekende goeroe waarbij tegenwoordig veel artiesten hun heil zoeken is Deepak Chopra.

Wat zegt God?
God geeft ons in de Bijbel echter duidelijke waarschuwingen dat we ons niet met valse goden moeten bezighouden. Bijvoorbeeld in de 10 geboden, waar staat: “Gij zult geen andere goden voor mijn aangezicht hebben” . Zoals we hebben gelezen zijn degenen die zich met afgoderij hebben ingelaten niet de minsten binnen de popmuziek. Hun invloed is nog steeds zichtbaar en merkbaar. Veel van deze artiesten hebben de bakermat gelegd voor de huidige popmuziek.

 

 

House en dance
Begin jaren ‘90 werd Nederland overspoeld met ritmische, elektronische klanken van een kwart maat met vaak meer dan 120 beats per minuut en een harde bass-lijn: de gabberhouse. Gabber Piet, DJ Jean en vele andere DJ’s namen veel jonge mannen en vrouwen mee naar een wereld waar ze ‘hun agressie kwijt konden’. In loodsen, zalencomplexen en later in professionele hallen was een duistere, demonische sfeer te vinden.

Gabberhouse
In die periode werd ook de uitgaansdrug XTC enorm populair. Sinds het ontstaan van housemuziek hoorde deze partydrug bij de scene. Onder invloed van veel alcohol, drugs, immoraliteit en harde agressieve muziek, werden grenzen van leven en dood overschreden. Veel party’s eindigden met gewonden en doden, en bezoekers werden achtervolgd door demonische angsten en depressies.

Angst, paranoia, depressiviteit, stemmen in het hoofd
Voor de maatschappij was het in die tijd duidelijk: gabbermuziek is gevaarlijk voor de nieuwe generatie. Christelijk Nederland zag in de housescene duidelijk het werk van de duivel door demonische teksten als “The antichrist is coming” en “I am the black arrow of death”. Maar ook de namen van houseparty’s, house-DJ’s en afbeeldingen op flyers van demonen, de dood en de hel spraken voor zich. Veel jongeren veranderden totaal door de house en bijbehorende levensstijl. Ze kregen last van zaken als paranoia, depressiviteit, stemmen in hun hoofd, onverschilligheid, angst, eenzaamheid, gevoelloosheid enzovoort.

Na de gabberhouse
Aan het eind van het vorige millennium was de gabberhouse commercieel volledig uitgekleed en leek een snelle dood te sterven. Massaal maakten zowel jongeren als volwassenen de overstap naar ‘softere’ housestijlen als techno, mellow en trance, want veel houseliefhebbers konden niet meer tegen de kille en harde gabberjaren. Er moest een tijdperk van liefde, vrede en respect aanbreken. Dit is het Aquarius tijdperk uit de valse New Age-leer. Het verrotte imago van house veranderde in de vrolijke verzamelnaam ‘dance’.

Dance
De dance-scene ontwikkelde zich tot een professionele sector. In plaats van een kale, harde ruimte gevuld met gekleurde lampen en eenvormig uitziende dansende gabbers werden festivals en discotheken uitgerust met lasers, rookkanonnen, visuele projecties op grote schermen en extravagante dansende figuren. Het maakt niet uit welke leeftijd, kleur, achtergrond of seksuele geaardheid men heeft: iedereen is welkom. Opinieleiders, de media en ook veel christenen spreken enthousiast over deze populaire stroming. Ouderen sturen hun kinderen naar een festival of discotheek en gaan soms zelf ook nog naar een dance-evenement.

Dance: belangrijkste muziekstroming 21e eeuw
Volgens een rapport van onderzoeksbureau KPMG uit 2002 is de dance-scene uitgegroeid tot de belangrijkste muziekstroming van de 21e eeuw. Zo telt Nederland ruim 2,3 miljoen mensen tussen de 15 en 35 jaar die geïnteresseerd zijn in de dance. Jaarlijks zijn er minstens 15 dance-evenementen met meer dan 15.000 bezoekers. En deze aantallen lijken alleen maar te stijgen.

Sluwe strategie
Juist in deze zogenaamde positieve berichten wordt het misleidende karakter van de dance-scene zichtbaar. Men vindt de sfeer prettig en gemoedelijk. Bij gabberhouse is het duidelijk dat het van de duivel afkomstig is. Excessen als geweld en doden vinden er echter op dance-feesten in veel mindere mate plaats, waardoor het veel onschuldiger lijkt. Wanneer men echter met betrokkenen uit de scene spreekt, blijkt dat dit soort dingen nog steeds wel degelijk voor komen. Maar in grote lijnen werkt de strategie van satan op een veel sluwere manier. We lichten dat wat nader toe.

De dancescene
In het midden van de jaren ’80 ontstond in de homo-scene van de Verenigde Staten de allereerste housemuziek. In diezelfde scene werd XTC als partydrug uitgevonden. Destijds waren veel mensen ervan overtuigd dat homoseksuele relaties en middelen die de geest open zetten voor de duivel en verslaving brengen, niet goed zijn. Inmiddels zijn deze kenmerken van dance deel geworden van onze samenleving. Onder het mom van liefde, vrede en respect wordt radicaal gebroken met Gods gezag. In een publicatie in een orgaan van de Europese Unie uit 2002 wordt XTC al geen drugs meer genoemd, maar een “recreatief middel om plezier te hebben in uitgaansgelegenheden”.

Geconfronteerd met een keuze voor de duivel
Ook dance wordt door de duivel gebruikt om zijn valse boodschap te verkondigen. Op festivals worden bezoekers soms zelfs openlijk geconfronteerd met een keuze voor de duivel. Verpakt in meeslepende beats vraagt een stem of je in het christendom gelooft, of in het hindoeïsme, of in een natuurreligie. Vervolgens legt hij het publiek de mening op dat alle geloven één zijn. Tijdens andere evenementen wordt verteld dat we allemaal zondaren zijn en toch allemaal zullen branden in de hel. In sommige discotheken worden thema-avonden gehouden over religies. Deze hebben bijvoorbeeld als titel: “We zijn allemaal één”. Bezoekers staan dan bij het thema “Christendom” te dansen op een ontzettend groot kruis dat dient als podium.

Uit je dak
Diverse belangrijke spelers in de dance-scene zeggen contact te zoeken met bovennatuurlijke machten om nieuwe inspiratie te krijgen. Elke macht buiten God om is echter van satan afkomstig. Het draait er in de wereld van dance om door middel van de nieuwste technieken en zweverige melodieën een eigen moment van geluk te creëren. In hogere sferen komen, uit je dak gaan, vluchten uit de realiteit. Het is deze ‘trance’ die veel jongeren zoeken in de dance. Even kunnen ze alles achter zich laten en hoeven ze geen verantwoording af te leggen aan de Schepper. Dit is in feite de essentie van iedere zonde.

Hardcore: wij willen geen media-aandacht!
Naast deze softere muziekstijl hebben enkele Nederlanders de hardcore nieuw leven ingeblazen. Deze vernieuwde gabberscene zet zich sterk af tegen de zogenaamde sprookjeswereld van de dance en wil dit keer geen enkele media-aandacht meer. Door alleen echt hardcore hooligans toe te laten wil de scene zuiver blijven. Met een professionele organisatie worden opnieuw keiharde feesten opgezet waarbij vaak alle morele remmen los gaan. Onder het toezicht van een uitzinnige mensenmassa worden er op deze feesten bijvoorbeeld seks-acts gehouden waarbij vrouwen openlijk gemeenschap met elkaar hebben op het podium.

Acceptatie
Tegenwoordig zijn de gruwelijke excessen minder groot in aantal dan 10 jaar geleden. Demonische gebondenheid en losbandigheid zijn daarentegen veel groter dankzij de grote acceptatie van de ‘vredige’ dance-scene. Deze massale misleiding die mensen van God af brengt, beperkt zich door deze brede acceptatie niet langer tot de muren van een feest, maar beïnvloedt de gehele maatschappij. Deze verandering van de Nederlandse samenleving wordt steeds meer zichtbaar. “Jij hebt jouw waarheid en ik heb mijn waarheid.” “Alles moet kunnen, je mag een ander niets opleggen.”

Redding in Jezus Christus
Deze strategie met onder andere dance als middel komt uit de duisternis. Gods Woord roept daarom niet voor niets christenen op om ‘meer rechtvaardigheid te bewijzen en meer geheiligd te worden’. Laten we voortdurend bidden dat God door Zijn Geest overtuigt van zonden en van de redding die er is in Jezus Christus.
 

 

 

De boodschap van de huidige popmuziek
Veel jongeren luisteren per dag uren naar popmuziek, maar praten misschien maar een kwartiertje met hun ouders. Dit wetende, is het zeker geen overbodige luxe om ons eens te verdiepen in de boodschap die popmuziek brengt.

Songteksten en uitspraken
We zullen hieronder een aantal voorbeelden geven van songteksten en uitspraken van artiesten, waarin iets naar voren komt van de boodschap die zij brengen:

Rapper Eminem
We beginnen met één van de populairste artiesten van de beginjaren van de 21e eeuw: de rapper Eminem. Zijn populariteit is zo groot dat er binnen één week 1,76 miljoen albums van hem verkocht werden! Hij zingt in één van zijn liedjes over het vermoorden van zijn vrouw. In het liedje dumpt hij haar in een meer met behulp van zijn dochtertje. Eminem weet dat zijn fans hem “als een voorbeeld zien en tegen hem opkijken als een god”. In zijn nummer “Role Model” zingt hij: “Volg mij en doe precies wat het nummer zegt. Rook wiet, slik pillen, ga van school af, vermoord mensen en drink.”

"(..) aanzetten tot strafbare feiten door minderjarigen en promotie van pornografie."
Een andere rapper, Dr Dré, is zo uitgesproken in zijn teksten, waarin hij perversiteiten, geweld en drugs propageert, dat de Amerikaanse politie hem dreigde met een tenlastelegging wegens het “aanzetten tot strafbare feiten door minderjarigen en promotie van pornografie.”

Limp Bizkit: onthoofden en villen met een kettingzaag
Fred Durst is de zanger van de populaire rockband Limp Bizkit. Hij zingt in het nummer “Break Stuff” over iemand onthoofden en daarna villen met een kettingzaag. Hij zegt over hun muziek: “Er zijn jongeren die naar ieder woord van mij zullen luisteren.” Tijdens het festival van Woodstock 1999 braken bezoekers een podium en 12 verschillende trailers af, naar aanleiding van optredens van bands zoals Limp Bizkit. Tijdens dit optreden zei Fred Durst: “Het is tijd om je helemaal te laten gaan. Er gelden geen regels meer…”.

Backstreet Boys
Een populaire boyband is de Backstreet Boys. Zij worden door veel ouders als een band met goede moraal gezien. Zij zingen echter teksten als: “Schatje, laat me je vasthouden, om je te geven wat je nodig hebt. Kom naast me liggen, je kunt in mij komen, net als ik in jou.” Veel van hun fans zijn zeven of acht jaar oud...

Spice Girls
De girlband de Spice Girls heeft zelfs seksueel afwijkend en lesbisch gedrag aangemoedigd tegenover jonge fans die soms nog maar zeven of acht jaar oud zijn. Een lid van de groep, Mel B, heeft openlijk gezegd dat het hun doel was om “de boodschap over te brengen.” En dat er “net als Madonna, veel meer mensen moeten komen die zo open zijn over seks”. In hun liedje “Do it” zingen ze dat hen niet door hun moeder verteld hoeft te worden wat ze moeten doen: “Ik laat me niet vertellen dat ik mijn mond moet houden en mijn benen bij elkaar…” En verder: “maak je eigen regels om naar te leven. Vooruit en doe het!”.

Andere voorbeelden
Naast deze voorbeelden van uitspraken en songteksten van enkele artiesten uit de popmuziek willen we nog een tweetal typerende voorbeelden noemen uit de wereld van de popmuziek:

·  Tijdens de uitreiking van de MTV-awards 2004 kust Madonna de jonge vrouwelijke artiesten Britney Spears en Christina Aguilera openlijk op de mond. Deze openlijke promotie van lesbische seksualiteit werd als schokkend ervaren door de meeste kijkers. Toch blijkt dit een trend te hebben gezet. Muziek is blijkbaar een goed middel om de boodschap over te brengen.

·  Een ander voorbeeld zagen we tijdens de Super Bowl 2004 Dit is Amerika’s grootste sportwedstrijd, met 90 miljoen (jonge) tv-kijkers. Tijdens het pauzeprogramma traden de artiesten Janet Jackson en Justin Timberlake gezamenlijk op. Aan het eind van het optreden trok Timberlake een gedeelte van het kostuum van Jackson uit, waardoor haar rechterborst ontbloot werd. Later zouden ze hun excuses nog maken, maar is dit niet een van de vele voorbeelden van wat de platenmanager van de Rolling Stones, Richard Oldham, al eens zei: “Rockmuziek is seks en je moet hen (de tieners) ermee in het gezicht slaan.”?!

Schijnwereld
De wereld van de popmuziek is een wereld van showbizz, die op het eerste gezicht mooi en sprookjesachtig lijkt. Maar is dit ook echt zo? Limp Bizkit-zanger Fred Durst is heel eerlijk als hij zegt: “Ik ben opzettelijk de pooier aan het spelen. Op MTV zitten de meisjes me altijd op te hitsen en te masseren. Ze liepen heus niet spontaan achter me aan. We moeten ze gewoon inhuren. Ik wil dat iedereen denkt dat ik het geweldig naar mijn zin heb. Maar in werkelijkheid ben ik alleen en ongelukkig.”

Harde realiteit
In deze uitspraak vinden we iets terug van de harde realiteit binnen de wereld van de popmuziek, waarin contracten worden afgesloten voor vele miljoenen euro’s en er dus grote belangen op het spel staan. Er wordt vaak een grote druk gelegd op artiesten. Er zijn talloze voorbeelden te noemen van artiesten die de druk van het artiestenleven niet meer aan konden. Zij zijn hun toevlucht gaan zoeken in drank, drugs en soms uiteindelijk zelfs in de dood. Veel artiesten stierven jong als gevolg van hun verwoestende levensstijl. Enkele bekende namen zijn Elvis Presley, Jim Morrison, Kurt Cobain en Tupac Shakur.

“Want wat zou het een mens baten, als hij de gehele wereld won, maar schade leed aan zijn ziel?” (Matth. 16:26)

Waar kies jij voor?

Er is een geestelijke strijd gaande hier op aarde, tussen God en de satan. Hierin speelt ook muziek een rol. Muziek is een door God geschapen mooie gave, maar is zoals alles op aarde smerig geworden door de zonde. Daarom is het ook voor satan een goed middel om mensen te beïnvloeden.

Als mensen hebben we maar één doel, en dat is in relatie met God leven en Hem dienen. Wij moeten echt een keuze voor Hem maken, omdat we van nature een slaaf zijn van ons eigen vlees. Pas als we voor Hem gekozen hebben, gaan we de echte vrijheid beleven. Er kunnen echter nogal wat hindernissen zijn om tot die keuze te komen. De Bijbel omschrijft dit ook wel als de dorens, die ervoor zorgen dat het zaad niet kan groeien en het zaad uiteindelijk verstikken .

We moeten ons afvragen of muziek ook geen doorn in ons leven is. Heeft muziek zo'n grote invloed op ons, dat we er niet meer zonder kunnen? Is muziek voor ons misschien zelfs belangrijker geworden dan God? Als mensen worden we gevormd door de dingen die we tot ons nemen. Dit is lichamelijk zo, maar zeker ook geestelijk. Net zoals het goed is voor onze lichamelijke gezondheid om gezond te eten, is het voor onze geestelijke gezondheid goed om gezond geestelijk voedsel tot ons te nemen.

God is genadig, maar ook rechtvaardig. Hij gruwt van de zonden en kan deze niet ongestraft laten. Hij is heilig en verlangt diezelfde heiligheid ook van ons. Hij zegt tot ons: 'Weest heilig, want Ik ben heilig' . We worden opgeroepen om te 'wandelen als kinderen des lichts' en 'de werken van de duisternis te ontmaskeren' . Hiervoor hebben we Jezus Christus nodig. Hij is Gods Zoon die naar deze aarde is gekomen om ook voor jou te sterven aan het kruis, zodat Hij als onschuldig offer in jouw plaats kan staan en jouw zonden op zich nemen, wanneer jij in Hem gelooft . Jezus stierf aan het kruis voor zondige mensen. Niet alleen voor Eminem, maar ook voor jou en mij. Het laat zien wat wij als mensen verdienen: een verschrikkelijk oordeel. Jezus heeft dat oordeel gedragen en door Hem kunnen we daarvan verlost worden. Hij is de Heer en het is ons doel om Hem te dienen, door onvoorwaardelijke overgave en toewijding aan de Here Jezus. God wil ons door Zijn Zoon zoveel geven: liefde, blijdschap, rust, vrede, veiligheid, vrijheid, vergeving van zonden, een relatie met Hem en een eeuwig leven bij Hem!

Satan zal er echter alles aan doen om deze dingen bij ons weg te houden. Voor eeuwig! Hij probeert de waarheid zo te verdraaien dat het lijkt alsof er van God niets mag, terwijl satan juist degene is die mensen slaaf maakt en houdt! Hij zal altijd proberen om mensen af te houden van keuzes voor God, ook onder het mom van "wat is hier nu verkeerd aan?" en "het valt allemaal wel mee." Het resultaat van het volgen van hem is slavernij, gebondenheid en uiteindelijk zelfs de eeuwige dood.

De vraag is: door wie wil jij je laten vormen? 

 

( Bron www.naarhouse.nl )


Vreemd

Posted at 20:12, 21/3/2006 in geloof

 
Vreemd, dat 100 euro zo veel lijkt als je naar de kerk
gaat,
maar zo weinig als je ermee gaat shoppen.
 
Vreemd, hoe lang het duurt God een uur te dienen,
Maar hoe snel 90 minuten voetbal omgaan.
 
Vreemd, hoe lang een paar uur in de
kerk duurt,
en hoe kort dat is, als je naar een film
kijkt.
 
Vreemd, dat we vaak niet weten wat we bidden
moeten,
maar dat we onze vriend of vriendin altijd wel wat te
vertellen hebben.
 
Vreemd, dat het zo spannend is als de voetbalwedstrijd in
de verlenging gaat,
en hoe we zuchtend op ons horloge kijken als de
kerkdienst langer duurt dan anders.
 
Vreemd, hoe moeilijk het is om een hoofdstuk uit de Bijbel
te lezen,
maar hoe makkelijk het is om 100 bladzijden van een bestseller
te verslinden.
 
Vreemd, hoe mensen bij een concert dolgraag op de
voorste rij willen zitten,
en zich in de kerk om een plaats op de
achterste rij verdringen.
 
Vreemd, dat we 2 tot 3 weken nodig hebben om een
kerkelijke aangelegenheid in ons drukke schema in te passen,
maar een andere aangelegenheid op het laatste moment
ingepland kan worden.
 
Vreemd, hoe moeilijk het is voor de mensen om het Goede
Nieuws vertellen,
maar hoe makkelijk het is om de laatste roddels te
vertellen.
 
Vreemd dat zich de grappen over internet razendsnel
verspreiden,
maar als iemand begint nieuws te verzenden waarin God
verheerlijkt wordt,
denken mensen wel twee keer na of ze het door
zullen sturen.
 
Vreemd, of niet? Lach je? Denk je na?
Verspreidt het goede nieuws en geef God de eer, want Hij
is goed!
 
Vreemd, hoeveel op jouw adreslijst deze mail niet
ontvangen omdat jij niet zeker bent of ze dit wel zullen
waarderen?
 
Vreemd? Treurig? 
Stel je voor dat jou het volgende overkomt:
Op een morgen tijdens een kerkdienst zijn 2000 christenen bij elkaar. Ze
worden verrast door 2 mannen, die van hoofd tot voeten in het wart
gehuld zijn en machinegeweren dragen. Een van de mannen roept:
"Iedereen, die bereid is om een kogel voor Christus door zijn lichaam te
krijgen: blijf staan waar je staat!"
Meteen vluchten het koor, de diakenen, en de
meeste van de aanwezigen.
Van de 2000 blijven er ongeveer 20 staan. De man, die
gesproken had, trekt zijn zwarte kleding uit, kijkt naar de
prediker en zegt: “Oké pastoor, ik heb alle huichelaars ontmaskerd! Nu kunt u met
uw dienst beginnen. Ik wens u een mooie dag!" De beide mannen draaien
zich om en vertrekken.
 
Merkwaardig, hoe makkelijk mensen God
verloochenen,
en zich verwonderd afvragen waarom de wereld naar de
knoppen gaan.
 
Merkwaardig, dat wij geloven wat er in de krant
staat,
maar twijfelen aan wat er in de Bijbel staat.
 
Merkwaardig, dat iedereen in de hemel wil komen en
dan toch aanneemt,
dat men niet hoeft te geloven, te denken, te zeggen en te
doen
wat er in de Bijbel staat. Is dat soms te
beangstigend?
 
Merkwaardig, hoe iemand zeggen kan: "Ik geloof in
God.",
maar desondanks de duivel volgt. (die zelf
trouwens ook in God 'gelooft')
 
Merkwaardig dat de grappen via mail zich als een lopend
vuur verspreiden,
maar als men begint over God, krabt men zich wel
eventjes op het hoofd eer men het doorstuurt.
 
Merkwaardig, hoe het obscene, vulgaire, gewelddadige,
en occulte vrij de cyberspace passeren kan,
maar een openlijke
discussie over Jezus in de scholen en werkplaatsen onderdrukt
wordt.
 
Merkwaardig, nietwaar?
 
Merkwaardig, dat je tijdens de kerkdienst in vuur en vlam
kan staan voor God,
maar de rest van de week een onzichtbare christen
bent.
 
Raar, dat ik me meer bezorgd maak over wat de mensen over  mij denken,
dan wat God van mij denkt.
 
Durf je dit hardop te zeggen?
 
Ja, ik houd van God.
Hij is mijn leven en mijn Redder. Hij
zorgt er elke dag voor, dat ik functioneer.
Zonder Hem was ik niets.
Zonder Hem ben ik niets, maar met Hem kan
ik alle dingen doen,
door Hem die mij sterk maakt: Christus. (Fillipenzen 4:13)
 
Ik ben tegen alles ... bestand ... door Hem, Die mij
kracht geeft !!!

Het Wachtwoord der Gelovigen

Posted at 17:16, 21/3/2006 in geloof

 

Eens was ik een vreemdeling voor God en mijn hart:

Ik kende geen schuld en voelde geen smart.

Ik vroeg niet: ‘Mijn ziel, doorziet gij uw lot?

Hoe zult gij rechtvaardig verschijnen voor God?’

 

Al sprak daar een stem uit de Heilige Bladen

Van het Lam met de zonde der wereld beladen,

Ik zocht bij den Kruispaal geen veilige wijk:

Ik stond blind, en van verre, in mij-zelven zo rijk!

 

Ik deed als Jeruzalems dochters weleer:

Ik weende om de pijn van mijn lijdende Heer,

En dacht er niet aan, dat ik-zelf door mijn schuld

Zijn kroon had gevlochten, Zijn beker gevuld.

 

Maar toen mij Gods Geest aan mij-zelf had ontdekt,

Toen werd in mijn ziel de vreze gewekt,

Toen voelde ik wat eischen Gods heiligheid deed.

Daar werd al mijn deugd een wegwerpelijk kleed!

 

Toen vluchtte ik tot Jezus! Hij heeft mij gered;

Hij heeft mij verlost van het vonnis der Wet;

Mijn heil en mijn vrede en mijn leven werd Hij:

Ik boog me, en geloofde, en … mijn God sprak me vrij.

 

Nu ken ik die Waarheid, zo diep als gewis,

Dat Christus alleen mijn gerechtigheid is;

Nu tart ik de dood, nu verwin ik het graf,

Nu neemt mij geen satan de zegekroon af!

 

Nu reis ik getroost onder het heiligend kruis,

Naar het erfgoed daar Boven in het Vaderlijk Huis:

Mijn Jezus geleidt mij door de aardse woestijn:

‘Gestorven voor mij!’zal mijn zwanenlied zijn!


Vergeving

Posted at 16:52, 21/3/2006 in gedichten en gedachten

Vader ik vraag U om vergeving

Voor een aantal mensen die ik ken

Zodat ik in mijn beleving

Hierna weer opnieuw begonnen ben.

 

Mijn ogen lopen over van de tranen die ik laat

Als mijn hart van de kou rillen gaat.

Wanneer ik teleurgesteld, boos of verdrietig ben

Het idee heb dat ik mezelf niet meer ken.

Dan mag ik komen in Uw armen

Dan kan U alleen mijn hart weer verwarmen.

Mijn tranen drogen door U alleen

De troostende gedachten aan U gaan door mij heen.

Want bij U mag ik komen en in gedachten bij U zijn

Ook al voel ik me nog zo klein.

 

Ik hoef niet meer bij anderen te schuilen

Ik mag U mijn angsten vertellen en bij U uithuilen.

En ja, nog steeds voel ik soms de pijn

Hoewel het allang over had moeten zijn.

Alles herhaalt zich weer in mijn beleving

En ik smeek U om vergeving.

Vergeef de mensen die mij hebben verhardt

Dat ik ze mag vergeven hun daden

En bidden dat ze ooit komen op Uw pad.

Ze Uw liefde mogen leren kennen, oh Heer

En van U gaan houden steeds meer.

Want Vader Uw zoon is ook voor hen aan het kruis gestorven

Wilt U ook voor hen zorgen?

 

Vader ik smeek U maak hen rein

En laat ze ook Uw kinderen zijn.

Wilt U hen ook een nieuwe kans geven?

Zodat zij verder met U kunnen leven.

Dicht bij U in het licht

Dat is de vraag die ik tot U richt.

 

Amen


Liefde

Posted at 16:48, 21/3/2006 in gedichten en gedachten

Liefde is zo’n ruime definitie

Liefde voor de Heer, een persoon of een traditie

Liefde uit vertrouwd gevoel,

Genegenheid of met een bepaald doel.

 

Verliefdheid, verbondenheid

of iemand die je hart raakt

Een liefde die je hart leidt,

Je gedachten in verwarring maakt.

 

Zoveel verschillende soorten van dit fenomeen

Maar een ding hebben ze allemaal gemeen:

Het gevoel dat het geeft,

De manier waarop je hart het beleeft.

 

De ene liefde reikt tot ver buiten alle grenzen

De andere liefde laat je nog meer wensen.

Op een gegeven moment ben je tevree

En soms zit je er toch nog mee.

Diep in je hart verlang je naar iets meer

Ook doet het soms zeer.

 

De pijn dat je verliest

Als je voor de ander kiest

En al weet je dat dit het beste is

Toch blijft er het gemis.

 

Je lijkt er niet aan te kunnen ontkomen

Degene verschijnt zelfs in je dromen.

In ieder liefdeslied dat je hoort

Voel je het gemis dat je hart doorboort

 

En al voel je je soms verloren

Je straalt alweer door enkel zijn naam te horen.


het Cadeau

Posted at 16:44, 21/3/2006 in gedichten en gedachten

 

 

Uw liefde werd mij aangereikt als een cadeau

Met een strik verpakt en zo mooi.

Meerdere malen heb ik het laten staan

Maar iedere keer reikte U het weer aan.

U had geduld en wees mij de weg

Ook al liep ik zo vaak van U weg.

Ik bewandelde mijn eigen paden

Maar kon niet om U heen

Telkens gaf U een teken dat aan mij verscheen.

 

Ik heb het cadeau na lang aarzelen aangenomen

En wat ik daarmee kreeg had ik niet kunnen dromen.

Alle dingen die zijn misgegaan

Alle stomme zetten in mijn leven

Het besef dat U voor mij Uw zoon hebt gegeven.

 

Zoveel liefde van U voor mij

Maar ook voor de mensen in mijn omgeving

Ik voel me hierdoor zo blij

Ik vroeg U om vergeving.

Ik ben U zo dankbaar

En ik maak mijn leven voor U klaar.

U bent de Weg, de Waarheid en het Leven

Ik zou U zo graag mijn leven willen geven.

Zodat de Heilige Geest in mij kan wonen

En ik een stap dichter bij U mag komen.

 

Ik mag Uw kind zijn oh Heer

En ik wil alleen maar meer.

De Bijbel staat centraal in mijn leven

En kan mij zoveel kennis geven.

Ik heb U nodig op mijn pad

Om de juiste keuzes te maken in mijn hart.

 

Met Uw kracht heeft U mij laten ontwaken

Zonder Uw hulp en Uw liefde zou ik nog steeds slapen.

Ik bid voor mensen die U nog niet herkennen

Dat ze U mogen leren kennen.

Ik zou ze zo graag Uw cadeau willen geven

Zodat zij kunnen voelen wat Uw kinderen beleven.

 

Dank U Vader voor Uw werk

Uw liefde maakt mij sterk.

Amen


Kip met aardappels en groenten uit de oven

Posted at 15:58, 21/3/2006 in recepten

Benodigheden voor 2 personen:

 

* 2 kippenbouten

* 8 kleine aardappels

* 2 uien

* 10 tenen knoflook

* 5 tomaten

* 1 bos bospeen

* 1 doosje champignons

* 8 eetlepels olijfolie

* 1 handje zeezout (liefst grof)

* 2 eetlepels rozemarijn

 

* grote braadslee

* oven!

 

Werkbeschrijving:

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak alle groenten schoon, was de kleine aardappels. Snij de ui en de tomaten in vieren, laat de wortels en de tenen knoflook heel en snij de champignons door de helft.
Was de kippenbouten en dep ze droog. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de kip in het midden en daaromheen de aardappels met alle groenten. Bestrooi met zeezout en rozemarijn. Besprenkel met de olijfolie.
 
Zet het geheel een half uur tot 3 kwartier in de oven. Na 3 kwartier is de kip zeker gaar!
 
Makkelijk toch?
 
Eet smakelijk!


 

Hosting door HQ ICT Systeembeheer