Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

kimberleyswayoflife

Keuzes maken

{ 19:53, 16/4/2013 } { 0 comments } { Link }
Tegenwoordig ligt er zoveel druk op de mensen. Deze maatschappelijke druk is generaties terug al begonnen. En bij elke generatie is er steeds meer druk bij gekomen, met name de verwachtingen van de mensen. Als baby zijnde kun je niet meer ongestoord baby zijn, er word dan al druk op je gezet; dit mede dankzij de gedragswetenschappen; namelijk alle ontwikkelingen die uitgebreid onder de loep worden genomen. Als je baby dan niet aan de gemiddelde verwachtingen voldoet gaan de ouders al druk uit oefenen. Dit is op zich wel goed, maar soms moet een kind ook kind zijn. Helaas zie ik dat in de toekomst niet meer gebeuren. Zeker in deze tijden. De langstudeerders, de harde werkers, iedereen moet zijn of haar dromen aan de kant zetten om maar te voldoen aan de maatstaven van de maatschappij. Anders val je buiten de boot.Er is ook veel sprake van moeten. Je moet op de middelbare school al weten wat je de rest van je leven wilt doen, je moet studeren om een goede baan te krijgen en je moet je kapot werken wil je redelijk rond kunnen komen elke maand. En dan alleen om te kunnen eten en de rekeningen te kunnen betalen, stappen, shoppen en lekker op vakantie gaan zit er dan vaak niet in. Hoe komt het toch dat sommige mensen zo goed met deze druk om kunnen gaan? En waarom lukt mij dit dan weer niet ? Ik ben er van overtuigd dat het te maken heeft met je oerinstinct. Het innerlijke stukje in mij, het onaangeraakte, hetgeen wat mij overeind houdt, is het niet eens met deze druk. Iets in mij houd van het bourgondische leven. Tuurlijk wil ik wel werken etc. maar niet zo gejaagd, zo gestresst. Het werk hoort energie te geven, niet te nemen, en op dit moment neemt alles mijn energie weg. Mijn therapeut zei dat je moet kiezen *MOET*. Ik heb school elke maandag, werk (ook in de weekenden) en rijlessen. Daarbij een huishouden 2 katten en 1 hond , een vriend die altijd weg is (militair) en ik woon 200 km bij mijn vrienden en familie vandaan. Waar zou ik gelukkig van worden vraag ik mezelf wel eens af. Maar een ideaal situatie betekent niet gelijk dat ik mijn geluk kan vinden. Ik zou eigenlijk keuzes moeten *MOETEN* maken.. Maar helaas kan ik niet kiezen omdat al deze dingen erg belangrijk zijn. Dus moet ik zorgen dat ik niet bezwijk onder de druk van de mens en hun verwachtingen maar doorzetten , het negatieve loslaten en het beste er van maken. Ik ga de aankomende maand proberen elke dag te mediteren. En tussendoor kijken hoe ik me voel van dag tot dag. Wel grappig, ik sprak laatst mn vader. Hij beweert het licht te hebben gezien, een soort verrijking. En dan heb ik het niet over God want gelovig zijn we echt niet. Ik bewonder mijn vader enorm en ik hoop dat hij in deze roes blijft. Ik ga proberen mijn rust te vinden. Door een betere planning en meer rust en overzicht in mijn hoofd. En ik ga dat op mijn manier doen, niet op de manier zoals men het van mij verwacht. Ik ga mijn eigen verwachtingen na leven; gezondheid geluk en op een dag ultieme verrijking.

Dit ben ik.

{ 16:59, 27/3/2013 } { 0 comments } { Link }
Ik ben nu 21 jaartjes jong. En in deze levens fase gebeurd er veel om me heen. Ik probeer mij een weg te banen door alles wat er gebeurd. Daarvoor heb ik wel de echte ik nodig. En om daar bij te komen en mezelf ook echt te gebruiken moet ik een pad bewandelen waar veel tijd en energie in gaat zitten. Ik probeer bepaalde aspecten van het boeddhisme toe te passen in mijn leven. Ook de spirituele kanten hier van. Dit is wel lastiger dan ik heb gedacht. Tijdens mijn reis naar mezelf wil ik graag alles bloggen wat ik denk, voel en meemaak. Wat de (on)gezouten mening van anderen is, daar trek ik me niets van aan. Als ik maar mijn reis kan vastleggen. Wens me veel succes in deze zoektocht naar mezelf en de rust waarnaar ik verlang.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Links


Categories


Recent Entries

Keuzes maken
Dit ben ik.

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer