Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Reflectieverslag Excursieweek NHTV

Home :: Profile :: Archives :: Friends

Maandag 19/10 Rotterdam

De wandeling naar het CIC was erg leuk en boeiend, veel van de stad gezien en veel leuke foto's kunnen maken van o.a. het stadhuis en het oude postkantoor. De maquette bij het CIC was erg mooi en de man die er werkte legde alles goed en duidelijk uit over het ontstaan van Rotterdam.

De presentatie 's middags over het nieuwe station vond ik niet zo heel erg interessant. Ik snapte de bedoeling in het begin niet helemaal, maar na de wandeling begon het allemaal wat duidelijker te worden. Het plan voor het nieuwe station vind ik erg mooi, vooral door de overkapping, het vele licht dat invalt en werken met zonnecellen.

Het minpuntje van de dag vond ik de Wilhelmina kade. Ik vond het er erg stil, kaal (maar met zo hier en daar toch nog wel een mooi gebouw) en open. Ook vond ik het jammer dat er geen gids/begeleiding was. Ik wist nog niet zo goed waar ik onderweg precies op moest letten (vooral niet op de Wilhelmina kade), dus ik heb sowieso maar veel foto's gemaakt.

Maar al met al was het een leuke dag! Weet weer wat meer over Rotterdam en ik vond het een gezellige dag!


Posted on 25/10/2009 at 18:05

Dinsdag 20/10 Amsterdam Bijlmer ArenA

Vandaag naar de Bijlmer ArenA. Toen we op het station aan kwamen, gingen we als eerst naar het plein lins van van het station, waar de arena, de heineken music hall, het pathé theater, de decatlon e.a. lagen. Paar foto's geschoten en toen op naar de Bijlmer. We liepen door het centrum naar de 'nieuwe' wijk, er waren veel eettentjes en winkels! Ik had het veel kleiner verwacht.

Toen we eenmaal in de wijk waren aangekomen zag ik heel veel nieuwbouw met zo hier en daar toch nog wat oude honinggraadwoningen. Ze waren lelijk en vervallen. Sommige waren al gerestaureerd, sommige al gesloopt en in plaats daarvan stonden de nieuwe rijtjes- / eensgezinswoningen / appartementen. Ik vond de huizen mooi, maar de sfeer die er in de wijk hing vond ik maar stil en niet echt gezellig. Je zag niemand op straat. "Het leeft er niet echt". Best wel jammer.

 

In de middag zijn we met de metro naar Amsterdam centraal gegaan. Eenmaal daar aangekomen kregen we de gelegenheid om een hapje te gaan eten in de stad. Dus; op naar de delifrance. Een uurtje gezeten en toen terug naar naar het centraal station.

Die middag kregen we uitleg over de noord-zuidlijn die (heel logisch) noord-Amsterdam met het zuiden verbindt. Het reizen gaat maar een kwartier duren. Eerst maar afwachten of het dan vanaf nu zonder problemen afkomt. Er zijn al erge problemen geweest in het verleden, en tot op heden nog steeds. Zoals de wevershuisjes uit de 16e eeuw, die helemaal verzakt zijn, zonder dat de boormachine daar ooit is geweest.

Het nieuwe station van Amsterdam is ook een project dat al wat langer loopt. Ik vind  het nieuwe ontwerp erg mooi en volgensmij is de verwachting dat dit af is in 2017. Of ben ik nu mis met de noord-zuidlijn?? Afijn, het jaartal is genoemd voor één van de twee projecten, dus in 2017 is er, als het goed is, iets af!

 

Om 1500 uur konden we naar huis, maar... niet voor mij! Ik ben samen met Daniëlla, Thom en Patrick een nachtje in Amsterdam over gebleven. Ons hotelletje heette "The Bulldog Hotel" en het lag op de wallen, midden in het centrum dus! We zijn 's avonds wat gaan eten bij een pizzaria en een rondje door de stad, de wallen en over de kermis gelopen. Het was erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar!


Posted on 25/10/2009 at 18:00

Woensdag 21/10: Amsterdam Slotermeer

Vroeg opstaan, want we moesten vandaag vroeg naar Slotermeer. De verwachte tijd was 0900 uur, maar helaas konden wij er toen niet zijn: we hadden twee pasjes voor de hotelkamer maar we waren er één kwijt... Na veel zoeken hebben we 'm gevonden maar toen was het al 0930 uur. Snel naar de metro en de rest van de dag hebben we weer veel gelopen! Door de nieuwbouw wijken, maar ook door de oudere, verwaarloosde wijken. Deze worden ook nog gesloopt in de toekomst, maar dan is er ook veel minder openbaar groen. Bij de oude wijk zijn er veel meer speelplaatsen, grasvelden en bomen, maar de nieuwe architectuur en de stedenbouwkundige hebben dit nu anders ingedeeld. Veel wanden en randen en weinig groen dus. Helaas.

Aan het einde van de dag kwamen we bij het meest indrukwekkende gebouw. Vier á vijf enorme flats, met tussen stukken zodat alles met elkaar verbonden wordt en het zo een enorm complex lijkt. Om alles wat meer sfeer te geven stonden er mega grote bloempotten in met hoge, grote bomen. Een soort kamerplant, maar dan in het groot. Daarboven hingen twee hele grote kroonluchters. Ik vond het er echt geweldig mooi, maar van andere hoorde je precies het tegenovergestelde. Vandaag was echt de leerzaamste dag tot nu toe. Dat komt vooral omdat er dit keer begeleiders bij waren die je veel dingen over de wijk uitlegde, veel vraagde en je veel lieten schetsen! Aangezien we echt nog maar net begonnen zijn met de opleiding, weten we nog niet zo goed waar, hoe en op wat we moeten letten in de stedenbouw. Daarom vond ik het vandaag een goede leerzame dag, en maandag/dinsdag een wat minder goede dag.

 

Het zijn lange en vermoeiende dagen, maar ook erg leuk, leerzaam en gezellig! Morgen nog één dag. Dan zitten we met z'n alle in Maastricht, daar ben ik nog maar één keer eerder geweest en toen was ik er niet lang. Dus ik ben benieuwd, heb er zin in!


Posted on 25/10/2009 at 17:05

Donderdag 22/10: Maastricht

Om er te komen was een ramp, om er vervolgens maar twee uur te zijn... nog veel erger. De heen reis vanaf Zeeland is al langer dan drie uur, toen kregen we ook nog vreselijke vertraging, van in totaal een uur, bij Tilburg en Eindhoven. Uiteindelijk kwamen we pas om kwart voor 12 aan op het centraal station van Maastricht.

De stadswandeling hadden we dus al gemist, dachten we. Maar toen we aankwamen stond daar toch een vrouw van het VVV kantoor om ons rond te leiden door de stad. Dat was erg leuk en vooral héél leerzaam! Zij wist heel veel te vertellen over de stad en de geschiedenis ervan. Na ruim een uur gelopen te hebben met z'n alle, werd er vrolijk vertelt dat we klaar waren voor vandaag... Ik kon het echt even niet geloven, want ik kreeg het gevoel alsof ik daar voor niets zolang naar toe was gereisd.

Om dan toch nog maar iets van de dag te maken, zijn we zelf met een groep over het Céramiqueterrein gelopen. Daar waren we ook wel een uurtje mee zoet.

Ik was op den duur zo moe van de week, dat ik maar optijd de trein weer terug naar huis heb genomen. Ik vond het echt zo jammer dat deze dag zo kort was, zeker nu we in Maastricht waren. Toch vond ik het wel heel leuk om er geweest te zijn!


Posted on 25/10/2009 at 17:00

Vrijdag 23/10: Breda NHTV

Helaas, de afgelopen week bleek dus zo zwaar te zijn geweest voor me, dat ik nu ziek en snip verkouden thuis in m'n bed gebleven ben. Ik heb dus niet mee kunnen doen aan de fotowedstrijd en ook niet aan de borrel, en dat vind ik dus wel echt heel erg jammer...

 

Veders was het wel echt een hele drukke en vermoeiende week en ik ben ergens wel blij dat het nu achter de rug is, hoewel ik het ook erg naar mn zin heb gehad met alles wat ik heb gezien, heb geleerd en heb gedaan! Maar dat is vaker zo he; als je er mee bezig bent heb je er totaal geen zin in en zou je het liefst lekker naar huis gaan, maar achteraf gezien vond je het toch wel heel leuk!


Posted on 25/10/2009 at 16:53
Hosting door HQ ICT Systeembeheer