Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Let it out

Individualisering

20:20, 30/12/2013 .. 0 comments .. Link

De samenleving is er individualistisch geworden. Vrouwen zijn geëmancipeerd en hoeven niet per se meer met een man te trouwen om een goed leven te hebben. Alles is een eigen keus: carrière of moederschap. Combinatie van beiden. Het huwelijk/relatie is een partnersschap waarbij beide de kans hebben om elk zelf hun dromen te kunnen realiseren.

We praten minder met elkaar, maar denken vooral veel zelf na. Over wat we willen en hoe we dat gaan bereiken. Als het maar leuk blijft. We proberen alles zelf in de hand te houden en als er negatieve dingen gebeuren relativeren we maar al te graag. Alles om maar niet te lang in het slechte gevoel te blijven hangen. 

Velen denken dat ze het geheim voor een succesvol leven hebben ontdekt. En in de westerse wereld gebeuren er voor een gemiddeld persoon ook niet veel erge dingen meer. Iedereen heeft een dak boven zijn hoofd en heeft te eten en zorg. Als er iemand overlijdt dan "had het zo moeten zijn" en gaan we gewoon verder met het leven. Wat moet je anders?

Discussies zijn er zo min mogelijk. Iedereen moet elkaar maar begrijpen en mensen die schreeuwen of ruzie maken, maken het onnodig ingewikkeld en moeilijk voor anderen. 

Een ieder heeft een eigen mening. 

Sluiten we ons te veel af voor gevoel? Begrijpen we elkaar minder omdat we elk onze eigen mening te belangrijk vinden? Als ieder een eigen mening mag hebben en het niet met elkaar eens hoeft te zijn, waarom zouden we dan nog discussieren? 

We hebben zoveel keuzes en opties, niks is het einde van de wereld, want dan proberen we het op een andere manier. 

We sluiten ons niet alleen af voor onze eigen gevoelens, maar ook voor elkaar. 

Het succes van social media suggereert dat mensen erg sociale wezens zijn, maar het lijkt erop dat we liever digitaal met elkaar communiceren dan face 2 face. Massacommunicatie ipv 1 op 1. Twitter je mening maar want dan is er vast wel iemand in de wereld die het een interessante mening vindt zodat je een like krijgt, ipv maar met 1 persoon te delen en maar 1 reactie te krijgen. 

We gaan een hele andere tijd tegemoet en ik ben benieuwd hoe wij als mensen zullen ontwikkelen in wezens die niet in groepen leven maar liever alleen zijn en op afstand met elkaa communiceren.Herfst!

10:43, 5/12/2013 .. 0 comments .. Link

Herfst

Herfst2Nog even over die zwarte Piet he...

10:27, 5/12/2013 .. 0 comments .. Link

Vandaag viert Nederland Sinterklaas. Er is de afgelopen jaren veel ophef over de hulp van Sinterklaas om kadootjes en pepernoten uit te delen. De hulp is schminkt zich namelijk helemaal zwart en bepaalde bevolkingsgroepen vinden het niet zo een fijn idee dat Sinterklaas per se zwarte helpers moet hebben. Slavernij is toch al voorbij?

De discussies liepen hoog op de afgelopen tijd en emoties werden sommigen te veel. De ene groep vindt dat Sinterklaas een oud Nederlands feest is en dat er geen racisme mee wordt verheerlijkt. De Sint had toen gewoon zwarte helpers, ze waren vrijgekochte slaven die de Sint mochten helpen uit vrije wil. Soms zijn ze trouwens Turken of Marrokanen, maar in de meeste verhalen gaat het niet om een bevolkingsgroep, maar zijn ze zwart geworden door de schoorsteen. De pieten moeten namelijk als helpers van Sinterklaas door de schoorstenen om kadootjes voor de kinderen te brengen.

Maar wat ik me afvraag: Waarom zijn hun lippen dan rood? Waarom zijn sommige pieten chocoladebruin geschminkt, en waarom zijn hun kleren niet vies? De zwarte schmink wordt namelijk over hun hele gezicht uitgesmeerd, er is geen stukje witte huid meer over. Hun kleding daarentegen is totaal niet vies en hun lippen zijn dik en rood geworden.

Ik begrijp eigenlijk niet waarom de Nederlanders het zo belangrijk vinden om de pieten zo zwart te houden. Wat mij betreft hoeven het geen gele en blauwe pieten te worden, dat slaat nergens op, maar ze kunnen toch gewoon wat roetvegen hebben? Tegenwoordig heeft niemand meer een schoorsteen trouwens, maargoed, om de liedjes waarin het woord zwarte piet voorkomt te laten voortbestaan, en zo min mogelijk aan de traditie te veranderen, moeten ze gewoon aanhouden dat het roet van de schoorsteen is. Dat vind ik prima. Dan hoeft er echt niet veel te veranderen, want dat blijkt de grootste drempel ooit: Er mag niks veranderen aan het oeroude Sinterklaasfeest, de Hollandse traditie.Gebroken vriendschap

09:37, 5/12/2013 .. 0 comments .. Link

We hadden een speciale vriendschap. Op het moment zelf wist ik ook en heb ik meermaals aangegeven dat we moeten genieten van het moment, want ik wist dat het ooit ten einde zo zijn. Hij woont in Suriname, ik woon in Nederland. Allebei waren we erg gedreven om iets spannends te doen met ons leven en onze gesprekken raakten nooit ten einde. We hadden geen liefdesrelatie, en dat maakte de vriendschap juist zo interessant. Ahoewel we niet hoefden te ontkennen dat er wel een soort aantrekkingskracht tussen ons was....

Het is alweer een aantal jaar geleden dat ik hem voor het laatst zag. Tenminste, toen de vriendschap er nog was. Vorig jaar was hij ook even in NL, maar toen was het al over eigenlijk. We hebben elkaar heel kort gezien, we moesten beiden echt tijd maken voor elkaar en sowieso is de situatie nu anders. Nadat hij weer terug is gegaan heb ik hem nauwelijks gesproken. Toen we de dikke vriendschap hadden was vooral de keren daarvoor: toen ik in Suriname op vakantie was. Tot diep in de nacht bleven we praten voor de poort. Hij nam me mee op dates. Hij liet me speciaal voelen. En het voelde alsof we een hele speciale vriendschap hadden. En ook de keren toen hij in Nederland was, dat we samen naar de bioscoop gingen en naar de burger king. Ik genoot ervan dat hij genoot van de kleine dingen in het leven: samen in de bioscoop met popcorn, samen naar de Burger King en samen shoarma eten.

Achteraf gezien: wat deden we eigenlijk nog meer? Misschien heb ik me het allemaal wel verbeeld. Hoe kan het toch dat er helemaal niks van over is gebleven? Ik wist toen al: wanneer een van ons of allebei we een relatie zouden hebben met iemand anders, dan zou de band tussen ons verslechteren. Er is geen plaats voor een dergelijke vriendschap wanneer je een relatie hebt met iemand anders. En precies dat gebeurde ook. Hij kreeg als eerste een vriendin. Een paar jaar geleden alweer. En vorig jaar was ik aan de beurt. Er is niks meer van de vriendschap over, en dat is jammer. Ik mis dat speciale gevoel van verbondenheid wel, en de gesprekken.... Al moet ik eerlijk toe geven dat ik niet eens meer weet waar we het zo lang over hadden.... Een gesprek weet ik nog wel, omdat het vaak in mijn hoofd opkomt de laatste tijd. Waar het precies over ging weet ik niet meer, maar hij vond dat alles in het leven zwart-wit was. En ik vond het idee krankzinnig: "Alles is juist grijs!"

Maar de momenten dat ik er nu aan terug denk, zijn juist de momenten waarop ik merk dat ik heel moeilijk het grijze kan zien. Voor mij is heel veel zwart-wit geworden. Ik heb heel erg mijn mening en ideeen over dingen en ik mis iemand met wie ik in discussie zou kunnen gaan, die me met argumenten op andere gedachten zou kunnen brengen. Was dat zo tussen ons toen? Dat weet ik niet meer.

Hij is 5 jaar ouder dan ik en was bezig met werk bij een televisiestation in Nederland die multiculturele onderwerpen behandelde. Hij maakte documentaires, deed interviews en maakte daar rapporten van, had dromen om een film te regisseren, een boek te schrijven en is uiteindelijk muziekvideo's gaan regisseren. Daar hadden we het vaak over. Over wat we aan het doen waren en wat we nog graag wilden doen. Onze dromen en ambities, onze twijfels en wanneer we het even niet meer zagen zitten konden we elkaar opbeuren.

Het was heel speciaal, of misschien ook niet. Het was gewoon vriendschap eigenlijk. En dat is nu voorbij.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Individualisering
Herfst!
Nog even over die zwarte Piet he...
Gebroken vriendschap

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer