Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
kinderwens

Description

Na lang wikken en wegen hebben we besloten dat we toch wel graag een tweede kindje willen krijgen.Het wikken en wegen was er vooral omdat wij hiervoor het ivf traject in moeten en dat is een pittige achtbaan, dus we wilden wel zeker weten dat we hier beiden klaar voor zijn. En dat zijn we. Ik heb besloten deze weblog te gaan schrijven om zo iedereen die met ons meeleeft op de hoogte te kunnen houden van alle ontwikkelingen. Zo kunnen wij het van ons afschrijven en hoeven we niet steeds opnieuw uit te leggen, maar vragen staat natuurlijk vrij....een beetje belangstelling kan nooit kwaad!


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Laatste berichtje

Hoewel we nog maar net zijn begonnen in de wondere wereld van ivf merk ik toch dat het allemaal best veel te behappen is. Alle informatie, uitslagen en feiten. Hoewel we goed gestemd zijn en we er zin in hebben is het ook wel spannend en pittig.Het is geen ziekenhuis bezoekje en dan klaar, er komt zoveel bij kijken zovwel fysiek als emotioneel, zowel fijne dingen als dingen waarvan je zal denken, jammer.  Ik was deze weblog begonnen met het idee om zo mensen op de hoogte te kunnen houden maar we merken toch dat een persoonlijke benadering door, naar en met mensen prettiger is. Hoewel tijden wel eens heel anders zijn geweest ben ik niet zo een deler wat mijn/ons gevoel betreft. Dus beperk ik me liever tot mensen direct om ons heen en niet met heel de wereld, daar is het te persoonlijk voor. Daarom heb ik besloten deze weblog te stoppen en het alleen nog voor onszelf op papier te gaan zetten. Iedereen staat het uiteraard vrij om te vragen hoe het er voor staat en we zijn blij met en dankbaar voor de mensen die open staan voor onze situatie en alles wat daar bij hoort. Voor zover het tot nu is gelezen wil ik iedereen daar graag voor bedanken!

 

Groetjes Samantha en Maurice


Posted: 22:15, 22/12/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

Vandaag

Vandaag zijn we weer bij de kliniek geweest. We waren er ruim op tijd dus kreeg ik de echo al wat eerder. Alles zag er goed uit, geen gekke dingen of verstoppingen. We zouden na de echo het gesprek krijgen en daarna bloed prikken maar omdat we nog tijd over hadden tussen de echo en het gesprek konden we tussen door alvast ons bloed laten prikken. Dat was fijn. Daarna aansluitend kregen we ons gesprek. Naast dat de gynecoloog op de echo zag dat alles er mooi uitzag had ze ook gezien dat er voorlopig nog geen nieuwe menstruatie aan zit te komen en dat we daarom "blind" kunnen starten aan de eerste behandeling. Dit houdt in dat ik niet hoef te wachten op mijn menstruatie en dat ik ook niet hormonen hoef te slikken om de menstruatie op te gaan wekken. We kunnen dus gewoon starten en de gynecoloog stelde voor om op 2 januari te gaan starten. Jippieeee!!!!! Lekker na alle feestdagen en de hectiek van die dagen en toch al lekker snel. Normaal geven hun elke dinsdagavond prik instructie aan mensen die voor het eerst gaan starten met ivf/icsi. Maar omdat wij 2 januari al gaan starten en de kliniek tussen kerst en oud en nieuw gesloten is kunnen wij niet op tijd op zo een info avond zijn. Maar dat bleek helemaal niets uit te maken want er was tijd over bij de verpleegkundige dus konden we gelijk de prik instructie krijgen. Hoe goed is dat, echt super gewoon! We hebben een uitgebreide uitleg gekregen van hoe te prikken en konden al onze vragen stellen en met veel geduld werd ons alles uitgelegd. We hebben een heel schema meegekregen met welke prikken wanneer gedaan moeten worden. Uitleg erbij gekregen en mochten we toch nog vragen hebben kunnen we altijd bellen.

 

Spannend hoor. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik niet bang ben voor naalden ;-). De eerste dag begin ik met 1 prik s'avonds en na drie dagen ongeveer komt er bij deze prik nog een prik bij. Dan moet ik ongeveer een dag of 10 elke dag 2 prikken zetten. Hangt af van hoe de groei van mijn eitjes gaat. Als mijn eitjes dan ver genoeg ontwikkeld zijn moet ik 1 prik weglaten en daarvoor in de plaats een andere prik zetten. Deze prik zorgt ervoor dat ik binnen 36 tot 40 uur mijn eisprong zou krijgen dus moet ik precies 35 uur na die laatste prik naar de kliniek komen voor de punctie. Tijdens die punctie krijg ik een infuusje voor een beetje morfine en wordt ik verdoofd zodat ik zo min mogelijk pijn voel tijdens die punctie. Als maurice dan zijn zwemmertjes heeft ingeleverd en hun mijn eitjes hebben gaan ze kijken of ze voldoende hebben, dit horen wij dan binnen een uur. Als ze genoeg hebben gaan ze in het lab hun werk doen en indien er een embreyo ontstaat en deze goed is wordt het terug geplaatst en dan is het twee weken wachten. Nogmaals spannend allemaal, maar vooral we hebben er zin in en we hebben hoop en relativatie. Helaas kan ik wel wat last krijgen van bijwerkingen van die hormoonprikken. Dit kan hoofdpijnen zijn, vermoeidheid, misselijkheid, buikpijn en stemmingswisselingen. Ik ben benieuwd, de gynecoloog gaf al aan dat de een hier meer last van heeft dan de ander en dat ik gewoon goed naar mijn lichaam moet luisteren en indien nodig door de bijwerkingen gewoon even rustig aan moet doen. Als ik me goed voel kan ik uiteraard gewoon alles blijven doen zoals ik gewend ben. We gaan er dus gewoon van uit dat ik me ok blijf voelen en dan zien we het wel.

 

We gaan 2 januari starten en daar drinken we met oud en nieuw nog wel een borreltje op!


Posted: 21:38, 20/12/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

opluchting

Vanmorgen bij de tandarts geweest. Daantje bedankt dat Jaimey nog een keer met jou mee kon naar school! Dat is fijn en daardoor was ik op tijd bij de tandarts!

 

De tandarts heeft even alles gecheckt en ze kon gelukkig geen gaatjes vinden. Ik heb waarschijnlijk wat last van gevoelige tandhalzen en tandsteen. Ik ben dus helemaal opgelucht. Ook vertelde ze me dat een tandartsbehandeling met verdoving tijdens een eventuele zwangerschap gewoon kon, ze hebben aangepaste verdoving wat dan geen kwaad kan dus ik ben heel blij om dat te horen. Vervolgens kwam de mondhygieniste naar me toe of ik anders gelijk tijd had om wat tandsteen te verwijderen. Normaal zou ik denken aaahhhh neeeee, maar ik was er nu heel blij mee. Ook zij bevestigde dat mijn gebit er goed uitziet. Omdat zij ook weten dat de hormonen die je krijgt tijdens ivf/icsi en die je hebt tijdens een zwangerschap een aanslag op het gebit zijn hebben we afgesproken dat ik eind februari de volgende afspraak heb bij de tandarts en bij de mondhygianiste. Zo kunnen hun gelijk zien hoe mijn gebit reageert op de behandeling en of er extra maatregelen genomen moeten worden. Daarna krijg ik elke 3 maanden een afspraak bij tandarts en mondhygianiste. Ook hebben we afgesproken dat ik uit voorzorg naast de standaart mondzorg zoals tandenpoetsen ik alvast begin met mondspoeling 1 x per dag. Haha hier was ik zelf al mee begonnen. Ik ben nog nooit zo blij geweest met de tandarts en dat op maandagochtend.

 

Morgen hebben we dan onze eerste echo in de kliniek. Tot nu toe nog geen rode duiveltjes zoals men dat noemt dus so far so good en kan de echo dan dus doorgaan. Spannend en leuk! En dan kunnen we daarna ons storten in de feestdagen, waar we ook zin in hebben. Nog even relaxen en opladen voor wat ons te wachten staat!


Posted: 10:11, 19/12/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

Tandarts

De meeste van jullie zullen wel op de hoogte zijn van alle ellende die ik heb gehad met mijn boven gebit en dat dit is begonnen toen ik zwanger was van Jaimey. Dus ik zal dat niet helemaal hier meer gaan uitleggen. Gelukkig is het met mijn bovengebit uiteindelijk op drastische wijze opgelost en zal ik daar geen last meer van krijgen en was het de laatste tijd gelukkig rustig met mijn ondergebit. Helaas kreeg ik vorige week toch plots weer pijn. Nu weet ik dat de hormonen die je krijgt bij ivf/icsi, net zoals wanneer je zwanger zou zijn, ook zo weerslag kan hebben op je gebit dus had ik al besloten dat ik wel wil dat mijn gebit voor de eerste behandeling in orde is. Ik had de controle afspraak al staan in januari. Zal je altijd zien, ik krijg dus ineens nu last en mocht ik een gaatje hebben is de ervaring helaas dat ieder gaatje bij mij boren in no time bij mij eindigt in wortelkanaalbehandeling om vervolgens in no time bij de kaakchirurg te belanden. Ik heb dan ook voor maandagochtend gelijk een afspraak kunnen krijgen bij de tandarts zodat ze alles even goed na kan kijken (hopelijk heb ik nu alleen last van tandvleesontsteking ofzo) en kan ze mij even uitleggen wat wel en niet medisch verantwoordt is wat betreft mijn gebit in combinatie met ivf en eventuele zwangerschap. Een normaal mens zal hier zich niet druk om maken en het zich niet eens van te voren beseffen. Ik door alle tandartsellende helaas wel. Draaien jullie allemaal duimen mee dat ik nu niet weer aan het begin sta van allerlei gebitsellende want dat zou betekenen dat de start van onze eerste ivf behandeling zal afhangen van dat stomme gebit van mij, dat zou me frusteren. Ik hou jullie weer op de hoogte.

Posted: 15:54, 17/12/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

intake gesprek mckinderwens kliniek in Leiderdorp

Gisteren was het dan zover. Onze eerste intakegesprek bij de kliniek. Het was zoals we hoopte en eigenlijk nog beter.  Van te voren ga je toch je proberen voor te stellen hoe het is en ik hield er toch ook rekening mee dat er misschien een grauwige sfeer zou hangen omdat iedereen die daar komt ongewild deze behandelingen krijgt en vaak al een lange weg gehad hebben. Maar gelukkig was het tegenovergestelde waar. De sfeer was heel gemoedelijk, er kwamen ook mensen lachend de behandel/spreekkamer uit, er heerste vooral hoop. Kloppend dus met hoe wij ons erbij voelen en dat was enorm prettig. Vervolgens kwamen we bij onze behandelend arts. Een aardige vrouw, heel gemoedelijk en rustig dus dat klikte wel. We kregen eerst uitleg over hoe een behandeling gaat en ze stelde ons gerust dat de meeste mensen zoals ons icsi krijgen en geen ivf en dat de slagingskans bij hun 40 tot 45% is en dat circa 70% bij hun met een doorgaande zwangerschap de deur uitloopt. Hoewel we zeker realistisch zijn en blijven omdat er geen garantie bestaat zijn we blij met die getallen, ze liggen hoger dan onze eigen gynecoloog stelde dus wij nemen maar het gemiddelde ervan haha.

Wat we ook prettig vonden is dat je in de medische wereld gezien wordt als "bijzonder" geval en dat je in deze kliniek als "normaal" wordt benadert, je bent ook weer geen volgend nummertje, maar ook geen speciaal gevalletje. Dat vonden we beide pretitg.

 

Elke dinsdagavond hebben ze een informatieavond waar ze de prikinstructie geven en je krijgt een rondleiding waardoor je de behandelkamers kan zien waar bv de echos gedaan worden, de punctie en het terug plaatsen. Dat vinden we fijn. De eerste dinsdagavond in het nieuwe jaar dat ze weer deze avond hebben gaan wij naar zo een avond toe.

 

Aankomende dinsdag (20 december) krijg ik mijn uitgangs echo, daarop volgend het startgesprek en daarna moeten Maurice en ik bloed prikken. De uitgangs echo is bedoeld om te zien hoever ik nu in mijn cyclus zit zodat ze kunnen inschatten wanneer mijn eerste menstruatie dag is en ze daarmee kunnen bepalen wanneer we kunnen starten. De kliniek hanteerd zelf ook een eigen soort cyclus die, als ik het goed heb begrepen, 2x per maand start. Een hele groep begint binnen een bepaald tijdsbestek dan tegelijk met de behandeling. Zo zorgen ze er volgens mij voor dat je altijd dezelfde behandelend arts krijgt en niet steeds een andere, dat is wel prettig. Volgens mij zit het nog wat ingewikkelder in elkaar maar is dat voor mij teveel gedoe om helemaal uit te leggen.

 

Omdat ik geen regelmatige cyclys heb en maar soms een eisprong heb, dacht ik dat het zomaar nog heel lang kan duren voor je kan starten met de behandeling, maar ook dit kunnen hun helemaal regelen. Indien ik geen eisprong heb en de menstruatie lang op zich zal laten wachten kan ik 10 dagen een hormoonpilltetje slikken om de menstruatie op te wekken, vanaf de eerste dag dat je begint met slikken duurt het dan gemiddeld 21 dagen voor ik mijn menstruatie krijg. Het voelt als vol proppen met hormonen dus ik hoop dat het niet nodig zal zijn, maar goed wat wel moet dan doen we gewoon. Het wordt dus heel spannend weer volgende week. We gaan wat er ook uit de echo komt zowiezo wel wachten tot na de feestdagen maar ik denk wel dat we volgende week redelijk goed kunnen inschatten wanneer we de eerste behandeling precies gaan krijgen.

 

Vorige keer had ik het over het invriezen van embreyo's. Maurice en ik hadden er al over gepraat met elkaar en ze laten vernietigen zouden we beide echt niet kunnen, dat voelt alsof je voor god speelt en dat recht heb je niet. Dus de keuze leek al te vallen op invriezen. De arts gaf aan dat ongeveer in 60% van de behandelingen er meer embreyo's ontstaan dan ze terug mogen plaatsen. Deze worde dan ingevroren en worden dan de volgende poging gebruikt. Er bestaat een kans dat de embreyo's het ontdooi proces niet overleven en als ze het wel overleven is de kans op zwangerschap wel wat lager, maar een groot voordeel is dat elke poging met een ingevroren embreyo valt onder de poging waaruit deze zijn ontstaan. Aangezien je maar 3 behandelingen per jaar krijgt vergoedt is het natuurlijk gunstig als je embreyo's kan laten invriezen. Zo heb je meer pogingen. Het klinkt heel klinisch en bizar als ik mijn eigen woorden zo terug lees hierover, maar we zijn wel heel blij dat het op deze manier werkt want hoe meer pogingen, hoe groter de kans is dat het lukt.

 

Voor nu zijn we hoopvol en blij en kijken we weer uit naar volgende week. Hopelijk dan geen menstruatie want dan zal de echo opnieuw ingepland moeten worden en helaas kan ik mijn cyclus zoals de meeste vrouwen wel kunnen, niet voorspellen. Dus duimen draaien maar weer. Gelukkig hebben we het beide druk met allerdaagse dingen. Dus de tijd zal om vliegen.


Posted: 15:50, 13/12/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

Hoewel we het al hadden gelezen en in onze omgeving van verschillende ervaringsdeskundigen hadden gehoord komt het nu pas eigenlijk bij ons binnen. Wat ga je doen als je meer goede embreyos hebt dan dat er terug geplaatst mag worden? Een embreyo is een bevruchte eicel met celdeling. Laat je ze dan invriezen of vernietigen?... Vernietigen? Nee dat voelt niet goed want een embreyo is tenslotte toch een potentieel nieuw leven.... Invriezen? Hoe kan zoiets nou, zet je dan een potentieel nieuw leven stil om het vervolgens weer te ontdooien? Wanneer is het inderdaad potentieel leven, begint dat bij de eerste celdeling of begint dat als het zich in de baarmoeder nestelt? Dit is voor ons nu het eerste waar we tegenaan lopen en we een keuze moeten maken waar we ons goed bij voelen.

 

Vernietigen voelt niet goed. En dat het invriezen kan is eigenlijk heel bijzonder, maar het zal wel raar voelen. Ik ben voor nu maar even blij dat we met de eerste behandeling willen wachten tot het nieuwe jaar, dat geeft ons tijd om over dit soort dingen samen te kunnen praten en er over na te denken. Zo zullen we vast en zeker meer van dit soort keuzes moeten gaan maken. En ik denk hier liever nu alvast over na dan dat we ineens een beslissing moeten maken en geen tijd meer hebben om er over na te denken. 

Wordt vervolgd.


Posted: 11:28, 11/12/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

Zo, de kerstboom staat en de boel is gezellig versierd! Lekker de radio aangezet en met zijn drietjes de boom opgetuigd. Ik vind dat toch altijd wel weer heel gezellig die kerstsfeer en al die lichtjes die je buiten ziet. Ook heeft Jaimey zijn eigen slaapkamer versierd, zo schattig! Slingers heeft hij opgehangen, zijn eigen kerstboompje heeft hij neer gezet. Hij heeft het heel mooi gemaakt.

 

De uitslag van afgelopen donderdag is bezonken en we gaan met volle vertrouwen maandag naar de kliniek. We hebben hoop en realiteit dus kom maar op. Gelukkig heb ik ook weer goed geslapen afgelopen nacht. Ik merkte gisterenmiddag toch wel dat ik gewoon niet helemaal lekker was van de korte nachtjes voor de uitslag. Tja, er zijn mensen die kunnen ondanks alles slapen en er zijn mensen die in situaties slecht slapen, helaas val ik in die laatste catagorie. Maar goed, dat weet ik van mezelf en ik ben het inmiddels wel gewend. Nu nog twee nachtjes slapen en dan naar de kliniek en deze nachten zullen we heerlijk slapen want maandag is een dag waar we naar uitkijken.

 

Straks gaan we gezellig lunchen in een restaurantje, Maurice zijn vader is nl jarig. Daar hebben we zin in. En vanavond komen er vrienden langs, altijd weer gezellig. En morgen gaan we weer lekker relaxen.


Posted: 09:28, 10/12/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

De uitslag

Vanavond hebben we op school de kerstversiering opgehangen, dat was erg gezellig en het is mooi geworden. Vandaar ook dat het even heeft geduurd maar hier dan de uitslag....

 

Zoals het er nu voor staat bij Maurice hebben we groen licht voor ICSI behandeling. Voor ivf heb je tussen de 1 en de 3 miljoen nodig en bij Maurice lag het daaronder. Aan de ene kant een domper omdat ICSI gevoelsmatig echt de laatste stap is die je nog kan nemen, maar we zijn vooral opgelucht dat we in ieder geval nog wel een mogelijkheid hebben. Ook heb ik gelijk even gevraagd of de verklevingen die ik heb nog een probleem kunnen worden, maar omdat deze tussen mijn blaas en buikwand zit lijkt het hem niet dat het de behandeling in de weg zal staan dus dat zit ons gelukkig ook mee.

 

De gynecoloog zal ons dossier deze week nog doorsturen naar de kliniek in Leiderdorp. Aanstaande maandag hebben we daar onze intake gesprek. Volgens de gynecoloog kan het allemaal vrij snel gaan maar wij gaan het rustig stap voor stap doen en nemen de tijd. We zijn uiteraard wel heel benieuwd hoe het maandag in de kliniek zal verlopen, de afspraak neemt een uur in beslag dus we zullen vast veel informatie gaan krijgen. We zijn blij met de fijne en positieve reacties die we ontvangen hebben, bedankt daarvoor. Dat doet ons goed!

 

Zo deze dame hier gaat zo lekker slapen, morgen ga ik hier de kerstboom neerzetten (jaja dit jaar komt onze nepboom weer van de vliering, is toch wel zo makkelijk) en de lichtjes er alvast indoen zodat we s'avonds met zijn drietjes de boom kunnen mooi maken. We hebben er zin in.


Posted: 21:39, 8/12/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

Vanmiddag krijgen we dan eindelijk de uitslag van Maurice zijn zwemmertjes. We vinden het best spannend dus ik ben blij als we weten of er groen licht komt voor de volgende stap. In de tijd dat we zwanger wilden worden van Jaimey waren de zwemmertjes van Maurice niet zo best. Hij had toen 3 miljoen zwemmertjes en normaal heeft een man 20 miljoen zwemmertjes nodig om via de natuurlijke weg zwanger te kunnen worden. Gelukkig zijn we toen bij de eerste I.U.I behandeling zwanger geworden wat medisch gezien een wonder was want toen was er al een gynecoloog die ons vertelde dat het via I.U.I niet zou lukken. Gelukkig had deze persoon geen gelijk gekregen.

 

In 2009, ongeveer een jaar na de operatie van Maurice zijn de zwemmertjes van Maurice opnieuw getest en toen was de uitslag 400.000 zwemmertjes. Dat was dus drastisch naar beneden gekeldert en I.U.I is daarmee geen optie meer. Omdat ivf best pittig is hebben we toen besloten het te laten voor wat het is want voor zoiets moet je wel klaar zijn. Nu bijna 3 jaar later is het dan zover en zijn we er klaar voor. Maurice heeft afgelopen maandag opnieuw zijn zwemmertjes ingeleverd. Deze keer wordt het ook, zoals ze dat noemen, "opgewerkt". HIer wordt mee bedoelt dat van de zwemmertjes die hij heeft de goede van de slechte worden gescheiden om te zien hoeveel zwemmertjes er daadwerkelijk dan overblijft voor een behandeling.

 

Maurice ging dus afgelopen maandag het potje naar het lab brengen, komt hij daar aan zegt de laborant dat hij het verkeerde lab-formulier heeft en hij het zo niet kan inleveren. Het potje moet handwarm blijven en binnen een uur ingeleverd zijn dus daar sta je dan. Maurice is gelijk naar de assistente van gynecologie gelopen waar ze het lab-formulier hebben aangepast. Zo kon Maurice het gelukkig toch inleveren. Even later wordt Maurice gebeld door de assistente dat het eerste lab formulier wel de juiste was en dat ze het weer heeft aangepast. Pff gelukkig een assistente die allert was, dat is fijn.

 

Nou het wordt flink duimen voor vanmiddag, zodra we de uitslag weten zal ik het hier op onze blog vermelden.


Posted: 08:46, 8/12/2011
Comments (2) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer