Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

koeienletters

7/6/2009 - Verhuisd

Voor je het weet heb je allerlei leuke webpagina's en weet je van ellende niet meer welke je waarvoor hebt! Een blog, een hyvespagina (alle andere vriendensites houd ik heel beslist buiten de deur, omdat ik anders helemaal het spoor beister raak), Twitter (want ja, natuurlijk wil iedereen van minuut tot minuut weten wat ik doe...) en dan natuurlijk nog je eigenste echte website.

Nou ik maak er een eind aan - voortaan is mijn blog te lezen op www.koeienletters.net/blog/blog.html. Het begin is er.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

29/10/2008 - Slap me silly!

Slap me silly, for I have knitted!!!! Jongens, ik weet ook niet wat me ineens overkwam. Ik zag wol en naalden en ik kreeg een visioen of misschien een hallucinatie. Hoe dan ook, een galmende stem droeg me op: 'BREI EEN SJAAL'. (Misschien de stem van de Hypotheker?) En voor ik het wist, zat ik thuis obsessief te breien. Recht, averecht: zelf zag ik geen verschil. Ons huis kreeg ineens iets huiselijks. De drang is intussen voorbij, de wol is op. Het stukje huisvlijt hangt aan de kapstok als een permanente aanwijzing voor het dreigende verval. Ik doe een dringend beroep op iedereen die me lief is. Mocht ik ooit nog naar dit soort huiselijk geweld grijpen: Slap me senseless!

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

25/8/2008 - Mexico, Mexicooooo

Een groet uit het zonnige Mexico! Hier worden de life changing decisions genomen. Waar eten we vanavond? Welke beach club doen we vandaag? Ga ik wel of niet de zee in? Wordt het een hot stone massage of alleen een voetmassage? Pffff....

Maar ook de meer praktische zaken passeren de revue. Hoe ver van het toilet kan ik me vandaag wagen? Ja een gemeen virusje heeft me overmeesterd. Het neemt een beetje een loopje met me: voel ik me net weer beter en dan slaat het ineens weer genadeloos toe. Lekker hoor!

Toch krijg ik langzaam een gezond kleurtje (kun je nagaan wat het zou zijn als ik niet steeds bleek wegtrok). Het donkerwit is via een licht (en pijnloos) pink veranderd in een viezig beige tintje. Bruin is nog niet aan de orde, helaas. Maar ja, aan de andere kant hebben we ook het gruwelijk pijnlijke knalrood kunnen vermijden.

De weergoden doen erg hun best en met resultaat. Het is warm en heerlijk zonnig. Soms dreigen er buien maar die drijven voor ze Playa bereiken toch af naar het Zuiden. Als de potgoden nou ook een beetje meewerken, gaan we de komende week Maya tempels bekijken en andere leuke uitstapjes doen.

Eilt is nu aan het duiken en ik ga zo naar de Spa voor de een of andere ontspannende massage. Ja, het leven is hard maar we houden vol...

Tot snel!

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/8/2008 - Vogelaar

En zit iets ironisch in een vogelaar die klaagt dat het leven alleen nog maar voortkabbelt. Je ligt nota bene op je buik door een verrekijker vogels te bespieden. Wat verwacht je nou eigenlijk?Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/8/2008 - Bulten

Nog even en dan gaan we op vakantie! Ik droom van zee en zon, van zand tussen mijn tenen, van cultuur snuiven en van koele mojito's. Aan de andere kant heb ik nachtmerries van koffers, van last minute boodschappen en van paspoort en tickets niet vergeten. (Je weet het nooit: ik blijf toch blond, he? Ja, ik blijf blond! Al wordt ik 93. Gekken grijzen niet. Kan ook altijd nog betekenen dat ik eindig met een Sinead O'Connor kapsel. Voor niet ingewijden: kaal.)

Enfin, vakantie. Ik hou van een gedegen voorbereiding (ahum) en dus ben ik alvast begonnen met voorbruinen. En met resultaat hoor: ben inmiddels donkerwit! Bovendien steekt de zonne-allergie ook zijn lelijke kop al op. Het kan maar geregeld zijn. Waarschijnlijk breng ik de vakantie door met factor 60 van top tot teen en natuurlijk met mojito's. Zo ver ik weet krijg ik daar geen uitslag van!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

12/8/2008 - Voor jou, Vonnie

Comments (5) :: Post A Comment! :: Permanent Link

10/8/2008 - Verdriet

Het grootste verdriet is het verdriet van wie je lief is. Van je zus die 1400 kilometer verderop haar leven ziet veranderen in een richting die zij niet heeft gekozen. Van je moeder die als een klein kind in je armen past en huilt dat 'ze nu maar naar huis moet komen'. En van je vader die huilt om zijn dochter en gekwetst is door zijn zoon.


Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

3/6/2008 - Ik mis je

God wat mis ik je. Je bent pas drie nachten in het land van de rijzende zon, nog vijf te gaan. Je vermaakt je wel, geloof ik. Volgens de laatste berichten lig je nu een sake-roes uit te slapen. Ben je ook al los gegaan in een karaokebar? Sterk spul hoor dat Fishermen's Friend. Ik wil zo graag even met je ouwehoeren over die nieuwe klus. Of horen wat jij allemaal uitspookt daar. Maar ja prik daar maar eens momentje voor. Jij slaapt als ik wakker ben en als jij kans ziet, ben ik weer druk.

De enige man die hier voorlopig door het huis stapt is klein, grijs en heeft vier poten. Kom maar snel thuis...

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

25/5/2008 - Beetje sneu?

De nieuwe auto is er! Zaterdag hebben we hem zelf heel feestelijk onder een knalrode hoes vandaan gepulkt. (Het heuglijke moment is op foto vastgelegd en ingelijst.) Daar stond ie dan: stoer, zwart en klaar om te gaan. En gaan gingen we! Heerlijk een beetje rond getoerd. Airco aan, airco uit, schuifdakje open, schuifdakje dicht, cruise control aan en weer uit. Allebei met een enorme grijns onder onze zonnebrillen. Even showen bij pa en ma, door naar een terrasje en nog iets verder door naar het strand. En maar glimmen (ja, de auto en wij). Bijnaam voor de nieuwe aanwinst is Sjaak, omdat ie zo mooi swart is.

Tragisch dieptepunt in onze blijdschap was vanochtend. Toen we betrapt werden door de buren. Bijna obsceen tevreden en breed glimlachend zaten we in onze nieuwe auto... onder de carport.

Wij zijn voorlopig nog niet uitgespeeld.


Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/4/2008 - Vakantie, vakantie, vakantie

Mijn laatste blog is te lang geleden. Ik heb het hartstikke druk en als ik al vrije tijd heb, heb ik bijna geen puf meer om een toetsenbord aan te raken. (Zelfs niet van mijn mooi nieuwe Mac..). Nou gaan we bijna op vakantie naar Noorwegen. Vijf dagen naar Von en Peet. Gezellig! Maar omdat een echte relax/zon vakantie er al een paar jaar bij inschiet, hebben we dit weekend gelijk ook zo'n vakantie geboekt.

Dat wil zeggen, we hebben een optie. Want ik kon natuurlijk weer niet besluiten. Wat dat toch is met vakanties en ik? Geen idee, maar het is altijd hetzelfde. We maken wilde vakantieplannen naar allerlei bestemmingen en als puntje bij paaltje komt, kan ik niet kiezen. Dan is de kamer net niet helemaal wat ik in gedachten had, of de reis te lang of ligt het hotel in the middle of nowhere of het strand is te geel (ja echt) of zitten we net nog in de regentijd. Kortom het is niet gauw goed. Het lijkt wel een soort bindingsangst. Want als ik het één kies, dan laat ik automatisch al het andere schieten en ik hou nou eenmaal graag wat opties open.

Dus verlieten we zaterdag het reisbureau met een optie: 16 dagen Playa del Carmen in Mexico. Leuk hotel, niet zo'n all inclusive resort (want dat wist ik dan weer wel heel zeker), in het centrum, vlakbij het strand en een prima uitvalsbasis voor excursies naar een heleboel prachtigs dat Mexico te bieden heeft. En nog twijfelen! Totdat ik deze foto zag, toen was ik om. We gaan morgen boeken.

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/2/2008 - Dûh!

Onderzoekers aan de Universiteit Utrecht zijn goed bezig geweest (voor het beste effect deze zin uitspreken met enig cynisme).

Of zijn het gewoon zinloze sadisten? Zij hebben ratten en honden 'kleine elektrische pulsjes' gegeven en nu blijkt dat de hersenen niet alleen de pijnprikkel registreren, maar dat de dieren pijn ook als 'emotioneel onaangenaam' ervaren... Baanbrekend nieuws, toch (let op: weer dat cynisme)?

Dus... Welk deel van 'pijn' begrijpen de dames en heren niet? Ik leg het nog één keer uit voor de bollebozen.

Pijn betekent volgens Van Dale: lichamelijk lijden, verdriet, moeite. De link met 'emotioneel' en 'onaangenaam' ligt dan al gauw voor de hand.

Het lijkt mij geen hogere wiskunde. Bovendien ziet iedereen die wel eens echt naar dieren kijkt (in plaats van ze te 'onderzoeken') dat ook zij pijn niet fijn vinden!

Mocht ik vanaf vandaag te boek staan als een dierenrechtenextremist. Puh!  Ze hadden me ook écht kunnen kwetsen door me onderzoeker te noemen.

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

18/2/2008 - Mijn principes verkwanseld

De postcodeloterij, daar zou ik nou dus nooit aan meedoen! Toen we de winnende postcode hadden en geen loten, was ik daar nog steeds principieel in. Bovendien heb ik geen geluk in het spel. Hadden we wel loten gehad, dan was die prijs nooit in onze straat gevallen.

Tot ik kortgeleden gebeld werd door een heel aardige mevrouw die mij postcodeloten wilde verkopen. Want onze postcode was een van de codes die geselecteerd waren voor de LENTEKANJER! Ik heb een leuk gesprek gehad met die mevrouw, maar ik bleef bij mijn principes. Hoewel ik twijfelde...

Want ik heb liever geen geluk met loten dan zonder loten. En toen heb ik het gedaan: ben alsnog naar de website van de postcodeloterij gegaan en heb niet 1, niet 2, maar 3 loten genomen. Hoe ik ooit aan een hernia ben gekomen is een raadsel, ik heb niet eens een ruggengraat!

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

31/1/2008 - Ik zoek me lens

Zomaar een fragmentje uit een van onze zondagen:

"Yolan?"

"Ja".

"Hoeveel lenzen heb jij nou in?"

"Eéntje." (Ik experimenteer momenteel met monovisie. Vraag maar niet verder.)

"Waarom liggen je lenzendoosje en allebei de dekseltjes dan omgespoeld op het aanrecht?"

"Shit!"

De ontsnapte lens vonden we terug, dubbelgevouwen in het filtertje van de afvoer (de lens, niet wij). Hij is nooit meer helemaal de oude geworden.

 

 

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/12/2007 - Bo en Bing!

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/12/2007 - Hilarisch, swingend de kerst in....

http://www.elfyourself.com/?id=1713879037Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/12/2007 - De kerstgedachte

Nooit zo bij stilgestaan: de kerstgedachte. Maar op dit moment léven we hem. Het gaat toch deels om zorgen voor je medemens. (Ja, óók om pakjes. Grotendeels, grote pakjes. Weet ik wel.) Eerst velde een fikse buikgriep mij en verzorgde mijn vriend mij terug naar redelijk (waar ik nu ben). En vanochtend vroeg ging hij door de knieën. Letterlijk, want ik vond hem terug in de gang. Op handen en knieën. En voorzichtig roepend: ik zit hiehier. Maar dat zag ik wel, want alleen bij hem was het licht uitgegaan. Hij ligt nu in bed en ik pak een kamer verder de laatste pakjes in. Ik hoop dat ik hem ook een beetje kan helpen, zonder dat ik hem direct smoor met goede bedoelingen. (Ben nog aan het zoeken naar de juiste balans. Sorry, schat.)

Wat mij betreft doen we het volgend jaar weer zonder de kerstgedachte: gewoon allebei blakend van gezondheid onder de boom!

Fijne kerstdagen en je mooiste dromen waar in 2008!Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/12/2007 - A bad hair day


Vandaag naar de kapper geweest; naar een kapper eigenlijk, want de mijne is er niet meer. Gewoon een kapper: aardige vent, goeie spiegels, slechte stoelen bij de wasbak. Het resultaat is prima, m'n haar zit leuk en die geïrriteerde hoofdhuid gaat wel weer over. Misschien wordt dit wel 'mijn' kapper. Het leven gaat door en dat hoort ook zo, maar vandaag voelt toch als een bad hair day.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

12/11/2007 - Dream, dream, dream....


We hebben een bed gekocht. Eindelijk. Boxspring, elektrisch verstelbaar, extra breed en extra lang. We kunnen er straks in wonen! Nu alleen nog wat geduld, de levertijd is zestien weken.

Nog 112 nachtjes slapen...Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

9/11/2007 - Vol verwachting klopt mijn hart

Het stormt buiten. En als het buiten stormt, loopt de druk in mijn lichaam op. Als het buiten raast, raast het vanbinnen ook. Net als bij een naderende onweersbui. Ik voel het aankomen in mijn hoofd, in mijn nek, in alles. De spanning in mijn lijf groeit gestaag en ik wacht op ontlading. Als de storm zijn hoogtepunt bereikt of als ik de donder voel dreunen, zo hard dat je op het punt staat bang te worden, dan bereikt de druk in mij het kookpunt. Pas als het geweld buiten afneemt, ontlaadt de spanning in mijn lijf zich en vind ik rust.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

1/11/2007 - Boe!

Ik heb een onbedwingbare drang naar enge verhalen. Kan ik niets aan doen, is genetisch bepaald: mijn zus heeft het ook. Ik griezel graag. Ik heb ook een ongebreidelde fantasie. En daar zit het probleem... Gisteren was het Halloween. Een enge avond, eigenlijk... er zijn niet voor niets vierhonderd films over gemaakt. En een van die films trof ik gisteren op tv tijdens een rondje nietsvermoedend zappen. Eeek!!!!! Eén shot van Michael Meyers, één flard van een sinister muziekje en ik bleef net iets te lang hangen. Buiten was het donker, in huis bijna muisstil en ik was alleen thuis... Binnen enkele minuten waren mijn zenuwen aan gort omdat ik uit mijn ooghoek steeds iets (of iemand???) zag bewegen! TV uitgezet, natuurlijk, maar te laat: ik had geen rust meer. Slapen dan maar? Wat met het licht uit? Nou, dat lijkt me niet! Uiteindelijk ben ik maar gaan zitten werken met alle lichten aan. Het bleef nog lang onrustig...

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

Ik ben Yolan Datema. Tekstschrijver van beroep en de trotse oprichter, eigenaar en enige medewerker van Koeienletters Communicatie. Wereldburger, maar vooral Rotterdammer. Veertigplusser (maar ik zie er natuurlijk veel jonger uit) met wisselende haarkleur en wisselend humeur. Mijn persoonlijke motto op goede dagen: "Hahaha...", en op minder goede dagen: "Je moet wel een verrot gevoel voor humor hebben om mijn leven nog leuk te vinden."

Friends

• steamboatwillie
Hosting door HQ ICT Systeembeheer