Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

komsjeemwa

Een verkeerde waarheid

11:05, 12/1/2015 .. 0 comments .. Link

Moeilijk wat tegenin te brengen.. En toch wil ik dat wel ff doen! Ik hoor hier en daar namelijk wel ooit het een en ander. Zoals dat ik een vriend-in-nood zou hebben laten vallen als een baksteen. En dat doet pijn. Ontzettend pijn. Want het is niet waar! 

Ik ben geen moeilijk persoon, stel geen onhaalbare of zelfs hoge eisen. Het enige wat ik ooit van iemand vraag is eerlijkheid en respect. En dat is vaak al teveel gevraagd...

Je hoeft niet als mij te zijn, je hoeft niet mijn tegenpool te zijn, je hoeft me niet naar de mond te praten. Helemaal niet, zelfs. Als ik je mag, mag ik je zoals je bent.  En als ik je heel graag mag zal ik ALTIJD alles doen om je te helpen waar ik kan. Zolang je mij ook mijzelf laat zijn, geen jaloerse aanvallen hebt omdat ik toevallig eens een keer wat leuks met iemand anders als met jou ben gaan doen, dat ik niet af hoef te meten of ik met jou samen wel net zoveel leuke dingen doe, EN... dat ik OOK eens de kans krijg om te ventileren! Zonder dat dat meteen omgebogen wordt naar wat jou nu weer bezig houdt. Zonder dat daar overheen gewalst wordt alsof ik en mijn dingen niet net zo belangrijk zijn als jij en jouw dingen.

Ik heb wat fratsen en toeren uitgehaald - achteraf bezien- om deze specifieke dame gerust te stellen, en dan bedoel ik niet alleen met betrekking tot onze vriendschap! De verwijten die je krijgt zijn die van een 4jarige. Tenminste; daar zou ik ze van kunnen begrijpen. Ze is alleen wel ruim dertig jaar ouder als dat...

" als ik dan hoor dat jij met die-en-die naar de film bent geweest, en IK was niet uitgenodigd... ja dan laat je wel zien hoe belangrijk ik voor je ben..."

"...jouw man is vandaag jarig, en IK ben niet uitgenodigd?! Ja schuif mij maar weer aan de kant"

14 dagen op vakantie, 14 dagen de godsganselijke dag appjes, want het is weer helemaal geescaleerd tussen haar en haar partner. Net als op mijn verjaardag, de verjaardag van de kinderen, alle feestdagen, haar verjaardag ("je blijft toch wel?!? ik kan nu echt niet alleen achterblijven..!") zijn verjaardag, de communie van haar oudste en ga zo maar door. Maar ik moet toch vooral WEL van mijn vakantie genieten.... Welke?

Thuisgebleven als ik plannen had, want ze had me nodig

Op de meest onmogelijke tijden/dagen binnen komen vallen (niet erg, hoor.. graag gedaan, was nodig...), of bellen/appen. Ook midden in de nacht. Ben ook meer dan eens op de meest onmogelijke dagen/tijden naar haar gereden als dat nodig was!

Na weer een escalatiedrama haar hier over de vloer gehad, bij haar partners huis langs gereden (in MIJN auto, dan "valt het niet zo op") zodat ze kon zien of er nog licht brandde en of er eventueel vreemde auto bij hem voor de deur geparkeerd stond.. Dat ze dan daarna hem wil bellen en zeggen dat ze van de trap gevallen is (wat in de verste verte niet waar is want ze zit al uuuuuuuuren bij mij en mijn man aan tafel!!), pijn heeft, alleen maar zodat hij naar haar toe komt gaat mij veel, maar dan ook HEEL VEEL te ver. Niet vanuit mijn huis, dame, daar doe ik niet aan mee!

Ook mij komen controleren, om te zien of ik het echt wel zo druk heb dat ik niet "even" tijd heb bij te kletsen, want er is weer zooooooveel gebeurd. En dan -als ik haar gezegd heb dat ik niet thuis ben(!)- van mijn oudste horen dat ze aan de deur is geweest voor me... hoezo; controle?!

Samen sporten. "Kom ik je wel ophalen, zo'n onzin om met twee auto's te gaan" Op een gegeven moment standaard op het laatste nippertje aan te komen kakken. Daarna zelfs gewoon helemaal niet, maar ook niet even wat laten weten! Kan een keer gebeuren, mmmaar standaard?

Op vakantie gaan (wij) met de "opdracht" me om haar niet druk te maken want dat komt wel goed. "Ik zal je met rust laten, schatje, geniet er nou maar van" ....1 dag weg, appje; tis weer helemaal geescaleerd, maar daar zal ik je niet mee lastig vallen... damn, meis, wat mis ik je nu! Bij thuiskomst na de vakantie is ze boos dat ik niet verder gevraagd heb wat er aan de hand was. Ze is zwaar beledigd. ZIJ hoort het centrum van ieders universum te zijn.. Dat blijkt wel als een hele dierbare goede vriend 4 dagen later overlijd, en ik HAAR een keer nodig heb. Enige respons die ik daarop krijg is een glazige blik, en " ohhhh ik heb toch zoooooooooo'n leuke vent leren kennen blablablabla.."

Nu is het zo dat haar FBtijdlijn regelmatig geupdate wordt met foto's van haar "liefste vriendinnetjes" die ze uitgebreid bedankt voor het schijten op haar wc, bij wijze van spreken. Gesprekjes die ik met haar voer aan school (want ontwijken doe ik haar niet. Ik HAAR niet, grinnik!) komt nogal eens ter sprake dat zij "nu mensen om haar heen heeft die ECHT het beste met haar voor hebben, en die ook echt voor haar klaarstaan". Ze probeert steken uit te delen.. Ze doet haar best maar, ik weet hoe het zit. En de mensen die mij kennen ook. Heb geen behoefte aan moddergooien (daarom staat dit ook HIER, haha!) maar kan niet beloven dat ik iets als dit niet alsnog op FB zal plaatsen. Dan heeft ze het alleen wel eerst heel, heel erg bont moeten maken. 

Feit blijft wel dat het stiekem toch zeer doet als jij, en alles wat jij voor haar hebt gedaan en proberen te doen afgedaan wordt als minder dan niks. Ergens zou ik haar heel graag te kijk zetten als de manipulatieve trut die ze is

 Kaarten.... Kerstkaarten

08:56, 9/1/2015 .. 0 comments .. Link

Vind ik leuk. Verstuur ik graag, krijg ik graag. Meestal tenminste.

Ik verstuur kaarten naar mensen die belangrijk voor me zijn, of zijn geweest at some point in my life. Gewoon omdat ik dat wil. En heel eerlijk gezegd boeit het me dan geen ene reet of ik kaart terug krijg of niet. Nee, echt niet! Ik maak daar best een groot punt van mensen duidelijk te maken dat ik hen een kaartje stuur omdat IK dat zo wil/voel, en dat ze mij alleen een kaart terug hoeven te sturen als zij dat LEUK vinden en niet omdat dat 'nou eenmaal zo hoort als je van iemand een kaartje hebt ontvangen'. Daar heb ik een vreselijke hekel aan, aan dat 'verplichte' kaartje... Zijn er meestal ook heel snel uit te pikken; dat zijn de kaartjes die later komen dan alle andere kaarten, meestal zelfs na Nieuwjaar.

Ik had er weer zo een. Kwam 02-01 binnen, klein envelopje met grote sticker er op van PostNL. Kaart kwam van een nicht van me, zo een die (tegenwoordig) graag met geld wappert, maar te pinnig is om 0,39cent aan een postzegel uit te geven.. Want daarom zat dus die grote sticker erop, vlopje mistte een postzegel. En jammer genoeg - in dit geval- ook een afzender.

Dan denk ik terug aan 'vruuger', toen er nog aangebeld werd als er een dergelijk poststuk voor je was met de vraag of je 'm wilde accepteren, te ja of te nee. Tegenwoordig schuiven ze zonder pardon ook die brieven door je bus (strot). Krijg je daarna van PostNL nog een kaartje. Of je de portokosten even wil voldoen. Nou ben ik echt eerlijk waar de flauwste niet, maarrrr... ik ga dus nog niet misschien die portokosten voldoen, he! E1,92 omdat madam te nippig is 0,39cent te plakken?!

Trouwens; wat wil PostNL er aan doen? Kaart terug komen halen!? Be my guestBeetje begrip

11:43, 5/1/2015 .. 0 comments .. Link

Met een beetje begrip kom je een heel eind is een uitdrukking die de meesten wel kennen, denk ik. Jammergenoeg vergeten veel mensen dat dat twee kanten op werkt. Zolang iedereen maar begrip heeft voor hun situatie/omstandigheden is het goed, andersom is vaak teveel gevraagd. Ik word daar moe(deloos) van! Show some respect!

Mijn eerste zus (en haar gezin) is een kanjer in het eenrichtingsverkeer-gebeuren. En vroeger kon ik dat echt wel (enigzins, tenminste) begrijpen; zie maar eens op tijd te komen als je vier kleine kinderen hebt. Maar dat was vroeger. Twee "kuikens" zijn al uitgevlogen, en van de andere twee is de jongste ook 18 geweest. Ik geloof niet dat moeders nog moet zorgen dat ze fatsoenlijk aangekleed de deur uit gaan. Maar goed.

We wilden nog eens gezellig samen Oud&Nieuw vieren. Vanaf 20.00u @SjeeMwa. Dan heb je wat aan je gezellig avondje samen. Groepsappje voor aangemaakt, weet ik tenminste zeker dat alle betrokkenen de uitnodiging krijgen. Oudste en een-na-oudste van zus 1 hebben al plannen. Prima, geen probleem; veel plezier en hou het ajb heel. Een-na-jongste van zus1 weet het nog niet zeker, zal het nog laten weten. Hoor ik van zus1. Huh? Waarom meneer dat niet zelf kan laten weten is mij een mysterie. Kennelijk ben ik toch maar een eng mens. 17.55u, appje van zus1 om door te geven dat hij er 's avonds dus niet bij zal zijn. Correctie op de voorlaatste zin; kennelijk ben ik vre-se-lijk eng! Begrijp er niks van, valt volgens mij reuze mee....

Aankomsttijd zus twee; 20.20u. Aankomsttijd Pa&Ma; 20.30u. Super! Aankomsttijd zus een....; 23.40u. Waarom?!? Ze moest de oliebollen nog bakken...! Begrijp ik niet. Echt niet!! Als je toch weet dat je een gezellig avondje met zijn allen samen door wilt brengen, onderweg naar het nieuwe jaar, dan bak je die bollen (die overigens niemand eet (lust) behalve haar eigen gezin) toch overdag?! Maar zich wel gekrenkt voelen dat ze een hoop gezelligheid mist... Ja, dahag! Zo lust ik er nog wel 1!! (maar geen 'bollen, bleeergh!)

Spreek een tijd af, en ze komt (minstens) anderhalf uur te laat. Standaard. De voorbeelden zijn legio. Zesde verjaardag vanmijnoudste (op een woensdagmiddag, notabene!) zou ze er om 14u zijn. Het werd uiteindelijk pas om 18.30u. Zevende verjaardag van mijnjongstezoontje; 15u afgesproken, 17.15u aanwezig en om 17.45u weer weg (moest om 18u beginnen met werken). Dagje Efteling-met-zijn-allen, vertrek afgesproken 11u, 13.30u nog geen spoor van zus1.

Gisteren verjaardag van mijn vader, werden "om een uur of vijf" verwacht.....20.50u!! is ze er.. En dan bozig zijn dat zus2 met haar gezin, en ik met mijn gezin, net op het punt staan te vertrekken. "Jullie gaan altijd net weg als wij komen! Ik zou er nog wat van gaan denken!"About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Een verkeerde waarheid
Kaarten.... Kerstkaarten
Beetje begrip

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer