Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Ksie's weblog Home | Profile | Archives | Friends

Moeite18/10/2007

De meesten van jullie die regelmatig mijn blogjes lezen, hebben denk ik wel door waar uiteindelijk de meeste blogs op uitkomen.. Vrijwel alle blogs komen uiteindelijk uit op het onderwerp "onrecht".. iets waar ik een ontzettende hekel aan heb. Zomaar kleine en grote dingetjes die mensen niet verdienen.

Kom ik even bij een cliche: Kindjes in Afrika die 20 km moeten lopen om hun eten te krijgen. Is dat onrecht? Ik vind van wel, maar daarmee kom ik wel langzaam bij het onderwerp van deze blog. Dat is namelijk moeite doen. Moeite doen om voor elkaar te krijgen wat je het liefst wil..

 

Gisteravond aan de etenstafel (Ja wij wel!) kwam door een discussie de gedachten bij me op dat de meeste dingen ons wel erg makkelijk komen aanwaaien.. Natuurlijk, gemak dient de mens. En daar maakt iedereen gretig gebruik van, wat ook terrecht is, want daar hebben we in het verleden immers hard genoeg voor gewerkt. Maar het grootste probleem hierin is dat de meeste mensen amper nog moeite hoeven te doen om prestaties te leveren.. Kijk daarin nog maar eens naar onze westerse wereld en die kindertjes in Afrika.

 

We zijn inmiddels zover dat we denken, wij hebben genoeg eten hier.. We GEVEN wel een aantal zakken met rijst en wat vis e.d. . Een erg nobel streven, dat geef ik toe. Maar wat nou als je voor dat geld wat we in die zakken met rijst en vis stoppen, vishengels zouden kopen bijvoorbeeld? Zou dat niet veel beter zijn? Dan hebben die mensen élke dag eten i.p.v. dat ze moeten wachten tot wij ze voorzien van eten.
(En zo kun je dat met tal van andere voedselbronnen doen natuurlijk, in de woestijn zul je immers weinig vis tegenkomen ;) )

 

Goed, dat is iets verder van ons bed.. dus terug naar de westerse wereld. Daar waar we nu zoveel duizend jaar later van een grot en de jacht, zijn gaan wonen in huizen en waar de AH het eten zelfs kan bezorgen.. Handig! Ja enorm, wat tegelijk met zich meebrengt dat we enkel nog prestaties leveren in de vorm van denken. We zijn slim.. maar tegelijk, vind ik dan.. enorm slap. watjes die niet veel meer kunnen hebben.

 

Ik vind dat ik ook dit stukje moet afsluiten met een moraal, en dat ga ik ook doen.. Maar niet voordat ik heb gezegd dat ik bij een hoop dingen ieder die het nodig heeft de gemakken in ons leven gun. Als je iets nodig hebt, kun je er immers niet zonder.. Een basisbehoefte. Daar maakt ieder wezen op deze aarde gebruik van. Ik bedoel enkel te zeggen dat we allemaal wel een beetje meer moeite zouden kunnen doen. Voor onszelf, en voor elkaar.. Dan lever je pas de prestaties die je ECHT gelukkig maken...

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Belspelletjes17/10/2007

100 euro...
100 EURO DAMES EN HEREN... wat een klapper!!!
1 Antwoord, voor 100 euro..

 

Jaahaa, jullie raden het al.. het gaat in deze blog over belspelletjes op televisie.
Gelukkig, per 1 november gaat de stekker eruit bij de omroepen van RTL en hopelijk voorgoed.. want zeg nou zelf het is je reinste oplichterij.

 

Die 100 euro, daar hoeven ze maar pak en beet.. 150 bellers voor te hebben om winst te kunnen maken. En wat doet nederland? Die pakt massaal de telefoon om kans te maken op die 100 euro! Laten we zeggen dat er 100.000 mensen bellen.. Ik zou zeggen, de kans dat je dan 100 euro wint is zonde van je tijd, en van je telefoontje.. En de grote baas maar lachen want die vult dik zijn zakken omdat we met z'n allen weer gegokt hebben op een prijs waarvan de kans groter is dat je hem op straat vindt dan hem wint op televisie ;) Ik hou slechts een spiegel voor, wees me dankbaar hihi

 

Maar goed, dat is nog niet eens zo erg.. het is gokken, dat doet iedereen wel eens.. De oplichterij zit hem in de antwoorden. Zo zat ik gister in de huiskamer te werken, en ondertussen stond de tv op een belspelletje omdat daarna een leuk programma zou komen.. De mensen moesten snacks raden. Erg leuk en makkelijk zou je zeggen.. Ja dat zijn de laagste prijzen ook ja.. antwoorden als "Kroket etc."
Maar op een gegeven moment zijn die eruit.. en dan? Dan wordt je een uur opgelicht met klokjes, sirenes, hoge geldbedragen en niet te vergeten dat irritante "1000 euro Ge-ga-ran-deerd".. Want ze weten dat je de antwoorden toch niet zult raden. Wat ook niet zo gek is met dingen als "Dubbel burger, mini pasteitje, en nog tal van andere dingen waar ik nog nóóit van gehoord heb".. Als je dan daarheen hebt gebeld en je ziet even later de antwoorden, voel je je zwaar lullig toch?

 

Uiteindelijk is er maar 1 winnaar.. De televisiezender en kpn.. Blij dat er toch nog mensen zijn die er gelukkig van worden. Zullen we maar zeggen, de armen worden armer en de rijken worden rijker??????

5 Comments | Post Comment | Permanent Link

Haastige spoed...13/8/2007

We wonen in nederland, en in nederland heeft iedereen haast. Toch? Als we iemand aanspreken met hoe is het? Dan krijgen we terug: "Goed, lekker druk".. Ik vind deze cultuur vreselijk. Een mooi voorbeeld hiervan komt van mn weekendje Vlieland, nou ja, wel meer dan 1 voorbeeld maar daar zal ik me niet over uitwijden..

 

Ik kom samen met Ruurd, die graag nog eventjes naar Vlieland wilde aan met de boot. 10 minuten voordat de boot is aangemeert (Als de boot dus nog vaart) Staat er al een enorme rij met mensen voor de deur te wachten voordat ze eraf mogen. Nu weet ik uit ervaring, dat nadat de boot werkelijk vastligt het nog eens 10 minuten duurt voordat mensen eraf mogen.. dat is dus 10 + 10 = 20 minuten dat die mensen daar staan te wachten... En dat gaat dan lekker relaxed op vakantie: zon, zee en strand!

Nou ja, zomaar een voorbeeld.. De reden van deze blog is eigenlijk gewoon omdat ik het steeds duidelijker zie. En dr vandaag eigenlijk gewoon even een blog over wilde schrijven.

Nee niks voor mij, niet dat ik wil zeggen dat ik er zelf nooit aan meedoe, want soms moet je wel.. Maar als ik kijk naar hoe het tegenwoordig gaat, hebben we geen enkele tijd meer voor onszelf, en vooral, niet voor elkaar! We hebben teveel bezigheden, werk, school, hobby's etc. etc. dat er menig huwelijken breken doordat er gewoon te weinig aandacht overblijft voor hunzelf en voor de partner. Zou dat een reden zijn waardoor er zoveel mensen uit elkaar gaan? Ik vrees van wel, vreselijk deze cultuur toch!?

 

Nou, mij niet gezien.. ik weiger toe te geven aan dit gehaaste nederland waar mensen geen tijd meer hebben voor elkaar, en enkel nog tijd hebben voor de baas.. Ik maak liever tijd voor de personen waarvan ik hou, offer mijn tijd op om bij ze te zijn, want zoveel tijd hebben we al niet samen, toch?

5 Comments | Post Comment | Permanent Link

Goede doelen17/3/2007

"Laat een kind in het ziekenhuis weer lachen, word donateur van de clini clowns"
"Voor 5 euro per maand zorgt u ervoor dat een kind zonder aids geboren wordt""
"Heeft u iets over voor..."

 

En zo kan ik er nog wel een aantal verzinnen.
Op straat tegenover de V&D staat een team van 3 man sterk donateurs te werven voor Greenpeace.
Op straat, aan de deur, in de supermarkt, in de binnenstad, op internet, op tv, op de radio, aan de telefoon... Waar zijn ze nou eigenlijk niet?

 

Hun methodes? Ik vind ze vrij agressief en brutaal. Ze stellen zich op zo'n manier op dat je er niet omheen kunt, dat je wel oogcontact moét maken. En dát is nu juist het probleem. Zodra je oogcontact maakt spreken ze je aan. Ik vind het prima dat ze er staan hoor.. Maar misschien dat er een soort gedragscode moet komen waar dergelijke wervers zich aan moeten houden. Op straat bijvoorbeeld niemand aanspreken maar wachten tot ze naar de stand toekomen o.i.d. Ik denk dat dat een hoop irritaties scheelt.

 

Nog een mooi voorbeeld: "Wilt u abonnee worden van de leeuwarder courant"?.. Antwoord je keurig met '"nee dank u".. gaan ze achter je aan lopen waarom je dat niet wilt.. Is "Nee" dan niet meer genoeg tegenwoordig? Moet je altijd redenen geven waarom je niet abonnee wil worden? Je verontschuldigen dat je geen geld hebt om donateur te worden..?
Het is net alsof ze je een schuldgevoel aanpraten als je nee zegt tegen een goed doel. Simpelweg omdat je er geen geld voor hebt, of omdat er al zoveel zijn!!!
Het is absoluut goed dat ze er zijn die goede doelen, en ik geloof ook zeker dat ze bijna allemaal goed werk doen. Maar je kunt als mens niet aan elk doel iets geven. Voel je dus vooral ook NIET schuldig als je dat niet doet of niet kan.. Sterker nog, doelen die op straat staan en me aanspreken zou ik persoonlijk in principe al niet meer iets geven.. Aan de deur prima, maar niet op straat...

8 Comments | Post Comment | Permanent Link

Muurtje..5/3/2007

Ik kom het regelmatig tegen. Mensen waarbij het net lijkt alsof ze een muur voor je om zich heen hebben gebouwt. Absoluut niet te doorgronden, vertellen weinig over hun leven / belevenissen.. Best wel moeilijk als je beseft dat je graag wil dat ze je vertrouwen.. Dat je iemand voor ze wil zijn waar ze alles aan kunnen vertellen. Het lijkt soms wel of mensen dan bang voor je zijn.

 

Ben ik dan een persoon die niet een van hun beste vrienden is? Ookal zou dat wel moeten?
Of hebben ze misschien het gevoel dat ik niet te vertrouwen ben, schamen ze zich voor me.. Ookal ben ik hun vriend?

 

Soms zonder ik me even af.. ga op de grond tegen de muur zitten. Nadenken over dit soort dingen. Dolgraag mensen willen bellen om het te vragen maar het niet durven.. Niet alleen vanwege mn telefoonangst maar bang om ruzie te krijgen.

 

Ik zou zo graag zien dat bepaalde mensen gewoon zeggen wat ze dwars zitten. Gewoon om even een luisterend oor te zijn, een knuffelbeer om tegenaan te hangen zonder reden of angst, om er voor ze te zijn... Maarja, het is nog altijd aan die personen zelf om dat te beslissen of ze je iets vertellen...

 

Overigens: Wie het blogje gelezen heeft herkent wellicht iets in zichzelf, maar vooral in mij... het is een weerspiegeling van mezelf.

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

De grootste ergenisch van den mensch!11/1/2007

Leve de tijd van het perkament, het steenschrift of in ieder geval de tijd waar je niet wordt doodgegooid met Spam, reclame, sms-diensten, Jeanine (Die wilde ook graag voorkomen in mn blog dus vooruit... ) en andere zooi!

 

Ik neem aan dat iedereen het wel kent, de mailtjes met: Enlarge your......, Meds for low-prices, Online Casino.. gek word je ervan. En het erge is, hoe vaker je je zogenaamd probeert uit te schrijven (Niet proberen dus!)  uit de mailinglist hoe MEER je er krijgt. Het is zo langzamerhand mijn grootste ergenis.

 

Nou zijn die mailtjes nog gratis en heel simpel met 1 druk op de knop te verwijderen, erger is het als je ook smsjes krijgt van sms-diensten waar je niet om vraagt en je nog voor moet betalen ook! € 1,15 per sms! En uitschrijven? Echt niet! Betaal je nog een keer € 1,15 en het enige wat je terugkrijgt:

"Je probeerde je uit te schrijven, maar je staat niet in onze lijst".. Ja F. U. ik krijg net één of andere onzin sms van jullie, en daar heb ik nog dik voor betaald ook!

Ofwel: Ik heb met mn stomme kop ooit een smsje gestuurd en op een simpele manier is er niet af te komen.

 

Een moraal in dit verhaal? Boontje komt om zijn loontje! Wees zuinig met jullie privé gegevens, je wint er niks mee

9 Comments | Post Comment | Permanent Link

Jeugdsentiment4/1/2007

Vanmorgen kwam ik op de zolder, daar waar het meeste van ons jeugdsentiment (of lijk ik nu wat te oud?) opgeslagen staat..

Oude agenda's, schoolboeken / schriften, tekeningen en natuurlijk speelgoed.

Van sommige dingen denk ik vaak: "Waarom bewaren we dit eigenlijk".. maar als je dan terugleest wat je toen opschreef in werkstukken en verslagen, dan gniffel ik nu nog. Zouden de leraren je echt hebben geloofd als je weer eens onzin opschreef? Ach, een 8 op een werkstuk is een 8 toch? Of er nu waarheid instaat of niet.

 

Ik speelde tot mijn 11e altijd met lego, bouwde de gekste dingen met de meest ingenieuse techniekjes. En daar staat het dan op zolder, waar je zovaak mee speelde nu onder een dikke laag stof.. Zonde!

Ik vraag me wel eens af van welke kant ik dat bouwen met lego toch heb meegekregen.

Mijn vader was een voetballer, net als mijn broer. Beide zullen er waarschijnlijk amper mee hebben gespeeld. Mijn moeder dan? Vast, die wilde nooit met poppen spelen in haar jeugd.

 

Een tijdje terug kwam ik een website tegen waar een heleboel series / tekenfilms opstaan.

Seabert, Teddy Ruxpin, Dinobabies.. best grappig om dat allemaal weer eens te bekijken.

Goh, wat gaat die tijd eigenlijk snel...................

 

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer