Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

The untouchables: the art of advertising

Dag 4

18:27, 26/11/2007 .. 0 comments .. Link

Om eens anders te doen dan anders vandaag afgesproken om 9.30. Toen we allemaal aangekomen waren ook voor de verandering naar het EMI vertrokken. Direct een tafel gezocht en ons creatief brein aan het werk gezet. Vandaag stond het maken van het visuele dagboek en het moodboard op het programma. Ook het uitypen en het evalueren van het afgenomen interview moest nog gebeuren.

Het leuke aan vandaag was dat we alles rustig konden doen en we ons niet moesten opjagen want we wisten zeker dat we onze deadline zouden halen. Terwijl Anouk aan het interview bezig was, waren de anderen bezig met het uitknippen van toepasselijke foto’s en met het brainstormen over hoe we deze zouden plaatsen op het moodboard. Toen deze helemaal klaar was (en zeer mooi), gingen we over op het andere aspect van de dag namelijk het maken van het visuele dagboek.

Van elke dag werd eerst een kladversie gemaakt om deze dan om te zetten naar de definitieve versies zo ver als we konden want hiervoor hadden we ook foto’s nodig en andere afprintsels. De sfeer in de groep was vandaag zeer aangenaam aangezien we zo goed op schema zaten.Dag 3

13:05, 23/11/2007 .. 0 comments .. Link

9.30u en bijna niemand te bespeuren in de binnenagora. Een van mijn groepsgenoten is al aan het wachten, van de anderen nog geen spoor te bekennen. Na 15 minuten wachten, zijn we dan maar met z'n tweetjes doorgegaan, daar komt al rap uit waarom niemand te bekennen was: de afspraken waren veranderd via mail en wij hadden onze mail niet gelezen en hadden dit dus niet gezien.

Niet getreurt, er was genoeg werk te doen dan we geen tijd hadden om met onze vingers te zitten draaien. Onze planning vandaag stond namelijk behoorlijk vol! De volgende vakopdrachten moest af zijn: Frans, Engels, medialeer, verwerking van de resultaten van de enquête, het interview afnemen en een ruwe schets van het visueel dagboek. Niet alles hebben we afgekregen, maar van alle vakopdrachten kunnen we wel zeggen dat de grote delen gedaan zijn en dat het er nu op aankomt van de puntjes op de 'i' te zetten en dan alles door de andere groepsleden te laten nalezen zodat we kunnen besluiten dat iedereen met alle afgeleverde opdrachten akkoord gaat. Afspraak is: iedereen werkt zijn deel thuis af dit weekend (moest het nog niet af zijn) zodat we maandag nog alles een samen kunnen overlopen.

Voor de vakopdracht van Engels is heel wat frustratie aan te pas gekomen vandaag. Wegens enkele technische problemen met Stephanie haar laptop is zij enkele keren opnieuw moeten beginnen, wat toch wel voor een enorme portie stress heeft gezorgd bij haar vandaag. Na al haar pogingen en de samenwerking met Pieter, kunnen we zeggen dat de campagnes geslaagd zijn.

Voor de vakopdracht van Frans bleek dat niet enkel een behoorlijke kennis van de taal vereist was, maar ook een portie creativiteit en goed opzoekwerk. Creativiteit in overloed in onze groep, maar het opzoekwerk bleek toch niet zo makkelijk te zijn. Als eerste probleem hadden we de woordenschat. In de gevonden reclamecampagnes werd zogoed als geen taal gebruikt, dan wordt het toch wel moeilijk om een woordenlijst te maken. Na wat rondvragen bleek dat het dan in orde was als je een tekst gebruikt met woordenschat over je thema in. Maar een tekst vinden waar zowel woordenschat van kunst als woordenschat van reclame in voorkomt, is al moeilijk, laat staan dit dan nog eens in het Frans te vinden. Na een toch niet onlange tijd zoeken, hebben we een bruikbare tekst gevonden en konden we aan de verwerking van de campagnes beginnen. Al heeft dit alles veel tijd in beslag genomen, op het eind van vandaag kunnen we zeggen dat deze opdracht zo goed als af is en dat we niet ontevreden moeten zijn over het resultaat.

De resultaat van het interview zal ik moeten afwachten tot maandag, want we hebben de opname nog niet gehoord en het uitschrijven ervan moet nog gedaan worden, maar als we een antwoord op al onze vragen hebben gehad, dan mogen we voor het resultaat op beide oren slapen.

Maandag wacht ons nu nog het overlopen van alle opdracht en de bijhorende checklist's en daarnaast het maken van ons moodboard en het visueel dagboek.
Alles verloopt volgens planning, we kunnen tevreden zijn.Dag 2

20:18, 22/11/2007 .. 1 comments .. Link

Om 9.30u stond iedereen paraat in de binnenagora voor een dagje hard werken. Daar kwamen we tot de vaststelling dat 2 van de groepsleden hun kaart voor het EMI binnen te kunnen vergeten waren, er zat niets anders op dan terugkeren om deze kaart te gaan halen. Met een klein beetje vertraging konden we aan de slag. Samen besloten we om eerst aan de hoofdopdracht te beginnen zodat we daar al vanaf zouden zijn. De taken binnen opdracht 1 werden onderling verdeeld en we konden aan de slag. Eerst moest iedereen wel een plaatsje in het EMI zien te bemachtigen, wat dan alweer een groter probleem leek te zijn.

Om 12.30 uur stond een korte bespreking met onze mentor op de agenda. Even onze vragen voor het interview en onze enquête laten checken was hierbij belangrijk. Daarnaast nog een algemene bespreking van de zaken. Hier kwamen we tot de vaststelling dat we mooi op schema zaten en dat we zeker moesten proberen dit zo voort te zetten.

Na deze korte bespreking konden we verderwerken met onze opdrachten. Na een paar uurtjes doorwerken waren stap 1,3,4 en 5 van de hoofdopdracht al af en konden we dus al tevreden zijn van onze dag. Maar natuurlijk bleef het vandaag niet enkel bij de hoofdopdracht, naast deze opdracht is ook al de vakopdracht voot Spaans opgelost en zijn Anouk en Pieter de straat opgegaan om onze enquête af te nemen.

We kunnen dus best tevreden zijn over onze eerste dag echt werken. Er is veel gedaan, goed samengewerkt en geluisterd. Morgen een nieuwe dag die hopelijk net zo goed zal verlopen als vandaag.Dag 1

21:07, 21/11/2007 .. 1 comments .. 1 trackbacks .. Link

Kunst en reclame, een goede combinatie of een helse vermenging? Dit zal verder worden onderzocht tijdens de exploratie week die vandaag begonnen is. Je kan deze week volledig volgen via onze verslagen die dagelijks worden gepost. Reacties en meningen over het onderwerp zijn altijd van harte welkom. Vriendelijke groeten, Anouk Reynders, Van Staey Kris, Gaudesaboos Sabrina, Van der Stichelen Susan, Van de Loo Pieter, Kampers Stephanie Woensdag 21 november Na een eerste ontmoeting met alle leden van onze groep zijn we overgegaan tot de opdrachten voor teambuilding. De eerste opdracht zorgde meteen voor wat opschudding. Deze bestond eruit een wiskundig raadsel bestaande uit een vierkant, een trapezium, en meerdere driehoeken op te lossen.

 De tweede opdracht ging al veel vlotter vooruit. Hier kwam een goede culturele kennis van Antwerpen van pas.Tijdens de middag zorgde een klein concert voor de nodige ontspanning. Om 14:00 uur werd iedereen met het onderwerp reclame verwacht in de Kockx aula voor een korte briefing over de exploratie week. Hierna werden we verwacht in het lectorenlandschap voor een bespreking met onze groepsmentor. Gevolgd door een groepsvergadering in de cafetaria gaande over alle afspraken en opdrachten die we voor ons hebben staan de komende week.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Dag 4
Dag 3
Dag 2
Dag 1

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer