Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Sita en Sara's kwispels 

Wat jij kan, kan ik ook!

18:30, 26/10/2012  ..  0 comments  ..  Link

Een rondje bos met de kinderen en honden doet het altijd goed.
O en Sita, ik zal je nooit meer bejaard noemen......
Laat je dan nu die tak los alsjeblieft?Zwem weer of weer zwemmen?

19:11, 25/10/2012  ..  0 comments  ..  Link

Een hobby die beide honden delen is zwemmen. Prachtig weer en dus lekker naar buiten om even een duik te nemen in het nabijgelegen meertje. Sara is onverzadigbaar wat nattigheid betreft en ook Sita vindt de modderplas net zo leuk als het ietsje verder gelegen veel schonere meer. Op de terugweg de plas dus maar verre van houden, wil ik mijn honden schoon mee naar huis nemen. Sita kan na het zwemmen en wandelen meteen de auto in. Zo hoop ik dat ze niet te koud wordt en geen pijn in haar spieren krijgt.

Na het zwemmen een siësta voor de meiden, hobby nr 2 is slapen, en daarna op bezoek bij oma. Daar aangekomen vergeet Sita dat ze bejaard is en springt ze net als Saar enthousiast uit de auto. Om vervolgens met oma's 4 schavuiten het park onveilig te maken. De modderplas bij het meer wilde mij terugpakken voor het feit dat ik het op de terugweg omzeild had. Honden los in het park en ja hoor.... daar was hij weer de modderplas. In ene had ik niet één maar twee chocoladebruine labradors. En misschien lag het aan mij, maar deze plas leek veel veel modderiger en viezer dan de eerste.

Thuis de honden weer schoongemaakt, eten gegeven (gezamelijke hobby nr3) en Sita haar buik even met honingzalf ingesmeerd. Haar huid was een beetje geirriteerd en ze krabt er naar met haar achterpoten. Daarna was het weer tijd voor een middagdutje.

Tijdens de avondronde door de binnenstad lopen de honden altijd aan de lijn. Behalve op een klein grasveldje achter een haventje. Daar mogen ze een paar minuten los om even te plassen. De kade is te hoog om vanaf te gaan en Saar zwemt er dan ook nooit. Maar voor de kade jawel.... een stukje gras met een enorm leuke modderplas en daar gingen ze weer......

Waarom vond ik labradors ook alweer zo leuk?Verhuisbericht

11:19, 25/10/2012  ..  0 comments  ..  Link

Verhuisbericht

Vanaf 23 oktober 2012 heeft Sita een nieuwe plek voor mand. 
De eerste week kijkt ze even of het haar bevalt in Haarlem.

 Postadres blijft hetzelfde, maar contact kan ook via het blog.De eerste kwispels en hoe het begon...

10:16, 25/10/2012  ..  0 comments  ..  Link

Mijn eerste contact met Sita vond plaats in het asiel zo´n maand geleden. Ik ging met vriendin, die daar werkt, wandelen met de binnengekomen pups en mijn eigen hond Saar. Na de wandeling mocht ik mee voor een rondleiding in het asiel. Bij het zien van Sita moest ik huilen. Ze was kaal en onbespierd op de achterhand en zag er verschrikkelijk uit. Ze kon niet herplaatst worden vanwege haar belabberde conditie. Op de dag dat ik Sita voor het eerst zag was haar situatie al vele malen beter ten opzichte van de dag dat ze, drie weken daarvoor, geplaatst werd. Ik kon mij daar geen beeld van maken, want in mijn beleving kon dat haast niet. Pas later zag ik de foto´s van de plaatsing en heb ik opnieuw gehuild.

Ik wilde mij graag  inzetten voor de revalidatie van Sita en bood aan drie keer per week met haar en mijn eigen Saar te gaan wandelen. Al gauw bleken Sita en Saar dikke maatjes met dezelfde hobby´s en gingen we in het weekend met het hele gezin op uitstapje naar het asiel om Sita op te halen voor de wandeling. Haar haar kwam op veel plekken weer terug en ook conditioneel werd ze beetje bij beetje sterker. De dag dat ze herplaatst kon worden kwam al gauw in zicht.

Haar opnemen in ons gezin was niet echt een optie. Niet omdat we Sita niet leuk vonden, integendeel we waren dol op haar en zagen dan ook stiekem wel tegen een eventuele adoptie op. Maar voor ons was het niet handig een oudere hond in huis. Ik ben zwanger en heb zelf al een druk leven met gezin, hond, een baan en een eigen paard. Daarnaast hebben wij een woonkamer op de eerste verdieping, wat betekent dat Sita de trap op zou moeten. Dus werd er een leuk huis voor Sita gezocht en al snel was er een passend gezin gevonden. Het waren ontzettend leuke mensen, die ruimte en tijd te over hadden voor Sita en een groot bos in de buurt. Daar zou ze toch fijn oud kunnen worden. Tenminste dat dachten we....

Het laatste onderzoek voor de adoptie wees uit dat Sita kanker had. De dierenarts stelde dat ze nog een maand tot een jaar te gaan had. De adoptie ging niet door en Sita bleef onze pleeg-wandel-hond. Omdat het slechte nieuws mij en mijn gezin zo aangreep hebben wij het asiel gevraagd of Sita bij ons mag logeren voor de tijd die haar nog rest. Wij zijn erg blij dat ze bij ons is en genieten elk moment van deze bijzondere hond.

De reden dat ik in het kwispeldagboek schrijf is om de dagelijkse tred van pleeghond Sita te beschrijven. Vanaf het begin dat ze vanuit het asiel bij ons gekomen is, tot de dag dat ze gaat. Met als doel terug te kunnen kijken wanneer haar medische toestand verbeterd of verslechterd, maar natuurlijk ook om alle leuke, gekke dagelijkse dingen vast te leggen.

Vaak weten we een hoop, maar vergeten we net zo veel en net zo snel....About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Wat jij kan, kan ik ook!
Zwem weer of weer zwemmen?
Verhuisbericht
De eerste kwispels en hoe het begon...

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer