Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Dsire's Blog

4/9/2012 - Nieuwe roman is onlangs verschenen!

Voordat je een boek laat verschijnen gaat er heel wat aan vooraf. Sommige mensen doen jaren over een boek, anderen een paar maanden. Schrijvers van pod- boeken nemen een redacteur of corrector in de arm als ze het kunnen betalen of leren zelf foutloos redigeren (ja, dan moet je veel meer ZELF doen en daar mag je dan weer trots op zijn) en zorgen dat de marketingstrategie in orde is. Schrijven is vooral oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Herschrijven. Verbeteringen aanbrengen. Ook letten op de schrijftechniek in plaats van enkel het verhaal.

Veel mensen zouden graag een boek willen schrijven. Gewoon omdat het LEUK is, omdat het IETS TOEVOEGD of om een andere reden. Eigenlijk is een boek schrijven 'maar een vreemde gewaarwording'. Soms weet je van jezelf niet eens wanneer je precies bent begonnen met schrijven. Het begint eigenlijk al als het verhaal voor een boek als een vaag idee in je hoofd ontstaat. En eigenlijk ben je er voordat je het weet vierentwintig uur per dag mee bezig (als je niet oppast ).

Mensen die enkel een boek willen schrijven om beroemd te worden komen vaak bedrogen uit. Voor slechts een handvol mensen is het weggelegd om te kunnen leven als God in Frankrijk vanwege een bestseller. Of dit nu eerlijk is of niet, het is nu eenmaal zo. Ik denk zelf dat als je geen passie voelt, je er beter helemaal niet aan kunt beginnen (maar dat is mijn mening) Of vind je van wel?

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/8/2012 - Als je er even niet op kunt vertrouwen

Gisteren gebeurde het weer: tijdens het indoen knapte mijn oorstukje af. Vlak voor een afspraak. Alweer. Dit had ik niet vaak meegemaakt in het verleden, maar de laatste tijd lijkt dit standaard voor te komen. Vlak voor kerst was het ook al zo.

Als je je aankleedt om aan de dag te kunnen beginnen, of om naar een afspraak te gaan dan verwacht je gewoon dat 'alles het doet'. Nou, gisteren 'deden mijn oren het niet'. Eerst moest dat toestel worden weggebracht om te laten repareren, dan moet je wachten totdat de lijm droog is. Maar wachten kon ik niet, want ik moest weg. Dus later kon ik het wel gaan ophalen. Maar intussen moest ik het zonder stellen. En je snapt natuurlijk wel dat dit balen was. Gelukkig kwam alles wel weer goed. (Al moet ik nu - na deze breuk - wel even aanzien of dit goed blijft gaan, omdat het oorstukje nu toch wel wat anders aanvoelt in mijn oor)

Massa mensen staan hier helemaal niet bij stil omdat 'alles het gewoon doet' - elke dag. Kleden zich gewoon aan, eten hun ontbijt en hup daar gaan ze. Stel je voor dat dan zomaar je been eraf valt? (Dit is figuurlijk bedoeld)

Stel je voor dat je vlak voor een belangrijke vergadering eerst je oorstuk moet laten maken, omdat je anders niets verstaat? (als je wel op die manier kunt communiceren, want er zijn er ook die een schrijftolk nodig hebben).

Vraag me of de materialen die tegenwoordig worden gebruikt anders zijn...

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

2/8/2012 - Slechthorend zijn en acceptatie

Slechthorend zijn wordt vaak in verband gebracht met ouderdom. Er zijn echter ook veel jongere mensen (en kinderen) die minder goed (of helemaal niets) kunnen horen, en hierdoor tegen een aantal dingen aanlopen. Over dit onderwerp heb ik ook een boek geschreven, waarin diverse mensen hun verhaal vertellen over hun leven met slechthorendheid en dat is zeer verschillend.

Op een verjaardag hoorde ik laatst een verhaal dat dove kinderen nu regulier onderwijs volgen met een tolk, omdat de 'dove scholen' gesloten waren. Mijn eerste reactie was: hoe bewegen die kinderen zich tussen de horende kinderen? Worden dove kinderen door horende kinderen volledig geaccepteerd? Degene die het verhaal vertelde zei dat deze proef wel goed was gegaan. Verder werd er niet op dit onderwerp doorgegaan. Je weet hoe dit kan gaan op verjaardagen...

Als (slechthorende) vrouw loop je soms ook tegen bepaalde dingen aan, stel je bent aan het solliciteren voor een bepaalde baan waarin je serieus genomen wilt worden. Kleed je je dan heel zakelijk zonder een vleugje vrouwelijkheid strak in het pak met het bovenste knoopje potdicht, of neem je je vrouwelijkheid gewoon mee; compleet met hoge hakken of een strak rokje maar wel met een net jasje erop?  Of je wordt direct genegeerd omdat je slechthorend, blond of te mooi (of lelijk) bent, met het risico dat men je meteen de deur uitkletst. Zo zwart wit hoeft het niet 't zijn, dit is maar een voorbeeld. Maar is het niet jammer dat bepaalde kwaliteiten niet worden opgemerkt enkel en alleen al vanwege het uiterlijk of iets anders?

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

29/7/2012 - Lepeltheorie, altijd pijn lijden...

Stel je voor dat je altijd of heel vaak wel ergens pijn hebt (en heel snel moe bent). Pijn in je nek, schouders, rug, kaken, benen, en noem maar op. Reumatische pijn. Fibromyalgie.

Fibromyalgie is een vorm van reuma en kan je dag goed verknallen als je weer eens een 'slechte dag' hebt (of een slecht moment, want dat kan ook nog, dat je een aantal uur meer pijn voelt dan anders). Ik weet uit ervaring wat het is.

Als je hier al goed mee om kunt gaan, dan is er soms wel iemand anders die jouw eraan doet herinneren wat je ook alweer hebt. Als je ziet dat anderen veel meer aankunnen; kunnen hardlopen, kickboksen,  zware dingen tillen, de hele dag en avond voor de visite zorgen op verjaardagen of iets anders waarvan men verwacht dat jij dat allemaal makkelijk aan moet kunnen. Behalve pijn kun je dus te maken krijgen met onbegrip. En dit is nu net wat jij niet nodig hebt! Je hebt juist erkenning nodig, want hoe kunnen mensen anders rekening met je houden als het even niet gaat? In mijn roman komt ook een klein stukje over fibromyalgie voor (en op mijn site staan tips). Het fragment laat zien hoe altijd pijn lijden kan zijn. Aan de buitenkant is vaak niets te zien maar van binnen voel je des te meer en dat kan voor flink wat verwarring zorgen.

Want hoe vaak komt het niet voor dat je er heel goed uitziet en dit ook van anderen te horen krijgt maar intussen vergaat van de rugpijn? Dan stamel je met je kaken op elkaar van: "Ja, dank je!". Of je zegt de gewoon waarheid. Als je doorgaans niet zo vaak met onbegrip te maken krijgt kun je je schouders ophalen en gewoon genieten van wat nog wel kan. Of je hebt lak aan al dat onbegrip en gaat je eigen gang.

Liefde voor jezelf. Sterk zijn met pijn, dat is best mogelijk. Ook al heeft ieder mens wel eens een schouder nodig om op uit te huilen!

Ken je de lepeltheorie al? Deze theorie kan ook goed worden gebruikt voor andere chronische handicaps en kwalen. Onlangs heb ik op mijn site deze theorie  geplaatst omdat deze handig kan zijn als je aan dierbaren wilt vertellen hoe je je voelt als ze erom vragen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

25/7/2012 - Schoonheidsfoutjes?

Snel nog even een stukje bloggen tussen de dingen door. Ik moet het bloggen nog een beetje onder de knie proberen te krijgen. Er zijn dus nog wat schoonheidsfoutjes. Die rare tekentjes ernaast krijg ik (nog?) niet weg (let er dus maar even niet op).

Schoonheidsfoutjes. Wat dat zijn is voor iedereen weer anders denk ik. Sommige personages in mijn boek klagen er ook weleens over als ze bij Kim in de salon komen. (Terwijl ze eigenlijk niets te klagen hebben).

En eenmaal boven de veertig, moet je er meer moeite voor doen om er 'strak' uit te zien! Maar van wie moet dit eigenlijk? Van jezelf?

Ik las laatst een tenenkrommend stukje dat ging over een bikini dragen boven de veertig: het zou niet meer mogen en verboden moeten worden! Wie bepaalt of een bikini mag? De veertiger zelf, toch?

Schoonheidsfoutjes en mooi zijn; best complex allemaal want de een kan tot ver boven de vijftig nog op torenhoge hakken lopen, terwijl de ander op haar dertigste al een flinke hallux heeft. Stel dat je met je hallux van hoge hakken houdt? Een keuze heb je lang niet altijd.

Sinds we aan de Sonja zijn, voelen we ons al een beetje fitter (en dat is heel wat waard!). De rest zal nog moeten blijken en hardnekkige vetrollen laten zich niet zomaar wegjagen. Je moet er wel wat voor over hebben om er 'strak' uit te zien. En anders... ach dan kijk je toch gewoon de andere kant op en doe je alle spiegels het huis uit?

Schoonheidsfoutjes, hoe erg zijn ze?

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/7/2012 - Hoe vaak blog ik?

Op deze vraag kan ik maar een antwoord geven: zo vaak als ik kan of als mogelijk is. Het kan natuurlijk voorkomen dat ik in een flow zit als ik een boek schrijf, pijn in mijn vingers van het typen heb of fijn in de zon zit, of iets anders doe of moet doen.

Op dit moment is het vakantie voor de meeste mensen en mooi weer in Nederland. Dus ik ga nu stoppen met bloggen en lekker even de zon in! (Gisteren weer een mooie zonsondergang gezien trouwens).

Voor iedereen die nu vakantie (of tijd heeft) heeft: geniet ervan, want in dit kikkerlandje is deze zomerzon is zo weer weg! Wie houdt er ook zo van de zomer?

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/7/2012 - Mijn boek is bijna klaar!

Voor degenen die me nog niet kennen; al jong schreef ik korte verhaaltjes, dit was gewoon een leuke hobby. Later heb ik het schrijven weer opgepakt en ik schrijf nu met veel plezier!

Vorig jaar is mijn eerste feelgood roman verschenen, dit jaar mijn non-fictie over slechthorendheid, en mijn derde boek 'Grootse golven' is nu ook bijna af. Mijn proeflezers, die overigens erg kritisch waren, vonden het spannend en staan nu te popelen om het boek te mogen ontvangen.

Maar helaas, zover is het nog niet. Eerst moet er nog van alles aan worden gedaan, schrijven, schrappen en grondig nagekeken. Dit boek moét en zou beter worden dan het vorige, veel opwindender! En al doende heb ik inmiddels al veel geleerd. Toegegeven; het schrijven van boeken is leuk maar ook moeilijk en spannend, en vele dingen moeten wijken voor de flow, dat wil zeggen; je moet er dingen voor aan de kant zetten en er volledig voor gaan. Maar dat heb ik er wel voor over, want het is nu eenmaal een passie. En bloed kruipt waar het...

Zelf vind ik 'Grootse golven' tot nu toe het allerleukste script om aan te werken omdat het lekker luchtig is, en misschien wel ideaal om te lezen tijdens vakanties, op vrije dagen of luie avonden na een drukke dag. Zelf lees ik ook graag luchtige boeken (naast de zwaardere kost die nu eenmaal noodzakelijk is), van die boeken die me helemaal in mijn greep houden, waar ik smakelijk om moet lachen en een blij gevoel geven. En wie weet... kan 'Grootse golven' jou straks ook wel een blij gevoel geven?

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Schrijven is mijn passie. Lees hier alles over mijn boeken, het schrijven en nog veel meer!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer