Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Arwin Lammers naar het EK

Het EK

De eerste ronde kreeg Arwin direct een gevoelige nederlaag te verwerken tegen landgenoot Martijn van IJzendoorn. Arwin speelde ijzersterk, alle omstanders waren ervan overtuigd dat de overwinning een kwestie van een paar zetten was. Martijn haalde echter een vernuftige slagzet uit en Arwin moest capituleren. Arwin ging echter niet bij de pakken neerzitten en herstelde zich daarna uitstekend met twee overwinningen en 4 remises en stond op een gedeeld 5e plaats. De een na laatste ronde moest een overwinning behaald worden om mee te strijden om een podiumplek. Arwin kon zijn tegenstander niet op de knien krijgen, maar moest zelf zijn tegenstander de overwinning gunnen. De laatste ronde won Arwin overtuigend, maar veel zoden zette dat niet meer aan de dijk. In het eindklassement zat alles zo dicht op elkaar dat Arwin tevreden moest zijn met een gedeelde 10e plaats. Arwins doelstelling was bereikt, hoewel je natuurlijk altijd op meer hoopt. Vooraf wilde hij bij de eerste helft van het klassement zitten en een eindscore hebben van minstens 9 uit 9. Hij haalde zelfs een punt meer. Er waren 30 deelnemers en dan mag Arwin tevreden zijn met dit resultaat.


Sneldammen
Op de laatste dag werd het Europees sneldamkampioenschap gehouden. Ook hier eindigde Arwin met een plusscore in de middenmoot. Oudere broer Harmjan die het EK net misgelopen was en samen met broer Berrian als begeleider van Arwin meeging, mocht wel meedoen aan het sneldammen. Hij eindigde op een negende plek met een 12 punten uit 11 wedstrijden.

woensdag 06-08-08

Ronde 9
Naam:Uitslag:Tijd:
Witspeler: Szymon Morzy(POL) fmjd:1900 0?
Zwartspeler: Arwin Lammers (NED) 2?

dinsdag 05-08-08

Ronde 7
Naam:Uitslag:Tijd:
Witspeler: Kevin Machtelink(FRA) fmjd=2157 11.52u
Zwartspeler: Arwin Lammers (NED) 11.44u
Ronde 8
Naam:Uitslag:Tijd:
Witspeler:Arwin Lammers (NED) 01.50u
Zwartspeler:Aliaksei Kunitsa (BLR) 21.31u

maandag 04-08-08

Ronde 5
Naam:Uitslag:Tijd:
Witspeler: Brice Taillandier (FRA) 11.44u
Zwartspeler: Arwin Lammers (NED) 12.04u
Ronde 6
Naam:Uitslag:Tijd:
Witspeler: Arwin Lammers (NED) 11.48u
Zwartspeler:Bodon Panchenkov (UKR) 11.49u

zondag 03-08-08

Ronde 4
Naam:Uitslag:Tijd:
Witspeler: Arwin Lammers (NED) 21.44u
Zwartspeler:Edgaras Petrauskas (LTU) 01.47u

zatersdag 02-08-08

Ronde 2
Naam:Uitslag:Tijd:
Witspeler: Janek Jaanimae (EST) 02.18u
Zwartspeler:Arwin Lammers (NED) 22.06u
Ronde 3
Naam:Uitslag:Tijd:
Witspeler: Arwin Lammers (NED) 11.21u
Zwartspeler:Gatis Bertmanis (LAT) 10.53u

vrijdag 01-08-08

Ronde 1

Naam:Uitslag:Tijd:
Witspeler:Martijn van IJzendoorn (NED) 21.46u
Zwartspeler:Arwin Lammers (NED) 01.34u

woensdag 30-07-08

Vandaag treffen we (Arwin en begeleiders Berrian en Harmjan) onze laatste voorbereidingen voor de reis naar Polen. Morgenvroeg vertrekken we per bus uit Deventer. Er zal een groep van zo'n 40 personen (spelers en begeleiders) vertrekken om Nederland op het EK dammen te vertegenwoordigen. We zijn zeer benieuwd hoe er gepresteerd gaat worden door Nederlanders daar, maar natuurlijk in het bijzonder naar de prestaties van Arwin.

Als we in Polen internet hebben, zullen we proberen om daar dagelijks verslag te doen van onze prestaties en bezigheden op het EK. Mochten we geen internet hebben, dan zijn de uitslagen te volgen op deze site http://www.mme2008.warcaby.pl/eng/

De weg naar het EK

De 13-jarige pupil Arwin Lammers gaat naar het EK in Polen in de 1ste week van augustus. Maar hoe is hij eigenlijk zover gekomen? Dat kun je hieronder precies volgen.
Arwin speelt al 2 jaar mee met de top van Nederland. Twee jaar geleden deed Arwin al mee om het kampioenschap van Nederland. Toen eindigde hij achter de middenmoot. Vorig jaar deed hij het een stuk beter en eindigde in de middenmoot. Door de goede prestatie van vorig jaar was hij al direct geplaatst voor de Halve Finale van dit jaar. Toch speelde Arwin ook dit jaar gewoon alle kwalificatierondes tot aan de Halve Finale mee om toch een beetje in de running te blijven en om van het niveau te proeven.

District Noord in Gelderland

In het begin van het jaar was er de plaatsing voor het Kampioenschap van Gelderland dit wordt in verschillende districten gehouden. Arwin werd hier overtuigend winnaar.

Gelders Kampioenschap

In maart was het kampioenschap van Gelderland van Gelderland. Arwin die twee jaar geleden verrassend kampioen van Gelderland werd en vorig aar door ziekte zijn titel kwijtraakte, was er op gebrand om de titel weer te veroveren. Dit lukte, hij liet zien met recht de beste van Gelderland te zijn.

Halve finale van Nederland

Op 21 en 22 Maart was de Halve Finale van Nederland. Hierbij reisde hij af naar Bunschoten. Daar speelde Arwin 7 rondes . Hij won er maar liefst 6 van zijn partijen en speelde slechts eenmaal gelijk. Hij plaatste zich terecht als nummer 1 voor het kampioenschap van Nederland.

Finale

Voor de 3e x op rij organiseerde Huissen dit kampioenschap. Arwin had al 2x eerder meegedaan dus wist wel waar hij mee te maken had. Hij begon sterk aan het toernooi, maar verloor na een zwoegende strijd van de uiteindelijke nummer 2. Hierdoor stond Arwin vrijwel het hele toernooi 2e, Uiteindelijk werd in de allerlaatste ronde het kampioenschap beslist. De koploper verloor verrassend van de latere nummer 3. Arwin moest het in de slotronde opnemen tegen Gerben van Steenbergen uit Bennekom, die bij winst ook nog derde kon worden. Arwin speelde een zeer sterke partij en won, doordat hij de tegenstander goed had opgesloten. Door deze overwinning is Arwin kampioen van Nederland 2008.

EK

De nummers 1 en 2 plaatsten zich rechtstreeks voor het EK en de nummer 3 wordt aangewezen. Arwin werd eerste en plaatste zich hiermee voor het EK in Polen dat begin augustus gehouden zal worden.

Verdere prestaties

Ook in team verband heeft Arwin een goed seizoen meegemaakt. Met het team van het Ichthus College Veenendaal werd hij in april kampioen van Nederland in Nieuwegein, maar ook met het jeugdteam van DES-Lunteren werd onlangs in Amstelveen de Nederlandse titel binnengehaald.

Op het NK sneldammen was er voor Arwin ook nog een succes, hij wist ook hier op het podium te eindigen met een knappe derde plek.


Met dank aan de sponsoren:

SNS Bank Ede

Blankenspoor Schildersbedrijf

Bakkerij Klok Lunteren

Keurslager Jongenotter Rozenplein Ede

DA "de Oude Gaper"

Keurslager Van Rooijen

Arend Flier

't Schuurtje

Smederij Jongbloed Lunteren

Hosting door HQ ICT Systeembeheer