Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Rust en (werk) ruimte in een prachtige omgeving met een directe aansluiting op de A2

Oospronkelijke woning, verbouwd tot een schitterende woon- en werkruimte.

´Hoop en Vlijt´
Het landhuis ´Hoop en Vlijt´ dateert oorspronkelijk uit 1928. Het woonhuis is lange tijd als een winkel met diverse snuisterijen in gebruik geweest. In die tijd is ook een begin gemaakt aan de prachtige tuin die rond de woning ligt. De huidige eigenaren hebben dat voortgezet, wat een werkelijk schitterend resultaat heeft opgeleverd..Inpandig zijn bij een grondige renovatie met degelijke materialen, bijzonder veel mogelijkheden tot wonen en werken gecreëerd. Het deel aan de voorkant van dit pand wordt momenteel vooral privé gebruikt en het deel aan de achterkant wordt momenteel gebruikt als workshop- en lezing-ruimte en heeft daarboven een gastenverblijf, dat onlangs nog volledig vernieuwd is. In het bijgebouw  staat een eenvoudige, maar functionele en nette keuken en er zijn twee aparte toiletten en een extra doucheruimte gerealiseerd. Achter dit bijgebouw ligt een groot overdekt terras welke is voorzien van een buiten bar. 
  

Het object ligt tussen Leerdam, Culemborg en Vianen en heeft een eigen parkeergelegenheid van 415m² voor de deur. Vanwege de praktische indeling van de woning en de zeer goede verbinding met de A2 is dit object bijzonder aantrekkelijk wanneer u een bedrijf aan huis wilt beginnen, uitbreiden of voortzetten of bijvoorbeeld een praktijk, therapie-ruimte, vergaderruimte of coaching-ruimte zoekt. Iets dat de oorspronkelijke naam ´hoop en vlijt´ zelfs eer aan doet.


Bent u juist meer op zoek naar een ruime en comfortabele woning, met veel oorspronkelijke details, in een bijzondere oase van groen en rust, dan bent u eveneens aan het goede adres. De renovatie is dusdanig uitgevoerd dat u de werkruimte ook bijzonder goed als woonruimte kunt gebruiken, waardoor u vanuit uw living, zo de weelderige tuin in kunt lopen. Vanwege de voorzieningen die zowel in het oorspronkelijke gebouw als in het bijgebouw en gastenverblijf aanwezig zijn, is dit object ook zeer geschikt voor meerdere inwonenden.   

19:58 - 23/9/2008 - comments {0}

Indeling van het pand.

Begane grond
Via de zijtuin aan de rechterzijde van het pand, komt u bij de hoofdingang van de woning uit, welke momenteel vooral privé gebruikt wordt, maar ook zeer representatief is om mensen voor zakelijke doeleinden te ontvangen. Komt u verder...


De entree is een zeer ruime hal met garderobe, toilet en een deur naar een tweede hal in het tussen lid, waar zich een ingang naar de extra doucheruimte bevind. In het tussen lid zijn tevens extra voorzieningen voor water/elektra aangebracht en deze ruimte wordt momenteel gebruikt voor de was- en droogmachine. U zou deze aansluitingen ook kunnen gebruiken voor het aansluiten van een afwasmachine of andere apparatuur.

Via de hal komt u in de zeer stijlvolle L-vormige living (63 m²) met originele schouw en balken plafond. De ruimte is nu ingedeeld in een zitgedeelte rond de schouw en een zitgedeelte aan de andere zijde van de ruimte. De hoeveelheid aan ramen maakt dat u op ieder moment van de dag kunt genieten van het (zon) licht in uw woonruimte.Aan de andere zijde van de kamer bevind zich het eetgedeelte. De keuken en het eetgedeelte staan met elkaar in verbinding door middel van een klein trapje.


Ter plaatse van de voormalige opkamer is de halfopen hoekvormige keuken gesitueerd welke is voorzien van een apart kook gedeelte met diverse inbouwapparatuur (koel/vriescombinatie, oven, afwasmachine en gasfornuis) aan de andere zijde. Tevens is er een speciale installatie aanwezig die het kraanwater zuivert.


Onder deze keuken bevind zich een ruime provisiekelder waar d.m.v. een raam aan de zijkant, daglicht aanwezig is. Vanwege de temperatuur is deze eventueel ook zeer geschikt als wijnkelder.

Bovenetage
Vanuit de woonkamer komt u via de oorspronkelijk, rechte trap op de overloop van de eerste etage, welke toegang geeft tot drie kamers, de cv-ruimte (Nefit HR combiketel en boiler 2001) en de badkamer.


De eerste grote slaapkamer heeft voor een deel een schuin dak, wat de oorspronkelijke sfeer accentueert. Deze ruimte bevind zich aan de zijkant van het pand. De kleinere slaapkamer wordt momenteel gebruikt als kleding- en bergruimte en ligt aan de voorzijde van het pand. Evenals de CV-ruimte.
 

De tweede grote slaapkamer heeft eveneens voor een deel een schuin dak en is zowel via de overloop, als via de badkamer te bereiken. Ook deze slaapkamer ligt aan de zijkant van de woning.


De badkamer is voorzien van ligbad, doucheruimte, apart toilet (gescheiden door een wand) en een aparte wastafel met vaste spiegel en verlichting. Verder heeft men gebruik gemaakt van halogeen inbouw verlichting. De ruimte heeft een raam aan de achterzijde van de woning.


De ramen van de bovenetage zijn zeer recentelijk nog voorzien van geschilderde hardhouten kozijnen en nieuwe vensterbanken.

19:57 - 23/9/2008 - comments {0}

Bijgebouw (werkruimte)

Werkruimte
Het bijgebouw is van buitenaf op drie manieren bereikbaar. U kunt uw gasten of cliënten via de hoofdingang aan de zijkant van het pand ontvangen. Er is een verbinding gemaakt naar een tussengelegen ruimte welke weer een doorgang heeft naar de hal die naar de werkruimte gaat.


Ook kunt u de gasten direct via de achteringang in de eerste bedrijfsruimte ontvangen. De bedrijfsruimte bestaat uit twee delen. Wanneer u achter via het overdekte terras (36m²) binnenkomt, bent u eerst in de grote ruimte (40m²), waar zich eveneens de eenvoudige keuken en twee aparte wc´s bevinden.
D.m.v. inpandig glazen openslaande deuren komt u in de volgende lichte ruimte (33m²) waar u op de zijkant van de tuin kunt uitkijken. Ook hier bevind zich een derde hardhouten buitendeur in de stijl van alle binnendeuren in het bijgebouw.

Zoals eerder beschreven bij de indeling van het pand, bevind zich een doucheruimte in het tussenlid, welke u vanuit de werkruimte via een hal kunt bereiken. Tevens bevind zich in deze hal de toegangsdeur tot het gastenverblijf. Vanwege het feit dat er een verbinding is tussen twee hallen met in het midden een tussenlid is er veel privacy mogelijk. Het terras  (36m²) heeft een overkapping en een luifel. Aansluitend aan het terras is een degelijke materiaal- en of opslagruimte (25m²) gemaakt.

Voor meer foto´s van het gastenverblijf en het terras kunt u klikken op de link naar het Skyalbum, welke u vind in de rechterkolom op deze pagina.

19:56 - 23/9/2008 - comments {0}

Talpa-tuin.

Natuurlijke schoonheid
De prachtige “Talpa-tuin” is in volle glorie aanwezig en huisvest tientallen verschillende planten, struiken en heesters, welke een verscheidenheid aan vogels en vlinders aantrekken. Aan de voorzijde van het pand wordt het erf van de weg gescheiden door een sloot. U komt rechts binnen over het brede grindpad door een stijlvol smeedijzeren hek.Wanneer u door de voortuin langs de voorgevel loopt, komt u in de linker zij-tuin, met waterpartij, terras en gesloten tuinhuisje. Tevens kunt u hier via een korte trap naar een kleine veranda, welke een ingang heeft naar de keuken in het voorste woongedeelte. Wanneer u vanaf het hek rechtdoor loopt, komt u in de andere zij-tuin. Rond deze tuin ligt het brede grindpad in het groen, welke met de auto gemakkelijk begaanbaar is. Hierdoor kunt u de overkapping aan de achterzijde ook als carport zou gebruiken. De zij-tuin heeft slingerpaadjes, doorkijkjes en allerlei soorten bomen, heesters en meerjarige bloemen in de perken.Achter het grote terras komt u via een pad en een poort in de haag bij de grote kasruimte (36m²). Tegenover de kas staat een groot kippenhok met een buitenren.Wanneer u verder doorloopt, komt u in het achterste gedeelte van de tuin, waar veel gewerkt is met hagen en gras. Tevens ligt ook hier een houten overdekt terras en een tweetal open tuinhuizen.

 


De tuinhuisjes zijn voor uw gasten bijvoorbeeld een prima gelegenheid om zich een moment alleen of in groepjes, terug te trekken om dingen te bespreken of even tot rust te komen.


Wilt u n.a.v. deze presentatie graag meer foto´s zien? Klik dan bij links op Skyalbum om verder te kijken. Uiteraard kunt u ook vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak. De gegevens staan rechtsboven op deze pagina vermeldt.

17:55 - 23/9/2008 - comments {0}

Objectgegevens

Locatiegegevens

Adres Zijderveldsestraat 16, 4122GP,  Zijderveld
Provincie Utrecht  (gelegen op het kruispunt van Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant)

Algemene Objectgegevens

Bouwjaar 1928
Totale oppervlakte perceel 4470m²
Oppervlakte woning 200m²
Inhoud woning 600m³
Oppervlakte bijgebouw 76m²
Inhoud bijgebouw
Oppervlakte parkeerterrein 415m²
Datum laatste renovatie September 2008

Gegevens oorspronkelijke woning (huidige woongedeelte)

Centrale hal 16m²
L-vormige woonkamer 68m²
Halfopen Keuken (voormalig opkamer) 18m²
Kelder (gesitueerd onder de keuken) 18m²
Portaal bovenverdieping 13,5m²
Slaapkamer 1 21m²
Slaapkamer 2 18m²
Slaapkamer 3 8m²
Badkamer 10m²
CV-ruimte (Nefit HR combiketel en boiler 2001) 4m²

Bijgebouw (werkruimte)

Tussenlid (te bereiken via de centrale entree) 9m²
Doucheruimte (momenteel alleen gastengebruik) 3,5m²
Hal (verbinding van het tussenlid naar werkruimte 1, tevens toegangsdeur tot het gastenverblijf) 8m²
Werkruimte 1 36m²
Werkruimte 2 (met eenvoudige keuken en 2 aparte toiletten) 40m²
 Overdekt terras (te bereiken via werkruimte 2, d.m.v. openslaande deuren)
36m²

Gastenverblijf

Woon- en slaapgedeelte (te bereiken via een halfopen, rechte trap) 30m²
Extra ruimte met kitchenette en boiler (schuin dak)
14m²

Bijzonderheden en/of faciliteiten

 Authentieke schouw met rookkanaal aanwezig
 Woonkamer
 Zuiveringsinstallatie voor zuiver drinkwater
 Kelder
   
 Bijzonder grote Kas
 Zijkant van het perceel
 3 Tuinhuisjes
 Achtertuin en voortuin
 Materiaal- en opslagruimte
 Naast de overkapping
 Oprit (breed grindpad verscholen in het groen)
 Zijkant van het perceel
   
   
   

17:46 - 23/9/2008 - comments {0}

Description
Vraagprijs €729.000 k.k. Voor meer informatie kunt u geheel vrijbijvend contact opnemen met: ppvanbilsen@hccnet.nl 0345-643581

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Home
User Profile
Archives
Friends
Bekijk hier het Skyalbum
Locatie t.o.v. Utrecht
Locatie t.o.v. Den Bosch
Locatie t.o.v. Tiel
Weblog, beschrijving & foto´s door In-spiratie

Recent Entries
- Oospronkelijke woning, verbouwd tot een schitterende woon- en werkruimte.
- Indeling van het pand.
- Bijgebouw (werkruimte)
- Talpa-tuin.
- Objectgegevens

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer