Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Project

26/11/2011 - week 7

In week 6 was een onenigheid in de groep ontstaan om het feit dat Richard te laat was bij het interview met de operators manager. Hij heeft maar paar minuten van het gesprek mee gemaakt. Aangekomen op school was hij erg afwezig. In week 7 wilden wij dit met Richard uitpraten maar hij vond het niet nodig. Voor hem was het een gesloten hoofdstuk en wij konden normaal weer met de groep samen werken zonder spanning. In week 7 ben ik bezig geweest met uitwerken van 7s-model en ook de aanpassingen van de meso analyse. Bram en Richard hebben de enquete gemaakt die zij willen afnemen in het hotel. Helaas hadden zij geen succes met het afnemen van de enquêtes, zij hebben in een ander half uur maar 5 mensen afgenomen. De week daarna zijn Pascalle en ik naar het hotel gegaan om de enquêtes verder af te nemen. Dit was een groot succes, in 1 uur de tijd hebben wij 25 enquêtes afgenomen. Later op de dag zijn wij naar de bibliotheek geweest om de enquêtes uit te werken. Pascalle heeft de SWOT analyse gemaakt en ik ging verder werken aan mijn 7s-model. Wij hebben in week 9 feedback gekregen op het plan. Het zag er goed uit, alleen hier en daar moeten nog wat punten op de i worden gezet. Bram en Richard kregen de optie uitgelegd. Ik heb mijn hulp aangeboden om de jongens te helpen met het maken van de opties. Dit is gelukt. Bram en Richard zijn verder gegaan met het maken van de twee uitgebreide opties. Ook de conclusie van de opties heb ik geschreven. In de laatste weken voelde ik druk. Het plan was bijna af. Het was erg moeilijk te combineren met BOW week. Tijdens de BOW week hebben wij niet meer gewerkt aan het project. We waren laat klaar met bedrijfsbezoeken. Wel hebben wij in de week van BOW, op vrijdag afgesproken om de laatste punten door te nemen. Het was afgesproken om vrijdag naar school te gaan. Helaas veranderde Pascalle van gedachte en vond zij dat het niet nodig was om te komen. Heel jammer.
De vrijdag zijn Bram, Richard en ik gaan kijken naar de laatste loodjes. Het leek niet veel wat wij nog moesten doen, maar wij hebben dit zeker onderschat. Bram en ik hebben het plan goed doorgelezen en de kleine (spel)fouten eruit gehaald en verbeterd. Dit heeft ons twee uur tijd in beslag genomen. Omdat Pascalle niet aanwezig was, kon er niet veel besproken worden over de inhoud van de presentatie. Bram en ik waren namelijk bezig met het plan en Richard was al begonnen met zijn deel van zijn presentatie. Bram heeft de samenvatting van het project gemaakt. Richard en ik hebben nog even besproken over de presentatie. De volgende dag bleek toch dat er niet goed is besproken over de inhoud van de presentatie, aangezien Pascalle niet aanwezig was hebben wij vrijdag 1 kracht gemist. Twee uur lang hebben Pascalle en ik na gedacht over de inhoud van de presentatie. De presentatie duurt 20 minuten en dit is best kort voor als je een plan heb gemaakt van een halve schooljaar. De taken en de indeling van de presentatie is uiteindelijk duidelijk en overzichtelijk geworden.
De communicatie in de groep is erg matig. Doordat Pascalle haar nummer niet heeft gegeven werd de communicatie via mij gedaan. De laatste weken vond ik dit erg vervelend omdat het allemaal via mij moest gaan. Als Bram of Richard iets wilde vragen aan Pascalle, moesten zij mij altijd eerst contacten zodat ik het door moest geven. En ook andersom.
Over de samenwerking in het groep ging het een stuk beter dan voorheen. De eerste paar weken ontstonden er twee groepen. Ik werkte graag met Pascalle. Ik kreeg het idee van Richard dat hij weinig motivatie had om aan het project te werken. Hij was nogal stil en vaak afwezig tijdens het bespreken van het project. Nadat er een onenigheid is ontstaan merkte ik dat Richard actiever aanwezig was. Hij deed goed mee en ik besloot hem nog een kans te geven. Richard is verantwoordelijk voor de lay out, uitprinten en het ingebonden verslag. Helaas heeft Richard het niet waar gemaakt om zijn afspraken na te komen. Mijn vertrouwen in Richard is weer helemaal verdwenen. Uiteindelijk komt het erop neer dat ik het moet uitprinten en dat ik ervoor ga zorgen dat het ingebonden wordt.
Verder ben ik tevreden over de inhoud van het plan. Over de samenwerking ben ik niet tevreden.
Dit project heeft veel tijd in beslag genomen en dat heb ik zeker onderschat.
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

29/10/2011 - week 6

Het is vakantie maar dat neemt niet weg dat wij niets hoeven te doen voor het project. Deze week hadden wij een afspraak met de operations manager van het hotel. Onze afspraak ging vooral over het 7's-model en over bepaalde dingen wat voor ons nog een beetje onduidelijk was, zoals de doelgroep.
De manager was erg vriendelijk en het was prettig om hem vragen te kunnen stellen. Wij hebben een beter beeld van het hotel kregen en de manager heeft ons veel informatie gegeven. Over de interne analyse mochten wij een mail sturen zodat hij de gegevens zoals cash-flow, rendement op kan zoeken.
Bij het afspraak waren Pascalle, Bram en ik aanwezig. Richard kwam te laat en maakte maar 5 minuten van het gesprek mee.
Na het interview zijn wij naar school gegaan om de vragen en antwoorden uit te werken en het 7's-model te maken. Overigens hebben Pascalle en ik aan Richard gevraagd waarom hij te laat kwam op de afspraak, het was namelijk niet beleefd om te laat te komen. Dit heeft de samenwerking verstoord en er ontstond grote irritaties nadat een van de groepsleden de hele tijd ongeintresseerd bij zat, geen initiatief nam en de hele tijd op zijn telefoon spelletjes aan het spelen was. Ik heb toen besloten wij weer in twee groepen moesten gaan werken. Pascalle en ik zouden de de interview uitwerken en Bram en Richard zouden werken aan de vragenlijst voor de enquete.
Nadat Bram en Richard weer terug waren hebben wij gesproken over de irritaties. Hierdoor ontstond een heftige discussie over het afwezigheid van Richard bij de afspraak. Richard is boos weggelopen tijdens onze discussie en is hierna ook niet meer teruggekomen. Bram, Pascalle en ik hebben daarna met zijn drieen hierover gesproken en ook over de samenwerking en de irritaties. Tussen ons drie is het nu opgelost en volgende week gaan wij dit nog met Richard uit praten.
De 7s-model heb ik thuis verder uitgewerkt en heb ik dit opgestuurd naar Pascalle. Er waren bepaalde punten wat ik niet wist en Pascalle en Bram hebben deze punten weten aan te vullen.
Volgende week is weer een nieuwe week vol met uitdagingen en spanningen. De situatie die deze week is ontstaan in ons projectgroep hoop ik dat dit volgende week opgelost is en dat wij ons weer goed kunnen inzetten voor een mooie eindresultaat.
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

29/10/2011 - week 5

Deze week hebben wij feedback gekregen van de MACRO-analyse en er moet nog best veel verbeterd worden. Bram en Richard gaan hier verder aan werken. Ook is deze week de MESO-analyse afgemaakt.
Het maken van MESO-analyse was toch een stuk lastiger dan wij gedacht hebben. Pascalle en ik liepen tegen veel dingen aan en het zoekwerk nam veel tijd in beslag. Op school in de tussenuren hebben wij hieraan gewerkt maar thuis heb ik ook veel aan de meso analyse gezeten.
Omdat de MESO-analyse vorige week niet af was, is de MESO-analyse samen met de verbeterde MACRO-analyse opgestuurd naar onze projectbegeleider. Pascalle kon het niet mailen en ik kreeg de taak om de MESO en de verbeterde MACRO-analyse op te sturen. Er ging echter wat fout, de mail is nooit aangekomen bij onze projectbegeleider en hij kon daarom geen feedback geven onze gemaakte analyses. Ik kwam erachter dat ik de email van meneer Roelofs niet goed had en daarom heeft hij ons mail nooit ontvangen. Ik voelde me natuurlijk erg stom en ik heb geleerd dat ik voortaan nu beter moet checken of ik de mail wel goed hebt. De samenwerking verliep goed, ik merk wel hier en daar kleine irritaties.
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

29/10/2011 - week 4

Vorige week hebben wij de taken verdeeld. Bram en Richard gaan de MACRO-analyse maken en Pascalle en ik gaan zorgen voor de MESO-analyse. Pascalle had moeite met de MESO-analyse omdat het veel zoekwerk was. Zelf had ik ook moeite en bij sommige punten was het moeilijk op te zoeken.
Helaas zijn wij deze week niet veel vooruit gekomen en wij hopen dat wij volgende week meer informatie kunnen vinden en dat wij de MESO-analyse af kunnen maken. 
Ik kwam er toch achter dat het maken van MESO-analyse best moeilijk was
Bram en Richard hebben wel DESTEP afgekregen en dat is ook opgestuurd naar onze projectbegeleider.
Het groep bestaat nu uit twee groepen. Richard&Bram doen hun taken en Pascalle en ik doen onze taken. Elke maandagen komen wij even bij elkaar om te bespreken hoe ver wij zijn en/of wij ergens tegen aan lopen. Wel moet ik eerlijk zeggen dat wij  alleen met zijn vieren zijn wanneer wij bespreken hoe en wat. Wij werken niet met zijn vieren aan onze taken in één ruimte. Ik vind het wel prettiger werken als ik alleen of met nog iemand werk. Met zijn vieren vind ik het druk en word ik snel afgeleid omdat het vaak dan niet over het project gaat. Verder zijn er nog geen echte problemen ontstaan met de samenwerking.
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

29/10/2011 - week 3

Op het plan van aanpak hebben wij deze week commentaar gekregen van onze projectbegeleider. Er moet gelukkig niet veel veranderd worden maar wel de kleine dingen verbeteren.
Terwijl Pascalle en ik de plan van aanpak gingen verbeteren waren Bram en Richard verder gegaan met project dag 3. Verder hebben wij nog gesproken over enquetes en interviews die wij willen houden in het hotel.
Ik heb mijn contactpersoon in het hotel (Sara Aydin) een mail gestuurd over de informatie die wij nodig hebben en een toestemming gevraagd of wij een interview en enquete met de gasten van het hotel kunnen houden.
Verder heb ik mijn tijd besteed aan project op maandag en dinsdag in de tussenuren op school.
De samenwerking liep goed. De taken zijn verdeeld en wij weten wie wat doet. Op maandag hebben wij met zijn alle gezeten voor de opmerkingen en feedback. Verder werken wij in tweetallen omdat het mij wat meer rust geeft zodat ik door kan werken.
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

16/9/2011 - Week 2

Deze week hebben wij de projectmappen gekregen en wij hebben meer inzicht gekregen wat wij moeten gaan doen. Wij waren het over eens om voor het bedrijf NH Carlton hotel in Amsterdam te kiezen.
Ook hadden wij een afspraak met Sara Aydin, de assistent manager gehad. De manager kwam ook nog even langs en zij waren beide enthousiast over het project. Tijdens het gesprek was het duidelijk geworden wat de verwachtingen vanuit het hotel zijn.
Wij hebben bij onze eerste bijeenkomst het Plan van Aanpak besproken en gemaakt en dat ging goed. Er waren geen ongemakkelijk/nare situaties en iedereen had leuke ideeën en deed goed mee.
1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

16/9/2011 - Week 1

Het eerste week van het project is begonnen. Wij hebben uitleg gekregen wat het project inhoudt. Om te beginnen moesten we op zoek gaan naar een bedrijf, een bedrijf wat we willen analyseren en daarover een strategische marketing plan maken.
Wij hebben deze week twee bedrijven gevonden: De Rading, jeugdzorg Utrecht & NH-hoteles Amsterdam.
Wij hebben nog geen projectmap gekregen en wij willen afwachten met het kiezen van bedrijf zodat wij straks een beter inzicht krijgen wat wij precies moeten doen voor het project.

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

About Me

Recent Posts

week 7
week 6
week 5
week 4
week 3

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends


Hosting door HQ ICT Systeembeheer