Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Emigratie naar Zweeds Zuid-Lapland

• 19/7/2011 - Bijna klaar voor vertrek

De laatste administratie is afgewerkt. Nu alleen nog wat brieven uitprinten en dan zijn we klaar voor vertrek. Vandaag het laatste werk gedaan en dus kunnen we vanaf morgen rust inlassen. En daar zijn we allemaal wel aan toe. Morgen gaat mijn lieve vriendin weer het ziekenhuis in en dus ben ik blij dat ik haar daar nog een keertje bij tot steun kan zijn. Nu ga ik samen met haar afscheid nemen van mijn vriendinnen in Asten. Lekker samen eten en dan hebben we weer een station afgewerkt. Morgen en overmorgen afscheid nemen van familie en vrienden en daarna op weg naar Zweden.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 16/7/2011 - Nu de boedel is weg

Woensdag was het dan zo ver. 's Morgens vroeg stond de verhuiswagen voor de deur. Omdat de hekken nog niet zijn geplaatst op het vernieuwde plein kon de wagen tot vlak voor de deur gereden worden en kon de container voor de afvoer van grof vuil aan de achterzijde van de woning worden geplaatst. Het is een miezerige dag, maar tijdens het grootste deel van het laden is het toch redelijk droog. We halen lekker belegde broodjes voor de jongens en onszelf. Het is heerlijk even tussendoor wat lekkers te kunnen pakken. We werken hard door en met wat helpende handen extra komen ook de laatste dozen vol. Al hadden ze de beloofde 20 dozen vergeten. Nu ja, ook dat was weer op gelost. Uiteindelijk toch nog bijna de hele dag nodig gehad om alles leeg te krijgen, maar ja, dan heb je ook wat. Een leeg huis. Onbegrijpelijk dat een mens zoveel spullen heeft verzameld. Maar goed, wat mee moet is mee, en wat extra ook. Mijn box met onderkleding voor roger en mijzelf is helaas ook in de vrachtwagen verdwenen. Dus nog maar snel even wat nieuw ondergoed gaan kopen voor onderweg. Donderdag en vrijdag zijn we de hele dag bezig geweest met het laatste opruimen. Op zaterdagmorgen nog een hele wagen naar de puin gebracht. En nu weer snel verder met comprimeren van de zaken die nog mee moeten in onze eigen auto. Gelukkig is dat de kleinste niet en kan er dus redelijk wat mee als ik het maar goed verpak.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 4/7/2011 - Hard werken

Vandaag weer het nodige werk verzet. De kast in de kamer is leeg. Nu een paar dingen uit de andere kast, maar die gaan allemaal met een vriendin mee. Haar zoon heeft een chronisch gebrek aan mokken en ik heb een ziekelijk overschot aan mokken.

Bij het gemeentehuis hebben we de paspoorten aangevraagd voor de kinderen en dus kunnen die vrijdag ook opgehaald worden. Weer 100 euroballen minder. Maar ja, het is duurder om in Zweden naar Stockholm te moeten om ze te halen. Storing bij de gemeente duurde een eeuwigheid en bijna stond ik op het punt te vertrekken toen er weer leven in de brouwerij kwam. Maar ho maar, dat de burger even werd geinformeerd.

Enfin, nu hoeven we ons daar niet meer druk over te maken. Morgenvroeg in Duitsland boodschappen halen en daarna weer aan het werk. Mijn lieve hulp is er en dus kunnen we dan gelijk aan de slag. Moet vanavond dus wel even mijn was aanzetten, dan kan die morgen ook opgeruimd worden.

Mijn zusje kwam vanavond ook nog even buurten. Heel gezellig en we hebben even een traantje laten lopen. We zullen het contact wel missen, maar wellicht komt ze vaker naar Zweden dan we nu misschien wel denken.

De caravan is aardig uitgeruimd zodat de spullen, zeg maar kleren, die mee moeten erin kunnen. Morgen de tassen uitpakken en in dozen doen. Genoeg te doen voor we weer naar de zolder vertrekken. 's Middags komt Maggie weer en dat is helemaal goed nieuws. Nu wordt het dus wel weer tijd om te gaan slapen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 3/7/2011 - Datum bekend

Weer een stap naar voren. Op 13 juli 2011 komt de verhuiswagen voor om alles op te laden. Jeetje wat gaat de tijd toch vlug. Vandaag is de grote slaapkamerkast opgehaald. Weer wat opgeruimt. Nu gauw weer wat ruimte maken voor mijn mannetje. Dan kan hij vannacht ook weer slapen.

Morgen ga ik weer verder met inpakken. We zijn nu met de laatste loodjes bezig. Het zal niet makkelijk zijn, maar goed, over 11 dagen is de nachtmerrie voorbij en kunnen we vooruit kijken naar Zweden.

Dus ga ik nu nog maar even weer aan het werk. Daarna weer lekker naar de caravan en nog even genieten van het mooie weer. Ik heb er echt zin in. Nog even uitrusten en dan weer aan het werk.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 26/6/2011 - Wat een weekend

Jongemensen wat een weekend. Vrijdag lekker naar de caravan vertrokken. Even energie opdoen in de natuur. Even tot rust komen. Ja, heerlijk geslapen alleen zo vroeg weer op. Jammer maar helaas. Nu maar weer verder. Even snel de camping betalen. Gauw even naar de stad en drijfnat weer terug op de camping. Brrrrr.

Manlief heeft me opgehaald. Intussen is mijn nieuwe hyvesvriendin gearriveerd. Mijn hond gedraagd zich alsof ze dagelijks over de vloer komt. Hij ligt aan haar voeten. Snuffelt even en gaat daarna liggen. Raar beest. Als we binnen komen gaat het gevoel van verwandschap door waar het een week eerder met de telefoon was begonnen.

De rest van de zaterdag hadden we nodig om bij te komen. Zij van haar lange reis vanuit het noorden van het land, ik van alles wat ik te regelen heb. Het valt niet mee. Maar we gaan ervoor.

Zondag ontbijt met een warm broodje. Mmmm, lekker. Daarna aan de slag. Lieve kinders wat hebben jullie een ramp gemaakt van mijn computerkamer. Maar tegen alle verwachtingen in, je gelooft het niet. Alle rommel van de vloer is al weg. Dozen vol oud papier staan klaar voor de stort.

Dozen zijn gevuld met zaken die mee moeten naar Zweden. Morgen verder. Maar wat had ik zonder jou lieve hulp gemoeten. Ik weet het niet. Dankjewel schat. Je bent een engel.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 22/6/2011 - Eindelijk alles binnen

Gisteren kregen we eindelijk het bouwkundige verslag binnen. Samen met een vertaalsite en mijn vriendin hebben we het vertaald en er staan gelukkig geen gekke dingen in. Nu nog even de laatste hand leggen aan een fatsoenlijk document. Want vanuit een pdf verlies ik alle foto's en plaatjes die zijn gebruikt. Geen idee hoe we dat oplossen, maar ja, de Nederlandse versie is toch voor eigen gebruik. Nu kunnen we eindelijk weer verder met zaken regelen. Dus hopen we snel van onze koper te horen, dan kunnen we echt dingen gaan inplannen. In ieder geval, wij hebben er zin in. Ondanks de regen en het donkere weer dat ons op deze eerste zomerdag overvalt. Wij zien de zon schijnen.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 20/6/2011 - Nieuwe week

Omdat nog steeds het bouwkundige verslag niet binnen is, gaan we maar weer aan de slag. Bellen en mailen tot we de stukken in huis hebben. Anders kunnen we niets. Verder ook weer achter de afhandeling van het huis in Nederland aan. Kort om genoeg te doen.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 18/6/2011 - Waar is het toch allemaal mee begonnen

Het is moeilijk te zeggen, maar diep in mijn hart was altijd al de diepe wens om Nederland te verlaten. Ook al in Nederland mooi en kun je er geweldig kamperen, het was niet wat ik nu echt in dit leven zocht. Maar pas begin 2011 kwam er echt leven in mijn verlangen om te vertrekken. Samen met mijn man en kinderen begon de zoektocht naar een ander leven. De keuze viel al heel snel op Zweden. Maar waar? Boven de drukke steden in het Zuiden van het mooie land. Dus dat begon ergens rond stersund en vandaar verder naar het noorden. Vele huizen vonden we op het internet en dat maakte ons verlangen te gaan steeds groter en groter. De eerste kriebels kwamen tijdens de Scandinavidag in Hoevelaken. Vroeg uit de veren. En dan op weg naar Hoevelaken. De hele weg regent het en het is een troostelijke dag. We maken onderweg een korte stop, maar hopen dat we bij aankomst even kunnen bijkomen. Bij aankomst is het eventjes wat droger en dat stemt ons weer gelukkig. Het valt vies tegen als blijkt dat het gebouw van de beurs niet toegankelijk is voor 10 uur. Dat is dan een half uur je plas ophouden en wachten tot het weer gaat regenen. Op het moment van de opening kwam de regen al weer met bakken uit de hemel. We maken kennis met diverse gemeenten in Zweden. Maar veel gemeenten liggen in het zuidelijke deel van Zweden waarop wij niet bepaald onze pijlen willen richten. We komen langdurig in gesprek met de gemeenten Skellefte, Kramfors en Sollefte en re. We worden steeds enthousiaster en in onze gedachten vormen zich langzaam aan definitieve plannen om te emigreren. We krijgen op deze beurs ook nog eens entreekaarten voor de emigratiebeurs in Houten. Deze is een paar weken later. Dus als we thuis komen beginnen we met het lezen van de verzamelde informatie. De eerste bladzijden van het emigratieboek van de familie Leunissen worden geschreven. Als de Emigratiebeurs begint is het boek al 42 pagina's dik. Niet niets dus. Het geeft ons een beetje het gevoel dat we een beetje grip krijgen op wat we willen in Zweden. Samen met mijn zus bezoek ik de beurs en ik ervaar weer dezelfde vriendelijkheid en openheid die ons ook al zo aan trok op de Scandinavidag. Dit maal is de beurs vele malen groter en dus moeten we ons richten op ons doel. Een bezoek aan de Zweedse ambassade, gesprekjes met diverse gemeenten en een aantal provincie's. Vol beladen met informatie komen we uiteindelijk weer thuis. Nu gaat alles steeds sneller en sneller. We krijgen antwoord van de gemeente Sollefte op vragen die we hadden op het gebied van scholing voor de kinderen. Ook andere aanvullende informatie komt uit deze gemeente en we besluiten dat dit dus de gemeente gaat worden waarmee we in zee zullen gaan. Helena Eriksson helpt ons zo goed als ze kan om onze vragen te beantwoorden en geen moeite is haar te veel. Zo besluiten we dan ook dat Roger begin maart vertrekt naar Zweden. Helena heeft een huurauto op het vliegveld van stersund geregeld en Roger komt behouden aan in Sollefte en heeft de eerste dag nog een ontmoeting met Helena. Daarna heeft hij twee weken lang een druk programma. Huizen bezoeken. Praten met mensen over werk. Kijken hoe het hem bevalt in de sneeuw. De hele indruk is zo positief dat hij zelfs na een aantal dagen al onze droomwoning vindt. Het huisje staat in Forsmo op een Zweedse mijl afstand van de hoofdplaats in de gemeente. Het ligt aan de bosrand en aan het spoor. De weg loopt voor het huis dood en er is dus geen doorgaand verkeer. Het huis heeft ondergronds een grote kelderverdieping met een grote leefruimte met openhaard, een grote slaapkamer, een sauna en vele ruimten voor opslag van goederen. Naast het huis ligt een garage die ook een ingang naar de kelder heeft. Je moet dus wel ondergronds als je van de garage binnendoor naar de woning wilt. Hij maakt hier volop foto's en als wij die hier thuis bekijken zijn wij ook helemaal enthousiast. En dus gaat Roger nog weer terug naar deze woning om hem nog beter te bekijken. We krijgen zelfs foto's van hoe het er in de zomer uit ziet. Geweldig gewoon. We zijn helemaal om, zeker als blijkt dat iemand ons huis in Nederland wil kopen. Nu begint een spannende tijd. Want het vlot niet zo erg met de zaken van de koper van ons huis in Nederland. We moeten geduld hebben en dat is iets dat we steeds minder hebben. We willen vertrekken. Ondertussen gebeurd het ergste dat kan gebeuren. Er biedt nog iemand op de woning die wij graag willen hebben. Een aantal weken van onzekerheid breken aan tot we uiteindelijk horen dat ons bod wordt geaccepteerd. Oef. Weer een last van onze schouders. Inmiddels ligt onze lieve (schoon)pap al weken in het ziekenhuis, dus we maken veel tijd vrij om bij hem te zijn. Het is een moeilijke tijd vooral omdat we weten dat dit het einde is. We willen dat hij zo liefdevol mogelijk aan zijn nieuwe reis kan beginnen. Dagelijks zijn we bij pap in het ziekenhuis. Hij maakt nog bewust mee dat het bod is geaccepteerd. Eigenlijk is dat ook een van de laatste dingen die hij nog helder mee krijgt. Op 27 mei overlijdt papa even voor 12 uur 's nachts. We gaan weer naar het ziekenhuis en waken de eerste uren bij hem samen met alle andere kinderen en mam. Het is een speciaal moment om zo met z'n allen bij hem te zijn. Zijn strijd ten einde. Elke einde een nieuw begin. Na de crematie gaat de rollercoaster weer verder. Op 30 mei wordt het huis gekeurd. Half juni hebben we nog steeds geen rapportage van de keuring van het huis. Hoewel de makelaar ons heeft beloofd dat het toegestuurd zou worden. Inmiddels hebben we wel het koopcontract binnen van het huis in Zweden. Dat bevat nauwelijks rare dingen, maar er is n clausule waar we even mee aan de slag moeten. Gelukkig hebben we hulp van een internetvriendin die jarenlang in Zweden heeft gewoond en wiens vader er nog steeds woont. Van haar krijgen we nog allerlei tips en adviezen. Het wordt tijd om alles weer bij te schrijven in het emigratieboek.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Op het moment dat dit blog begint staan we in de laatste fase van de emigratie naar Zweden. In het blog zal ik jullie op de hoogte houden van onze belevenissen.

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer