Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Zijspanteam La ' Pral

Team La' Pral wordt o.a. gesponsord door:
Diverse favoriete zijspancross sites
Zijspancross-FotografenVerhuisdMet gepaste trots kunnen wij jullie mededelen dat wij verhuizen naar een ander internetadres.
Onze nieuwe site is namenlijk klaar en vanaf nu te bekijken op:

www.lapral.nl

Willen jullie dan meteen even de link aanpassen als deze in jullie favorieten staat?


Posted: 10:56, 19/7/2013

Link


Stevensbeek 30-06-2013 Toon KlompbokaalZondag ochtend om 06.45 vertrokken naar Stevensbeek, Ingrid was er zaterdags al geweest, want de Kids zijspannen mochten 2 dagen demo's geven, ze had ons dan ook gewaarschuwd dat het er erg drassig was en dat we goed schoeisel aan moesten doen.
Op het circuit aangekomen had de Camper er inderdaad moeite mee om op de plekt te komen waar we wilde staan, maar het lukte net. We dachten een goed plekje gevonden te hebben naast de Ravensteintjes, maar dit bleek wel een wind vanger te zijn.
Toch maar eerst een bakkie genomen, maar eerst de jarige gaan feliciteren, Pierre was namelijk zaterdag weer 1 jaartje ouder geworden, hij & Twam liepen gelijk mee terug voor een bakkie en toen konden we hem gelijk zijn kadootje overhandigen.

Hij was er dan ook kei blij mee ???, maar Pierre had ook een kado voor mijn bij zich, het kado wat ik van mijn Team voor m'n verjaardag gekregen had , maar niet optijd klaar was.
Heuse Kops slippers, besteld bij WLM en die waren zo vriendelijk om ze aan Pierre mee tegeven, zodat ik ze niet hoefde op te halen. Super service.

Dan kregen we nog een v.d.Venne sticker om op onze (AD z'n creatie) lamp te plakken, zodat hij helemaal af was volgens Pierre.
Ingrid, Cees , Yarno & Jake waren inmiddels ook gearriveerd, konden nog mooi naast ons staan en na nog een bakkie gedaan te hebben ben ik in gaan schrijven.

Toen ik terug kwam had Willy al weer een verse pot koffie gezet en hadden we net visite gekregen van Max v.Zoggel (v.d.Wiel) Het was nu een tijdje geleden dat we Max hadden gezien, maar wat was die in eens groot geworden, wel leuk dat hij als hij op de cross is altijd even aan komt. Hierna werden we opgeroepen voor onze training en aangezien je in Stevensbeek niet in het rennerskwartier mag rijden (ook de zijspannen niet) zelfs de motor niet mag laten lopen, moest er geduwd worden tot je onder de poort van het circuit door was en dan mocht je de motor starten en rijden. Aangezien Twan (van Pierre) Rene' & Ikke de motor daar al een keer naar toe hadden geduwd om hem even te laten lopen (ander blok er in gehangen) waren Ingrid & de Boys zo vriendelijk de motor nu voor mijn & John naar de poort te duwen.

De baan lag er prima bij, de training ging dan ook lekker.

Er waren 24 zijspancombinaties aanwezig, waaronder dit keer ook weer eens Jarno v.d.Boomen & Henry v.d.Wiel, dit natuurlijk omdat er gereden werd voor de Toon Klompbokaal, die zij vorig jaar in de wacht sleepte.

Ook het Team v.d.Water/v.d.Leetjes waren voltallig aanwezig, André kreeg het zelfs voor elkaar om ze gedrieen op 1 foto te krijgen, zonder dit afgesproken te hebben.

Wat nog erger is dan je motor naar het circuit te duwen, je motor terug te duwen naar het rennerskwartier als je net gereden hebt.Gelukkig hoefde ik dit ook niet te doen.

Na de training kwam Frans Vialle zijn Kops slippers laten zien , nadat ik op had zitten scheppen over mijn verjaardagskado en ze had geshowd. Die van Frans waren al 3 jaar oud.
 
Terwijl Ad & Michel nog aan de koffie zaten (Sidney was een kussentje komen halen voor zijn zere bips) gingen Nick & Ikke naar de demo van de Kids kijken.
 
Inky poseerde even trots met haar boy's want die hadden gisteren, zaterdag dus voor het eerst weer samen gereden nadat Jake vrijdagmiddag uit het gips mocht !

Terwijl André ze voor het starthek fotografeerde, deed ik dat net van voorbij het starthek.

Bjorn & Sten v.d.Heuij waren 1 van de 5 combinaties die vandaag mee reden, tevens degene met het kleinste spannetje.

Yarno & Jake Looijen rijden als het goed is dit jaar voor het laatst op deze motor en stappen dan over op de maat waar de Veldmannetjes nu mee rijden.

Dirk & Bram v.Dijk waren zaterdags ook al aanwezig, 3 combinaties hadden het zondags af laten weten, hadden andere verplichtingen.

Ze komen tegenwoordig zelfs uit Engeland, Dan Foden & Jim Kinge zijn al voor het 3de weekend hier overgekomen naar het vaste land om hun kids te laten rijden , petje af hoor.

Julian & Sam Veldman gaven weer een staaltje weg, voor hun was er weinig concurentie, maar ook zonder strijd is het een waar genoegen om naar deze mannen te kijken. Over strijd gesproken, de echte strijd werd geleverd door de Looijen Brothers en hun Engelse vrienden.

Na de lange terug tocht naar het rennerskwartier terug, werd ik opgevangen door Ad, dat we bij Pierre gebak moesten gaan eten, dat was niet verkeerd.

Eenmaal terug op ons eigen honk kwam de Fam.v.d.Wiel aan lopen, Ad & Ingrid zaten net wat te klieren en Simone wilde gelijk al weer rechts omkeer gaan, stak haar vinger in de keel , zo misselijk werd ze van dat aanzien ha,ha.Het was wel heeeeeeeeeeeeeeeel lang geleden dat we ze gezien hadden, nu moesten ze wel want de bokaal vernoemd naar Simone der vader ( uiteraard Thies zijn opa ) werd vandaag uitgereikt.

Nee, ook zonder deze bekers waren ze wel weer gezellig naar de cross gekomen.

Inmiddels was Max ook weer even aankomen waaien, zodoende vroeg ik of de neefjes of ik even een foto van hun mocht maken op het zijspan, ze hebben tenslotte beide crossgene in hun, met zulke Opa's

Heel leuk was het om Marietje weer eens te zien (Rienie ook natuurlijk) nog even een bakkie gedaan en wat gekletst, zie ook de 2 Ingrids, toen was het tijd voor de 1ste manche.

Je kan wel zien dat het inmiddels beter weer was geworden, Sjaak, Gerrit & Thies zaten lekker in het zonnetje te wachten tot de schofels klaar waren.

Voor ons was het het weer eigenlijk een beetje tebenauwd geworden en nu voor het starthek kreeg Willem v.Ravenstein het helemaal benauwd want die kreeg zijn motor niet aan.
Sidney probeerde het ook nog even, maar helaas het mocht niet baten, later zou blijken dat er koelvloeistof bij de benzine zat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wij dan toch maar van start, Twan v.d.Water & Edwin v.Beurden hadden de plaats van Willem & Jeroen aan het starthek gekregen, maar Twan had hier niet van kunnen profiteren.
Jarno v.d.Boomen & Henry v.d.Wiel hadden kopstart, maar blaasde de koppakking er tussen uit

Ton v.Keulen & Marcel v.Wanrooij namen de kop over en wonnen deze manche, met op de 2de plaats Teun v.Ravenstein & Michel v.Zwam en op 3 Koen Hermans & Roy Bijenhof.
Bij de nationale ging de overwinning van de 1ste manche naar Jan Op 't Hoog & Nick Maas, met Rogier Op't Hoog was het even mis gegaan en had z'n bil open gehaald of dat gebeurde na de duik beweging op de foto hier boven weet ik niet, maar er moesten wel zwaluwstaartjes aan te pas komen om de jaap te dichten. Hans Garritsen & Rik Wiegerinck werden 2 en onze Reus Michel v.d.Goor samen met Joep v.Leuken dit keer, keurig 3de. Joepke had wel alles gegeven, na de finish viel hij gewoon uit het bakkie, zo kapot hij was.

Pa v. Gun was ook weer eens komen kijken.
Zeker 15 jaar geleden had hij 2 zoons die zeer talentvolle zijspanrijder/bakkenist hadden kunnen worden, Pa was kei enthousiast maar de jongens vonden de meisjes belangrijker, was echt zonde want wij zagen dat toen als de nieuwe Daniel & Marcel Willemsen.(toen was er nog geen Kids & Sidecars)
Maar de grootste verrassing van deze dag was toch wel de Fam. v.Dommelen, helemaal compleet, dit keer was alleen John v.Loosbroek er niet, maar daar had ik wel eens SMSje van gehad.

Olaf blijft net zo gek als een deur, had hem net een mini koekje gegeven bij de koffie, toen ik ontdekte dat er nog grote koeken lagen, dan kan je het commentaar er wel bij verzinnen, kijk alleen maar naar dat smoelwerk.
Voor Corrine v.Dommelen was het vandaag wel af zien, ze heeft namelijk 3weken geleden een auto ongeluk gehad en heb er een wipless aan overgehouden, terwijl ze al meer dan een jaar aan het tobben was met der linker schouder, weer terug naar af dus, maar ze was er wel bij.
Tijd voor de 2de manche, Willem v.Ravenstein & Jeroen Kuijpers waren er ook weer klaar voor,dus op naar de fuik.

Koen & Roy namen kopstart en niemand kwam er meer aan, Willem & Jeroen verging het de 2de manche heel wat beter, met een 2de plaats + een beter lopende motor. Ton & Marcel kwamen niet verder dan de 3de plaats en verspeelde hier mee hun kans op de Toon Klompbokaal, die ging naar Koen & Roy, ondanks het zelfde aantal punten, als de nummers 2. De 3de plaats totaal ging naar Teun & Michel.

Bij de nationale kon Jan Op't Hoog samen met Nick Maas de Toon Klompbokaal bijna niet meer afgepakt worden, ze hadden een paar maal de aanval van Hans Garritsen & Rik Wiegerinck afgeslagen, maar op het laatst speelde de zenuwen toch een grote rol denk ik en gingen ze over de kop, maar wist wel 2de te finishen. Net zoals bij de inters hadden ze het zelfde aantal punten als Hans & Rik, maar Jan & Nick moesten het onderspit delven, want de laatste manche is tellend. Ook dit keer was het Michel & Joep die 3de werden, zo ook 3des totaal werden, voor de overige uitslagen zie Bereboels Belevenissen en O ja John & Ik zijn in het totaal 6de geworden, maar hoe goed het in de training ging, in de wedstrijd ging het niet zo joffel.

Willy had voor na afloop een lekker slaatje gemaakt.

Er waren gelukkig zat gegadigde om dit op te eten, met een broodje na was het helemaal af en hadden we een leuke dag gehad, ondanks dat er na de 1ste manche een klein accefietje was geweest met 3 zijspancombinaties.

Net toen we klaar waren met eten, kwamen de grote verliezers ( Jan & Nick) aanlopen met hun troost prijs, toch kon er nog een lachje vanaf.
Teun & Michel waren daarintegen zeer tevreden met hun 3de plaats.
Nu lig het even stil dus tot ???


Posted: 20:45, 3/7/2013

Link


Toon Klomp-bokaal
Posted: 18:35, 26/6/2013

Link


Genk. 22 en 23 juni 2013We zijn vrijdag middag na mijn werk (15.00) vertrokken naar Genk, hier en daar in de file gestaan, maar dat mocht de pret niet drukken, waren dan ook twee en een half uur later op de plek van bestemming.

Wij (Rene,Willy & Ikke) waren met de Camper van Ad & Tilly, maar Ad was met zijn nieuwe aanwinst gekomen. (grapje) Het had s'middags behoorlijk geregend hier in Genk, men kon zelfs wel spreken van een wolkbreuk, dit had voor ons een voordeel, want we konden precies zien waar we wel en niet moesten gaan staan. We hadden onderweg kontakt gehad met John & André, zodoende waren zij bijna gelijk met ons gearriveerd. André stapte zijn auto uit met een flesje Ricard, die zou hij in Varseveld al mee hebben gebracht, maar was die toen vergeten.

Toen we gesetteld stonden, ging Ad de boel nog even egaliseren, hierna was het tijd voor de koffie, een gedeelte van de Schaijkploeg was er al en Pierre kwam gelijk op de koffie af.
Hugo d.Vries stond tegen over ons en kwam de schop even lenen, hij had weer bij een ander een kruiwagen geritseld , haalde elders zand en ging de gaten die voor zijn vrachtwagen lagen dempen.

Dit was kaasje voor Ad, toen Hugo klaar was volgde hij zijn voorbeeld en ging de boel nogmaals egaliseren, zodat als er een buitje zou vallen, wij gewoon droge voeten zouden houden.

Na gedane arbeid was het tijd voor het avondeten, Willy had voor ons uitsmijters klaar gemaakt, dat ging er wel in.

De vaat was weer bestemd voor Rene'& André want ondanks dat Willy een gele theedoek had, Ad heeft namelijk altijd de smoes dat hij wel mee wil helpen, maar alleen af kan drogen met een gele theedoek, kneep hij hem er weer tussen uit.

Inmiddels waren Theo d.Vries & Bart Schreuders ook aangeschoven, zo ook Hugo & Pierre weer, het tapje werd te voorschijn gehaald, maar men moest eerst de Richard van André proeven die Willy voor haar eigen had ingeschonken. Man wat een raar spul, het is bruin als je het in een bekertje schenk, dan moet er ijs of ijskoud water bij en dan word het wit !!!!

Het ruikt naar dropwater (hoestdrankje) maar Owee als je een slokje neem, dit was voor mijn dus maar 1nipje en toen gauw overgegaan op de chocomelk, maar er waren erbij de der pap van lusten.Toch won het doodgewone biertje het van de rest, 2 tapjes werden ridder gemaakt.

Wilco was inmiddels ook aangschoven en hoewel de visite hierna nog even in de biertent gingen kijken, hebben wij het bij onze tent gehouden. s'Nachts had het nog wel behoorlijk geregend, maar nu was het droog.

Zaterdag op een Christelijke tijd opgestaan, want Ingrid, Cees & de Boys zouden om ongeveer 08.30 arriveren, de koffie was uiteraard al vroeg klaar en terwijl we zaten te ontbijten kregen we al snel de eerste koffiedrinkers. Ingrid & Cees waren wel optijd en konden gelukkig toch nog dichtbij ons staan, maar zij moesten zich wel haasten, want Yarno & Noah moesten om 09.10 hun 1ste demo geven. Al dit gehaast bleek voor niets te zijn geweest, want de baan was ene blubberpoel en als je dan om 09.00 pas begin met de baan te schuiven, dan lukt dat niet om om 09.00 de baan blubbervrij te krijgen ! Het was zelfs zo erg dat er voor 12.00 geen gebruik van de baan gemaakt kon worden, dus moest de hele dagindeling veranderd worden en dat terwijl het al om 06.00 licht is, nu zeg ik niet dat ze om 06.00 hadden moeten gaan schuiven , maar 07.00 had toch wel een mooie tijd geweest. Het is tenslotte wel de G.P. van Belgie
Ondanks dat alles verzet was ging de tijd best snel en was het tijd voor groep A voor hun training & tijdzetten, dit werd gade geslagen door Daniel Willemsen die wel aanwezig was maar niet mee reed. Even hiervoor had hij zijn handtekening nog gezet op Jake zijn gipse arm en er bij gezegd dat hij een knuppel was ( mag hij wel zeggen)

Terwijl wij aan het kijken waren was onze Willy vast de koffiepotten aan het vullen, na de A groep hadden we een kwartiertje de tijd voor een bakkie en volgde de B groep voor trainen + tijdrijden.

Nu was Willy wel van de partij, er werd hoog zat gesprongen, een geweldig gezicht. ik stond dan ook tussen 2 schansen in, er stond wel behoorlijk wat wind en werd samen met Ingrid bijna een keer omver geblazen door zo'n vlaag wind.

Ex-zijspanrijder Leo v.d.Lagemaat zat te genieten op de tribune, in groep B zaten voor ons ook meer bekende, waaronder Jan & Jeroen Visscher.

Toen hadden we net nog even ruimte voor een boterham als middag eten, want hierna mocht toch de jeugd nog een paar rondjes rijden op de baan.

Daarna even staan kwijlen bij de nieuwe belettering op Pierre zijn motor, hij had tenslotte wel Lambert z'n zijspan gekocht, maar reed nog steeds in zijn kleuren rond.

Dit was natuurlijk wel zo gelopen, omdat die koop eigenlijk onverwacht snel verlopen was.

Eindelijk was het dan zover groep A mocht aan hun kwalificatie wedstrijd beginnen en terwijl Inky & Ikke een plaatsje bij de start hadden veroverd, kwam net Roy Derks aanlopen, wilde een foto van hem maken en Roy ging er helemaal voor staan, toen bleek dat het toestel nog uitstond, gelukkig had ik nog net de achterkant te pakken ha ha


Ben Adriaenssen & Ben v.d.Boogaart hadden kopstart en wonnen in groep A, Valentin Giraud & Nicolas Musset werden 2de,Maris Rupeiks & Haralds Kurpnieks 3des.

Andreas Closhe & Marius Strauss wisten zich aardig staande te houden, nadat ze als 2des van start gingen, werden ze keurig 5de.

Team Smitje stond vereend maar groep A te kijken zij waren pas aan de beurt in groep B, wie zich nog wel moest kwalificeren in deze groep waren Rene Hurkens & Joey v.d.Venne, ze lagen op een 21ste plaats toen ik voor het laatst telde, maar hoeveel ze geëindigd zijn weet ik niet, maar ze moesten wel de last chance meerijden.

Net voor de start van de kwalificatie groep B kwam ik de Fam. Nouwens tegen, zij kwamen net van de friettent vandaan, Jan is ook een ex-zijspanrijder voor de jongeren onder ons.

In deze groep nam Ettiene Bax & Kaspars Stupelis kopstart en zouden deze kwalificatiewedstrijd met ruime voorsprong winnen, op plaats 2 waren het Jan Hendrickx & Elvijs Mucenieks, die ook als 2de gestart waren.

Janis & Lauris Daiders werden 3des, maar de smaakmaker van deze heat was Stuart Brown & Josh Chamberlain, zij reden van de laatste plaats zich gewoon de kwalificatie in.

De Nederlanders die in deze groep zaten hebben zich allemaal gekwalificeerd, waarvan Jan & Jeroen (op Bax na) de beste Nederlanders waren met een 5de plaats.

Hierna moesten we snel terug naar de Camper om de motor te lossen, want wij mochten om 18.15 trainen, de nevenreeks dus, zoals de Belgen dit noemen. Toen John de motor wilde starten bleek de kickstarter vast te zitten, daarna electrische geprobeerd, toen bleek hij valse lucht te krijgen, aansluitrubber gescheurt, toen ook maar gelijk de gaskabel vervangen en klaar was Kees.


Wilco was met een grote kom ijs, aardbeien + slagroom aankomen lopen en dit kon onze Willy niet aanzien, ze keek Wilco lief aan en jawel ze mocht proeven.

Zo in de gauwigheid hadden we 58 zijspannen geteld die meereden in de nevenreeks, waaronder toch wel een aantal M.O.N.rijders ongeveer 11 dus.

Het waren dus : Willem v.Ravenstein & Jeroen Kuijpers, Cor d.Laat & Johan Klumpers, Mike & Justin Keuben, Willem Op't veld & Patrick Vullers, Stefan v.d.Lee & Fred Bloemers, Hans Garritsen & Rik Wiegerinck, Michel v.d.Goor & Wouter Helvoort, Wim Bastiaansen & Jimmy Horyon, Pierre & Nick v.d.Venne, Mari Bens & Michel v.Zwan (waren er zondag pas) + John & Ikke. Bij de belgen reed ook good old Luc Descheermaker ook weer mee.

We mochten best lang trainen en 2 ronden voor het eind reed ik de pits even in, dit was een geluk bij een ongeluk, want toen wees er iemand naar mijn blok en daar liep koelvloeistof uit.
Gelijk de motor uit gezet en lopend naar het rennerskwartier terug gegaan.

Ad & Rene begonnen gelijk te sleutelen, ze hadden zelfs geen tijd voor te barbeque, zodoende nam Michel hun plaats wel in, die kan tenslotte eten voor twee.ha ha

Dit keer was André de pineut, hij mocht als chefkok fungeren, want Rene' was tenslotte Ad aan het helpen. Willy had wel wat voor de Boy's overgehouden, ze kwamen dus niets te kort, nadat ze de motor hadden laten lopen schoven ze ook aan. Toch bleek dat de motor nog iets koelvloeistof bleef lekken !

Toen de ijscoman langs kwam grepen we dit keer onze kans en namen een lekker toetje na, de vaat was dit keer voor Ingrid, André en voor mijn.

Hierna hebben we nog gezellig het laatste vaatje bier aangeslagen voor de liefhebbers en was ik de eerste die mijn bedje in dook, maar ook de rest maakte het niet al te laat, want de nevenreeks A waar wij in zaten, moesten om 08.15 tijdtrainen.
Inmiddels had het weer zo'n beetje de hele nacht geregend en om 07.30 laste we een vergadering in.

Ikzelf vind het juist wel leuk om in de blubber te rijden, maar het zat me niet lekker dat de motor niet 100% dicht was en was bang dat ik daardoor niet relaxed zou rijden, ondanks dat ik weet dat Ad me niet laat rijden als hij maar denk dat de motor in de soep kan lopen.
Iedereen deed zijn zegje en we besloten dan ook unaniem niet te rijden.

Wel gingen we kijken hoe de rest het eraf ging brengen en ik moet zeggen dat de baan er heel wat beter bijlag als zaterdag ochtend.

Maar de nevenreeks A mochten de baan wel droogrijden voor de nevenreeks B, die waren namelijk niet zo onder de blubber als Luc , die je hierboven terug ziet rijden naar het rennerskwartier.

 

De nevenreeks B troffen het dus, voor hun was het een kwestie van de ideale lijn te volgen en dan hadden ze praktische geen last van de blubber.

Na deze trainingen was het tijd voor ons ontbijt, lekker met een gekookt eitje erbij, geen klagen over de catering dus.

Omdat de baan niet kapabel was voor de jeugd mochten die op de indoorbaan rijden, althans de kleintjes, dit ging ze goed af, onderling werd er gewisseld van bakkenist en men had zelf voor baancommisarissen gezorgd, zoals onze Jake.

Door het drukke schema was het wel veel lopen geblazen en dat allemaal in de blub, want van de baan was het eraf gehaald , maar waar je ook liep kon je de plassen niet ontwijken en dan begon het ook af en toe nog te regenen.


Van de jeugd gelijk over naar de baan waar de 1ste wedstrijd van de nevenreeks gereden werd, groep A dus, waarvan de 1ste 15 over zouden gaan naar de A finale.  Koen Hermans & Roy Bijenhof wonnen deze A wedstrijd , maar ook Wim Bastiaansen & Jimmy Horyon reden zich in de A finale, zo ook Michel v.d.Goor & Wouter Helvoort (13de) Op het eind ging het nog even niet goed met een paar combinaties, geen letsel, maar ik vond het wel komisch dat alle 4 de mannen met rugnummer 7 reden.

Bij groep B hadden Willem & Jeroen kopstart, dit was ook de eerste start waar het niet helemaal goed ging, 2 combinaties kwamen in de sloot terecht en nog een paar combinaties zaten in elkaar gehaakt, maar het meerendeel kon hun weg vervolgen.

Dit was een wedstrijd G.P. waardig ondanks dat het een nevenreeks was, van het begin tot het eind waren Willem & Jeroen ingevecht met de neefjes Keuben, Mike & Justin gaven het niet op en probeerde tot aan de finish Willem & Jeroen te pakken, alleen kregen ze op het laatst er nog concurentie bij en ondanks het lekke zijspanwiel van Willem wist deze toch als 1ste te finishen.

Michel & Wouter hadden zich bij het La'pral Team gevoegd en volgde de wedstrijd ook met spanning. Ook hier ging het in de zelfde bocht op het laatst mis met 2 combinaties en 1 van deze 2 waren Erwin Broens & Jimmy v.Gennip.
Hier onder nog even de strijd tussen de nummers 1 (#3) 2(#15) en 3(#714)

Na deze strijd hadden we gelukkig weer even de tijd om naar de Camper terug te gaan voor een bakkie enz...

John v.Loosbroek kwam ook nog even een bakkie doen en daar hoorde we van dat John Verbeek er niet was omdat hij verkering heeft, ik kan me haast geen cross voorstellen zonder John, maar het blijk wel : als de natuur spreekt ??? slaan we gewoon een cross over.
Onze trouwe Motorsportfanaat Gilles was wel weer van de partij en ook Betsie was erbij, ook zij deden even een bakkie mee. Toen was het tijd voor het echte werk !

Valentin Giraud & Nicolaas Musset hadden kopstart , gevolgd door Etienne Bax & Kaspars Stupelis, dan Janis & Lauris Daiders en op 4 pas Ben Adriaenssen & Ben v.d.Boogaart.


Met Frank Mulders & Siebe v.d.Putten ging het de 1ste ronde al mis en onze André stond er weer met zijn camera bij, Frank had last van zijn been en Siebe van zijn hoofd.

Valentin & Nicolaas hadden een klein gaatje geslagen, maar de rest was aardig aan het jagen, totdat het noodlot weer toesloeg bij Etienne & Kaspars, de voetsteun brak af en een paar ronden in zo'n hoog tempo dat gaat nog wel, maar hierna moest Etienne toch een tandje terug.

Ondanks deze pech wisten ze toch uitterijden en werden nog 8ste, dit nadat Jan Hendrickx & Elvijs Mucenieks in de laatste ronde uitvielen en hierdoor de #2 nog 1 plaatsje opschoven.

Maar de zege ging naar Giraud/Musset , gevolgd door Daiders en op 3 de beide Bennen.
Tussen de manches door gaven de Kids nog een Demo weg op het indoorbaantje.

Daar stonden Luc & Annemie Driesen het echtpaar wat veel voor deze club doet en het nu dubbel zo zwaar hadden, omdat Annemie der vader was overleden.(veel sterkte) 

                                                                                                                                           Voordat de 2de manche van de G.P. Zou gaan beginnen konden we nog een bakkie doen, dit keer kwam Geert een bakkie mee doen, ook Adje kwam weer even aanwaaien, hij zat de boel weer eens op te naaien en werd door onze Ad tot zwijgen gebracht.
Hierna weer met z'n allen naar de baan voor de start van de grote prijs van Belgie deel 2

Ook dit keer zaten Giraud & Musset er goed bij, maar moesten nu het onderspit delven tegen Bax & Stupelis en Adriaenssen & v.d.Boogaart, deze laatste 2 teams zouden er een strijd van jewelsten van maken.

De Bennen hadden op een gegeven moment mazzel dat Etienne & Kaspars op gehouden werden door een achterblijver, niemand minder dan de Nederlanders Johan Smit & Hans Tjoink, waardoor Ben & Ben konden profiteren en toen kregen we een strijd waar je hart sneller van ging kloppen. Maar wat Etienne & Kaspars ook probeerde ze kwamen de Bennen niet meer voorbij.

Ben Adriaensen werd hierbij de 3de Belg die ooit een G.P.in eigen land wist te winnen.

De gebr. Janis & Lauris Daiders waren de grote verliezaars van deze manche, na een 2de plaats in de 1ste manche, vielen ze nu uit. Maar de overige Nederlanders hadden het ook niet zo best gedaan, Jan & Jeroen Visscher vielen de 1ste manche uit en kwamen de 2de manche niet verder dan de 14de plaats. Gert v.Werven zat nog in zijn witte broods weken, want die kan veel beter als wat hij hier heb laten zien.Bjorn Roes & Bruno Kaelin deden het dan nog niet zo slecht met een 16de + 15de plaats.

De jeugd nam het voor touw met de start, hadden Koen Hermans & Roy Bijenhof kopstart op het startterrein, namen  Mike & Justin Keuben het over in de 2de bocht na het startterrein.


Het zou net zo'n mooie strijd worden als de laatste manche van de G.P. was het niet dat Koen & Roy pech kregen met hun motor, want deze jonkies gaven de nestor Corthouts & Vandenbulck behoorlijk tegenstand.

Hier boven zie je de mannekes al naar de motor kijken en even later was het gebeurt, na even stil te hebben gestaan hebben ze de wedstrijd wel uitgereden, maar daar had je alles mee gezegd. Mike & Justin Keuben hielden het vaandel van Nederland nog hoog om als 2de te finishen, maar ook Willem v.Ravenstein & Jeroen Kuijpers werden keurig 3de.
Voor de overige uitslagen zie Han v.Ulsen.

Na afloop hebben we nog even lekker zitten eten en na 2x verzopen te zijn , zaten we nu lekker in het zonnetje.


Posted: 20:47, 25/6/2013

Link


Varsseveld G.P van NL 15/16-06-2013Zaterdag om 07.30 vertrokken naar Varsseveld, daar aangekomen stonden Ingrid & Jake ons al op tewachten, Ingrid had nog een verlaat verjaardagskadootje voor me, een intreekaartje dus.

Er stond behoorlijk wat wind , maar we konden de Camper alleen nog maar in het verlengde kwijt, anders zouden we op het pad komen te staan, maar dit hield wel in dat we volop in de wind zaten. Toch de luifel uitgedraaid en na 1 wind vlaag schoot de middelste stang van de luifel los, je raad het al , Ikke moest daar natuurlijk recht onder zitten.

Midden op m'n bol en dat deed au, gelukkig kwamen net Audrie & Richard v.Deursen aanlopen, Richard ging dan ook gelijk een ijspack voor mijn halen, normaal hebben we die planty, maar die liggen in de aanhangwagen, dus was ik reuze blij met dit gebaar.

Nadat de grootste druk van m'n voorhoofd af was (gelukkig geen bult) was het tijd voor koffie met gebak, Willy had een appeltaart gebakken. Toen Roland Berends zijn koffie & taart op had wilde hij net weggaan, maar toen zag ik Marcel Willemsen aankomen lopen en die wilde ik samen even vereeuwigen.

Marcel was onze overbuurman en stond gezellig met z'n familie + de Fam.Eggink (oud bakkenist) zo kan het ook !
Hierna moesten we opschieten wilde we de demo van de Kids & Sidecars zien, maar gelukkig stonden ze nog in de fuik, maar om een groepsfoto van ze te maken was ik te laat.
 
De Fam.Grondman was nog wel bereid om even te poseren,de Gebr. Marcel,Clements & Vincent met hun opvolgers (van de laatste 2) Koen & Rick.

Mijn grote vriend Roger v.d.Lagemaat bergeleid deze Kids tegenwoordig, ook zijn eigen zoon Tom doet hier aan mee, soms als rijder, maar ook wel als bakkenist.

Yarno Looijen reed dit weekend niet met zijn broertje Jake (zie gips) maar met Noah Kuijpers, hij reed dan ook met Noah als of Jake erin stond en toen ging het even mis.

Er was ook een nieuw team gevormd enwel 2 meiden, Stephanie v.Gommeren & Eva Visscher, alle 2 hun vaders hebben ook zijspan gereden en Eva der broers zijn Jan & Jeroen die met # 21 in de G.P.meerijden.

Als ik goed geteld had waren er 13 combinaties aanwezig, zelf een Engelsspanneke, toch gaaf de jeugd zo te zien crossen, hier onder een antal van de deelnemers.


Hierna was het etens tijd, we hadden dit van te voren gepland , zodat we zo min mogelijk zouden missen.

Net na het eten was Ad weer even naar de baan gegaan en kwam als een verzopen kat terug, er was namelijk een klein hoosbuitje gevallen en aangezien hij alleen maar ik een T-shirt liep (+spijkerbroek) kon je die uitwringen, wij lachte hem niet uit hoor !
Na de bui ging Rene' even de vaat doen, op de ruit kan je de druppels nog zien, maar dit gebeurde niet 1x maar 2x deze dag en weer alleen onze Addie overkwam dit !
Toen was het tijd voor de G.P.mannen om een tijd neer tezetten, uiteraard bestaande uit groep A & B.

Ik had in de fuik nog met Marcel gepraat over zijn blesseure, het had er nog veel last van en dacht er aan om de G.P.van België over te slaan, later zou blijken dat hij zelfs de G.P.van NL niet mee kon rijden, want hij en Christiaan Verhagen gingen met de kwalificatiewedstrijd al met de start over de kop, met als resultaat voor Marcel een hersenschudding en een breuk erbij,vlak naast die van Valkenswaard.

Het tijd neerzetten verliep verder eigenlijk wel prima, 2 nederlandse teams Willemsen & Bax waren gewoon in de orginele bezetting aanwezig, Daniel was wel een beetje persimisties over het rijden, niet voor Robbie, maar om zich zelf, want hij had veel last van zijn schouder.

Er was trouwens ook nog een bakkeniste aanwezig en wel een zweedse genaamd Celine Peddemors, ze reed mee in de combinatie met #70, zij haalde helaas de kwalificatie niet.
Na een bakkie te hebben gedronken was het tijd voor het echte werk, de kwalificatie van groep A , hier ging het dus mis met de start voor Marcel & Christiaan, Ben Adriaenssen & Ben v.d.Boogaard hadden kopstart en wonnen ook deze heat.

Jan & Jeroen Visscher waren in deze groep de beste nederlanders, zoals gewoonlijk bijna onzichtbaar, maar ze gaan wel door.

Niet zo onzichtbaar als op de foto hier boven, maar dat krijgje als je naast een familielid gaat staan om foto's te maken, (ik noem geen namen) gelukkig heb ik ook nog een paar goede foto's kunnen maken.
Hierna kwam groep B waar Ettiene Bax & Kaspars Stupelis + Daniel Willemsen & Robbie Bax inzaten.

Daniel & Robbie namen kopstart, Ettiene & Kaspars zaten op een 3de plek, maar al gauw werd dit de 2de positie, halver wege deden ze stuivertje wisselen maar de # 2 had de langste adem, Daniel & Robbie moesten op het laatst genoegen nemen met de 4de plaats.
Heel wat nederlanders hadden de kwalificatie gehaald. (zie Bereboels Belevenissen)

Jake was inmiddels een handtekening gaan halen bij de 2 Bennen, in het kamp van Ardiaenssen hing een zeer goede sfeer zei Ingrid, die met Jake meegelopen was om alles op foto te vereeuwigen, ook de foto van Guy & Harrie Essens, daarna moest ze weer gauw naar de baan voor de 3de demo van de Kids deze dag.

Nu was ik optijd en samen met behulp van Ingrid kon ik eindelijk mijn groepsfoto maken.

Ook dit keer mochten de jongens & meisjes hun hart ophalen, op de verkleinde baan van Varseveld.

Het was ook leuk om Hans Veldhuis & Linda  met zoontje weer eens te zien, zij blijken heel dicht bij het circuit van Varsseveld te wonen en zoude zondag een bakkie bij ons komen doen.

Terug op het rennerskwartier gelijk weer een bakkie genomen, althans sommige, want er waren er ook bij aan een biertje toe waren.

We hadden van die wegwerp Barbeques bij ons , maar Ingrid had een Schottelbreij, na overleg die maar ingebruik genomen, er stond namelijk nog steeds een hoop wind, maar we mochten niet klagen want het was droog.

Er was eten volop, niemand kwam dan ook iets te kort, sterker nog, het halve rennerskwartier had onderhand mee kunnen eten.

Rene' & Andre' deden na afloop de vaat, man wat hadden wij het toch goed, dit vonden de buren trouwens ook, die riepen zelfs dat wij het goed voor elkaar hadden.

Na het eten kwam Pierre zoals beloofd weer terug met een kado voor mijn, daar had hij het de hele dag al over gehad, maar hij zou het pas geven onder het genot van een biertje. En wat voor een cadeau, een koppelingsset, WOW!

Voor de rest van de avond gezellig bij de Camper, een biertje en ..... genuttigd, lekker slap geouwehoerd en 0.30 in het bedje gekropen.


We waren weer vroeg uit de veren en hebben gezellig zitten ontbijten, de wind was iets minder dan zaterdag, maar toch nog wel behoorlijk aanwezig.
We begonnen met de demo van de Kids & Sidecars, miste wel de #14 oftewel de Grondmannetjes


Voor de Kids was het nu dubbel zo leuk, omdat er een hoop publiek aanwezig was, ondanks dat ze al om 08.45 moesten rijden, maar smiddags mochten nog een keer.

Er waren in iedergeval zat fotografen aanwezig , dan nog van die amateurs zoals ik en ondanks dat ik geen perspas had , lukte het me toch om op het midden terrein te komen voor wat foto's temaken van de rijders voorstelling.

Alle deelnemers waren bij de publieksvoorstelling aanwezig, ook de Quads + Kids  & Sidecars, Jan Ten Thije & Bart Notten zouden de Kids voorgaan in het rondje over de baan.

Bij de nederlanders waren Daniel & Robbie de grote afwezigen, maar dat zal wel zo zijn geweest dat Daniel teveel last van z'n schouder had.

Nadat iedereen voorgesteld was, ging men een rondje over de baan, gelukkig heeft hier Andre de Wit foto's van gemaakt, ik zag namelijk te laat dat Ger v.Werven blikjes achter zijn motor had hangen, hij en Maureen Bruil waren deze week getrouwd op dit circuit, had er foto's van gezien bij Ingrid. Ik nog wel naar de plek gerend waar ze er uit reden, maar toen waren de blikjes al pleite.

Na de voorstelling aan het publiek hadden nog even tijd voor een bakkie en er moest nog iets voor de inwendige mens in. Kwam bij de camper en was ineens de tafel + banken kwijt.

Maar toen ik dichterbij kwam bleek dat ze de boel verplaatst hadden, om  minder in de wind te zitten + in het zonnetje.

Willy had sandwiches gemaakt, hapt zo heerlijk weg, makkelijk en snel,want het grote gebeuren van deze dag stond er aan te komen.

Toch waren er een paar die nog even een paar zonnestraaltjes mee wilde pikken of zouden ze gewoon slaap hebben gehad ?


Voor de start van de 1ste manche zag ik Christiaan Verhagen staan kletsen met Henry v.d.Wiel, even een fotootje gemaakt, zodat men kan zien dat Christiaan in iedergeval wel heelhuids uit de strijd was gekomen.

Ben Adriaenssen & Ben v.d.Bogaart namen kopstart, gevolgd door Daniel Willemsen & Robbie Bax, met in hun kielzoog Ettiene Bax & Kaspars Stupelis, deze 2 laatste teams hebben dit jaar al zat meegemaakt, voor hun is het jaar 2013 niet gunstig gezind. Hoewel er de eerste rondes tussen deze 2 combinaties een mooie strijd geleverd werd, moest Daniel afhaken met z'n schouder uit de kom. Ben & Kaspars behaalde wel de 2de plaats in deze 1ste manche, maar konden niet in de buurt komen bij de 2 Bennen.

Na Team Bax waren Jan & Jeroen Visscher het 2de NL team en zij zaten op een 10de plaats.


De Belgen hadden de overhand, met op de 3de plaats Hendrickx & Mucenieks en op de 4de plaats v.Daele & Smeuninx.

Tussen door kwamen we zat bekende tegen, zoals oudzijspanrijder Niek Groen in 't woud, maar ook good old Gilles Versluis was weer eens van de party en onze huidige concurenten Team v.d.Goor met van links naar rechts Sidney (Mies) Roy z'n monteur en beide bakkenisten Wouter & Joep.
Om klokslag 16.00 was het tijd voor de 2de manche en kon het al niet slechter gaan met de Nederlanders ( Grondman enkel blesseure, v.Duijnhoven niet kunnen starten door geblesseerde bakkenist, Daniel uit de strijd met zijn schouder) was het nu de beurt weer aan Ettiene & Kaspars, gelukkig dit keer niets lichaamlijks, maar nu was het de motor die hun in de steek liet, zie start 2de manche.


Net voordat ik de Bennen in de verte aan zag komen, gingen Ettiene & Kaspars er eindelijk vandoor, helaas bleef het hier niet bij en hebben ze nog een ronde gemist.

Maar dit keer had ook een Belg pech, v.Daele & Smeuninx zaten de 2de manche in de achterste gelederen, door dit voorval, dat door mijn M.O.N.collega's gade geslagen werd, weg mooie klassering, na een behaalde 4de plaats in de 1ste manche.

De overige Nederlanders deden het niet verkeerd en vooral Jan & Jeroen, zij behaalde de 2de manche een 6de plaats en daar hebben ze behoorlijk voor moeten knokken, want de laatste rondes werden ze aardig op hun hielen gezeten. Voor de overige uitslagen van de wedstrijd dag zie Han v.Ulsen. De grote winnaars waren in iedergeval Ben Adriaenssen & Ben v.d.Bogaart.

Na afloop kwamen Hans & Linda nog een bakkie doen, dat hadden ze zaterdags beloofd en ze hielden hun woord en terwijl iedereen zich haaste om naar huis te gaan, besloten wij gewoon eerst nog even te eten, Willy bakte in de pan het overgebleven vlees van de barbeque.

Aangezien wij net wilde gaan eten en we nog koffie over hadden, zijn we die maar gaan uitdelen aan o.a.Pierre, Lon & Jan Vos want die stonden al een stiefkwartiertje in de file on het circuit af te komen.
Toen we klaar waren met eten, was er bijna geen kip meer tezien en toen bleek dat het pas 18.15 was !!!
Op de terug weg nog wel even gelachen, want Andre' d.Wit was net iets voor ons vertrokken met zijn personenwagen en die kwam ons bij Opijnen in eens weer voorbij !!! wij denken dat hij op de terug weg Nijmegen heeft aangehouden, terwijl wij Utrecht genomen hebben bij het Velperplein.


Posted: 20:49, 20/6/2013

Link<- Last Page | Next Page ->

Hosting door HQ ICT Systeembeheer