Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Laura een jaar in de States

Home - Profile - Archives - Friends

Welkom!

Posted on 10/1/2007 at 16:30 - 1 Comments - Post Comment - Link

Welkom op mijn nieuwe weblog! Hierop zal ik gaan bijhouden wat ik zoal meemaak tijdens mijn jaar in de Verenigde Staten en hoewel de datum van vertrek nog ver weg is, ben ik al een jaar bezig mezelf als uitwisselingsstudent aan te melden en het traject vordert nu met grote sprongen. Daarom leek me dit een goed moment deze weblog in het leven te roepen, zodat ik jullie nu al op de hoogte kan houden en mee kan laten genieten van de voorpret! :D

 

Even wat feitjes:

- Datum van vertrek: 21 of 22 juli 2007

- Datum van terugkomst: waarschijnlijk juni 2008

- Plaats & regio: hoor ik nog

- Wat ervoor te doen en te laten: het duurt vrij lang voordat je echt meedoet aan het programma. Bij mij helemaal, omdat ik eerst na het interview niet echt geaccepteerd werd. Ik heb het het één en ander aan mijn houding moeten veranderen waardoor ze nu bij EF wel denken dat ik een succesvol student kan worden. Vervolgens kreeg ik een dikke map thuisgestuurd met allerlei formulieren en op dit moment moet alleen nog mijn medische certificaart compleet worden gemaakt. Donderdag 18 januari krijg ik mijn eerste inenting van de drie, brrrr.... En als ik niet slaag dit jaar gaat het hele feest niet door, dus ik doe mn best goeie cijfers te halen en geld te sparen!
Tja en wat moet je ervoor laten, nou niks eigenlijk, maar moeilijker is wat je moet achterlaten.... ik zie nu al op tegen het afscheidsmoment op Schiphol, the point of no return zeg maar. HAATMOMENTEN zijn dat!

 

En hoe ben ik op dit idiote idee gekomen om een jaar naar de States te gaan... dat weet ik niet zo goed meer. In groep 8 riep ik al dat ik naar Amerika wilde gaan en het kriebelt nog steeds. Ik ben er nog nooit geweest, heb er geen familie / kennissen, maar ik ben zo geïnteresseerd in het land en ik wil er zo veel over leren en ik wil ook heel goed Engels leren spreken, dus wat is dan een betere oplossing om een jaar Amerikaans burger te zijn? In een Amerikaans gezin, op een high school, eerst nog twee weken Language en Culture Camp waarin je heel veel leert... en natuurlijk lijkt het me super om nieuwe mensen te leren kennen en vrienden te maken!

 

Verder leer ik op dit moment te koken, om daar fijn Hollandse pot op tafel te kunnen zetten en verzamel ik wat typische Nederlandse dingetjes. Op dit moment heb ik al Unox handschoenen en chocoladegeld (Sinterklaas), en komend jaar bewaar ik wat Koninginnedag rotzooi (heb ik niks mee, maar is leuk om te laten zien). Kortom, ik hoop dat mijn tasje rijkelijk gevuld zal zijn als ik vertrek!

 

Tot zover mijn eerste verhaaltje, er zullen nog vele volgen!

 

Laura


Hosting door HQ ICT Systeembeheer