Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Ervaringen van NHL-studenten Social Work bij LCGW-conferentie 2011


Op uitnodiging van het LCGW hebben 5 studenten van de NHL Hogeschool Social Work deelgenomen aan de LCGW-conferentie 2011: 'Sturen met vertrouwen'-van verzorgingsstaat naar participatie. Hun opdracht: Doe mee, luister, wees kritisch en deel jullie belevenissen, ervaringen en inzichten.

Home | My Profile | Archives | Friends

Masterclass Netwerken 2.0

Posted at 12:51 on Friday 13 May 2011

De Masterclass van Ineke Verdoner  begon met een dvd over Omtinkerij. Omtinkerij is de naam van het concept wat (ex) wethouder Verdoner (Menaldumadeel) samen met haar teamgenoten heeft ontwikkeld om de WMO goed uit te voeren.

In essentie is de Omtinker het contact en de vertaler van de client die aanspraak doet op de WMO.


''De functie van Omtinker is vanuit een mens- en maatschappijvisie ontwikkeld. ''....'' De Omtinker inventariseert de vraag en de wens van de burger, toetst deze aan de verschillende werkelijkheden: wettelijk, maar ook gerelateerd aan de toekomstverwachting aan de hand van ziektebeeld en sociale mogelijkheden. Op grond daarvan formuleert hij samen met de cliënt de meest wenselijke oplossing. Daarna wordt afgesproken wie welk deel van die oplossing zou realiseren.'' (zie ook http://www.beleidsplanwmo.nl/doc/voorbeeldmateriaal/de_omtinker.pdf)

Ineke zegt over de WMO het volgende: ''Na de invoering van de WMO blijkt dat over bepaalde aspecten van de wet niet of slecht is nagedacht.'' Bij het systeem ''Omtinkerij'' wordt de burger als uitgangspunt genomen. Samen met de omtinker wordt de zorg op maat gemaakt. Mensen kun je immers niet zomaar in hokjes plaatsen.

De weg naar het invoeren van dit systeem was niet makkelijk. Hier moet immers de gemeente over beslissen. En zij willen zekerheid. Daarbij heeft een systeem als omtinkerij geen baat bij een vooraf vastgesteld beleidsplan. Maar realisatie door middel van een ontwikkelingsplan. Uiteindelijk heeft het systeem zijn plaats gevonden in Menaldumadeel.

Het systeem Omtinkerij is een ideaal voorbeeld van creatief nieuwe verbindingen leggen. Het leggen van nieuwe netwerken. Out-of-the-box denken is hierbij de sleutel. Niet verder gaan op de bekende weg. Om dit te realiseren zijn ambtenaren nodig die verder denken dan hokjes. Ambtenaren die nadenken met het hart en sterk zijn in communicatie. Daarbij is het ook zaak om als professionals onderling in gesprek te blijven, om zo tot gebalanceerde en unieke verbindingen te komen.

''Wat je aandacht geeft, groeit.''

Tim Homan (Student Culturele Maatschappelijke Vorming NHL Hogeschool)
Post A Comment!

omtinkerij

Posted by ineke verdoner at 13:43 on Monday 16 May 2011
dag Tim,
leuke korte impressie van de workshop.
Maar..oeff wat een oude foto - en niet erg flatteuze - foto heb je erbij gevonden, want...het ook wil ook wat tenslotte.
groetnis
Ineke
Permanent Link


<- Last Page | Next Page ->
Hosting door HQ ICT Systeembeheer