Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Lekker Gewoon Afvallen

Het begin van het einde

09:19, 10/1/2009 .. 1 comments .. Link

Of moet ik het het einde van het begin noemen?

Geen idee of iemand erop zit te wachten. Zo niet, dan niet, dan doe ik het lekker voor mezelf. Zo wel, dan is dat alleen maar mooi meegenomen.
Ik heb het namelijk als volgt bedacht: aangezien ik verslaafd ben aan de computer én verslaafd aan eten, ga ik proberen mijn tweede verslaving nu eindelijk eens aan banden te leggen. Met behulp van de eerste verslaving. Want die lijkt me het momenteel het minst kwalijk voor mijn gezondheid. Bovendien beloon ik mijzelf in deze harde moeilijke tijd van het onder controle brengen van mijn eetverslaving. Maar dan niet belonen met eten maar met computeren en, nou ja, dat draagt weer bij tot het verminderen van de eetverslaving, wat weer leidt tot het belonen etc. U snapt het vast.

Lekker gewoon, dat vooral, geen Sonja Bakker (waar komt zij eigenlijk vandaan? Wel eens haar oproepje op tv gezien? Vreemd accent... Maar dat maakt niet uit hoor), ik weiger me gewoon door iemand als Sonja Bakker te laten vertellen dat ik 5 keer per week aardappelen moet eten. Dat doe ik gewoon niet! Ik ben lekker zo'n eigenwijze dikkerd. Maar niet zo'n dikkerd die altijd gelijk in de verdediging schiet. Vanavond las ik verschillende websites over maagbanden plaatsen en over obesitas klinieken. Ik kwam telkens weer terecht op allerlei fora rondom dit onderwerp. Nu hou ik best van een pittig forum maar ik heb de slechte eigenschap mensen af te rekenen op hun taalgebruik (ga uw gang, dat mag u bij mij ook doen) en jammer genoeg barsten de fora waar ik het over heb van de mensen die het Nederlands maar matigjes beheersen. Helemaal niet erg voor die mensen denk ik, maar ik heb nu eenmaal niet zo snel een klik met de mensen die daar schrijven. Ik voelde mij misschien wel, oei..., verheven en bedacht me dat ik me niet bij deze groep mensen wilde scharen. Nee! Het is over, uit, klaar, basta! Ik moet het zelf gaan doen! Niet duizenden euro's neerleggen voor een maagbandje, niet talloze dieetboeken kopen om de hypotheek van Sonja's mooie kasteeltje mede te bekostigen, schei uit; ik kan maar net zelf een eigen mini-kasteel-eengezinswoninkje kopen.

Wat ik dus eigenlijk wilde zeggen, ik ben niet de dikkerd die op een forum in de verdediging schiet als er eens kritische vragen worden gesteld over de oorzaak van het dik zijn. Nee, ik heb géén traag werkende schildklier. Denk ik, nooit getest. Ik heb ook geen last van andere stofwisselingsproblemen, nee, mijn probleem zit hem in dat ik eten echt veel te lekker vind. Ik geniet van mooie producten, je maakt me blij in de Albert Heijn XL en tijdens etentjes in fijne restaurants weet ik nooit wat ik nu moet kiezen omdat ik in álles eigenlijk wel zin heb. Dus ik weet dondersgoed hoe het komt dat ik nu te zwaar ben.
Oh er zullen vast en zeker factoren uit het verleden meespelen. Ik geloof het meteen. Ik ben immers Orthopedagoge in opleiding en me er zeer van bewust wat opvoeding kan doen met kinderen. Ik ken mijn moeder niet anders dan dat zij continue op haar gewicht let, eten is voor haar een noodzakelijk kwaad en als lunch eet zij óf een bruine boterham, óf een cracker met magere kaas. Maar help ik mijzelf er nu werkelijk mee te gaan huilen om wat voor verknipt eetpatroon ik van huis uit heb meegekregen?
Nope, nu niet meer, dat weet ik nu wel. Het is tijd om nú te kijken naar wat voor zootje ik er zelf van heb gemaakt. Ik ben inmiddels 26, volwassen zou je zeggen en groot genoeg om mijn eigen weg hierin te vinden. Misschien moet ik nog wel enkele dingen op een rij zetten zodat ik in zal zien waar het misgaat, daarvoor moet ik wellicht nog eens terug in de tijd. Maar in plaats van de slachtoffer rol waarin ik toch heb gezeten en, toegegeven, nog regelmatig zit, is het nu tijd om mezelf bij de kladden te pakken en écht zélf actie te ondernemen. Verdorie, daar heb ik toch niemand bij nodig??

Nu ik begonnen ben, is het alsof ik buitel over de woorden. Ik wil wel 1000 dingen schrijven nu. Misschien moet ik daarom voor vanavond stoppen om te zorgen dat mijn enthousiasme er morgen nog is. Ajus!About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Het begin van het einde

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer