WieisJezus?
OpzoeknaarGod
Bijverdienen?
Zinngeld (tip!) - Surfrace (tip!)
MoneyMiljonair - Euroclix
Gratis Korting - Zorgpremie vergelijken?
Dagdeal (468x60)

lekkerland

Thursday - Wiet boter

Methode 1 wiet boter

Neem per persoon een halve tot een hele gram wiet.( of +/- 10 gram voor een cake)
Maak dit helemaal fijn, en meng dit met +-200 gram gesmolten roomboter, in een pannetje.
Laat dit geheel ongeveer 20 minuten in een grotere pan met kokend water staan.(au-bain marie)
Giet nu de vloeibare boter door een fijne theezeef, zodat de restjes wiet er uit gezeefd worden. De THC is nu geheel opgelost in de boter zodat we "het groene restje" niet meer nodig hebben.( Als je twijfeld aan mijn verhaal mag het ook gewoon erin laten, maar dit zal de smaak niet ten goede komen.
Laat nu de boter weer stollen in de koelkast.
Als de boter weer hard geworden is, dan is ze klaar om verder te verwerken in een recept.

Methode 2 wiet boter

Neem twee ons knipafval (dus geen grote bladeren zonder kristallen) , Dit is voor +/- 250 gram boter, dus als je meer wilt maken kun je natuurlijk gewoon de hoeveelheden vermenigvuldigen.
Doe dit in een pan, doe er water bij todat het geheel net onder water staat.
Breng het geheel aan de kook, en laat dit ongeveer een half uur pruttelen.
Doe er nu een pakje roomboter bij (=250 gr.), en laat het nog anderhalf uurtje doorkoken.
Roer regelmatig alles door elkaar.Zorg dat er steeds voldoende water in de pan is, doe er gerust wat water bij als het te veel verdampt. De bladeren moeten steeds RUIM onder water staan.
Als de twee uur voorbij zijn kun je de pan van het vuur nemen.
Laat dit 15 minuten koelen, en zeef dan alles door een vergiet, zodat de bladeren gescheiden worden van het water(met de boter).Knijp de bladeren goed uit.
Zeef het water nog eens maar dan met een fijne zeef.
Laat het geheel een dag in de koelkast stollen.
Prik een gat en de boter, en pak het voorzichtig uit de pan.Als alles goed gegaan is zit er nog water in de pan met rotzooi erin. Dit hebben we niet meer nodig.
Schraap de neergeslagen rotzooi van de onderkant van de boter, doe de boter in een klein pannetje, en plaats die weer in een grotere pan met kokend water, en laat het rustig smelten.
Als het gesmolten is kun je pan uit het water nemen, en weer in de koelkast plaatsen voor ongeveer 3 uur.
Als je nu voorzichtig de boter uit de pan haalt, zie je dat er nog maar een klein beetje waterige smurrie aan de onderkant zit.
Schraap dit eraf, zodat je een mooie licht geel/groenige boter over houdt.
Nu is de boter klaar om verder verwerkt te worden in ieder recept, waarbij je anders roomboter had genomen.
Ook kun je het gebruiken ipv olie , om bijvoorbeeld pannekoeken te bakken, of een biefstukje met een sjampiejonnetje ( paddo's ?) en gebakken ui.(gebakken in wietboter natuurlijk

Post A Comment!

Tuesday - wietboter

Posted by Anonymous
is het een halve tot een hele gram per 200gr boter?
Permanent Link

Wednesday - Re:

Posted by Eva29Rocha
I took my first <a href="http://bestfinance-blog.com">loan</a> when I was not very old and that helped my business very much. However, I require the term loan once again.
Permanent Link

Monday - Wietboter recept

Posted by Anonymous
Leuk receptje, op deze mannier heb ik het nooit geprobeert... doe normaal altijd gewoon water koken, daar de boter in smelten en dan de wiet/knipafval erbij... uurtje of 2-3 laten koken en dan ff door een panty goed uitzeven.

Moet alleen wel zeggen; 0,5 - 1,0 gram wiet per persoon is wel HEEL weinig...heb zojuist 250-300gram boter klaar gemaakt voor een cake, maar daar zit toch zeker een halve kilo (500gram) knipafval + kleine topjes in.
ik
Een cake van 10gram vreet ik achter mekaar alleen al op en dan merkte er nog nix van... hooguit ben je misselijk van alle cake ;)

Trouwens voor alle slimme mensen onder ons, het maakt geen zak uit of je nu magarine, roomboter of croma gebruikt... het is ALLEMAAL plantaardig en werkt allemaal net zo goed. Ik raad aan gewoon margarine te pakken, dan krijg je ook niet zo'n vettige boter cake net als met roomboter.

Voor dierlijk vet dien je toch echt reusel ofzo erin te naaien en dan wordt het een ranzig geheel kan ik je wel vertellen.
Permanent Link

Friday - wietboter

Posted by Jootje Beton
Erg duidelijk, zo had ik t nodig :)

thnx!
Permanent Link

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

lekkerland

Friends

Zelf ook een weblog maken? - Cursus verhalen schrijven - Statistieken gratis proberen