Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Lene's leven

Stress virus of leven (2)

{ 16:11, 16/3/2009 } { 0 comments } { Link }
Na een paar weken was het dus zo ver. De envelop lag op de mat en voor de eerste keer had niemand hem in mijn huis opengemaakt. Toen ik de envelop openmaakt voelde me ik allereerst vereerd, maar daar bleef het bij. Ik kreeg een enorme twijfel over me heen en dat terwijl de uitslag toch echt positief was. Ik was door, ze wouden me graag hebben. Ik wist het echt niet meer. Wat moet ik nu? Wat wil ik nu? Ik ben nooit de aller slimste geweest, althans ik ben geen kei in leren en ook het laatste studiejaar ging niet zonder slag of stoot. Ik vroeg me af of ik ding wel weer gingen redden vier jaar. Uiteindelijk heb ik besloten de papieren nog een maandje naast me neer te leggen en zomervakantie te vieren, want deze was inmiddels ook aangebroken. Toen ik terug kwam hoorde ik over een opleiding in twee jaar. Je wordt opgeleid als een soort officemanager en kan dan nog meerdere kanten op en gewoon hbo, iets wat ik toch wel graag wou, maar dan in twee jaar. Voornamelijk de 2 jaar spraken me in het begin erg aan. Dit omdat vooral mijn angst die "weer vier jaar studeren" was. Je begrijpt het al. Ik zit soms vol twijfel. Maar toen ik verder keek naar deze opleiding leek het me perfect! twee jaar veel economie en bedrijfsorganisatie iets wat me interesseerd en het bedrijfsleven heb ik altijd al ingewild, met name mijn eigen. Als het niks wordt heb ik in ieder geval iets geleerd voor een eventuele eigen zaak? En kan ik er altijd wat deeltijd bij doen. Het leek perfect en toen besloot ik toch maar te mailen naar mijn andere modeopleiding in Amsterdam. Ik was nog niet klaar om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en bedank hen voor de kans. Ik kreeg een korte maar zeer positieve mail terug. Men had begrip en deelde mee dat wanneer ik er klaar voor was ik welkom was. Dit gaf me een goed gevoel en ik wou me al inschrijven voor de andere opleiding. Maar daar kwam het dan! Het was een particuliere school, allereerst dacht ik dus? Maar ja daar kwam natuurlijk naast veel extra begeleiding en andere zaken het prijskaartje bij! Wat een verschrikkelijk hoogbedrag! Na een gesprek met mijn ouders die zagen dat ik hard had gewerkt de afgelopen jaren besloten zij mij deze kans te geven. Ik ging op gesprek en was welkom en voelde me eigenlijk al thuis. Ik bedacht mezelf laat de uitdaging maar komen! Kom maar op! Het was zeker een goede keuze en ik ben blij met de kans. In twee jaar een goede opleiding, diploma en een goede naam erbij moet goed zijn toch?

Stress virus of leven (1)

{ 15:49, 16/3/2009 } { 0 comments } { Link }
Ik vraag het me wel eens af. Lijkt mijn leven nu zo overhoop en ieder anders leven zo relaxed of is het ook gewoon echt zo. Is het schijn of gewoon de keihard waarheid. Kijk ik ben het type dat graag alles overziet. Met name de toekomst. Als die er donker of onbekend uitziet krijg ik al snel kippenvel. Of te wel ik word gewoon bang en onzeker. Ik hou er van op dingen te plannen. Dan heb ik overzicht en vanuit die planning kan ik ook gelijk zien of me het ooit allemaal zal lukken! Helaas is dat niet vaak het geval. Soms helpt het me dingen te overzien en blijkt dat het allemaal wel gaat lukken. Maar soms zit alles zo vol! Iedereen om me heen is relaxed doet zijn ding en lijkt alles onder controle te hebben, maar dat is nu juist wat bij mij niet lijkt te lukken. Ik heb me door vmbo en vervolgens havo heen gevochten, hard werken veel veel zuchten en uiteindelijk redde ik het! Was het druk maken dan voor niks? Of is dat wat het me heeft laten halen. Vervolgens en ook tegelijkertijd de studie bedenk je je wat wil ik nu? Ik wist het niet en uiteindelijk na veel zoeken vond ik iets. Uiteraard leek het fantastisch en dacht ik ja dit moet mijn droom worden. Maar de inschrijf procedure was al ik februari gesloten. Helaas daar ging de droom.
Maar dan moet je toch iets! Ik koos voor een veilige studie. Iets wat ik vroeger leuk vond en je moet toch iets! Je moet eigenlijk gewoon beginnen dacht ik en dan komt het allemaal wel goed! Je leert immers een vak en wordt er niet ingesmeten.
Maar na een jaar bleek het niet mijn ding, nou ik was wel goed mijn cijfers waren uitstekend! (weer met stressen en kapot leren, en nogmaals vraag ik me af had ik het al in me of was het kapot leren en stressen wat me er doorheen hielp, was het het constant alleen focussen op studie wat me hielp?) Maar in ieder geval de cijfers waren oké, maar na veel stages merkte ik dit vak brengt me alleen maar stress ik moet dit helemaal niet doen. Dit gaat mij geen geluk brengen! Ik heb er geen plezier in, alleen voldoening haalde ik uit de resultaten en mijn  werk.
Dus na het eerste jaar besloot ik te stoppen, maar na het eerste jaar ik zou dit jaar afmaken! Ik heb namelijk nog al iets over me dat ik dingen graag afmaak, ik wil zeg maar geen "failure" zijn. En door het stoppen was ik daar naar mijn mening al genoeg, terwijl veel meer studenten het doen.
Toen ging ik studies zoeken en ik botste weer op de studie die het jaar ervoor mijn droom leek! En toen las ik de procedure! Er was een toelating nodig. Uiteraard scheiterd en onzeker als ik ben schoof ik de droomopleiding opzij. Maar toen zeiden goede vrienden van de opleiding (iets wat me nooit meer spijt laten hebben van mijn "foute"opleiding keuze, de vrienden) dat het wat voor mij was. En vrienden om me heen en familie ook. Mijn moeder kende zelfs iemand die het ook deed! Terwijl het best zeldzaam is! Niet veel mensen doen het! Het was ook nog eens een oude vriendin van me zus dus die zei weet je wat we gaan er gewoon samen heen! We gaan naar Amsterdam. Het meisje heeft me daar veel verteld over de opleiding en laten zien wat de woonmogelijkheden waren! Ze liet wat kamers zien en legde uit hoe zij alles had beleeft in de grote stad Amsterdam. En gaf me veel tips om binnen te komen. Totaal in schok kwam ik thuis. Ik was bang geworden van alles wat ze vertelde en zag alles niet zo zitten. Maar na het even op me in te hebben laten werken werd ik enthausiast ik ga dit doen! En! De inschrijf datum was niet meer tot februari, maar nu tot mei! Daar ging ik de opdrachten had ik opgestuurd en als snel ontving ik een uitnodiging voor gesprek en weer een opdracht! Ik weet niet waar ik toen het lef vandaan haalde maar ik ging! Naar mijn Mode opleiding! Daar aankomende was ik omringt door modelletjes en creativiteit, het beangstigde me, maar aan de andere kant voelde ik me ervaren en ik wist dat ik goed was in een gesprek en ik wist wat ik kon! En ik kon dit! Die dat heb ik geheel uit eigenkracht laten zien wat ik kon en het voelde fantastisch! Toen ik eenmaal thuis was schrok ik toch. Niet dat ik nu overal van schrik hoor, maar ja het was weer vier jaar! en wat als ik me weer had vergist! Was het al wel tijd. Wanneer ik de envelop kreeg besloot ik te doen wat de envelop zei. Ben ik aangenomen ga ik, zegt het nee geweigerd, ga ik niet......

Lene's leven

{ 19:43, 13/3/2009 } { 0 comments } { Link }

Hier begin ik dan vol goede moed aan mijn eerste korte blog!
Ik ben erg benieuwd hoe het allemaal zal zijn. Of mensen ook wel degelijk mijn blogs lezen en of
ze niet scheel beginnen te kijken van de spelfouten. Ik schrijf al een hele tijd graag en ik vond het tijd om dit wat meer publiek te gaan doen. Of ik er nu respons op krijg of niet, ik vind het gewoon leuk om lief en leed te delen of om over bepaalde onderwerpen te kletsen. Wie weet. Ik kom in elk geval snel met mijn tweede, maar echte blog!

Lene


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links


Categories


Recent Entries

Stress virus of leven (2)
Stress virus of leven (1)
Lene's leven

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer