Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Let's Mundo

Dinsdag 29 april

08:22, 28/9/2008 .. 0 comments .. Link

Hey Letsmundo'ers!

Wat komt let's mundo dichtbij! Het is vooral belangrijk dat we nu de details in orde brengen. Zo werden er vandaag nog enkele belangrijke taken in het draaiboek gezet, de takken van onze prachtige boom zijn geschilderd en de koffer van Eveline haar auto is volgeladen met benodigdheden op LM zelf.

Verder werden sommige scholen voor de laatste keer gecontacteerd en stelden sommige NGO's hun laatste vragen. De routekaarten zijn ook afgemaakt en ook de verschillende routes staan op papier.

We hebben nog 1 dagje om de allerlaatste details in orde te brengen!

Groetjes, AnHier zijn we nog eens

15:18, 30/5/2008 .. 0 comments .. Link

Het zit er bijna op voor ons...studenten... :)

Maandag maken we de reslutaten van het bezoekersonderzoek van Mano Mundo bekend. Er zullen ongeveer 20 personen komen luisteren. De presentatie wordt gegeven door Eveline, An en Sara. Normaal ging ook Kim presenteren, maar zij is ziek gevallen voor een tijd. De hapjes en drank worden door de andere groepsleden verzorgd. Het belooft een gezellige avond te worden!

Op 10 juni zal de presentatie over hte project zelf plaatsvinden. Deze wordt gegeven door Joke, Annelies, Lisa, Kirsten en Katrijn. En daarna....Vakantie ;) ;) ;)

Over en uit

LisaMaandag 19 mei

22:08, 19/5/2008 .. 0 comments .. Link

Let's Mundo is spijtiggenoeg voorbij... Het was een super super supertoffe week! De kinderen waren heel enthousiast (of het overgrote deel dan toch) en het weer zat heel goed mee.

De inleefateliers waren leuk om te doen, de leerlingen waren ook heel geïnteresseerd. Dj Viscious, een dj uit Rwanda die via Vredeseilanden meewerkt aan het project 'change the dj', draaide muziek. Na afloop van een halve dag Let's Mundo kwam iedereen bijeen op de grindparking van De Schorre en danste we samen met de leerlingen en de leerkrachten.

Ook de workshops waren tof. Enkel de workshop didgeridoo had af en toe wat last van de muziek van dj Viscous. De workshop Afikaanse dans ging door op het grasplein i.p.v. in de tent naast de didgeridoo. Als ze in de tent had doorgegaan, was het veel te warm geweest en had het de didgeridooworkshop zeker verstoord.

Het project Let's Mundo is zeker een aanrader voor de studenten van volgend jaar! Je krijgt heel veel voldoening van de leerlingen!

Zo, dat was het zowat...

Doei

 

Lisadonderdag 24 april net op tijd

22:45, 24/4/2008 .. 0 comments .. Link

Hallo

Vandaag hebben we de taken verdeeld voor de Let's Mundo dagen. Zo hebben we verantwoordelijken voor foto's, film,...We hebben ingedeeld wie welke groep leerlingen begeleid, wie helpt bij NGO's, wie het ontbrekende materiaal ophaalt...

Vrijdag 18 april is het persbericht over Let's Mundo evrstuurd naar journalisten van heel wat kranten, tv-stations, magazines radiostation. Vandaag (24 april) vonden we in het Nieuwsblad al een artikel: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=7P1R7DLL. Ook Het Volk berichtte over Let's Mundo. Ik maakte nog afspraken met andere journalisten om een artikel te publiceren. We willen zoveel mogelijk free publicity generen voor de Plantijnhogeschool via ons project.

Ik heb er een goed oog in, Let's Mundo wordt een succes!maandag 21 april, met vertraging

16:56, 23/4/2008 .. 0 comments .. Link
Met een beetje vertraging komt hier dan toch nog een verslagje van maandag 21 april: Vandaag stond er een vergadering op het programma met ons Let's Mundo-team en Jo Lambin. Normaalgezien ging onze projectbegeleidster Rit De Greef er ook bij zijn, maar de eerstejaars hebben exploratieweek en zij hebben toch nog iets meer co÷rinatie nodig dan wij, derdejaars ;) Tijdens de vergadering bespreken we eerst en vooral de twee belangrijkste dingen die ons project bepalen: de deelnemende scholen en de ngo's. Voor beiden moeten er nog enkele dingen op punt gesteld worden. Verder komen er ook nog enkele nieuwe punten aan bod, bijvoorbeeld 'is er wisselgeld voorzien voor in de bar?' en 'hoe zit het met EHBO?'. Onze to-do-lijst is na de vergadering dan ook weer een pak langer geworden. Iedereen krijgt enkele taken toegewezen en zo zijn we weer vertrokken voor week vol actie, fun en uiteraard hard werken. Let's mundo!

week drie (dinsdag)

12:09, 23/4/2008 .. 0 comments .. Link

Hey

vandaag hebben Katrijn en An het draaiboek afgemaakt.

Ook zijn de reiswegkaartjes gemaakt voor de leerlingen.

Sara heeft nog NGO's aan het contacteren geweest om nog 1 extra NGO te vinden in de plaats van Artsen Zonder Grenzen.

Het vergaderverslag in het Frans is verder afgemaakt en wordt nagekeken.

Morgen beginnen we te knutselen aan onze boom.

 

Kimeinde week twee, op naar week drie!

22:04, 20/4/2008 .. 0 comments .. Link

 

Let's Mundo komt steeds dichterbij!!! Tijdens week 2 hebben we goed gewerkt aan de voorbereiding van Let's Mundo. Zo hebben we de deelnemende scholen bevestigingsmails gestuurd, educatieve fiches opgesteld, een logo en een affiche gemaakt en T-shirts besteld...

In week drie moet nog vanalles gedaan worden. Zo moet de bezoekersenquête voor Mano Mundo helemaal klaargemaakt worden. Ook moet het projectplan van Let's Mundo helemaal verbeterd worden. Hier werd reeds aan gewerkt in week twee maar dit moet helemaal afgewerkt worden.

Omdat Let's Mundo steeds dichterbij komt, zijn we ook volop bezig met het in orde brengen van de praktische zaken zoals het uitwerken van de parcours voor de inleefateliers en de workshops. Ook de logistieke fiches van de NGO's en de workshops werden gevraagd. We zijn hier nog volop mee bezig. We willen er zeker voor zorgen dat Let's Mundo een succes wordt!!!

Veel succes iedereen voor de volgende weken! We gaan er voor!!!

Groetjes

Saratweede week (woensdag)

07:51, 18/4/2008 .. 0 comments .. Link

Hey Hey,

Woensdag hebben we vooral brieven opgesteld. Zo hebben we een brief gemaakt die mee verstuurd zal worden met de educatieve fiches. Er is ook een brief gemaakt met informatie voor de scholen over Let's Mundo 2009, zo hopen we dat we al wat scholen warm kunnen maken om volgend jaar deel te nemen. We hebben al een evaluatieformulier opgesteld die naar de deelnemende scholen wordt gestuurd na Let's Mundo, zo kan het 'festival' enkel nog verbeteren. Hierbij is ook een brief opgesteld.

We hebben eindelijk de knoop doorgehakt voor de T-shirts, we kiezen voor de oranje-roze T-shirt met de mond op van Mano Mundo. Ze zijn al besteld, opvallen zullen we zeker!

Verder hebben we al gekeken wat we al kunnen maken of voorbereiden voor de projectbundel.

Wij zijn goe bezig... ;-)

GroetjesTweede week - donderdag

10:46, 17/4/2008 .. 0 comments .. Link

Hey beste teamleden,

vandaag hebben we ons vooral bezig gehouden met de verbetering van de projectbundel, de begeleidende brief bij de workshops en de educatieve fiches. De begeleidende brief en de educatieve fiches hebben we laten nalezen door mevrouw De Greef. Het is belangrijk dat we alle gegevens die we aan de scholen doorgeven foutloos zijn. We gaan vandaag ook proberen om de brieven en de fiches op te sturen naar de scholen, zodat zij tijdig geïnformeerd zijn.

Ik heb het gevoel dat we nu meer betrokken zijn bij het project en de sfeer zit heel goed !!!

Keep up the good work, girls !!!

Greetzzz

Annelies

 

  tweede week

16:18, 15/4/2008 .. 0 comments .. Link

 

Hoi beste bloggertjes ,

Week 2 van Let's Mundo is gestart.!  Deze week zijn we er weer met volle moed ingevlogen om Let's Mundo verder te organiseren.

Maandag werkten we samen om de planning te maken van de scholen voor Let's Mundo. Wie komt wanneer, met hoeveel leerlingen, ... . De educatieve mappen voor de scholen moeten deze week de deur uit, zodat de scholen deze kunnen gebruiken om  al enkele problematieken aan te snijden met de leerlingen. Zo weten zowel de leerlingen als de leerkrachten wat hen te wachten staat op Let's Mundo.

Vandaag, dinsdag, hebben we samen de film 'Kebab Connection' gezien. Deze film zal ook getoond worden aan de leerlingen op Let's Mundo. Het is een leuke film, die onze doelgroep zeker zal bevallen. Ondertussen hebben we vandaag nog eens samen gezeten om alles eens te overlopen zodat we niets over het hoofd zien.

De sfeer zit super goed binnen de groep. We amuseren ons en ondertussen leren we bij!  

Tot morgen!eerste week

09:16, 10/4/2008 .. 1 comments .. Link

De eerste week terug op school na de stage. Het is wel even terug wennen om hier terug te zijn. Ik heb wel zin om erin te vliegen. Eerst voelde ik mij helemaal niet zo betrokken bij het  project, dit kwam door verschillende zaken. Maar nu de eerste week bijna achter de rug is, heb ik wel het gevoel dat ik er middenin zit.

We hebben in het begin van deze week een vergadering gehad met Jo. Voor mij was deze vergadering heel erg nuttig om meer te weten te komen over wat er al gebeurd is. Ik heb wel een beetje het gevoel dat er veel dingen al beslist zijn en wij vooral de neventaken krijgen. Dit kan ook slechts een gevoel zijn.

Dinsdag zijn we nog scholen gaan bezoeken. Deze dag kunnen we toch een succes noemen. Momenteel zitten we aan ongeveer 600 inschrijvingen, terwijl we begonnen waren met een 150-tal. Dit was wel een heel opkikker. Ik begon de zoektocht naar scholen eerder negatief. Samen met Joke trok ik naar Mechelen op zoek naar geïnteresseerde scholen. We hebben toch 1 school van 200 leerlingen kunnen overtuigen. Voor de meeste scholen was 4 weken te kort om nog alles te organiseren, maar ze zijn zeker geïnteresseerd om volgend jaar mee te doen.

Op woensdag hebben we even samengezeten om te kijken wat er nog allemaal moet gebeuren. We hebben een planning opgesteld en zijn gestart met het maken van educatieve fiches voor de scholen.

We zijn nu donderdag. Ik heb juist mijn beginevaluatie gehad in het engels. Ze is wel goed verlopen.

Morgen hebben we een vergadering met mevrouw de Greef om de vooruitgang van het project te bespreken.

Ik heb echt zin gekregen in het project en hopelijk wordt het een groot succes.

Tot de volgende keer

Kirsten

 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Dinsdag 29 april
Hier zijn we nog eens
Maandag 19 mei
donderdag 24 april net op tijd
maandag 21 april, met vertraging

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer