Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

leven de droom

Belangrijke dingen om over na te denken voordat je een traplift kiest article

11:13, 2/5/2013 .. 0 comments .. Link

Belangrijke dingen om over na te denken voordat je een traplift uitkies

Traplopen gaat niet meer zo goed
We raken op leeftijd en we beginnen het wel te merken. We kunnen niet meer zulke lange wandelingen maken als voorheen. Ook rennen we niet meer de trap af. Ik trek me vaker op aan de trapleuning om boven te komen. Dat traplopen gaat echt moeilijker. Het is hinderlijk, wat we hebben zo'n mooi huis en veel kamers zijn boven. Nu brengen we meer en meer de dag door op de begane grond en plannen we wanneer we boven moeten zijn. Ook de tuin onderhouden gaat minder goed. Mijn vrouw heeft hinderlijk last van haar knie door slijtage. Zij redt het traplopen al helemaal niet. Nu overwegen we om een traplift aan te vragen. Tegenwoordig krijg je die niet zo gemakkelijk meer bij de gemeente. Je moet hem aanvragen bij het gemeentelijke zorgloket.

Waar moet je aan denken om een traplift aan te schaffen

Op dit moment overwegen mijn vrouw en ik of we bij afwijzing door de gemeente zelf een traplift zullen aanschaffen. Dat moet dan wel van ons spaargeld af. Gelukkig hebben we dat nog. Maar ook sparen gaat niet zo makkelijk meer. We zijn daar wel vroeg mee begonnen. Het zou toch jammer zijn wanneer we een groot gedeelte van ons huis niet meer zouden kunnen gebruiken, terwijl ons huis zoveel kamers heeft. Ook de wasmachine staat boven en mijn hobbykamer. Hier zit ik graag mijn eigen dingen te doen. We moeten nadenken over het model van de traplift en willen weten wat de eisen zijn voor de veiligheid. Ook moet de bediening van een traplift voor ons niet te moeilijk zijn. We moeten beslissen of we een joystickbediening zullen nemen of een afstandsbediening. Wij hebben een bocht in de trap en de rails voor het trapliftstoeltje moet daar langs geleid worden. Ook moeten we de uitvoering van de traplift in meer of minder luxueuze vorm afstemmen op ons budget. We gaan binnenkort een paar offertes opvragen om modellen en prijzen te vergelijken.

Wonen op oudere leeftijd

15:01, 29/4/2013 .. 0 comments .. Link
Als senior heb ik mijn huis erop ingericht om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.
Door het hele huis heb ik de losse kleedjes weggehaald. In mijn slaapkamer heb ik gekozen voor heerlijk zachte vloerbedekking met een hogere pool, zodat mijn voeten aangenaam warm blijven als ik uit bed stap. Dat bed heb ik trouwens niet zo lang geleden ook aangepast. Ik heb een seniorenbed gekocht. Heel comfortabel door de normale zithoogte en de elektrisch verstelbare lattenbodem. Ook praktisch voor de verpleging mocht ik in de toekomst thuiszorg nodig hebben.

Wonen op oudere leeftijd vraagt nu eenmaal wat aanpassingen en daar moet je niet mee wachten tot het te laat is. Nu heb ik er de puf nog voor.

In de woonkamer heb ik altijd plavuizen gehad. Daar heb ik niets aan hoeven veranderen, behalve de gezellige kleedjes dan. Met pijn in mijn hart heb ik er afstand van gedaan. Maar ja, het risico om te struikelen werd me toch te groot.

Over de hele benedenverdieping heb ik de drempels weg laten halen, zodat ik er eventueel met een rolstoel of een rollator makkelijk kan manoeuvreren.

De slaapkamer is nu nog boven, maar straks als het nodig mocht zijn, is het met een paar  aanpassingen mogelijk om beneden te slapen en te douchen. Eventueel bestaat er ook nog de mogelijkheid om een stoeltjeslift te plaatsen langs de trapleuning. Het toilet op de begane grond is al verhoogd, omdat ik last heb van versleten ruggenwervels.

Voor de tuin heb ik ook een oplossing bedacht. Ik heb hem laten bestraten met mooie warm rode klinkers. Een leuke tuinset en een paar grote bloembakken hier en daar maken het helemaal af. Nu ben ik in staat om het zelf allemaal bij te houden.
 
Vandaag de dag is het gelukkig ook geen probleem meer om de boodschappen thuis te laten bezorgen. Alleen al daarom ben ik blij dat ik destijds een computercursus voor senioren heb gevolgd. Er is een wereld voor me opengegaan.

Wonen op oudere leeftijd vraagt om een zekere flexibiliteit. Het is letterlijk van levensbelang om in beweging te blijven.    

Veilig wonen op oudere leeftijd

08:51, 26/4/2013 .. 0 comments .. Link
Met het stijgen van de leeftijd bemerk ik in en om het huis allerlei obstakels waar ik vroeger nooit last van hadd. Gelukkig zijn er een aantal simpele manieren om het wonen op leeftijd zo veilig en makkelijk mogelijk te houden.

Een mogelijk probleem dat ontstaat met de leeftijd is het slechter ter been worden, met alle gevaren vandien. Naarmate je ouder wordt, raak je eerder uit balans en is er een grotere kans dat je struikelt of valt. Dit kan zowel binnenshuis gebeuren (losliggende vloerkleedjes) als in de tuin (stoeptegels). Ook voorwerpen op de trap of een volle inrichting dragen bij aan een grotere kans om te vallen. Deze potentiële obstakels zijn vaak eenvoudig weg te werken. Mocht je binnenshuis een rollater of een looprek nodig hebben, dan kan het geen kwaad om de inrichting van het huis daarop aan te passen.

Als je bang bent dat je in huis iets overkomt en het lastig wordt om hulp in te schakelen, kun je overwegen om personenalarmering te nemen. Je krijgt dan een kastje om de nek of een polsbandje waar een alarmknop op zit. Mocht je ten val komen of anderszins hulp nodig hebben, dan kun je met een druk op deze knop de meldpost waarschuwen. Er komt dan zo snel mogelijk iemand bij je langs. Je kunt bijvoorbeeld een bekende of een familielid op deze manier bereiken, maar ook een verpleegkundige of iemand van de thuiszorg.

Ten slotte zijn er een aantal manieren waarop je het huis brandveiliger kunt maken, zodat de kans zo klein mogelijk wordt dat dit je plotseling overvalt.
Ik heb een rookmelder gekocht (dit kan al voor 5 euro) en ik heb een vluchtplan gemaakt. Hiermee kun je bij brand seconden winnen. Daarnaast is het verstandig om voorzichtig te zijn met koken (geen ovenwanten of theedoeken bij het gasfornuis), niet te roken in bed, geen wasgoed in de buurt van de kachel op te hangen en de TV niet op standby te laten staan. Op deze manier kun je voorkomen dat je onaangenaam verrast wordt door kortsluiting of een vlam in de pan.

Het veiliger maken van de woning is geen ingewikkelde taak, maar wel een hele belangrijke. Schaam je dus ook niet als je hulpmiddelen nodig heeft; ze zouden wel eens je leven kunnen redden.


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Belangrijke dingen om over na te denken voordat je een traplift kiest article
Wonen op oudere leeftijd
Veilig wonen op oudere leeftijd

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer